Jump to content

Firmele din Depozit cer soluţii pentru a-şi continua activitatea


dcp100168

Recommended Posts

Firmele din Depozit cer soluţii pentru a-şi continua activitatea. 1.500 de angajaţi, captivi în şantier

Printr-o scrisoare transmisă atât Primăriei Galaţi cât şi redacţiei ziarului „Viaţa liberă”, şapte agenţi economici din Depozitul din Micro 39 roagă autorităţile şi constructorii să le permită să-şi desfăşoare în continuare activitatea. Adică să găsească o soluţie pentru a permite accesul autovehiculelor în incinta platformelor Galgros SA, Fricom SA, Comrimet SA, Galatex SA, Rolland SRL, Zoryan Ferm SRL şi Baby Star Com Impex SRL, societăţi proprietare de spaţii comerciale.

În documentul transmis, reprezentanţii legali ai celor şapte agenţi economici spun că au aflat din presă despre restricţiile de trafic anunţate de Primăria Galaţi pentru desfăşurarea lucrărilor de modernizare a bulevardului George Coşbuc. Mai exact despre faptul că, în perioada 20 ianuarie - 20 mai 2022, se închide circulația rutieră pe bulevardul Henri Coandă și pe bulevardul George Coșbuc, după cum urmează: închiderea totală a circulației pe bulevardul Henri Coandă, tronsonul cuprins între acces magazinul Kaufland și bulevardul George Coșbuc; închiderea totală a circulației pe bulevardul Coșbuc, tronsonul cuprins între Henri Coandă și Drumul de Centură.

Agenţii economici roagă autorităţile să găsească o soluţie pentru a permite accesul autovehiculelor în incinta platformelor Galgros SA, Fricom SA, Comrimet SA, Galatex SA, Rolland SRL, Zoryan Ferm SRL şi Baby Star Com Impex SRL, societăţi proprietare de spaţii comerciale: "Menţionăm că în acest perimetru îşi desfăşoară activitatea peste 1.000 de persoane juridice - societăţi comerciale - chiriaşi ai societăţilor mai sus amintite, care au aproximativ 1.500 de angajaţi. Principalul obiect de activitate al acestor agenţi economici este vânzarea cu amănuntul sau angro a mărfurilor alimentare şi nealimentare.

Or măsurile dispuse conduc practic spre încetarea activităţii tuturor societăţilor comerciale aflate în acest perimetru, deoarece clienţii - în general persoane fizice - nu mai pot ajunge la magazine şi nici aprovizionarea acestora nu mai este posibilă.

Vă rugăm ca, împreună cu firmele de construcţie implicate în realizarea lucrărilor de modernizare să găsiţi soluţii practice pentru a permite desfăşurarea în continuare a activităţii acestor societăţi, aşa cum aţi găsit în privinţa funcţionării magazinului Kaufland, situat mai jos cu 500 de metri pe aceeaşi stradă. De asemenea, vă solicităm să dispuneţi firmelor de construcţie implicate efectuarea cu celeritate a lucrărilor ce impun acest blocaj, în vederea reluării circulaţiei pe bulevardul Henri Coandă, tronsonul cuprins între acces magazinul Kaufland şi bulevardul George Coşbuc", se arată în adresa celor şapte agenţi economici.

Ia muncitorii de unde nu-s!

Sâmbătă, la ore diferite - 10,30 şi, respectiv, la 15,00 - am vizitat şi noi zona de lucrări care îi afectează pe cei şapte agenţi economici. N-am găsit constructori, deşi vremea nu era atât de aspră. În schimb, i-am văzut pe gălăţeni cum fac slalom printre garduri, căutând podeţe de trecere, încercând să fie atenţi să nu se împiedice sau să cadă.

Şi am mai remarcat că, de atâta şantier, nici măcar panoul investiţiei cu fonduri europene nu a rezistat şi s-a frânt.

Revenind la solicitarea agenţilor economici, aşteptăm şi noi răspunsul autorităţilor locale.

Lucrări până la toamnă

Data de 30 septembrie 2022 ar trebui să fie "borna" pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului pe axa Traian Vuia - Henri Coandă - George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru), conform datelor transmise de Primărie, la solicitarea noastră. Reamintim, contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat în februarie 2020, cu asocierea Lemacons SRL - Tancrad SRL - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL. Valoarea lui a ajuns să depăşească 106,53 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Magazine cu haine ieftine, lăsate fără marfă

Centrele comerciale cu produse ieftine au intrat în vizorul poliției, care face cercetări cu privire la calitatea mărfii puse în circulație. Preferate de mulți gălățeni cu venituri medii și mici, magazinele au fost percheziționate zilele trecute, mii de articole fiind indisponibilizate pentru că există suspiciunea că poartă mărci identice cu cele înregistrate. 

Obrazul subțire cu cheltuială se ține, dar, când vine vorba de necesitățile de bază, sunt bune și copiile la preț redus. Este principiul după care multe centre comerciale din Galați s-au dezvoltat vânzând articole de îmbrăcăminte și jucării la prețuri reduse, chiar dacă mărfurile nu sunt întotdeauna de o calitate măcar medie. Oficial, în neregulă cu aceste mărfuri este faptul că unele poartă mărci pe care nu ar trebui să le poarte, fiind identice sau similare cu cele înregistrate și pe care, în mod evident, respectivele centre nu-și pot permite să le comercializeze. Astfel s-a ajuns la contextul declanșării mai multor anchete penale, trei dosare fiind în prezent pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Mai multe percheziții au fost făcute pentru adunarea de probe, mii de articole de la haine la jucării fiind luate în custodie de polițiștii de la Investigare Fraude. 

”În urma perchezițiilor, efectuate la punctele de lucru a trei societăți comerciale, au fost descoperite și indisponibilizate 1.256 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării contrafăcute, în valoare de 69.028 de lei. De asemenea, au fost ridicate documente de evidență contabilă și extracontabilă, care atestă comercializarea unor astfel de produse”, a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătoarea de cuvânt a IPJ Galați. La unul dintre centrele comerciale verificate, polițiștii au constatat că nu se eliberau bonuri fiscale și au aplicat o amendă de 20.000 de lei, confiscând totodată aproape 6.000 de lei, bani încasați și netrecuți prin casa de marcat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.