Jump to content

Asociaţie de proprietari din Galaţi amendată cu 18.000 de lei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O asociaţie de proprietari din Galaţi a primit 6 amenzi în valoare de 18.000 lei

Ca urmare a unei sesizări a unui locatar supărat pe administraţia asociaţiei de proprietari din care face parte, Primăria municipiului Galaţi, prin Compartimentul Asociaţii de Proprietari, a declanşat, în luna decembrie 2021, un amplu control la asociaţia respectivă care s-a lăsat cu o avalanşă de sancţiuni.

În fapt, ca urmare a verificării activităţii Asociaţiei de Proprietari nr. 556 au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale. După cum ne-a informat Primăria Galaţi, sancţiunile s-au dat pentru că nu s-a convocat adunarea generală a membrilor asociaţiei, nu s-a încheiat poliţa de asigurare de răspundere civilă profesională, nu s-au luat măsurile în scopul constituirii fondului de rulment, dar şi pentru nerespectarea prevederilor privind plăţile curente ale asociaţiei de proprietari în contul curent al asociaţiei, nerespectarea prevederilor art. 70 privind veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune, nerespectarea termenului de răspuns la solicitările locatarilor. Valoarea totală a sancţiunilor este de 18.000 lei.

Potrivit portalului Primăriei municipiului Galaţi, Asociaţia de Proprietari nr. 556 se află în cartierul Micro 21, pe str. Oţelarilor, nr. 23 B, bl. D9 B, sc. II, parter şi are arondate 108 apartamente.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

760 de controale la asociaţiile de proprietari din municipiul Galaţi

Asociaţiile de proprietari continuă să fie un subiect controversat pentru gălăţenii care locuiesc la bloc. Ca urmare a articolului în care am relatat cum o asociaţie de proprietari a primit 6 amenzi de la Compartimentul „Asociaţii de proprietari” din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, am primit la redacţie zeci de mesaje de la gălăţenii care reclamă nereguli în asociaţiile de care aparţin.

Ca urmare a sesizărilor cititorilor noştri, am solicitat Primăriei municipiului Galaţi să ne spună câte asociaţii de proprietari au fost controlate pe parcursul anului trecut şi care au fost rezultatele contralelor.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că pe parcursul anului 2021 s-au efectuat peste 760 de verificări la asociaţii. Doar asociaţia amintită în răspunsul anterior a fost sancţionată în anul 2021. Restul asociaţiilor care au fost supuse unor verificări din oficiu sau la solicitarea locatarilor au primit avertismente şi măsuri de remediere unde a fost cazul, conform legislaţiei în vigoare. Subliniem şi pe această cale că obiectivul nostru nu este acela de a sancţiona, ci de a veni în sprijinul gălăţenilor şi asociaţiilor din care fac parte”, ne-a transmis Primăria municipiului Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.