Jump to content

Proiectele de gaze ale comunelor gălățene n-au primit finanțare


dcp100168

Recommended Posts

Proiectele de gaze ale comunelor gălățene n-au primit finanțare

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat finalizarea evaluării cererilor de finanțare depuse în a doua sesiune a apelului "Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale".

În urma evaluărilor, au fost selectate pentru finanțare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cele mai mari punctaje. Proiectele câștigătoare au obținut între 70,75 și 72,25 puncte. Aceste proiecte vor asigura dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în 45 de localități. Valoarea cumulată a investițiilor este de 180 milioane de euro. În această sesiune au fost propuse proiecte complexe, care deservesc mai multe localități și un număr mai mare de beneficiari finali.

De menționat că și cinci comune gălățene (Corod, Ghidigeni, Grivița, Nicorești și Smârdan) au depus astfel de proiecte, momentan neselectate pentru finanțare, care au obţinut punctaje cuprinse între 54,5 și 62 de puncte.

În cadrul celor două sesiuni ale apelului POIM, au fost depuse 243 de proiecte, în valoare totală de 2,56 miliarde de euro, sumă de zece ori mai mare decât alocarea maximă a apelului (235 milioane de euro).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gaze naturale în Fileşti și Barboşi

Primăria Galaţi caută proiectant pentru extinderea sistemului de distribuție gaze naturale în cartierele Filești şi Barboși, pe strada Macului și în zona aferentă străzii Crinului. Achiziţia a fost lansată pe portalul Primăriei. Pe lângă un studiu de fezabilitate, proiectantul va trebui să calculeze devizul general şi să întocmească o cerere de finanţare a investiţiei prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".
Valoarea estimată a contractului pentru serviciile de proiectare se ridică la 132.000 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până pe 21 martie 2022. Criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Galaţiul, pe locul 31 din 41 la alocarea fondurilor pentru reţelele de gaze

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat că au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale.

Judeţul Galaţi nu s-a situat nici de data aceasta pe loc fruntaş, deşi majoritatea localităţilor din judeţ nu sunt racordate la reţeaua de gaze, mai exact 84,62% din totalul localităţilor judeţului nostru. Galaţiul va primi 167.123.101 lei în cadrul acestui program. Cei mai mulţi bani alocaţi vor ajunge la Suceava - 236.629.506 lei, Olt - 229.796.700 lei şi Teleorman - 229.126.742 lei, iar cea mai mică alocare va ajunge la Ilfov - 94.534.482 lei. Asta după ce judeţul Galaţi s-a clasat pe loc codaş şi la alocările pentru reţelele drumuri şi cele de apă şi canalizare, în cadrul aceluiaşi program.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat. Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale. Lista proiectelor, precum şi un exemplu de calcul pentru a explica criteriile de selectare pot fi consultate pe site-ul MDLPA.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Rețele de gaze, în cinci comune, preluate spre finanțare

Prin Programul Național ”Anghel Saligny”, au fost aprobate cinci investiții privind implementarea unor rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, în tot atâtea comune gălățene.

Pe lângă proiectul din Smârdan, despre care ați putut afla deja din paginile cotidianului nostru, celelalte patru UAT-uri ce ar urma să beneficieze de gaze sunt Corod, Ghidigeni, Grivița și Nicorești. Practic, este vorba despre obiective de investiții aflate, inițial, pe lista POIM 2014 – 2020 și preluate, ulterior, spre finanțare, în noul PNDL.

Cele cinci proiecte au valori cuprinse între 43,18 milioane lei (la Nicorești) și aproape 21,7 milioane lei, la Grivița.

Per total, valoarea propusă spre finanțare a proiectelor de înființare rețele de gaze naturale în județul Galați este de 167,12 milioane lei, inclusiv TVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"Verde" pentru primele 73 de proiecte de gaze

Primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 3,85 miliarde lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat, vineri, ministrul Cseke Attila. Pe lista prezentată de minister, figurează și proiectele comunelor gălățene Corod, Ghidigeni, Grivița și Nicorești, cu o valoare cumulată de 141,53 milioane de lei.
Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale din 165 UAT-uri, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat.
"Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetăţenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale şi, prin acest program, vom branşa aproximativ 196.000 de familii", a precizat ministrul Dezvoltării, care a reamintit că sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.