Jump to content

AJVPS Galaţi gestionează 35 de fonduri de vânătoare


dcp100168

Recommended Posts

"Cătare plină" pentru vânători, asigurată de AJVPS Galaţi

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi gestionează, în prezent, pentru membrii săi, 35 de fonduri cinegetice ce cuprind majoritatea speciilor de mamifere şi păsări de interes cinegetic din fauna României. 15 dintre aceste fonduri au fost recontractate pentru gestionare, la sfârşitul lunii ianuarie 2022, după ce contractele anterioare expiraseră.

Astfel, AJVPS Galaţi deţine peste 90% din fondurile de vânătoare de pe teritoriul judeţului Galaţi, iar cei aproximativ 650 de vânători, membri ai asociaţiei, vor putea avea, în continuare, "cătarea plină", deşi recontractarea celor 15 fonduri şi păstrarea integrală a patrimoniului Asociaţiei nu s-a făcut cu uşurinţă, întâmpinând opoziţia câtorva membri ai conducerii care iniţial au fost creditaţi cu încredere de către Adunarea Generală a AJVPS Galaţi şi care, prin acţiunea lor, au creat dezamăgire membrilor Asociaţiei forţîndu-i pe aceştia să-i acţioneze în instanţă.

"Avem obligaţia de a menţine fondul cinegetic al judeţului Galaţi neştirbit, chiar dacă, de data aceasta, a fost necesar un efort suplimentar pentru menţinerea integrală a patrimoniului asociaţiei. Suntem una dintre puţinele asociaţii din ţară care deţine într-un procent atât de mare fondurile de pe teritoriul judeţului în care activează. Membrii noştri pasionaţi de vânătoare se vor putea bucura în continuare de fondurile noastre cinegetice care cuprind o mare diversitate de vânat", ne-a declarat preşedintele AJVPS Galaţi, Cristian Dima.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi va demara, la sfârşitul lunii februarie, o nouă campanie de evaluare a efectivelor de vânătoare pe toate cele 35 de fonduri aflate în gestionarea asociaţiei.

Tot pentru pasionaţii de vânătoare şi nu numai, AJVPS Galaţi va demara, la începutul lunii martie, cursuri acreditate de pregătire în domeniul armelor şi muniţiilor. Aceste cursuri se adresează tuturor persoanelor care vor să deţină arme letale şi neletale: vânători, pădurari, personalul de pază şi protecţie, armurieri, dar şi cetăţeni care folosesc armele în scop de autoapărare etc.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.