Jump to content

Cămătari din Târgu Bujor, reţinuţi de poliţie


dcp100168

Recommended Posts

Cămătari din Târgu Bujor, reţinuţi de poliţie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor şi cei ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au efectuat joi, 03 martie 2022, 4 percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Târgu Bujor, la locuinţele unor persoane bănuite de camătă, şantaj şi violare de domiciliu. Percheziţiile au avut loc după ce, în aceeaşi zi, poliţiştii au organizat un flagrant delict, în urma căruia doi bărbaţi, de 55 şi 35 de ani, din oraşul Târgu Bujor, au fost prinşi în timp ce primeau din partea victimei suma de 5.000 de lei, reprezentând dobânda la un împrumut pe care aceştia i l-ar fi acordat.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2019, cei doi ar fi dat, cu titlu de împrumut, unui bărbat, din oraşul Târgu Bujor, suma de 55.000 de lei, pentru care ar fi perceput o dobândă lunară de 10.000 de lei. Întrucât acesta nu ar fi reuşit să remită sumele de bani pretinse ca dobândă, persoanele în cauză ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, cu distrugerea locuinţei prin incendiere, şi chiar la propunerea de cedare a locuinţei sau a activelor societăţii comerciale pe care victima o deţine. La exercitarea actelor de intimidare asupra victimei, ar fi participat şi alţi doi bărbaţi, de 33 şi 25 de ani, împreună cu care ar fi pătruns în locuinţa victimei, pentru a o determina să plătească sumele pretinse.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi indisponibilizate sumele de  56.700 de lei, 17.060 de euro şi 300 de lire, un pistol cu bile de cauciuc şi butelie gaz şi mai multe înscrisuri necesare administrării probatoriului.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, şi, în cursul acestei zile, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.