Jump to content

Primăria Galaţi a cumpărat sediul BCR de pe strada Brăilei


dcp100168

Recommended Posts

Ce imobile din Galaţi vrea să cumpere administraţia locală în 2022

"Achiziţie imobil strada Domnească nr. 97-99" şi "achiziţie imobil strada Brăilei nr. 35" sunt prevăzute în proiectul bugetului Galaţiului pentru 2022, aflat încă în dezbatere publică. Pe strada Brăilei nr. 35 se află fostul sediu al BCR, iar Primăria a pus ochii pe el pentru că şi l-ar dori pentru Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. Pentru achiziţia imobilului de pe strada Brăilei nr. 35 este prinsă în buget, la capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe", suma - deloc neglijabilă - de 6.500.000 de lei. Potrivit datelor noastre, autorităţile cred că fostul sediu al BCR este potrivit pentru Direcţia de Taxe şi Impozite. Numai că decizia achiziţiei va fi luată, prin vot, de consilierii locali.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale se va muta în fostul sediu BCR

Primăria Galaţi va plăti 1.300.000 de euro, preț nepurtător de TVA, pentru a cumpăra de la BCR fostul sediu al băncii, de pe strada Brăilei nr. 35. Asta au decis, în unanimitate, consilierii locali, întruniţi joi, 27 ianuarie, în şedinţă ordinară. Imobilul, care ar trebui să fie preluat până la sfârşitul lunii iunie 2022, va fi declarat de interes public local şi va găzdui Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale.

În premieră în acest mandat, un proiect de hotărâre a fost semnat, în calitate de iniţiatori, de primarul Ionuț Pucheanu şi de câţiva dintre consilierii puterii şi opoziţiei. Este vorba despre Sorin Enache, Marcela Costea, Dumitru Poalelungi, Rodica Ciucă (PSD), Valeriu Onose, Anamaria Hărăbor (PNL) şi Flavia Susnoschi (USR PLUS). Aceştia formează Comisia de Buget-Finanţe a Consiliului Local, dar şi comisia de negociere în vederea achiziționării, în condiții de oportunitate și respectare a principiilor legalității și eficacității utilizării fondurilor publice, a unor imobile necesare desfășurării activității de administrație publică locală.

Proiectul prevede achiziționarea de către municipiul Galați, printr-un contract de vânzare - cu rezerva dreptului de proprietate - a imobilului de pe strada Brăilei nr. 35, proprietatea BCR, în vederea desfășurării activității aparatului de specialitate al primarului municipiului Galați. Este vorba despre trei construcții: clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele - garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi. Preţul total de vânzare a imobilului de 1.300.000 de euro, nepurtător de TVA, va fi achitat astfel: 35 la sută, respectiv 455.000 de euro plătibili în lei la cursul BNR practicat în ziua semnării contractului de vânzare - cu rezerva dreptului de proprietate, iar 845.000 de euro se vor plăti în termen de 30 de zile lucrătoare de la data predării imobilului către cumpărător, pe baza unui proces-verbal de predare-primire încheiat între părți. Primăria va suporta şi cheltuielile ocazionate cu autentificarea contractului de vânzare.

"Preluarea imobilului se va face până la data de 30 iunie 2022, cu posibilitatea prelungirii acestui termen, la opțiunea exclusivă a vânzătorului, în prealabil expirării acestui termen, cu o perioadă de maximum patru luni, prin simpla notificare a cumpărătorului, fără a fi necesare alte formalități sau demersuri în acest sens. Imobilul achiziționat se declară de interes public local, va intra în domeniul public al municipiului Galați și va fi destinat desfășurării activității aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Galați", se arată în documente.

De ce este necesar

Autorităţile au ajuns la concluzia că "spațiile în care își desfășoară activitatea Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale nu asigură condiții adecvate pentru asistenţa contribuabililor, încasarea impozitelor și a taxelor precum și condiții adecvate pentru completarea de către contribuabili a formularelor necesare și pentru informare". Vorbim despre sediile situate la parterul blocurilor: L de pe strada Domnească nr. 13, E4 de pe Brăilei nr. 232, J5 de pe Henri Coandă nr. 8 şi A16, de pe Basarabiei nr. 55. Pe lângă aglomeraţia care se creează la uşa lor în perioadele de vârf, fiind amplasate la parter de bloc, centrele Direcţiei de Impozite au avut parte de inundații, deversări de ape menajere, iar funcţionarii au ajuns la relații tensionate cu locatarii. Din cauza defecțiunilor, a fost degradată o parte a arhivei, se plâng autorităţile. Iar Direcţia acuză imposibilitatea gestionării adecvate a documentelor arhivate (declarații, acte de proprietate, decizii de impunere).

În consecință, aleşii au decis să cumpere sediul BCR pentru activitatea Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Când va prelua Primăria fostul sediu BCR

Potrivit hotărârii Consiliului Local, până la 30 iunie anul acesta, Primăria municipiului Galați ar fi trebuit să preia fostul sediu al BCR de pe strada Brăilei nr. 35. Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră, municipalitatea a plătit deja 35 la sută din preț, adică 455.000 euro, dar termenul pentru intrarea în posesie a fost prelungit la solicitarea vânzătorului. Cel mai probabil, în toamnă imobilul va aparține Primăriei, care a lansat deja o licitație pentru renovarea lui energetică, investiție pe care ar vrea să o realizeze cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare faza documentație de avizare a lucrărilor de intervenții pentru „Renovare energetică imobil strada Brăilei nr. 35” este în desfășurare. Valoarea estimată a contractului este de 100.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire – „cel mai bun raport calitate-preț”, iar singura ofertă a fost depusă de Asocierea Techmedia Electronics - SC Bia Consproiect SRL. Licitația este lansată de Primărie care a depus un proiect de renovare energetică a imobilului spre finanțare cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Imobilul din strada Brăilei nr. 35 este fostul sediu al BCR, a cărui cumpărare a fost aprobată de aleșii locali în ianuarie anul acesta.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, autoritățile au ajuns la concluzia că "spațiile în care își desfășoară activitatea Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale nu asigură condiții adecvate pentru asistența contribuabililor, încasarea impozitelor și a taxelor precum și condiții adecvate pentru completarea de către contribuabili a formularelor necesare și pentru informare". Vorbim despre sediile situate la parterul blocurilor: L de pe strada Domnească nr. 13, E4 de pe Brăilei nr. 232, J5 de pe Henri Coandă nr. 8 şi A16, de pe Basarabiei nr. 55.
Din acest motiv, s-a decis achiziționarea de către municipiul Galați a imobilului de pe strada Brăilei nr. 35, proprietatea BCR. Este vorba despre trei construcții: clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele - garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi. Preţul total de cumpărare a imobilului este de 1.300.000 de euro, nepurtător de TVA.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei ne-a declarat că, așa cum prevede hotărârea Consiliului Local, a fost achitat 35 la sută din preț, respectiv 455.000 de euro. Restul sumei, de 845.000 de euro, se va plăti în termen de 30 de zile lucrătoare de la data predării imobilului către cumpărător. Conform deciziei aleșilor, preluarea imobilului ar fi trebuit realizată până la data de 30 iunie 2022. Numai că vânzătorul a solicitat prelungirea acestui termen, cu o perioadă de maximum patru luni, posibilitate stipulată în hotărârea Consiliului Local.
Cel mai probabil, în luna octombrie municipalitatea va intra în posesia imobilului din strada Brăilei nr. 35. Rămâne de văzut în cât timp se va muta acolo Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

BCR anunţă mutarea activităţii sucursalei, pentru a face loc Primăriei Galați

Conform datelor oficiale, până pe 31 octombrie 2022, Primăria municipiului Galaţi trebuie să intre în posesia fostului sediu BCR de pe strada Brăilei nr. 35. Din acest motiv, banca şi-a anunţat deja clienţii unde se va muta activitatea sucursalei.

„Stimate client, începând din 17 octombrie, sucursala BCR Galaţi îşi mută activitatea în noua locaţie din strada Brăilei, nr. 88. Vă mulţumim!”. Acesta este mesajul pe care l-au primit prin SMS clienţii acestei bănci, în după-amiaza de joi, 13 octombrie 2022. Cum sucursala judeţeană a BCR îşi are sediul pe strada Brăilei nr. 35, în vecinătatea Palatului Justiţiei, am dedus că banca eliberează acest spaţiu pe care l-a vândut Primăriei. Tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm în ce stadiu se află preluarea acestui imobil de către administraţia locală.

Aşa cum aţi putut afla din „Viaţa liberă”, potrivit hotărârii Consiliului Local, până la 30 iunie anul acesta, Primăria municipiului Galați ar fi trebuit să preia fostul sediu al BCR de pe strada Brăilei nr. 35. Numai că, după cum v-am informat, în luna august a acestui an municipalitatea plătise deja 35 la sută din preț, adică 455.000 de euro, dar termenul pentru intrarea în posesie a fost prelungit, la solicitarea vânzătorului, până în toamnă.
Potrivit informaţiilor care ne-au fost transmise, până pe 31 octombrie este termenul de predare a imobilului către Primărie, dar sunt aspecte procedurale care trebuie îndeplinite. Mai exact, trebuie întocmit şi semnat procesul-verbal de predare-primire a clădirii, iar Primăria va primi o factură proformă, deoarece, conform contractului, în zece zile de la predare trebuie să achite şi ultima tranşă din preţul imobilului.

Reamintim, preţul total de cumpărare a imobilului este de 1.300.000 de euro, nepurtător de TVA, pentru achiziţia a trei construcții: clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele - garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, autoritățile îşi doresc ca în fostul sediu BCR să fie mutată  activitatea Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Primăria cumpără firmă luminoasă pentru fostul sediu al BCR

Nu mai puţin de 12.000 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru achiziţia şi montajul unei firme luminoase de exterior, tip casetă cu leduri şi sistem de prindere. Contractul a fost atribuit prin cumpărare directă firmei Prosim Media & Publicity SRL. Trebuie să aflaţi însă că municipalitatea nu are nevoie de firma luminoasă pentru sediul propriu de pe strada Domnească nr. 54, ci pentru fostul sediu al BCR, care, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", a fost eliberat de către bancă luna trecută.

"Prin contractul de vânzare-cumpărare încheiat între BCR şi municipiul Galaţi a fost achiziţionat imobilul situat pe strada Brăilei nr. 35, în care îşi va desfăşura activitatea Direcţia de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale. Activitatea Direcţiei constă în administrarea impozitelor şi taxelor locale, amenzi datorate bugetului local de către persoane fizice şi juridice. În vederea informării cetăţenilor, cât şi identificării clădirii, se impune ca la acest sediu să fie instalată o firmă luminoasă suficient de vizibilă", se arată în referatul de necesitate al acestei achiziţii.
"Suficient de vizibilă" înseamnă o firmă de patru metri lungime şi un metru lăţime.

Achiziţia vine în contrast cu soluţia la care a apelat Primăria pentru a-şi identifica propriul sediu: două autocolante realizate în regim propriu şi lipite la intrarea în clădire.
Noi însă am fost curioşi când se va muta Direcţia de Impozite în noul sediu. La solicitarea noastră, Biroul de presă al administraţiei locale ne-a transmis că deocamdată fostul sediu al BCR este în curs de preluare, conform contractului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Primăria face lucrări de aproape 600.000 de lei la fostul sediu al BCR

În condițiile în care a plătit 1.300.000 de euro - preț nepurtător de TVA - pentru a cumpăra fostul sediu al BCR și construcțiile anexe, Primăria municipiului Galați va trebui să mai cheltuiască aproape 600.000 de lei pentru ca imobilul să devină funcțional.

Concret, este vorba despre refacerea instalațiilor de curenți slabi, pentru care a lansat o achiziție publică la care așteaptă oferte până pe 12 aprilie 2023.

Așa cum ați putut afla din "Viața liberă", administrația publică locală a preluat, la finele anului trecut, construcțiile de pe strada Brăilei nr. 35, în care a funcționat Banca Comercială Română (BCR): clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, având o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele - garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi, deci nu a generat niciun cost.

În noiembrie anul trecut, Primăria era preocupată de achiziţia şi montajul unei firme luminoase de exterior, pentru care a fost de acord să plătească 12.000 de lei fără TVA. Numai că absența firmei luminoase nu era singura deficiență a imobilului. Dovadă, achiziția publică lansată la începutul acestei săptămâni.

Deficiențe care trebuie remediate

"În urma preluării sediului BCR, în vederea relocării Direcției de Taxe și Impozite Locale la noua adresă din strada Brăilei nr. 35, municipiul Galați dorește execuția lucrărilor de «Refacere instalații de curenți slabi, sediul BCR, strada Brăilei nr. 35». La momentul vizitei în clădire s-au constatat următoarele: obiectivul nu dispune de instalație de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, sistem efracție, sistem video, sistem control acces, sistem voce date; obiectivul este parțial cablat cu cablu rezistent la foc, cablu de efracție și de rețea, ceea ce înseamnă că au existat sisteme de curenți slabi, dar au fost dezinstalate la momentul părăsirii obiectivului de către foștii proprietari", se precizează în caietul de sarcini al achiziției publice.

Conform documentației, lucrarea va consta în realizarea sistemului de comunicații și transmitere date în interiorul fostei clădirii a BCR. Valoarea estimată a contractului se ridică la 571.322 de lei fără TVA, ofertele sunt așteptate până pe 12 aprilie, iar criteriul de atribuire este "prețul cel mai scăzut".

Autoritățile, preocupate de calitate

După cum se precizează în caietul de sarcini, vor fi realizate: instalație detectare, semnalizare și avertizare la incendiu, sistem detecție efracție, sistem video, sistem control acces, sistem voce date. "Lucrările prevăzute a fi executate, precum și materialele utilizate la realizarea instalațiilor din prezentul proiect vor fi de cea mai bună calitate, astfel încât, în final, să asigure performanțele din proiect, necesare bunei funcționări a instalațiilor electrice de curenți slabi ale clădirii. Se vor folosi numai materiale, aparate și echipamente noi", precizează Primăria.

Mai mult, executantul va fi obligat să asigure și să garanteze că "experții- cheie" pe care îi propune în ofertă sunt disponibili pe întreaga durată a contractului, pentru realizarea activităților prevăzute și că aceștia sunt capabili de a obține rezultatele și indicatorii asumați prin contract, indiferent de numărul de zile lucrătoare sau de perioada de desfășurare a activităților", punctează Primăria.

N-ar fi rău ca municipalitatea să manifeste aceeași exigență și pe șantierele de lucrări publice, nu doar când e vorba despre clădirile în care își desfășoară activitatea.

Potrivit caietului de sarcini, termenul de realizare a intervențiilor este de trei luni (90 de zile) de la data predării amplasamentului și a emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

De ce ne-a trebuit o clădire nouă

Așa cum ați putut afla din "Viața liberă", autoritățile au ajuns la concluzia că "spațiile în care își desfășoară activitatea Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale nu asigură condiții adecvate pentru asistența contribuabililor, încasarea impozitelor și a taxelor, precum și condiții adecvate pentru completarea de către contribuabili a formularelor necesare și pentru informare". Vorbim despre sediile situate la parterul blocurilor: L de pe strada Domnească nr. 13, E4 de pe Brăilei nr. 232, J5 de pe Henri Coandă nr. 8 şi A16 de pe Basarabiei nr. 55. S-a decis astfel cumpărarea fostului sediu al BCR, iar imobilul a fost declarat de interes public local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Lucrări de 14,71 milioane de lei la fostul sediu BCR, cumpărat de Primărie

După ce a plătit, anul trecut, 1.300.000 de euro, preț nepurtător de TVA, pentru clădirea de pe strada Brăilei nr. 35 – fostul sediu al BCR – Primăria Galați constată că imobilul se află într-o stare precară și că are nevoie de lucrări de 14.710.333 de lei. Documentația urmează a fi aprobată în ședința de joi, 27 iulie 2023, a Consiliului Local.

„Imobilul situat în strada Brăilei nr. 35 a fost finalizat în anul 1993. Deoarece în ultimii ani au fost executate doar reparații curente, starea tehnică a imobilului este precară și necesită lucrări de modernizare. Lucrările sunt necesare pentru a crea utilizatorilor un mediu propice care să le ofere confortul minim, siguranță și să le permită desfășurarea activităților specifice eficient”, așa argumentează raportul de specialitate al proiectului de hotărâre ajuns pe masa aleșilor locali. Este vorba despre documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul “Renovare energetică imobil strada Brăilei nr. 35”.

Primele pe listă sunt lucrările specifice necesare obținerii avizului ISU. Sunt, de asemenea, propuse: lucrări de creștere a eficienței energetice, reabilitare termică a elementelor de anvelopă, dar și de amenajare - reparații ale tencuielilor degradate/fisurate ale fațadei, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea pardoselilor, amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă instalații sanitare interioare/exterioare, înlocuirea rețelelor de apă rece/ caldă pentru consum menajer, instalații termice și pentru stingerea incendiilor sunt prevăzute sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu și modernizarea instalației de iluminat.

Proiectul mai cuprinde repararea trotuarelor de protecție degradate, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, montarea a două lifturi cu capacitatea minimă de zece persoane adaptate și pentru persoanele cu dizabilități. Dotarea clădirii cu mobilier adecvat și instalarea unor stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice sunt și ele prinse în proiect.

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 14.710.333 de lei, bani de la bugetul local sau dintr-un împrumut. Durata de realizare ar trebui să fie de 18 luni.

Nu mai puțin adevărat este că Primăria a depus un proiect de renovare energetică a imobilului spre finanțare cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Rămâne de văzut dacă imobilul va fi dat în folosință înainte de executarea acestor lucrări.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ce-a făcut Primăria de când a preluat fostul sediu al BCR. Cheltuieli pentru reparaţii şi licitaţie pentru renovare

De un an, de când a plătit 1.300.000 de euro şi a devenit proprietara fostului sediu al BCR, Primăria municipiului Galaţi nu a făcut decât să cheltuiască bani pentru documentaţii, reparaţii şi dotări de care are nevoie clădirea. Conform datelor din portalul achiziţiilor publice, Primăria a încheiat, până acum, contracte în valoare de peste 1,5 milioane de lei fără TVA. Mai nou, a lansat în licitaţie un contract de peste 9 milioane de lei fără TVA pentru renovarea energetică a clădirii.

"Spațiile în care își desfășoară activitatea Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale nu asigură condiții adecvate pentru asistența contribuabililor, încasarea impozitelor și a taxelor, precum și condiții adecvate pentru completarea de către contribuabili a formularelor necesare și pentru informare". Acesta a fost principalul argument al autorităţilor atunci când au decis să cumpere clădirea de pe strada Brăilei nr. 35, fostul sediu al BCR.

Numai că imobilul are nevoie de lucrări serioase pentru a putea fi folosit.

Contracte atribuite

În septembrie 2022, când imobilul era în curs de preluare de către municipalitate, Primăria încheia un contract în valoare de 75.000 de lei fără TVA, pentru servicii de proiectare, faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, pentru "Renovare energetică imobil strada Brăilei nr. 35" cu asocierea Techmedia Electronics - Bia Consproiect.

În noiembrie 2022, Primăria a cumpărat, cu 12.000 de lei fără TVA, o firmă luminoasă "suficient de vizibilă" - adică de patru metri lungime şi un metru lăţime - pentru informarea cetăţenilor şi identificarea clădirii, după cum specifica în referatul de necesitate al achiziţiei. Numai că, dacă analizăm contractele ulterioare încheiate de Primărie, firma luminoasă nu era tocmai… prioritatea clădirii.

Dovadă că, în august 2023, municipalitatea a atribuit firmei Rimoldo Consulting Group SRL un contract de execuţie lucrări pentru "Refacere instalaţii de curenţi slabi" în valoare de 529.748 de lei fără TVA. Iar în septembrie 2023, a contractat proiectarea şi execuţia unor lucrări de instalaţii electrice, în valoare de 900.000 de lei fără TVA, cu firma Electroterm Convertizor SE.

Potrivit autorităţilor, în prezent se lucrează la instalaţii electrice, instalaţii curenţi slabi şi finisaje interioare. Deocamdată niciun serviciu sau funcţionar al Primăriei nu s-a mutat acolo.

Imobil în stare tehnică precară

"Imobilul situat în strada Brăilei nr. 35 a fost finalizat în anul 1993. Deoarece în ultimii ani au fost executate doar reparații curente, starea tehnică a imobilului este precară și necesită lucrări de modernizare. Lucrările sunt necesare pentru a le crea utilizatorilor un mediu propice care să le ofere confort minim, siguranță și să le permită desfășurarea activităților specifice eficient", scria în documentele care însoţeau hotărârea de Consiliu Local prin care a fost aprobată renovarea energetică a fostului sediu BCR. Valoarea totală a investiției a fost calculată la 14.710.333 de lei, iar acest lucru a stârnit discuţii în şedinţa din vară a Consiliului Local.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a explicat că banii ar urma să vină de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Dar, pentru siguranţă, a venit cu un amendament prin care la sursele de finanţare să fie nominalizate toate formele posibile: buget local, fond de mediu, fonduri europene, alte fonduri guvernamentale. "Sunt foarte sincer cu dumneavoastră: 14 milioane de lei de la bugetul local, pentru anveloparea unei clădiri, nu ne permitem! Deci nu va fi cu bani de la bugetul local!", a spus edilul-şef.

Se caută proiectanţi şi constructori

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pentru renovarea energetică a acestui imobil, Primăria a lansat la licitaţie un contract de proiectare și execuție în valoare estimată de 9.025.342 de lei fără TVA. Ofertele sunt aşteptate până pe 4 decembrie 2023, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preţ". În documente se precizează că proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Termenul de realizare ar urma să fie de 15 luni, din care trei pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Conform proiectului aprobat de aleşii locali, primele pe listă sunt lucrările specifice necesare obținerii avizului ISU. Sunt, de asemenea, propuse: lucrări de creștere a eficienței energetice, reabilitare termică a elementelor de anvelopă, dar și de amenajare - reparații ale tencuielilor degradate/fisurate ale fațadei, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea pardoselilor, amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități.

Pe lângă instalații sanitare interioare/exterioare, înlocuirea rețelelor de apă rece/caldă pentru consum menajer, instalații termice și pentru stingerea incendiilor sunt prevăzute sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu și modernizarea instalației de iluminat.

Proiectul mai cuprinde repararea trotuarelor de protecție degradate, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, montarea a două lifturi cu capacitatea minimă de zece persoane, adaptate și pentru persoanele cu dizabilități. Dotarea clădirii cu mobilier adecvat și instalarea unor stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice sunt și ele prinse în proiect.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.