Jump to content

Fostul consilier local Paul Găvănescu a devenit atlet de performanţă


dcp100168

Recommended Posts

Titluri și recorduri atletice pentru un fost consilier local

Gălățeanul a reușit să obțină două titluri importante, la ultimele două participări în competiţii. Probele de atletism la categoria +45 ani au fost acaparate în ultima vreme de performanțele extraordinare ale lui Paul Găvănescu, recunoscut și pentru faptul că a fost consilier local în Galați. Acesta a reușit să obțină medalia de aur și să stabilească un record balcanic, la Campionatele Balcanice de atletism (desfășurate în Slovenia), la proba de triplusalt, cu o săritură de 13,11 metri. Realizarea vine după ce, în urmă cu o săptămână, obținuse trei titluri naționale la triplusalt, săritura în lungime și 60 metri plat, la Campionatul Național Master de Atletism Indoor de la București. La triplusalt, tot cu record, de această dată național - 12,80 m.

"În urmă cu o lună și puțin, după o serie de accidentări la antrenamente, luasem decizia de a nu mai participa la nicio competiție în sezonul indoor. Cu toate acestea, după campionatele europene am constatat că îmi revenisem suficient cât să pot concura în termeni decenți, așa că, împreună cu antrenorul Nicu Ciocan, am decis să particip. Au fost momente tensionate, cu senzația apăsătoare de teama recidivei accidentării, cu atât mai mult că a fost prima competiție la care participam în trei probe. Clipa primei sărituri reușite a reprezentat declicul de care aveam nevoie, săritura care s-a concretizat direct cu record național. În câteva secunde, am trecut de la agonie la extaz", ne-a spus Paul Găvănescu.

Referitor la partea de pregătire, cel mai important lucru pentru Paul este faptul că are sprijin de la antrenorul său, Nicu Ciocan.

"Cea mai importantă metodă de antrenament este... să ai antrenor. Unul care să-și cunoască bine meseria, să aplice prin metodică și mijloace cea mai potrivită rețetă pentru performanța urmărită. Apoi, ai nevoie de infrastructură specifică, parteneri de antrenament și, foarte important, timp alocat și multă, multă răbdare, pentru că rezultatele nu vin cât ai bate din palme. M-am antrenat în trei locații distincte: Stadionul "Dunărea", sala de atletism din Brăila și sala de fitness Elitegym. Planificarea a contorizat șase zile din săptămână pentru antrenamente, în care am îmbinat pregătirea fizică generală și cea specifică, în funcție de disponibilitatea locațiilor".

Implicarea politică, de domeniul trecutului

Paul Găvănescu a fost şi consilier local, perioadă în care a militat pentru dezvoltarea infrastructurii sportive.

"Implicarea mea în politică s-a încheiat în septembrie 2020, după aproape zece ani, odată cu mandatul de consilier local. În ceea ce privește sportul gălățean, am fost suficient de implicat prin inițiative și proiecte demarate, însă, astăzi, factorul politic este un mare impediment pentru dezvoltarea lui, în loc să devină un real sprijin. Politicul rămâne un analfabet funcțional în materie de sport", a adăugat Găvănescu, care are în palmaresul său, pe lângă rezultatele recente, titluri naționale în probele de triplusalt și lungime, ambele venite după 25 de ani de pauză, plus un alt titlu de campion balcanic, de la competiţia desfăşurată în Albania.

Paul Găvănescu este, dincolo de laudele meritorii pentru rezultatele obținute, un adevărat model pentru toți cei ce își doresc să se bucure din plin de pasiunea pentru sport.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Triplă de aur la Campionatul Balcanic pentru gălăţeanul Paul Găvănescu

La Salonic s-a desfăşurat în weekend ediţia 2022 a Campionatului Balcanic de atletism Masters. Galaţiul a fost reprezentat cu onoare de trei sportivi de la CSM Dunărea care au cucerit şase medalii: cinci medalii de aur şi una de bronz.

O performanţă extraordinară a reuşit gălăţeanul Paul Găvănescu, legitimat la CSM Dunărea, antrenor Nicolae Ciocan, care a reuşit să cucerească trei medalii de aur şi titluri balcanice: la săritura în lungime cu 5,85 metri, personal best; triplusalt cu 12,72 metri, performanţă ce reprezintă un nou record naţională, şi, la invitaţia colegilor mai tineri, cu ştafeta balcanică M 35 ani.

„Am încheiat sezonul competiţional 2022 cu o reuşită de zile mari. Deşi proba care m-a consacrat rămâne triplusaltul, probă pe care am şi câştigat-o cu un rezultat ce a devenit nou record naţional, cei 5.85m obţinuţi la săritura în lungime sunt un record personal fabulos pentru mine. Bonusul competiţiei, în ceea ce mă priveşte, este medalia de aur de la ştafeta balcanică la o categorie mult mai tânară: 35+. La vârsta de 46 de ani înregistrez titluri şi rezultate notabile, ceea ce mă motivează să continui, iar pentru asta îmi aleg ţinte şi mai înalte. Am alături oameni minunaţi care contribuie formidabil la pregătirea mea, iar cel mai important dintre ei este Nicu Ciocan, cel care se ocupă de antrenamentele mele. Tot ce am obţinut până acum este efectul profund al capacităţilor lui de antrenor”, ne-a declarat triplul campion balcanic Paul Găvănescu.

O evoluţie remarcabilă a avut şi coechipierul lui, Culai Voicu, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului balcanic în probele de 5000 de metri şi semimaraton şi a cucerit medalia de bronz la ştafetă M +60 ani. La categoria M +35, Adi Anghel s-a clasat pe locul 4 la semimaraton.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Gălăţeanul Paul Găvănescu, în Top 5 la Capionatul Mondial

Emoţii în penultima zi a celei de-a 9-a ediţii a Campionatului Mondial Masters indoor ce se desfăşoară la Torun în Polonia. Gălăţeanul, Paul Găvănescu, care este legitimat la CSM Dunărea, antrenor Nicolae Ciocan, cvadruplu campion naţional şi dublu campion balcanic, a depăşit toate greutăţile şi a avut o evoluţie bună, reuşind să se claseze pe un onorant loc 5 din 16 participanţi, în proba de triplusalt, cu rezultatul de 13,10 metri, la doar 9 centimetri de medalia de bronz. 
„Pentru mine, este nesperat de bine ţinând cont de starea fizică cauzată de efectul post Covid la care adaug o semioboseală care s-a manifestat până aseară (n.r.joi) înainte de somn. Chiar sunt foarte bucuros de reuşite (toate 4 săriturile) şi am simţit pentru prima dată în mod veritabil că pot mai mult de atât. Din acest moment, următorul obiectiv este pe listă: Campionatul European aer liber 2023 din septembrie de la Pescara, Italia”, este mesajul postat de Paul Găvănescu pe o reţea de socializare.
Pe podiumul mondial al probei s-au regăsit doi americani despărţiti de un polonez.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

„Vicele” Paul Găvănescu raportează cea mai importantă realizare

Oraşul italian Pescara a găzduit săptămâna trecută Campionatul European Masters de Atletism. Galaţiul a fost reprezentat cu cinste la această competiţie de anvergură de Paul Găvănescu, legitimat la CSM Dunărea, antrenor Nicolae Ciocan, care a reuşit într-o companie foarte selectă să cucerească medalia de argint.

„Sunt bucuros că am încheiat sezonul şi anul competiţional cu o medalie la o competiţie de anvergură. E cea mai importantă de până acum dintre toate pe care le-am câştigat şi nu sunt puţine, zic eu. La acest campionat european, am fost la un pas de aurul continental, dar şansa i-a surâs atletului din Italia. Deşi nu am fost într-o formă de zile mari, cu cei 13.10 metri consider că am prestat ca un atlet care îşi respectă munca. Ori pentru asta am avut alături omul care a transformat un corp obişnuit într-unul competitiv la nivel mare, Nicu Ciocan. Sper că actuala poziţie, cea de numărul 1 mondial ca ranking, să o păstrez pănă la finalul anului ca bucuria mea să fie şi mai mare. Mulţumesc tuturor celor care au sprijinit întreaga mea activitate de până acum!”, ne-a declarat Paul Găvănescu.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.