Jump to content

Gălățeanul care dansează pe gheață pentru visul mamei lui


dcp100168

Recommended Posts

Gălățeanul care dansează pe gheață pentru visul mamei lui

„Noi luptăm pentru mama lui Graţiano în acest concurs. Şi-a dăruit toată viaţa atât copilului, cât şi performanţei. Mie mi se pare incredibil că datorită mamei lui Graţiano există patinaj artistic în Galaţi, şi o să fac tot ceea ce pot ca să câştigăm!”, este angajamentul făcut de Sore, perechea gălăţeanului Graţiano Dinu, la „Dancing on Ice – Vis în doi”, noul show pe gheaţă al Antenei 1. Sâmbătă seară, de la ora 20,00, pe Sore şi pe Graţiano îi veţi putea vedea interpretând tulburătoarea poveste de dragoste din filmul „Ghost”.

„Sunt Aida Ramona Dinu, am 54 de ani şi sunt antrenor de patinaj artistic al CSM Dunărea Galaţi. Patinajul este viaţa noastră, a mea şi, ulterior, a devenit şi a copilului meu”, aşa a început povestea mama gălăţeanului Graţiano Dinu, concurent la „Dancing on Ice – Vis în doi”, noua emisiune-concurs a Antenei 1.

Graţiano are 24 de ani şi a practicat patinajul artistic timp de 13 ani, mama fiindu-i antrenoare. Visul său era să reprezinte România la olimpiadă, numai că, în plină ascensiune sportivă, a fost nevoit să renunţe din cauza problemelor de sănătate - o discopatie lombară. „Mi-am dat seama că suferă foarte tare, pentru că nici nu voia să discute despre patinaj”, îşi aminteşte mama lui despre băiatul care ajunsese să ocolească patinoarul.

Miracolul

„Grațiano Dinu, fost campion național de patinaj artistic la copii și juniori, a fost implicat într-un grav accident de circulație”, titra „Viaţa liberă” în august 2019. Pentru a trăi visul american, gălăţeanul a plecat prin programul „Work and Travel”. Avea două job-uri pe zi şi, în timp ce se afla pe bicicletă, a fost lovit de un camion al cărui şofer era în stare de ebrietate. Au urmat şapte zile de comă şi două de spitalizare, timp în care mama lui ar fi fost în stare să plece pe jos ca să ajungă la el. „Nu am crezut în miracole până când nu am văzut cu ochii mei că de fapt Graţiano este un miracol”, mărturiseşte Ramona Dinu.

După accident, Graţiano şi-a propus să ajute: „Eu lupt în acest concurs pentru mama. În prezent, mai are doar cinci copii în grupa de performanţă. Îmi doresc ca ei să nu aibă acelaşi trai pe care l-am avut eu. Să beneficieze de terapie în caz că intervine o accidentare, să nu fie nevoiţi să se lase”, a spus gălăţeanul.

Fără bani, nu există performanţă

„Dorinţa lor cea mai mare este să aibă resursele necesare să susţină acest sport. Păi, unui copil îi creşte piciorul an de an şi o pereche de patine costă câteva sute de euro”, a subliniat Sore, aflând că, în timpul activităţii sportive, Graţiano îşi lua patine cu câteva numere mai mari să-i ajungă măcar câţiva ani, şi le purta cu mai multe perechi de şosete, ca să-i fie fixe pe gleznă.

„Nu ai fonduri, nu faci mare performanţă. Echipamentul, volumul de gheaţă, taberele de pregătire, la care noi nu avem acces. Degeaba avem patine, dacă nu avem maşina de ascuţit. Noi, la Galaţi, recunosc că ne chinuim, nu ne putem măsura forţele cu patinajul internaţional”, a explicat antrenoarea.

Pentru că mama este totul pentru el, Graţiano şi-a propus să o ajute: „Cred că nu voi putea vreodată în viaţa asta să-i arăt vreodată mamei cât de mult o iubesc şi cât de recunoscător îi sunt pentru câte a făcut ea pentru mine”.

„Nu ştiu dacă acum vorbesc ca mamă sau ca antrenor: Nu cred că ar putea să fie ceva mai frumos ca şi copilul tău să lupte pentru pasiunea ta, ca mamă, patinajul”, a spus Ramona Dinu.

Prin urmare, aveţi toate motivele să urmăriţi emisiunea şi să-l susţineţi pe Graţiano!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Plutire infinită pe gheaţă – Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu

* Performanţă. Fi-ţi-ar ordinea aleatorie de cap să-ţi fie, Antena1! Aşa m-am perpelit sâmbătă, pe la miezul nopţii, aşteptând să aflu că perechea formată din gălăţeanul Graţiano Dinu şi Sore a fost ultima salvată de la duel şi îşi continuă evoluţia la „Dancing on Ice - Vis în doi”. Cei doi au transpus pe gheaţă tulburătoarea poveste de dragoste din filmul „Ghost”. Totul a fost o nesfârşită plutire, expresivitate, emoţie şi eleganţă! Iar când am văzut-o pe mama lui Graţiano cu ochii în lacrimi, la finalul momentului lor, nici căzătura lui Sore nu a mai contat! Culmea, nu a căzut la riscantele ridicări ori piruete, ci pe o tăiere de gheaţă. Şi totul din cauza emoţiilor!

„Sore, ai în tine o delicatețe și o interpretare pe care puține femei o au. Nimeni nu poate să-ţi ia asta, nici măcar această căzătură! Ce mi-a plăcut extrem de tare este că emanaţi foarte multă emoție”, a spus, de la masa juriului, Elwira Petre. Simona Pungă, cunoscută antrenoare de patinaj artistic din România, a remarcat expresivitatea lui Graţiano şi le-a oferit cea mai mare notă – opt! În urma notelor juriului, Sore şi Graţiano erau pe locul al treilea, dar voturile publicului au avut ultimul cuvânt. Sâmbăta viitoare, de la ora 20,00, Sore şi Graţiano vor continua lupta pentru visul mamei lui: susţinere financiară pentru copiii care practică patinajul artistic la Galaţi.

viata-libera.ro

 

Moment de podium pentru Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu

* "Vogue". "Nu ne votaţi numai pe noi, votaţi viitorul celor cinci copii pe care mama mea îi antrenează la Galaţi. Şi vreau să-i mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine şi mă înclin în faţa ei", a fost mesajul rostit sâmbătă seară, pe ringul de gheaţă de la "Dancing on Ice - Vis în doi", de gălăţeanul Graţiano Dinu. Fost performer în patinaj artistic, Graţiano concurează alături de Sore pentru susţinerea financiară de care are nevoie patinajul artistic de la Galaţi.

Sâmbătă seară, momentul lor pe gheaţă a fost apreciat nu doar de juriu, de publicul din gradenele în care s-au aflat mama şi bunica lui, ci şi de telespectatori, fiind prima echipă care s-a salvat de la duel. Performanţa lor este cu atât mai impresionantă cu cât Graţiano a descoperit că există "Vogue" - stil de dans făcut cunoscut de către Madonna - atunci când a aflat că trebuie să-l transpună pe gheaţă, în doar o săptămână de antrenamente. Şi au reuşit cu brio.

Dovadă că însuşi Mihai Petre, cel mai cusurgiu de la masa juriului, a remarcat că o celebră pereche de patinatori - Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, care tocmai au devenit din nou campioni mondiali - au un program asemănător cu cel prezentat de Sore şi Graţiano Dinu.

Pentru gălăţean şi partenera lui de dans pe gheaţă urmează o săptămână de noi provocări, iar sâmbăta viitoare au nevoie din nou de susţinere.

viata-libera.ro

 

„Elsa” şi gălăţeanul Graţiano Dinu au topit inimile tuturor

Performanţă pe gheaţă. Şansele patinajului artistic gălăţean cresc datorită gălăţeanului Graţiano Dinu şi a partenerei sale, Sore, care, sâmbătă seara, la „Dancing on Ice – Vis în doi”, pe Antena 1 au topit inimile tuturor cu un moment superb, desprins dintr-o poveste minunată: „Frozen” – „Regatul de Gheaţă”. Sore a fost o Elsa radioasă, plină de farmec şi de eleganţă - în ciuda unei căzături provocate de gheaţa topită de la marginea patinoarului. Iar Graţiano, ca de fiecare dată, a strălucit punând-o în valoare pe Crăiasa Gheţii, în acordurile melodiei „Let it go”. „A fost un dans cursiv, natural, un dans uşor ca un fulg, dar am văzut căzătura şi o voi depuncta. Dar aş vrea să reţineţi aspectele pozitive: cursivitate, naturaleţe, uşurinţă care sunt foarte greu de transmis în dans cu atât mai greu pe gheaţă”, a spus şi cel mai exigent membru al juriului, Mihai Petre. Soţia lui, Elwira Petre, a remarcat că Sore şi Graţiano formează singura pereche care ştie să se apere prin dans. Cu două note de 9 – cele mai mari din concurs până la acel moment – şi două de 7,5, Sore şi Graţiano au fost pe locul al doilea în clasamentul juriului şi pe locul I în clasamentul general, datorită voturilor publicului, şi îşi continuă lupta pentru visul lor: susţinerea financiară de care are nevoie patinajul artistic de performanţă de la Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu, în semifinala „Dancing on Ice – Vis în doi”

Ringul de gheaţă de la „Dancing on Ice – Vis în doi” s-a transformat în plaja fierbinte din Vama Veche, şi asta datorită perechii formate din Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu, care au făcut spectacol pe melodia „Vara asta”. Graţie voturilor publicului şi punctajului acordat de juriu, Sore şi Graţiano s-au calificat în semifinala competiţiei. Sunt, astfel, mai aproape de îndeplinirea visului pentru care luptă amândoi: susţinerea de care au nevoie pentru a face performanţă copiii de la secţia de patinaj artistic de la Galaţi, antrenaţi de Aida Ramona Dinu, mama lui Graţiano.

Pe gheaţă, ca în viaţă!, aşa se poate spune despre Sore şi Graţiano Dinu, care au oferit, sâmbătă noapte, un moment fermecător la „Dancing on Ice – Vis în doi”.

Dacă până şi cel mai cusurgiu membru al juriului, Mihai Petre, le-a spus că au fost fantastici şi că este, în sfârşit, impresionat! Elwira Petre a remarcat naturaleţea, estetica şi atenţia la detalii a lui Sore. „Cel mai bun program de până acum al acestei perechi”, a fost părerea lui antrenorului de patinaj artistic Cornel Gheorghe, în vreme ce colega lui, Simona Pungă, i-a sugerat lui Graţiano să urmeze actoria, pentru că a avut un joc actoricesc senzaţional. Datorită celor 35 de puncte (două note de 9 şi două de 8,5), şi voturilor publicului, perechea Sore şi Graţiano au ajuns în semifinala care va fi transmisă în direct sâmbăta viitoare de la 20,00, la Antena 1.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanul Graţiano Dinu şi Sore au nevoie de voturile noastre pentru a ajunge în finala „Dancing on Ice – Vis în doi”

În această seară, de la ora 20,00, pe Antena 1, Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu vor concura în semifinala „Dancing on Ice – Vis în doi” şi au nevoie de toată susţinerea noastră pentru a se califica în marea finală. Reamintim, Graţiano nu concurează pentru vreun câştig personal, ci pentru susţinerea financiară de care are nevoie patinajul artistic gălăţean.  

Potrivit Antena 1, semifinaliștii „Dancing on Ice – Vis în doi” au pregătit o ediție plină de surprize, ce va include patru dansuri, două dintre acestea fiind individuale. Tematica ediției, folclorul internațional, va fi regăsită în dansul de pereche. Astfel, Sore și Grațiano vor aduce cultura japoneză pe gheață!

"În premieră, fiecare concurent din competiție va susține şi un dans individual pe gheaţă. Și provocarea dată de către Cornel Gheorghe și Simona Pungă, membri ai juriului, va fi diferită: concurentele patinatoare vor avea de executat o menținere în secvență pentru cel puțin trei secunde, în timp ce concurenții patinatori au ca provocare executarea unui pas de rittberger, urmat de o săritură rittberger și un pas mazurka.

Echipele semifinaliste vor susține şi un al patrulea moment ce va consta într-un duel, nota finală a fiecărei perechi fiind alcătuită din media punctajelor acordate de jurați tuturor dansurilor executate în această ediție.

Votul publicului este în continuare foarte important pentru parcursul echipelor în competiție. Telespectatorii pot ajuta ca echipa lor favorită să ajungă în marea finală printr-un SMS cu numele echipei la 1272 sau prin vot în aplicația Antena 1 - aplicatie.a1", transmit realizatorii acestei emisiuni.

La finalul serii, vom afla cele trei echipe care se vor lupta săptămâna viitoare pentru premiul de 50.000 de Euro și titlul de câștigători ai primului sezon „Dancing on Ice – Vis în doi”. Sore şi Graţiano trebuie să fie printre finalişti!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu, finalişti la „Dancing on Ice – Vis în doi”

Perechea formată din Sore şi gălăţeanul Graţiano Dinu a reuşit, sâmbătă noaptea, performanţa de a se califica în marea finală a competiţiei „Dancing on Ice – Vis în doi”. Dansul japonez pe o temă inspirată din „Memoriile unei gheişe”, cele două momente individuale de dans pe gheaţă şi duelul au cucerit nu numai juriul, ci şi publicul! Dovadă punctajul membrilor juriului şi voturile telespectatorilor, care i-au trimis pe Sore şi Graţiano în marea finală de săptămâna viitoare. Reamintim, Graţiano nu concurează pentru vreun câştig personal, ci pentru susţinerea financiară de care are nevoie patinajul artistic gălăţean.

„Noi, în dans, avem o vorbă: într-o pereche, bărbatul este rama, iar femeia e capodopera și voi sunteți cel mai bun exemplu în acest sens”, a spus Elwira Petre după dansul japonez pe gheaţă cu care Sore şi Graţiano Dinu au deschis semifinala „Dancing on Ice – Vis în doi”. A fost, pur şi simplu, un moment spectaculos, delicat ca o floare de cireş, o vrajă care a ţinut nu doar publicul ci şi juriul cu sufletul la gură.

https://youtu.be/pxL3WSlKbpo

„Sore, Grațiano, wow! Ați fost fantastici! Interpretare, poveste, emoţie!”, a exclamat Cornel Gheorghe, cunoscut antrenor de patinaj artistic. Cea mai mare notă obţinută pentru primul dans al serii a fost un 10 acordat de o fostă performeră în patinaj artistic, actualmente antrenoare - Simona Pungă.

Momentul duelului pe gheaţă şi cele două dansuri solo au fost la fel de graţioase şi de spectaculoase. Performanţa gălăţeanului este cu atât mai impresionantă cu cât, după cum a dezvăluit prezentatoarea Irina Fodor, Graţiano a avut nevoie de perfuzii cu doar câteva ore înainte de competiţie şi nu a putut participa la toată repetiţia generală.

"Graţiano, îmi place foarte mult tot parcursul tău pentru că mi se pare că eşti extrem de masculin atunci când dansezi. Şi îmi place să văd treaba asta pe ring. Iar felul în care reuşeşti să îţi păstrezi calmul şi să controlezi situaţia este absolut spectaculos! Felicitări pentru asta!”, a spus cel mai exigent membru al juriului, Mihai Petre.

Finalul serii a dezvăluit clasamentul final: „Un moment pe care-l așteptăm de multă vreme, săptămână viitoare va fi Marea Finală, unde vor intra doar trei perechi. Prima Pereche finalistă este formată din Sore și Grațiano Dinu. A doua echipă care merge în finală este formată din Jean și Ana. A treia pereche de finaliști este formată din Andreea și Oase. Din păcate, Carmen Grebenișan și Lilian vor părăsi competiția”, au anunţat cei doi prezentatori tv ai emisiunii, Irina Fodor şi Ştefan Bănică.

Săptămâna viitoare, Sore şi Graţiano vor lupta pentru premiul de 50.000 de euro. O susţinere financiară de care secţia de patinaj artistic de performanţă de la Galaţi, antrenată de mama lui Graţiano, Aida Ramona Dinu, are nespusă nevoie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Momente de 10 pe linie, cu un umăr dislocat. Lecţie de performanţă şi dăruire oferită de Sore şi Graţiano Dinu în finala "Dancing on ice"

Magie incredibilă, emoţie pură, nesfârşită graţie, performanţă şi dăruire până la sacrificiu! Asta au oferit, în marea finală „Dancing on ice – Vis în doi”, gălăţeanul Graţiano Dinu şi partenera lui, Sore. Chiar dacă nu au câştigat premiul de 50.000 de euro de care patinajul artistic gălăţean de performanţă – care există în oraşul nostru datorită mamei lui Graţiano - avea atâta nevoie, ei sunt, cu siguranţă, învingătorii noştri. Faptul că Graţiano lui i s-a dislocat umărul la primul dans, dar şi l-a pus la loc şi a continuat spectacolul, ba mai mult, a dansat încă de două ori, face dovada că este un campion! Iar performanţa şi dăruirea lui Sore şi Graţiano ar trebui să aducă mai binele pentru micile patinatoare de la Galaţi.

Marea finală a competiţiei „Dancing on ice – Vis în doi” s-a desfăşurat sâmbătă seara, în direct, la Antena 1. Cu riscul de a părea subiectivă, voi spune că ideea de a pune marea finală, în noaptea de Înviere, n-a fost cea mai inspirată idee a realizatorilor. Cu atât mai mult cu cât publicul a fost cel care a decis, prin vot, perechea câştigătoare a premiului de 50.000 de euro! Iar spectacolul s-a încheiat cu doar un sfert de oră înainte de miezul nopţii. Dar trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi să spunem că marea finală a fost extraordinară!

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, cele trei echipe finaliste ale primului sezon „Dancing on Ice – Vis în doi”, Sore și Grațiano, Oase și Andreea, Jean Gavril și Ana, au susţinut, în prima etapă a serii, două momente: unul de musical, şi un „Best Dance”, adică cel mai bine realizat dans al lor.

Sore şi Graţiano au pus în scenă interzisa poveste de dragoste dintre Romeo și Julieta. A fost un spectacol de grafică, de lumină, de emoţie. O adevărată magie încheiată cu o metaforă sublimă: Romeo şi Julieta ridicându-se la cer! În vraja pe care au creat-o, doar mama lui Graţiano a observat mişcarea prin care fiul îşi pune la loc umărul dislocat, şi a izbucnit în plâns. Abia la momentul jurizării prezentatorii Ştefan Bănică şi Irina Fodor au observat că gălăţeanul nu e tocmai bine. „Mi-a sărit umărul în timpul programului”, a spus Graţiano, hotărât să lupte până la capăt.

„N-am cuvinte pentru producţia pe care am urmărit-o. E dincolo de dans ceea ce aţi făcut. Aţi făcut spectacol. Cred că oricine ar plăti bilet ca să vadă aşa ceva! Fantastic moment, emoţionant, incredibil! N-am cuvinte să spun”, a exclamat cel mai exigent membru al juriului, Mihai Petre.

Soţia lui, Elwira Petre, a şi spus că ar fi prima la coadă ca să cumpere bilet la spectacolul lui Sore şi Graţiano: „Un dans atât de bine executat! Publicul faţa televizoarelor n-are cum să simtă asta, dar la un moment dat aici în platou s-a făcut o linişte care a însemnat că i-aţi prins pe toţi oamenii fix de sufletul lor!”.

„Ştiu cât de dureros este, te-am văzut, dar ai vrut să termini numărul. Vă felicit şi încă tremur!”, a spus antrenoarea de patinaj Simona Pungă.

„Cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care aţi transpus-o pe gheaţă”, a exclamat şi antrenorul de patinaj Cornel Gheorghe.

După prima linie de note de 10 acordate de juriu a urmat o a doua linie de zece, pentru „Best Dance”. Pentru că, în ciuda accidentării, Graţiano a făcut din nou magie pe gheaţă, alături de Sore.

„Poate cea mai frumoasă lecţie pe care am învăţat-o, după acest moment, este că noi trăim pentru a face lucrurile mai bine zi de zi! Şi voi aţi demonstrat-o cu acest moment”, a spus Mihai Petre.

„Un dans plin de emoţie! Simt că mi se strânge gâtul când mă uit la voi! Pentru că atât de mult reuşiţi să transmiteţi! Mi se pare incredibil ce aţi reuşit. Dansatorii, patinatorii lucrează în pereche în ani de zile până dobândesc coordonarea voastră şi chimia voastră şi voi aţi reuşit asta în două luni. Sunteţi absolut superbi! Puneţi tot sufletul în dans!”, a exclamat Elwira Petre.

„Pentru mine, ceea ce se întâmplă astăzi este o dovadă că avem aici un campion. Asta face diferenţa între un sportiv şi un campion. Mulţi ar fi renunţat. S-ar fi dus cu salvarea şi nu ar mai fi continuat. Ştiu cât îţi doreşti, ai susţinere! Cât despre Sore, s-a văzut că a fost dansul ei de suflet”, a remarcat Simona Pungă.

„A fost un dans extraordinar ce aţi făcut voi în această seară. A fost fabulos. Graţiano, să văd atâta devotament, atâta putere, atâta dăruire pentru o cauză, mai rar! Şi te felicit! Este extrem de dureros să patinezi cu un umăr dislocat. Mi s-a întâmplat şi mie. Ştiu prin ce treci şi de aceea te admir pentru ce ai făcut în această seară!”, i-a spus fostul patinator de performanţă, actualmente antrenor, gălăţeanul Cornel Gheorghe.

Notele juriului şi voturile publicului au trimis în a doua parte a finalei doar două perechi: Sore şi Graţiano, Jean şi Ana.

Ambele echipe au dansat pe piesa lui Pink – „What About Us”, iar rezultatul a fost fabulos. Fiecare a dat tot ce a putut mai bun pentru a demonstra că merită să câștige.

Sore şi Graţiano au oferit eleganţă, graţie şi magie. Jean şi Ana au mizat pe acrobaţie şi s-au încumetat să execute o figură extrem de riscantă, interzisă în competiţii.

Din nou, publicul şi-a spus cuvântul prin vot şi a desemnat perechea câştigătoare: Jean şi Ana.

Cu toate acestea, performanţa gălăţeanului Graţiano Dinu şi a partenerei sale, Sore, merită podiumul inimilor noastre! Şi susţinere pentru patinajul artistic gălăţean care continuă să existe aici datorită mamei lui Graţiano, antrenoarea Aida Ramona Dinu!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.