Jump to content

Plan de investiţii de 100 milioane de euro la Universitatea ''Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Plan de investiţii de peste 100 de milioane de euro la Universitatea ''Dunărea de Jos"

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi (UDJG) are un plan de investiţii de peste 100 de milioane de euro, a anunţat prorectorul pentru strategii şi relaţii instituţionale, Alexandru Nechifor.

Potrivit unei informări a instituţiei de învăţământ superior gălăţean, acest plan de investiţii cuprinde proiecte în derulare sau la care se fac studii de fezabilitate, precum şi proiecte la care se depun cereri de finanţare. "Cumulat, întreg planul de investiţii are o valoare de peste 100 de milioane de euro. Este o cifră ambiţioasă, dar fiind cea mai mare şi importantă universitate din regiune, suntem obligaţi să oferim comunităţii toată capacitatea noastră academică, educaţională, dar şi potenţialul investiţional. Am accesat şi depus proiecte pe toate axele de finanţare şi acest lucru începe să se vadă şi să se materializeze", a afirmat Alexandru Nechifor, citat în informarea menţionată.

Astfel, este în curs de implementare Proiectul REXDAN, datorită căruia Galaţiul va avea cel mai mare centru de cercetare din sud-estul Europei, iar în 2023 şi cea mai mare navă de cercetare pe apele interioare ale UE. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de euro.

În 2022 vor începe lucrările de reabilitate pentru Complexul sportiv Portu Roşu, aflat în proprietatea instituţiei, care va deveni un complex multifuncţional, modern, cu tribune şi vestiare în totalitate refăcute, cu o mică zonă de recuperare medicală pentru sportivi. Valoarea totală a proiectului este de 25 de milioane de euro.

În plus, după finalizarea lucrărilor la un nou cămin, se vor face reparaţii la alte şapte cămine din Campusul studenţesc.

În ceea ce priveşte continuarea investiţiilor, se lucrează la finalizarea Bibliotecii Universitare, care va fi gata în această primăvară şi la Corpul J, care va include o cantină modernă în Campusul Ştiinţei, dar şi hala de microproducţie pe microelectronică şi inginerie electrică, în premieră la UDJG, cu o investiţie în dotări cu echipamente IT de 1,5 milioane euro.

La capitolul proiecte la care se lucrează, sunt amintite Centrul de la Soveja destinat activităţilor educaţionale şi de cercetare pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, şi ferma de creştere în condiţii naturale a sturionilor, de lângă Centrul de Cercetare al UDJG de la Sfântu Gheorghe, pentru care s-a încheiat un parteneriat cu Consiliul Local din localitate.

"Ne dorim ca UDJG să fie principalul pion în dezvoltarea municipiului, judeţului, regiunii. De altfel, poziţia universităţii - în ceea ce priveşte calitatea învăţământului, cât şi nivelul investiţiilor, relaţiile internaţionale - a crescut mult în ultimii ani şi ne dorim să ne păstrăm trendul ascendent. Avem, în premieră, şi o creştere a numărului de studenţi, şi acest lucru ne face, de asemenea, optimişti", a declarat şi rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Puiu Lucian Georgescu, conform sursei citate.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.