Jump to content

Crimă între frați, sub ochii mamei


dcp100168

Recommended Posts

Probleme de familie, tranșate cu cuțitul. Crimă între frați, sub ochii mamei

Un bărbat din Cosmești a murit, iar un altul, fratele lui, riscă până la 25 de ani de închisoare, în urma unui conflict aparent banal, escaladat pe fondul unor neînțelegeri în familie. Totul s-a petrecut sub ochii mamei celor doi, dar și ai băiețelului bărbatului acuzat acum de omor.

Tragedia care a culminat cu moartea unui bărbat a avut loc la finele săptămânii trecute, în gospodăria lui Eugen Feru, un bărbat care locuiește cu fiul său în satul Furcenii Vechi. Mama bărbatului și fratele lui, Gabriel, au mers în vizită la cei doi, femeia dorind să își vadă nepoțelul. Vizita nu a avut cursul dorit, pentru că între mamă și fiul Eugen s-au născut din nou discuții mai vechi, bărbatul acuzând-o pe femeie că ar fi fost vinovată de divorțul lui și de faptul că acum băiețelul nu mai locuia alături de cea care i-a dat viață. Vorbele grele ar fi fost urmate de amenințări fizice, Eugen, un bărbat în vârstă de 42 de ani, fugărindu-și mama prin curte. Gabriel a fost cel care a încercat să intervină între mamă și fiu, numai că a căzut victimă furiei fratelui.

"Inculpatul i-a aplicat victimei trei lovituri de cuțit în zona pectorală, decesul survenind la scurt timp, pe fondul leziunilor", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Eugen Feru a fost reținut imediat și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru omor asupra unui membru al familiei. El a fost trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile, în urma sa rămânând fiul său, care va fi, cel mai probabil, îngrijit de rude. Dacă va fi găsit vinovat, Eugen Feru riscă până la 25 de ani de închisoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Și-a ucis fratele pentru că l-a părăsit nevasta. Voia să omoare toată familia, dar a fost oprit de polițiști

Un bărbat  din județul Galați și-a omorât fratele într-un acces de furie, pe fondul unei depresii severe cauzate de moartea tatălui și despărțirea de soție. Victima a lăsat în urmă un băiețel de patru ani.

Tribunalul Galați l-a condamnat pe Eugen Feru, un bărbat care locuiește în satul Furcenii Vechi, comuna Cosmești, la 13 ani ani de închisoare pentru omor. Decizia instanței nu este definitivă. Pe 5 martie 2022, individul a făcut ceva de neconceput: și-a ucis fratele.

Totul a pornit după ce tatăl său a murit, iar soția l-a părăsit. Bărbatul a intrat într-o puternică depresie și a început să își amenințe cu moartea mama, fratele și alți membri ai familiei. Un martor a relatat: „ (...) ştiu faptul că Eugen Feru ameninţa cu moartea pe toţi şi spunea că va alinia patru sicrie cu rudele sale.”

Fratele său își creștea singur fiul de patru ani, după ce soția plecase de acasă. Lucrurile au luat-o razna când fosta soție a lui Eugen Feru a postat pe Facebook faptul că este într-o nouă relaţie.

În ziua fatidică, Eugen Feru își chemase mama la locuința sa din sat, spunându-i că vrea să îi lase în grijă copilul pentru că pleacă să muncească în străinătate. Când mama lui a intrat în casă, i-a spus „Aaa, ai venit? Te achit acuma!” și a sărit cu un cuțit la ea. Femeia a fugit în curte, dar s-a împiedicat și a căzut. Fratele lui a strigat la agresor să o lase în pace, iar individul și-a îndreptat furia asupra lui. L-a lovit cu cuțitul de patru ori în față și în torace, iar victima s-a prăbușit într-o baltă de sânge.

Mama criminalului a sunat la Poliție și doar intervenția rapidă a acestora a făcut ca acesta să nu își pună în practică planul de a-i ucide pe toți. În fața instanței, Eugen Feru și-a recunoscut fapta. „Gradul de pericol social concret al faptei săvârșite este unul extrem de ridicat. Agresivitatea şi intensitatea cu care a fost lovită victima, aspecte evidenţiate în actele medico-legale, denotă o gravitate și o violență extremă. Nu în ultimul rând, instanța de judecată reține că săvârșirea faptei de către inculpat a adus atingere celei mai de preţ valori sociale, dreptul la viaţă”, au conchis judecătorii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.