Jump to content

Cum sunt încurajați infractorii să încalce legea în mod repetat


dcp100168

Recommended Posts

Bătăuși în serie, lăsați liberi de victimele miloase

Doi indivizi din Galați, cu multiple probleme cu legea și acuzați de numeroase acte de violență comise împotriva mai multor persoane, au ajuns, în ceasul al 13-lea, în arest, după ce au snopit în bătaie un tânăr, în primele zile ale acestui an. Conflictul între victima care are 22 de ani și cei doi agresori, unul de 19 ani și unul de 33 de ani, ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, la capătul unui schimb de replici. Victima a fost lovită de cei doi cu pumnii în cap și în față, suferind leziuni care, potrivit medicilor legiști, ar necesita 15-20 de zile de îngrijiri medicale.

La trei săptămâni de la incident, suspecții, reclamați la poliție de cel agresat, au fost reținuți, pe raza Secției 4. Aceştia nu sunt la prima întâlnire cu oamenii legii, în trecut fiind protagoniști a numeroase plângeri de agresiune, pe care le-au "rezolvat" după ce au reușit să convingă victimele să își retragă plângerile. Chiar și așa, alte fărădelegi din trecut îi "recomandă" pentru a fi închiși.

"Cei doi agresori au fost cercetați, în ultimii doi ani, în mai multe dosare penale, pentru fapte de lovire sau alte violențe, în cele din urmă împăcându-se cu victimele. Mai mult, bărbatul de 33 de ani este recidivist, fiind condamnat pentru o faptă de tâlhărie, iar cel de 19 ani este trimis în judecată, în prezent, tot pentru că ar fi comis o tâlhărie", a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cum sunt încurajați infractorii să încalce legea. Bătăuși în serie, lăsați liberi

Doi indivizi extrem de violenți, reținuți în urmă cu trei zile după ce au snopit în bătaie un tânăr, au scăpat de arest ca prin urechile acului. Acuzați de loviri și alte violențe, agresorii vor fi, pentru următoarele 60 de zile, sub control judiciar, procurorii prevalându-se de faptul că fapta este sancționată prea blând de lege pentru a justifica măsura arestării preventive. În trecut, bătăușii au ajuns de numeroase ori în atenția poliției după ce au agresat alte persoane, care i-au iertat și astfel i-au scutit de răspundere.

Justiția lasă din nou pe stradă indivizi cu un bogat trecut infracțional, chiar dacă nu este consemnat în caziere, pentru că anumite "facilități" prevăzute în lege i-au scutit de la a deveni recidiviști cu acte în regulă.
Cei doi gălățeni, de 19 și 33 de ani, reținuți pe 26 ianuarie pe raza Secției 4, sub acuzația de loviri și alte violențe, au părăsit sediul Parchetului ca oameni liberi, după ce procurorii au decis că nu se impune arestarea acestora. În ciuda trecutului violent și a problemelor cu legea pe care le-au avut și le mai au amândoi. Acuzați că i-au provocat leziuni care necesită câteva săptămâni de îngrijiri medicale unui tânăr de 22 de ani, în urma unui conflict verbal care a avut loc în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, indivizii (n.r. ale căror nume nu le vom face publice deocamdată, întrucât în această fază a anchetei nu au ajuns în fața unei instanțe de judecată, iar legea le protejează anonimatul) au scăpat cu un banal control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Nu au ajuns în fața unui judecător de drepturi și libertăți, procurorul de caz apreciind, în ciuda trecutului tumultuos al fiecăruia dintre ei, că nu se impune trimiterea după gratii. Cel mai greu ar fi cântărit cuantumul pedepsei pentru loviri și alte violențe, între 6 luni și 5 ani sau amendă, o pedeapsă "prea mică" pentru a fi dispusă o măsură privativă de libertate.

Periculoși "câte puțin"

Asta după ce, susțin surse din cadrul anchetei, în ultimii ani, cei doi ar fi fost acuzați de mai multe ori de diverse persoane de astfel de fapte, victimele alegând, poate în urma unor înțelegeri mai mult sau mai puțin consimțite de bunăvoie cu bătăușii, să își retragă plângerile. La aceeași variantă au recurs chiar și reprezentanții unei săli de jocuri din Galați. Obiectivul a suferit distrugeri importante, provocate de individul de 33 de ani, ancheta și procesul întinzându-se pe parcursul a mai bine de un an. În cele din urmă, păgubiții, după ce și-au recuperat prejudiciul, au renunțat pe proces, iar asta l-a săpat pe infractor de răspunderea penală și implicit de pedeapsă. El ar fi totuși "consemnat" în cazier, datorită unei condamnări pe care a primit-o în urmă cu mulți ani, pentru tâlhărie, susțin polițiștii care lucrează la cel mai recent dosar de lovire. Și, ca ultime dovezi suplimentare ale caracterelor periculoase ale celor doi infractori stau un dosar penal pentru tâlhărie, aflat în faza de judecată, pe numele tânărului de 19 ani, dar și cinci dosare aflate pe rolul Judecătoriei Galați, prin care Primăria Galați a cerut obligarea bătăușului de 33 de ani la muncă în folosul comunității, după ce acesta a fost amendat în rânduri repetate de poliție și nu și-a achitat sancțiunile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.