Jump to content

Legătură rutieră între drumul expres şi centura ocolitoare


dcp100168

Recommended Posts

Studiu pentru o nouă legătură rutieră între drumul expres şi centura ocolitoare

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de luni, 31 ianuarie, a Consiliului Județean (CJ) Galați se află, printre altele, un proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Judeţul Galaţi, prin CJ, şi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA. Acesta a fost încheiat pentru proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și realizarea documentației tehnice pentru autorizația de construire, precum și obținerea acesteia pentru obiectivul de investiții "Drum de legătură între DX Brăila - Galați și VO Galați".

Practic, după cum ne-a declarat în exclusivitate președintele CJ, Costel Fotea, este nevoie de acest tronson de drum pentru ca cei care vor intra pe varianta de ocolire (VO) a municipiului Galați, așa-numita centură mare, să poată ajunge direct la drumul expres (DX 6) Brăila - Galați, ce face conexiunea și cu podul suspendat peste Dunăre. "Este vorba despre circa șapte-opt kilometri de drum, acesta urmând a trece prin spatele combinatului (Liberty - n.n.), astfel încât să existe o conexiune clară între drumul expres ce pleacă de la Baldovinești și ajunge undeva în zona de la <<Borcan>> și varianta ocolitoare ce pleacă de la Vama Giurgiulești și continuă până în zona satului Traian. Consiliul Județean va face studiul de fezabilitate pentru această conexiune", a precizat Costel Fotea.

Încep exproprierile pentru „centura mare”

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Conexiune cu drumul expres Galați-Brăila și reabilitare pe DN 25

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, au fost aprobate primele două proiecte de infrastructură care vor fi pregătite, elaborate și implementate împreună cu specialiștii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cadrul protocolului de colaborare semnat la sfârșitul anului 2021.

“Primul proiect la care vom lucra cu specialiștii de la CNAIR se referă la construirea unui drum nou în județul nostru, care să facă legătura între Drumul Expres Galați – Brăila, la care se lucrează în acest moment, și noua Variantă de Ocolire a Galațiului, care va lega Vama Giurgiulești de DN25 și la care urmează în scurt timp să fie emis ordinul de începere a lucrărilor. Acest drum va fi construit de la zero, va avea o lungime de aproximativ 8 kilometri și patru benzi de circulație.

Cel de-al doilea proiect se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune cel mai probabil realizarea de pasaje rutiere sau centuri ocolitoare pentru anumite localități, însă cu siguranță specialiștii vor decide care sunt cele mai bune soluții tehnice. Valoarea celor două investiții va fi stabilită după realizarea expertizelor și documentației tehnice de proiectare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În prima faza vor fi realizate documentațiile tehnico-economice, urmând ca proiectele să fie depuse spre finanțare cu fonduri europene. 

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Licitaţii pentru proiectarea a două drumuri deosebit de importante pentru Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat, săptămâna trecută, în sistemul de achiziţii publice, două licitaţii pentru proiectarea a două drumuri extrem de importante pentru infrastructura rutieră din jurul municipiului Galaţi. Este vorba despre DN 25, segmentul cuprins între municipiul Galaţi şi localitatea Tudor Vladimirescu şi drumul care va face legătura între Drumul Expres Galaţi - Brăila şi Centura Ocolitoare a municipiului Galaţi.

Serviciile de expertiză tehnică, servicii de proiectare faza Studiu Fezabilitate/DALI, inclusiv studii de teren pentru obiectivul de investitii - ,,Modernizare drum existent DN25, Galati -Tudor Vladimirescu" sunt estimate la o valoare de 2.690.000 lei, iar serviciile de proiectare SF „Drum de legătură între DX Brăila – Galaţi şi VO Galaţi” au o valoare estimată de 1.927.000 lei.

Suma totală a valorilor estimate pentru proiectarea celor două drumuri este de 4.617.000 lei fără TVA, adică aproape 1 milion de euro.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

„Luptă” pentru proiectarea modernizării DN 25

Președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea, a anunțat, pe pagina de Facebook, faptul că, la jumătatea lunii iulie, două companii sunt în cursa de realizare a documentației tehnico-economice pentru modernizarea DN 25, de la Galați la Tudor Vladimirescu, pe o lungime de 40 de kilometri.

"Firma care va câștiga licitația va trebui ca, în câteva luni de la demararea studiilor (studiul geo, hidrologic, de trafic, impact de mediu etc), să ne spună care este cea mai bună variantă de traseu pentru a putea extinde la patru benzi drumul, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru - pasarele, pasaje sau centuri ocolitoare", a explicat președintele CJ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea DN25

Astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate, a studiilor de teren și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru modernizarea DN25, pe tronsonul Galați – Tudor Vladimirescu. Licitația a fost câștigată de S.C Like Consulting S.R.L, iar valoarea contractului este de 2.180.000 de lei (fără TVA).

“DN 25 este una dintre cele mai aglomerate artere de circulație din județ, traficul fiind infernal în anumite momente ale zilei. Drumul trebuie modernizat și extins la patru benzi acolo unde este posibil. Pentru a realiza acest lucru cât mai repede, am facut un parteneriat cu CNAIR, care are în proprietate și administrare acest drum, pentru o amplă și necesară investiție de modernizare pe aproximativ 40 de kilometri, între Galați și Tudor Vladimirescu.

Firma care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate are doar câteva luni la dispoziție  pentru a configura cea mai bună variantă de traseu, inclusiv pentru a stabili zonele unde se pot construi pasaje sau poduri. După ce vor fi făcute toate aceste studii,  proiectul va fi depus spre finanțare pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Contractul prevede realizarea studiului de fezabilitate și a documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție, inclusiv studiul geotehnic, ridicările topografice, studiul hidrologic, studiul de trafic, studiul hidraulic, studiile de coexistență, studiul arheologic, toate studiile specifice solicitate de instituțiile avizatoare, documentaţiile suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, documentația necesară obținerii avizului de oportunitate, studiul de evaluare a emisiilor CO2, analiza cost-beneficiu, analiza instituțională, raportul privind evaluarea impactului asupra mediului, harta cu datele de geolocalizare ale investiției, raportul privind utilitățile (unde este cazul) și documentația tehnică aferentă stabilirii culoarului de expropriere (dacă este cazul).

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(Marți, 9 august 2022)

Proiectant pentru legătura dintre Drumul Expres și Centura Mare

Luni, 8 august, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv a tuturor studiilor de teren, pentru construirea unui drum de legătură între Drumul Expres Galați-Brăila și viitoarea Centură Mare a Galațiului. Întreaga documentație va fi realizată de către Like Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 1.914.000 lei (fără TVA).

“În cadrul strategiei de conectare a Galațiului la infrastructura mare de transport a României, va fi construit un drum de legătură între DX Galați – Brăila și viitoarea Centură Mare. Este vorba despre aproximativ opt kilometri, cu patru benzi de circulație, prin care vom asigura conectarea între vama Giurgiulești și podul de peste Dunăre, iar mai departe cu viitoarea autostradă a Moldovei. Firma care a câștigat licitația are mai puțin de jumătate de an să configureze traseul noului drum, inclusiv eventualele pasaje sau poduri necesare. După realizarea documentației, proiectul va fi depus spre finanțare de către CNAIR, cei cu care avem un parteneriat în acest sens, în cadrul Programului Operațional de Transport.

În ceea ce privește Drumul Expres Galați-Brăila, în acest moment, după ce s-a lucrat pe o lungime de aproximativ nouă kilometri la partea de fundație, constructorul este în procedură de obținere a avizelor de mediu pentru a demara lucrările la podul peste Siret și la pasajul peste triajul Barboși”, a declarat Costel Fotea.

Președintele CJ a adăugat pe această listă a proiectelor de conectare a Galațiului la infrastructura rutieră națională și drumul Transregio, pe ruta Galați - Brăila - Drajna (Slobozia) - Autostrada Soarelui - Chiciu (Călărași), procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate fiind, în acest caz, deja demarate la nivelul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, înființată cu colegii din Brăila, Călărași și Ialomița.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Drum de legătură cu tunel și pasaje, prin spatele Combinatului

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean (CJ) Galați, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru o nouă investiție majoră în infrastructura rutieră.

Este vorba de construirea unui drum de legătură între Drumul Expres (DEx6) Galați-Brăila și viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galați ("centura mare"). Potrivit calculelor specialiștilor, valoarea investiției este de 547.022.691 de lei, exclusiv TVA.

"Este un proiect extrem de complex din punct de vedere tehnic, care va face legătura între viitoare Centură Mare a Galațiului, cea care pleacă din vama Giurgiulești și trece prin spatele lacului Brateș, și Drumul Expres. Practic, unește granița cu Republica Moldova și podul de peste Dunăre, astfel încât traficul greu să nu mai traverseze orașul, sau să încarce fluxul de transport de pe DN 2B și DN 25", a precizat președintele CJ, Costel Fotea.

Conform sursei citate, acest drum de legătură va avea doar aproximativ șapte kilometri, însă va fi realizat de la zero, cu patru benzi de circulație și un regim de trafic asemănător drumurilor expres. Complexitatea lucrărilor derivă din faptul că vor trebui amenajate două subtraversări, cu lungimi de 60 și 100 de metri, ale drumului național ce leagă municipiul Galați de comuna Șendreni, precum și un tunel pe sub calea ferată. Acesta din urmă este proiectat cu o lungime de 90 de metri și o lățime de peste 20 de metri. De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri, peste drumul de acces (coridorul) de la halda de zgură.

"Mai mult, rețelele de utilități, vechi de jumătate de secol, vor fi relocate, iar în zonă va fi nevoie de o serie de exproprieri", a adăugat președintele CJ.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Galați a încheiat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va depune spre finanțare acest proiect în cadrul noului Program Operațional de Transport.

viata-libera.ro

articol-279347-autor-139-img1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.