Jump to content

Preotul Valentin Rădoi, noul protoiereu de Galaţi


Recommended Posts

Preotul Valentin Rădoi, noul protoiereu de Galaţi

Luni, 28 februarie 2022, în ziua de pomenire a Sfinţilor Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman din Dobrogea, la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Galaţi a avut loc o sedinţă administrativă în cadrul careia a fost instalat noul protoiereu de Galaţi.

La întrunirea prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat toţi preoţii de la parohiile din cuprinsul Protopopiatului Galaţi. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit slujba de hirotesie întru protoiereu pe seama Protoieriei Galaţi a preotului Valentin Rădoi de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Galaţi. Noul protopop a primit din partea ierarhului locului bederniţa, brâul roşu şi crucea pectorală, după care a fost semnată gramata chiriarhală.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit fostului protopop de Galaţi, preotul Eugen Buruiană, pentru întreaga activitate misionară din cei 21 de ani în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La început de mandat, în noua calitate pe care a primit-o, pr. Valentin Rădoi a mulţumit pentru încrederea acordată, încredinţându-l pe Arhipăstorul Dunării de Jos că atât el, cât şi preoţii din acest protopopiat vor fi permanent în slujba lui Hristos, îndeplinidu-şi misiunea de păstori de suflete pentru credincioşii încredinţaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.