Jump to content

Un nou mall la Galați, pe terenul INTFOR de pe strada Portului


dcp100168

Recommended Posts

Un nou mall la Galați, pe terenul INTFOR de pe strada Portului

Fondul de investiții NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a cumpărat un teren de 17 hectare de pe strada Portului din Galați, pentru un proiect imobiliar mixt, a cărui construcție va începe în 2023, informează economica.net. Tranzacția, a cărei valoare nu a fost comunicată, a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

Conform surselor din piață, terenul cumpărat de NEPI Rockcastle este cel al fostei fabrici INTFOR, care i-a urmat fostului Laminor de Tablă Galați. Înființată în 1990, INTFOR a fost privatizată în 1999, iar în 2005 a fost preluată de grupul Profiland al omului de afaceri Andrei Lișinschi. Fabrica a intrat în faliment în 2020, după aproape zece ani de insolvență.

"Fondul de investiţii NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori din piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galaţi, pentru un proiect imobiliar mixt, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers. Cu un portofoliu de proprietăţi evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI îşi consolidează astfel poziţia în oraş, unde mai deţine şi centrul comercial Galaţi Shopping City", au anunţat Nepi Rockcastle și Colliers.

"Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte - retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare", a declarat, într-un comunicat, Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Achiziţia, a cărei valoarea este confidenţială, face parte din strategia pe termen mediu şi lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle. "Ne concentrăm pe strategii de investiţii pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităţilor soluţii viabile şi eficiente, care definesc un stil de viaţă modern; viitorul este reprezentat de locuri şi spaţii unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieţii", a mai spus Marius Barbu, citat de zf.ro.

"Tranzacţia reprezintă o achiziţie strategică a fondului de investiţii NEPI Rockcastle şi va fi cu siguranţă una de referinţă pentru 2022, chiar dacă anul abia a început. Terenul este situat pe strada Portului din Galaţi, foarte aproape de zona centrală, dar şi de promenada oraşului", a declarat la rândul ei Sînziana Oprea, Director Land Agency la Colliers, agenţie care a intermediat inclusiv achiziţia terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galaţi Shopping City.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Galaţi Retail Park, investiţie de 48 milioane de euro

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a anuntat un buget de peste 650 de milioane de euro pentru proiectele aflate în faza de dezvoltare sau modernizare pe termen mediu.

NEPI Rockcastle are un portofoliu de 168.800 mp de proiecte în construcţie sau modernizare, deja demarate sau în plan pentru 2024, în România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria.

Cele mai importante proiecte includ extinderea Promenada Mall, Bucureşti ( proiect mixed-use în valoare de aproximativ 282 milioane de euro, cu o suprafaţă de 55.400 mp, a cărui finalizare este planificată la sfârşitul anului 2026), dezvoltarea Galaţi Retail Park ( proiectul va avea 33.200 mp, iar investiţia se va ridica la 48 milioane de euro), dezvoltarea Promenada Plovdiv, Bulgaria, modernizarea Bonarka City Center Mall Cracovia, Polonia şi a Arena Mall din Budapesta. Alte investitii vizează extinderea cu 7.400 mp a Ploieşti Shopping City, extinderea Galeria Wolomin şi Pogoria Shopping Centre în Dabrowa Gornicza, Polonia. Investiţiile se ridică la o valoare totală de 39 milioane de euro.

De asemenea, NEPI Rockcastle intenţionează să extindă proiectul său pilot de succes, care a presupus instalarea de panouri fotovoltaice substanţial în tot portofoliu de proprietăţi din România, în 2022 şi 2023. Aceste instalaţii produc 25% din necesarul total de energie al portofoliului din România.  

Portofoliul companiei, în valoare de 6,8 miliarde de euro, cuprinde 2,2 milioane de metri pătraţi în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est. Compania este lider de piaţă în România şi Polonia (cele mai mari două pieţe ale NEPI Rockcastle), Bulgaria, Ungaria şi Slovacia şi deţine centre comerciale în Croaţia, Republica Cehă, Lituania şi Serbia.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

"Zona Brăila-Galaţi este de asemenea una de interes. Dintr-una ruptă de restul ţării podul spre Tulcea peste Dunăre, podul peste calea ferată dinspre autostrada A2 dar şi investiţiile noi precum ale cehilor de la Tesla sau Yazaki au readus în prim-plan zona. „La Galaţi, deţinem deja un centru comercial în care chiriaşii şi-au manifestat dorinţa de a avea mai mult spaţiu. De asemenea, avem cerere şi din partea retailerilor care vor să intre aici, aşadar am achiziţionat teren şi vom demara în curând construcţia pentru Galaţi Retail Park, proiect care va avea o suprafaţă de 33.200 metri pătraţi şi în care vor fi investiţi 48 de milioane de euro. Suntem în faza de autorizare, iar odată cu acest proiect vom aduce şi noi branduri în Galaţi. Ne bucură şi faptul că vedem şi investiţii în infrastructura din zonă, ceea ce va impulsiona semnificativ şi economia în Galaţi”, a adăugat Rüdiger Dany, CEO al NEPI Rockcastle.

businessmagazin.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Noul mall de pe strada Portului, investiţie de 48 milioane de euro

NEPI Rockcastle, proprietarul şi administratorul Shopping City  Galaţi, se pregăteşte de construcţia unui nou mall la  Galaţi.

"La Galaţi, deţinem deja un centru comercial, iar chiriaşii şi-au manifestat dorinţa de a avea mai mult spaţiu. De asemenea, avem cerere şi din partea retailerilor, care vor să intre în zonă. Am achiziţionat deja un teren şi vom demara în curând construcţia Galaţi Retail Park, proiect care va avea o suprafaţă de 33.200 metri pătraţi şi în care vor fi investiţi 48 milioane de euro. Suntem în faza de autorizare, iar odată cu acest proiect vom aduce noi branduri în Galaţi", a declarat Rudiger Dany, CEO al NEPI Rockcastle, pentru presa economică naţională.

"Zona Brăila-Galaţi este una de interes. Dintr-una ruptă de restul ţării, podul peste Dunăre şi investiţiile noi, precum cele de la Tesla sau Yazaki, au readus zona în prim-plan. Ne bucură faptul că vedem şi investiţii în infrastructura din zonă, ceea ce va impulsiona semnificativ economia în  Galaţi", a adăugat Rudiger Dany.

Fondul de investiții a cumpărat acum doi ani un teren de 17 hectare pe strada Portului din  Galați. Terenul este cel al fostei fabrici INTFOR, care a intrat în faliment în 2020, după aproape zece ani de insolvență.

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a anuntat un buget de peste 650 milioane de euro pentru proiectele aflate în faza de dezvoltare pe termen mediu. NEPI are 168.800 metri pătraţi de proiecte în construcţie sau modernizare, deja demarate sau în plan pentru 2024, în România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria.

Cele mai importante proiecte includ extinderea Promenada Mall Bucureşti, dezvoltarea Promenada Plovdiv (Bulgaria), modernizarea Bonarka City Center Mall Cracovia (Polonia) şi a Arena Mall din Budapesta (Ungaria). Portofoliul companiei, în valoare de 6,8 miliarde de euro, cuprinde 2,2 milioane de metri pătraţi în nouă ţări (România, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Croaţia, Cehia, Lituania şi Serbia).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.