Jump to content

Evaluarea naţională / Admiterea 2022


dcp100168

Recommended Posts

Calendar simulare Evaluare Națională 2022

4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)

5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)

6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)

14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor simularea Evaluării naționale 2022

Link to comment
Share on other sites

Începe simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a vor susține, pe 4 aprilie 2022, simularea Evaluării Naționale 2022 la Limba și literatura română, potrivit calendarului oficial. Accesul elevilor în sală este permis până la 8,30 și probele încep la ora 9,00, conform procedurii. Marți este programată proba la Matematică.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

Rezultatele vor fi anunţate pe data de 14 aprilie. În procedură se mai arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şapte şcoli şi licee din Galaţi, în evaluare standardizată

Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care stabileşte ca în fiecare judeţ să fie pilotată în şapte şcoli evaluarea standardizată. În perioada 30 mai - 10 iunie, elevii claselor I-VII vor da aceste teste într-un program-pilot, iar cei din clasele  IX-XI vor susține testele în perioada 30 mai - 8 iunie. Nu vor susţine evaluarea standardizată cei din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a. Cele şapte unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi selectate pentru pilotare sunt: Colegiul Naţional "C. Negri", Şcoala Nr. 13 "Ştefan cel Mare", Şcoala "Grigore Hagiu" din Tg. Bujor, Şcoala "Paul Bujor" din Bereşti, Liceul Tehnologic Nr. 1 Corod, Şcoala "Sf. Nicolae" Lieşti şi Şcoala "Florea Julea" Nicoreşti.

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt următoarele: limba română şi matematică pentru elevii claselor I-VII; limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie, pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a.

Testele pentru evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021–2022 sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplina menționată.
Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este de 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv, 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ trebuie să se asigure că elevii dispun de un număr suficient de dispozitive, precum: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, astfel încât fiecare elev să poată susţine evaluarea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Aproape 4.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională la Galaţi. Când vor fi afişate rezultatele finale

În perioada 14 – 17 iunie 2022 va avea loc examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a. În judeţul Galaţi s-au organizat 113 centre de examen.

Probele se vor desfăşura după următorul calendar:
-14 iunie 2022 – proba scrisă la Limba şi literatura română;
-16 iunie 2022 – proba scrisă la Matematică;
-17 iunie 2022 – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe data de 23 iunie 2022, până la ora 14,00.

Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 19,00 şi pe data de 24 iunie 2022, între orele 8,00 – 12,00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie 2022.

”Pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2022, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 3.902 absolvenţi de clasa a VIII-a. Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale 2022 Galaţi a aprobat desfăşurarea probelor scrise în condiţii speciale pentru 58 de elevi, pe baza cererilor formulate de către beneficiarii indirecţi”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Probele se susţin în 113 centre de examen, organizate la nivelul întregului judeţ. În municipiul Galaţi au fost organizate 3 centre zonale de evaluare a lucrărilor scrise.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Marţi începe Evaluarea Naţională 2022 la clasa a VIII-a

În perioada 14-17 iunie 2022 va avea loc examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenții clasei a VIII-a. Probele se vor desfăşura după următorul calendar: 14 iunie 2022 – proba scrisă la Limba şi literatura română şi 16 iunie 2022 – proba scrisă la Matematică. Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe data de 23 iunie 2022, până la ora 14,00. Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 19,00 şi pe data de 24 iunie 2022, între orele 8,00 – 12,00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie 2022. Pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2022, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 3.902 absolvenți de clasa a VIII-a. Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale 2022 a aprobat desfăşurarea probelor scrise în condiţii speciale pentru 58 de elevi, pe baza cererilor formulate de către beneficiarii indirecţi.

Probele se susţin în 113 centre de examen, organizate la nivelul întregului judeţ. În municipiul Galaţi au fost organizate trei centre zonale de evaluare a lucrărilor scrise.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 140 de absenţi la prima probă a Evaluării Naţionale 2022

Dintre cei 3.902 candidaţi înscrişi pentru susţinerea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, au absentat la proba de Limba şi literatura română, care a avut loc marţi, 14 iunie, un număr de 147 de elevi, ne-a informat inspectoarea generală Gina Brânzan. Aceasta a mai precizat că numai 86 la sută dintre absolvenţii seriei curente s-au înscris pentru susţinerea examenului de final de clasa a VIII-a, ceilalţi fie nu au avut situaţia la învăţătură încheiată, fie pur şi simplu au renunţat la examen. Subiectele date la Limba română au avut ca texte suport "Toate pânzele sus" și "Frânturi din viața lui Delavrancea". La subiectul al doilea, cel de creaţie, elevii au avut de conceput un text narativ despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță, care să cuprindă o descriere de 30 de cuvinte și un dialog cu cel puţin patru replici.

Cea de-a doua probă, la Matematică, va fi susţinută joi, 16 iunie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Două puncte „capcană” la Evaluarea Naţională la Matematică

Joi, 16 iunie, a avut loc ultima probă a Evaluării Naţionale, cea la Matematică. Numărul absenților a ajuns la 152, ne-a declarat inspectoarea generală Gina Brînzan, preşedinta Comisiei judeţene.
De la profesorul de matematică Romeo Zamfir, directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", am aflat că subiectele au fost abordabile. "În general, subiectele 1 şi 2 sunt destul de uşor de făcut, dacă ai parcurs materia. Iar acestea îţi asigură nota 7,00. La subiectul al treilea se face diferenţa. Iar acum, am văzut în tezele elevilor de la CNVA că la 4 (b) chiar nu au scris nimic. Şi nu vorbesc de unul-doi elevi. Pe puţin zece am văzut. De regulă, încercau să scrie ceva, chiar dacă era greşit. Dar acum, chiar nu au scris nimic. Şi tot de la subiectul al treilea, mi s-a părut mai complicat 6 (b). Dar cele două exerciţii nu înseamnă mult în notare, doar 6 puncte, prin urmare, elevii care au rezolvat în rest corect vor obţine 9,40. Este posibil ca anul acesta să nu fie multe note de 10 la matematică, aşa cum au fost anul trecut. Dar vor fi note peste 7,00 destul de multe", a precizat Romeo Zamfir.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Când se depun contestațiile la Evaluarea Națională

Numele elevilor care au dat probele din cadrul Evaluării Naționale vor fi anonimizate, potrivit procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14,00. Rezultatele elevilor la Evaluarea Națională vor fi afișate la avizierul școlii și pe site-ul unității de învățământ.

Contestațiile pot fi depuse pe 23 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) și pe 24 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care le va fi comunicată candidaților.
Membrii comisiilor din centrele de examen că au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației, indiferent de diferența de punctaj. Notele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au publicat rezultatele la Evaluare Naţională 2022. Galaţiul are cinci medii de 10,00

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Conform infomatiilor primite de la inspectoarea Generală Gina Brînzan, judeţul Galaţi are un procent de note peste 5,0, de 87,95 la sută, mai mare decât cel înregistrat anul trecut, când la etapa iniţială a fost o promovare de 81,71 la sută.

De asemenea, şi numărul mediilor de 10,00 la rezultatele iniţiale este mai mare decât cel de anul trecut, când au fost doar patru elevi cu note maxime. Acum sunt cinci candidaţi. Surpriza frumoasă e că trei dintre ei sunt din mediul rural, de la Şcoala nr. 1 Fântânele, de la Liceul nr. 1 din Corod şi de la Şcoala "Emil Panaitescu" din Cudalbi. Ceilalţi doi sunt din Galaţi, de la Şcoala nr. 29 şi Şcoala nr. 28. Anul trecut numărul mediilor de 10,00 a crescut la 5,00, după contestaţii. Rămâne de văzut care va fi situaţia finală anul acesta. 
Tot de la inspectoarea generală Gina Brînzan am aflat că sunt mai multe note de 10,00 pe discipline decât anul trecut. La Limba şi literatura română sunt 20 de note maxime, iar la Matematică - 75.
Ca şi anul trecut, notele elevilor la examenele de Limba română, Matematică și Limba maternă, precum și media fiecărui elev la Evaluarea Națională au fost afișate în dreptul unui cod, nu în dreptul numelui elevilor, ca în anii trecuți.
Contestațiile pot fi depuse pe 23 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) și pe 24 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care le va fi comunicată candidaților.
Membrii comisiilor din centrele de examen că au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației, indiferent de diferența de punctaj. Notele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi copii de 10 la Evaluare, în aceeaşi familie. Campionii gimnaziştilor

Alex George Peneoaşu este unul dintre cei cinci campioni ai gimnaziştilor de anul acesta, el obţinând media 10,00 la Evaluarea Naţională. Este elev la Liceul Nr. 1 din Corod, aşa cum a fost şi fratele său, Octavian Peneoaşu, despre care ziarul nostru a scris în 2019, pentru că s-a numărat şi el printre gimnaziştii cu note maxime.

"Abia îmi mai încap în piele! Sunt extrem de bucuroasă", mi-a mărturisit cu sinceritate Liliana Peneoaşu, mama celor doi "zecişti" din generaţii diferite, învăţătoare în comuna Corod. Mai mult ca sigur că de la ea au deprins cei doi copii dragul pentru învăţătură şi carte.
Alex mi-a spus din start că media maximă la Evaluarea Naţională e pentru el "o ţintă atinsă": "Mi-am dorit să iau 10,00 de acum doi ani, când a obţinut fratele meu 10,00. Mi-am dorit să calc pe urmele lui şi am reuşit. Cred că îi datorez lui această notă, nu numai pentru că m-a ambiţionat, ci şi pentru că m-a ajutat întotdeauna când i-am cerut", mărturiseşte Alex.
A fost o plăcere să stau de vorbă cu Alex, un copil matur în gândire, dar vesel şi deschis la inimă şi minte. De exemplu, mi-a spus că "nu are nicio cutiuţă în care ţine ascuns, sub cheie, secretul reuşitei sale". Doar a muncit constant şi a avut noroc şi de profesori foarte buni la şcoală. N-a fost nevoie să facă meditaţie, aşa cum nici fratele lui n-a făcut. Dar profesoara de matematică, Angela Sârghi, şi cea de Română, Mihaela Huzum, au făcut pregătiri pe gratis cu toţi colegii la şcoală, motiv pentru care le este recunoscător. Mai mult, despre Mihaela Huzum spune că l-a ajutat şi la formarea sa spirituală, apropiindu-l de credinţă, dar "nu la modul medieval, ci cu deschidere şi minte destupată".
Deşi mai e puţin până pe 4 iulie, când e chemat la şcoală pentru a completa fişele cu opţiuni pentru admiterea la liceu, Alex spune că încă nu s-a decis unde va merge: "Am de ales între două variante. Fie merg la CNVA, la fel ca fratele meu, fie devin independent şi aleg să merg la «Spiru Haret», la Tecuci", spune Alex. 
Cât despre viitor, se vede lucrând în domeniul calculatoarelor, pentru că, zice el, îi place şi "deşi nu e bine, m-am cam obişnuit de mic să stau în faţa computerului".
Când nu învaţă, Alex e "microbist înrăit" şi "mănâncă fotbal pe pâine". Se uită la meciuri, dar şi joacă în echipa comunei, cu care a participat la mai multe competiţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Campionii gimnaziştilor 2022. Fata de 10 care se gândeşte la fericire, nu la bani

Maria Lavinia Tudose, elevă la Şcoala Nr. 29, este unul dintre candidaţii care au obţinut media 10,00 la Evaluarea Naţională 2022. Recunoaşte că şi-a dorit să ia medie maximă, pentru că, cred eu, asta ştie ea cel mai bine să facă: să fie o fată de nota 10,00.

Secretul notelor ei foarte mari este munca. A muncit nu numai pentru Evaluarea Naţională, ci constant, de când se ştie. E genul acela de elevă care a terminat cu 10 pe linie şi gimnaziul, deci se va afla în vârful ierarhiei la admitere. "Am sacrificat ieşirile cu prietenii, cititul cărţilor pe care mi-ar fi plăcut să le deschid. Am muncit", spune ea, cu simplitatea celui care ştie că şi-a făcut datoria.

La liceu va merge la clasa de Filologie de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", deşi ar fi putut urma orice profil cu media ei. "Vreau să fac ce-mi place. Iar mie îmi place partea aceasta umanistă. Vreau să fiu profesoară de Limba şi literatura română sau chiar jurnalistă, scriitoare. Am înclinaţii spre scris. Nu mă sperie carierele care nu sunt aşa bine plătite. În viaţă, eu aleg fericirea de a face ce-mi place. Deja mă visez genul acela de profesoară în armonie cu elevii ei, care ştie să-i înţeleagă şi să-i atragă spre învăţătură. Nu mă sperie că vor fi bani puţini. Există şi varianta celui de-al doilea job, în cazul în care ceea ce-ţi place nu e aşa bine plătit. Nu cred că banii sunt motivul pentru care ar trebui să renunţi la adevărata chemare a inimii", spune eleva de clasa a VIII-a, ca şi când ar fi citit zeci de tratate de filosofie.

De citit, chiar citeşte cu plăcere şi asta speră să facă pe îndelete în această vacanţă care i-a adus libertatea de a se relaxa: "Vreau să merg la mare. Îmi place foarte mult marea. Şi e primul concediu, după multă vreme, în care nu voi mai merge cu braţul de cărţi de şcoală după mine, ci doar cu volumele pe care tânjesc să le citesc. Chiar voi avea răgazul să mă relaxez, înainte de a intra la liceu", spune Maria bucuroasă că pentru ea emoţiile admiterii deja s-au încheiat odată cu afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională.

După liceu, va merge la Filologie în Iaşi, deşi nu exclude nici varianta să studieze anumite perioade şi la facultăţi din străinătate, poate cu proiecte Erasmus. "De când am fost în clasa a V-a la Olimpiada Naţională de Română la Iaşi, m-am îndrăgostit de acest oraş cu o energie pozitivă. Acolo voi merge să fac facultatea. Asta simt acum, desigur. În patru ani de liceu se pot schimba multe", crede Maria.

Pentru reuşita sa, mulţumeşte profesorilor şcolii, care i-au dat foarte multă încredere în forţele proprii, familiei, care a susţinut-o necondiţionat, doamnelor de Română şi Matematică, Rodica Bălan şi Camelia Bîrlea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Rezultate finale la Evaluarea Naţională 2022. Galaţiul are încă o medie de 10,00

Judeţul Galaţi a obţinut încă o medie de 10,00 la Evaluarea Naţională 2022, în urma contestaţiilor, am aflat de la preşedinta comisiei de examen, inspectoarea generală Gina Brînzan. Fericitul elev cu medie maximă este de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Astfel, numărul ”zeciştilor” din judeţul Galaţi a ajuns la şase.

Inspectoarea generală Gina Brînzan susţine şi că numărul notelor de 10,00 a crescut la Română la 21 (de la 20) şi la Matematică la 79 (de la 75).

Totodată, procentul de promovare în judeţul Galaţi a crescut şi el, de la 87,95 la 88,1 la sută.

Din statisticile publicate de Ministerul Educaţiei, reiese că un număr foarte mare de note a fost modificat, în plus sau în minus, ceea ce trage iar un semnal de alarmă asupra subiectivităţii notării la Evaluarea Naţională, lucru destul de grav dacă luăm în calcul că repartizarea la admitere se face şi la diferenţe de o sutime. Dintre cele 718 contestaţii depuse, 649 s-au soldat cu modificarea notei, deci numai 69 de lucrări au rămas la fel. La Limba şi literatura Română, dintre cele 438 de contestaţii, la 424 au fost modificate notele: 307 au primit punctaj în plus şi 152 - note mai mici. Prin urmare, au rămas doar 14 cu note neschimbate. La Matematică, din 280 de contestaţii, la 225 s-a schimbat nota: 117 au primit scor mai mare, iar 73, mai mic. Au rămas neschimbate 55. Trebuie menţionat, însă, că modificarea notelor în plus sau în minus se face la orice diferenţă de punctaj, oricât de mică ar fi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a afişat Ierarhia elevilor la Admiterea la liceu 2022

Ierarhia judeţeană a elevilor care vor participa la Admiterea la liceu 2022 a fost afişată pe site-ul admitere.edu.ro. În judeţul Galaţi sunt 3.710 elevi cu medii între 10,00 şi 2,18. Anul acesta sunt patru elevi cu media 10,00 la admitere, care au luat note maxime la Evaluarea Naţională, dar au şi terminat cei patru ani de gimnaziu cu media 10,00. Sunt doi elevi din Galaţi, unul de la Şcoala nr. 29 şi unul de la Şcoala nr. 28, un elev de la Şcoala din Fântânele şi unul de la Liceul nr. 1 Corod.

Anul acesta sunt 271 de elevi cu medii între 10,00 şi 9,50 şi cunt 500 de candidaţi cu medii între 9,49 şi 9,00. Medii de admitere între 8,99 şi 8,00 au obţinut 860 de elevi, iar medii între 7,99 şi 7,00 sunt 758. 653 de elevi au medii de admitere între 6,99 şi 6,00, iar 407 au medii între 5,99 şi 5,00.

Sunt 261 de elevi din judeţul Galaţi care au medii între 4,99 şi 2,18.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A început completarea fişelor cu opțiuni pentru admiterea la liceu

Pentru cei 3.710 absolvenţi de gimnaziu din judeţul Galaţi a început de luni, 4 iulie, completarea fişelor cu opţiuni, pentru admiterea la liceu. Ultima zi în care fişele pot fi depuse este 11 iulie. Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care Evaluarea Naţională are o pondere de 80 la sută, iar media celor patru ani de gimnaziu - 20 la sută.

Tot în perioada 4 - 11 iulie are loc verificarea de către părinţii candidaţilor ca datele din fişa de admitere să fie trecute corect în aplicaţie. Pe 13 iulie comisia naţională verifică şi corectează eventualele erori, iar pe 14 iulie se vor afişa rezultatele repartiţiei computerizate.

Între 15 – 20 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Rezolvarea de către comisia de admitere județeană a situațiilor speciale, apărute după etapa de repartizare computerizată, va fi pe 21, 22 şi 25 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un colegiu din Galaţi, pe locul al doilea în ţară în topul mediilor de admitere

Ca în fiecare an, siteul www.admitereliceu.ro a realizat şi în 2022 un top naţional al liceelor şi gimnaziilor, în funcţie de mediile aritmetice la: fiecare probă a Evaluării, Evaluarea Naţională, absolvire şi admitere. Anul acesta avem o surpriză frumoasă: Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA) se află pe locul al doilea în topul naţional al celor mai bune rezultate la admiterea la liceu.

CNVA a urcat spectaculos anul acesta şapte poziţii, clasându-se pe locul al doilea, după ce anul trecut s-a aflat pe locul al nouălea. Este cea mai bună poziţie a acestei instituţii din 2015 încoace, deoarece atunci colegiul se afla pe primul loc. Cei 53 de absolvenţi de anul acesta au obţinut la Evaluarea Naţională o medie aritmetică de 9,55 şi o medie de absolvire de 9,92. Prin urmare, media de admitere pe colegiu se ridică acum la 9,62, mai mare decât 9,46, cât au obţinut elevii de anul trecut. Pe primul loc la nivel naţional, înaintea CNVA, s-a aflat anul acesta Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, cu 9,69.
Al doilea în ierarhia pe judeţ este Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", care a avut la nivel naţional o avansare spectaculoasă anul acesta, urcând de pe locul 51 (în 2021) pe locul 30, cu o medie de 9,33, de la 9,06.
Pe locul al treilea pe judeţ, Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci a coborât cinci poziţii în topul naţional, de pe locul 44 anul trecut, pe locul 49 anul acesta, cu o medie generală de admitere în 2022 de 9,21.
Şi Colegiul Naţional "C. Negri" (locul al patrulea în ierarhia pe judeţ) a coborât cinci poziţii, de pe locul 65 anul trecut pe locul 70 anul acesta, deşi anul acesta are o medie mai mare, 9,05, faţă de cea de anul trecut, care a fost 8,95. 
A urcat frumos în clasament şi Liceul Teoretic "Dunărea" (locul al cincilea pe judeţ), de la locul 144 anul trecut, pe 111 în 2022. La fel şi Şcoala Nr. 28 (locul al şaselea pe judeţ), care a trecut de pe locul 123 pe locul 112.
Un trend ascendent are şi Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" Tecuci (locul al şaptelea pe judeţ), care a urcat de pe locul 154 pe 149 anul acesta. Tot o evoluţie se observă şi la Liceul "Emil Racoviţă". Acesta a urcat de pe locul 176 în 2021 pe 160 în 2022, iar pe judeţ s-a clasat pe locul opt, deşi anul trecut nu a reuşit să intre în topul celor mai bune zece instituţii.
Pe locul al nouălea pe judeţ, Şcoala Nr. 29 a pierdut teren în clasamentul naţional, trecând de pe locul 149 anul trecut pe 188 în 2022.
Şcoala "Ştefan cel Mare" a intrat în clasamentul celor mai bune zece şcoli din judeţ anul acesta (în 2021 a fost pe locul al 12-lea), iar la nivel naţional a pierdut câteva poziţii, de pe 201 la 215, cât ocupă în prezent.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cezar Dumitraşcu a obţinut media 10,00 după contestaţii

Andrei Cezar Dumitraşcu este absolvent de gimnaziu la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi a reuşit să se numere printre candidaţii cu media 10,00 la Evaluarea Naţională, după ce a depus contestaţie la Limba şi literatura Română, unde primise nota 9,40. "La Matematică, ştiam că voi lua 10,00 imediat după ce am ieşit din examen, pentru că rezolvasem absolut tot. Însă nu m-a mulţumit deloc media de 9,40 la Română. M-am sfătuit şi cu doamna profesoară de la pregătire şi m-a îndemnat să fac contestaţie, ştiam că merit măcar 9,60", spune Cezar.

Acesta mai recunoaşte că, în timp ce la Matematică pregătirea pentru examen a mers foarte uşor, el fiind şi olimpic naţional la această disciplină, la Română a muncit mult mai mult pentru acest rezultat perfect. Cu o medie de 9,99 în cei patru ani de gimnaziu şi cu 10,00 la Evaluare Naţională, el se află printre primii în ierarhia admiterii, prin urmare ar putea alege orice profil. Va merge din toamnă la Matematică - Informatică, tot la CNVA, şi de dragul de a fi în aceeaşi clasă cu foştii colegi de la gimnaziu.
Secretul reuşitei sale e la îndemâna oricui: muncă foarte multă, nu doar în clasa a VIII-a. Cu toate acestea, spune că şi-a făcut timp şi pentru relaxare, pentru ieşirile cu prietenii şi pentru jocuri pe calculator.
Fiind un băiat meticulos, căruia nu îi place să sară peste etape, Cezar Dumitraşcu spune că nu s-a gândit încă ce va face după terminarea liceului, de vreme ce abia a ajuns la liceu. Crede însă că va alege Informatica, pentru că îi place foarte mult şi e un domeniu de viitor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 70 de elevi distribuiţi pe locurile speciale pentru romi

72 de elevi gălăţeni au fost distribuiţi pe locurile speciale pentru romi la Admiterea la liceu 2022, conform informaţiilor afişate pe site-ul isj.gl.edu.ro. Aceştia au avut medii de admitere cuprinse între 9,43 şi 3,93. Cea mai mare medie - 9,43 - este a unui elev din Tecuci, care a optat pentru "Spiru Haret", unde ar fi intrat cu această medie, probabil, fără să apeleze la locurile speciale.

Şase dintre candidaţii declaraţi romi au fost admişi la CNVA. Cea mai mare medie este a unui elev care a absolvit gimnaziul la "Racoviţă" - 8,98. Cea mai mică medie de admitere la CNVA pe locurile speciale este a unui elev de la Şcoala Nr. 28, care a intrat cu 6,49 (9,01 media multianuală şi 5,87 media la Evaluarea Naţională). Şi la Colegiul Naţional "C. Negri" au fost solicitări. Aici au fost distribuiţi opt elevi cu medii între 8,82 şi 6,24 (7,84 media din gimnaziu şi 5,85 la Evaluare). Trei au optat pentru CNMK, opt pentru "Spiru Haret" din Tecuci, opt pentru "Calistrat Hogaş" din Tecuci, patru pentru "Cuza", cinci pentru "Mircea Eliade", cinci pentru "Racoviţă", şapte pentru Colegiul Economic, dar şi pentru "Dunărea", Colegiul de Agricultură şi Economie din Tecuci, "Elena Doamna", "Ovid Caledoniu" şi "Dumitru Moţoc".

Doar 14 elevi de etnie romă au fost repartizaţi pe locurile speciale de la învăţământul profesional.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au afişat repartiţiile la liceu. La 4 colegii din Galați s-a intrat cu media peste 9.00

Rezultatele repartiţiei la Admiterea la liceu 2022 au fost afişate joi, 14 iulie 2022, 2022 pe site-ul dedicat http://admitere.edu.ro/. Colegiile din Galaţi la care s-a intrat cu ultimele medii de intrare mai mari de nota 9.00 sunt: Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (Ştiinţe ale Naturii Bilingv Engleză - ultima medie: 9,71, Matematică-Informatică Bilingv Engleză - 9,63, Matematică-Informatică - 9,45, Filologie Bilingv Engleză - 9,36, Ştiinţe Sociale - 9,21), Colegiul Naţional "C. Negri" (Matematică-Informatică Bilingv Engleză - 9,53, Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale Naturii - 9,48, Ştiinţe Sociale Bilingv Engleză - 9,32, Filologie - 9,08), Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" (Ştiinţe ale Naturii - 9,25, Matematică-Informatică Bilingv Engleză - 9,20, Matematică-Informatică - 9,18, Ştiinţe Sociale - 9,07, Filologie - 9,02), Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" (Ştiinţe ale Naturii - 9,04, Matematică-Informatică - 9,01).

Situaţia locurilor şi candidaţilor pe judeţul Galaţi se prezintă astfel: numărul total de candidaţi înscrişi a fost de 3.053 de elevi, din care 3.014 au fost repartizaţi, 39 de elevi au rămas nerepartizaţi din cauza opţiunile puţine pe care le-au bifat. Numărul total de locuri în liceele gălăţene a fost de 3.180 şi deci au rămas 166 de locuri neocupate. Reamintim că în judeţul Galaţi sunt 31 de licee.

Lista locurilor libere din judeţul Galați:
- Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" - Profilul Resurse naturale și protecția mediului, Specializarea Industrie alimentară - 27 locuri;
- Colegiul Economic "Virgil Madgearu" - Profilul Servicii, Specializarea  - Turism şi alimentaţie Bilingv Franceză - 19 locuri;
- Colegiul Național "Vasile Alecsandri" -  Profilul Real - Ştiinţe ale Naturii Bilingv Germană - 5 locuri;
- Liceul de Turism şi Alimentație "Dumitru Moțoc" - Profilul Servicii, Specializarea Turism şi alimentaţie - 17 locuri;
- Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" - Profilul Tehnic, Specializarea Construcţii, instalaţii şi lucrări publice - 4 locuri;
- Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" - Profilul Tehnic, Specializarea Electronică automatizări - 12 locuri;
- Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu", Oraș Tg. Bujor - Profilul Servicii, Specializarea Estetica şi igiena corpului omenesc - 10 locuri;
- Liceul Tehnologic "General De Marină Nicolae Dumitrescu Maican" - Profilul Tehnic, Specializarea Mecanică - 15 locuri;
- Liceul Tehnologic "Paul Bujor", Oraș Berești - Profilul Servicii, Specialzarea - 11 locuri;
- Liceul Tehnologic Nr. 1, Comuna Corod - Profilul Resurse naturale și protecția mediului, Specializarea Agricultură - 11 locuri;
- Liceul Tehnologic Nr. 1, Comuna Cudalbi - Profilul Resurse naturale și protecția mediului, Specializarea Agricultură - 3 locuri;
- Liceul Tehnologic Nr. 1, Comuna Cudalbi - Profilul Servicii, Specializarea Comerţ - 9 locuri;
- Liceul Teoretic “Marin Coman” - Profil Umanist, Specializare Filologie - 23 locuri.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Au rămas locuri neocupate la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”

Ministerul Educaţiei Naţionale a afişat joi, 14 iulie, rezultatele repartiţiei la Admiterea la liceu 2022. În total, 3.014 elevi gălăţeni au primit câte un loc, în funcţie de media pe care au avut-o şi de opţiuni. Mediile de admitere au fost între 10,00 şi 2,96. Pentru prima dată după Revoluţie au rămas locuri libere la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

În judeţul Galaţi, 39 de elevi nu au fost repartizați, întrucât nu şi-au pus suficiente opţiuni, cu medii între 8,05 şi 3,79, toate mai mari decât a ultimului copil intrat.

Pentru al cincilea an consecutiv, cea mai mare ultimă medie de admitere este la Ştiinţele Naturii bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA) - 9,71, mai mare decât cea de anul trecut, când a fost 9,64. Cu toate acestea, în clasamentul naţional Top 50 specializări unde s-a intrat cu cea mai mare medie, CNVA a coborât două poziţii, de pe locul al şaptelea în 2021 pe locul al nouălea acum (de fapt al 14-lea, dar sunt mai multe specializări cu aceeaşi medie înainte).

Pe locul al doilea la nivel de judeţ se află tot o specializare de la CNVA - Matematică Informatică bilingv, cu 9,63, şi aceasta intrată în Top 50 pe ţară, pe locul al 36-lea.

Dacă în anii precedenți CNVA monopoliza primele cinci, chiar şapte poziţii în ierarhia judeţeană, începând din 2021 Colegiul Naţional "C. Negri" (CNCN) a început să ocupe poziţii la vârf, surclasând unele specializări de la CNVA. Şi anul acesta, pe locul al treilea la nivel de judeţ se află Matematică Informatică bilingv, cu 9,53. Pe următoarele două locuri regăsim tot CNCN, cu două specializări cu aceeaşi medie de intrare, 9,48 - Matematică Informatică şi Ştiinţele Naturii. Dacă anul trecut CNCN prinse loc în Top 50, anul acesta nu se regăseşte în ierarhie.

CNVA revine în topul judeţean pe poziţiile 6 şi 7, cu două specializări, 9,45 la Matematică Informatică şi 9,36 la Filologie bilingv.

Pe poziţia a opta regăsim CNCN, cu 9,32 la Ştiinţe Sociale, pe a noua intră Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" (CNMK), cu Ştiinţele Naturii - 9,25, iar pe a 10-a tot CNVA, cu Ştiinţe Sociale - 9,21.

O altă surpriză a Admiterii de anul acesta este media foarte mică cu care s-a intrat la Ştiinţele Naturii bilingv germană - 8,27, una dintre cele mai mici medii cu care s-a intrat la CNVA de mulţi ani. Anul trecut, de exemplu, s-a intrat la aceeaşi specializare cu 9,22, iar în 2020 cu 9,60. Şi tot o premieră este faptul că la CNVA, pentru prima oară după Revoluţie, au rămas cinci locuri libere pentru a doua sesiune la această specializare. De la directorul colegiului, profesorul Romeo Zamfir am aflat că penultimul elev intrat la această specializare are medie mare, 9,06. "Vom face o analiză, nu ştim ce s-a întâmplat. Nu au mai venit elevi cu germană şi de la alte şcoli, aşa cum au venit în anii anteriori. Toţi opt care au intrat sunt de la CNVA. Au fost 34 de elevi, toţi de la noi, care au dat testul de germană, dar mulţi şi-au pus prima opţiune la alte specializări. E de neînţeles ce s-a întâmplat, mai ales că timp de patru ani specializarea a mers foarte bine, s-a intrat cu medii mari şi a avut căutare", ne-a declarat directorul Romeo Zamfir.

La CNMK, Matematică-informatică, s-a intrat cu  9,18 (9,13 în 2021, 9,40 în 2020). La Filologie, CNMK cu 9,02 (8,86 în 2021 şi 9,21 în 2020); la "Cuza", Matematică-informatică cu 8,98 (8,85 în 2021 şi 9,21 în 2020); la CNCN, Filologie cu 9,08 (8,76 în 2021 şi 9,19 în 2020); la "Spiru Haret" Tecuci, Ştiinţele Naturii cu 8,81 (8,71 în 2021 şi 8,70 în 2020), iar la Matematică- informatică cu 8,86 (8,72 în 2021 şi 8,84 în 2020). Ultima medie de intrare a fost 8,92 (8,63 în 2021 şi 9,08 în 2020) la "Cuza" Filologie bilingv engleză; 9,07 (8,62 în 2021 şi 9,23 în 2020) la CNMK Ştiinţe sociale; 8,76 (8,61 în 2021 şi 8,68 în 2020) la "Spiru Haret" Tecuci, Ştiinţe sociale; 8,92 (8,46 în 2021) - Filologie "Cuza"; 9,04 "Cuza", Ştiinţele Naturii; 8,58 la "Racoviţă", Filologie; 8,59 la "Dunărea", Ştiinţe sociale; 8,08 la "Hogaş" Tecuci, Ştiinţele naturii; 8,47 la "Racoviţă", Ştiinţele naturii. Cu medii de 8,08, 8,11 şi 8,18 s-a intrat la specializările de la "Mircea Eliade".

La "Hogaş" Tecuci, ultima medie la Filologie a fost 7,90, iar la Matematică-informatică - 8,29.

La Liceul "Sf. Maria", ultima medie a fost 7,86. La Colegiul Economic "Virgil Madgearu", ultima medie de intrare la Comerţ a fost 7,89, la Turism şi alimentaţie - 7,30, la Turism şi alimentaţie bilingv franceză - 6,44, iar la Economic - 7,32. La Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", ultima medie a fost 3,75, la Liceul "D. Moţoc" - 4,05, la Liceul "Aurel Vlaicu" - 3,50, la Liceul "Carol I" - 5,52. Ultima medie de intrare la "Paul Dimo" a fost 6,11 la Electronică şi automatizări şi 5,58 la Mecanică. La "Radu Negru" - 4,49, la Auto - 4,10.

La Pechea s-a intrat cu 7,48 la Ştiinţele Naturii şi cu 4,08 la Industrie textilă. La "Elena Caragiani" Tecuci cu 5,20, la Tg. Bujor cu 5,09, la Corod cu 2,96, la Cudalbi cu 6,17, iar la "Ovid Caledoniu" Tecuci cu 4,17.

Ultima medie de intrare la Bereşti a fost 3,40, iar la Tudor Vladimirescu - 3,88. La Colegiul de Agricultură şi Economie Tecuci, ultima medie a fost 6,35.

În judeţul Galaţi, au rămas neocupate 166 de locuri la liceu: 5 la CNVA, 19 la "Madgearu", 27 la "Elena Doamna", 17 la "Moţoc", 4 la "Saligny", 12 la "Aurel Vlaicu", 15 la Marină, 10 la Tg. Bujor, 11 la Bereşti, 12 la Cudalbi, 11 la Corod şi 23 la Liceul Particular "Marin Coman".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gimnaziile gălăţene, cele mai bune rezultate din ultimii nouă ani la Evaluarea Naţională

Conform informaţiilor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi în raportul care va fi prezentat Prefecturii, anul acesta s-au înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii nouă ani la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a. 88,1 la sută dintre candidaţii înscrişi au luat medii peste 5,00, comparativ cu anul trecut, când rata de promovare s-a ridicat doar la 81,7 la sută.

Cel mai mic procent de promovare s-a înregistrat în 2014, când numai 71,26 la sută dintre candidaţi au avut medii peste 5,00. În 2015, promovarea a fost de 83,65 la sută, în 2016 - de 82,08 la sută, în 2017 - de 85,55 la sută, în 2018 - de 83,63 la sută, iar în 2019 şi 2020 a fost de 80,38 la sută, respectiv, 80,91 la sută.

Conform statisticilor prezentate de ISJ Galaţi, anul acesta sunt 34 de gimnazii cu promovare de 100 la sută la Evaluarea Naţională, aproape dublu faţă de 2021, când au fost doar 18. Printre acestea se numără cele şase colegii care au gimnazii: CNCN, CNVA, CNMK, "Cuza", "Hogaş" şi "Spiru Haret", două licee din Galaţi - "Racoviţă" şi "Dunărea", Seminarul Teologic, Liceul Tehnologic Nr. 1 din Cudalbi, Şcolile 7, 11, 17, 24, 25 şi 28 din Galaţi, Şcoala "Grigore Hagiu" din Tg. Bujor, Şcoala "Şt. O. Iosif" din Tecuci, dar şi Şcoala particulară "Victor Vâlcovici" din Galaţi. De asemenea, sunt şi o serie de şcoli din mediul rural unde s-a reuşit această performanţă: Cerţeşti, Smârdan, Băleni, Fârţăneşti (Şcolile nr. 1 şi 2), Griviţa, Lieşti (Şc. nr. 1), Munteni, Cârlomâneşti, Mihail Kogălniceanu, Coasta Lupei, Furcenii Noi, Cuca, Vlădeşti, Oancea.

O precizare ar fi cinstit să facem, însă. Deşi se numără printre şcolile de top la promovare, sunt între acestea şi unităţi codaşe la numărul de elevi participanţi la examen. Cum o clasă nu poate funcţiona sub 15 elevi, este ciudat că în examen au ajuns uneori chiar mai puţin din jumătatea efectivului minim. Şcoala Nr. 24 din Galaţi are, de exemplu, doar şase elevi care au dat Evaluarea Naţională. Şcoala din Cerţeşti are doar patru, cea din Cârlomăneşti tot patru (aceeaşi comună). Sunt doar şase copii care au dat Evaluarea la Oancea, opt la Coasta Lupei, zece la Griviţa şi opt la Şcoala particulară "Victor Vâlcovici".

Sunt 29 de unităţi gimnaziale care au promovare de peste 90 la sută, ceea ce nu-i un lucru uşor, mai ales că acestea au un număr mare de absolvenţi, cum ar fi Şcoala Nr. 29, unde dintre cei 130 de candidați au promovat 99,23 la sută, Şcoala Nr. 13, unde dintre cei 79 de candidați 98,73 la sută au luat peste 5,00, Şcoala Nr. 12, cu 90 de candidaţi promovaţi în proporţie de 97,78 la sută şi Şcoala "Iorgu Iordan" din Tecuci, cu 97,98 la sută promovare la cei 99 de candidaţi.

Sunt şi 11 gimnazii cu promovare sub 50 la sută, iar dintre acestea şase au promovare zero. Simptomatic e faptul că şcolile fără niciun candidat promovat aparţin unor comunităţi defavorizate, sunt şcoli pentru copii cu nevoi speciale şi şcoli cu mulţi elevi aparţinând etniei rome.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

De la ce şcoli provin elevii gălățeni cu medii de admitere la liceu de peste 9,50

O medie de 9,50 la admiterea la liceu înseamnă note foarte mari la cele două discipline de examen, dar şi un parcurs ireproşabil în cei patru ani de gimnaziu. Anul acesta sunt 272 de absolvenţi de gimnaziu care au reuşit să exceleze la admiterea la liceu.

Care sunt instituţiile de la care provin aceşti elevi cu medii foarte mari am reuşit să aflăm consultând ierarhia la Admitere la liceu. Mai rămâne de descoperit cât la sută este meritul şcolilor respective şi cât le revine meditaţiilor în particular. Indiferent de acest aspect, rămâne performanţa copiilor care au muncit, pentru că niciun profesor, fie el de la catedră, fie meditator nu poate turna învăţătura cu pâlnia în capul copiilor.
De departe, pe prima treaptă în topul mediilor de peste 9,50 se află cele două clase de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", unde s-au înregistrat 42 de astfel de copii de excepţie. Pe locul al doilea, cu 25 de medii peste 9,50, se află Şcoala Nr. 29. Pe locul al treilea sunt trei instituţii cu acelaşi număr de 16 elevi de performanţă: Colegiul Naţional "C. Negri", Şcoala Nr. 28 şi Şcoala Nr. 12.
După acestea, urmează Şcoala "Ştefan cel Mare", cu 14 medii peste 9,50, apoi Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu 10 medii de la 9,50 în sus, şi Şcoala "Iorgu Iordan" din Tecuci, cu nouă astfel de medii. Opt medii de excepţie sunt la Colegiul Naţional "Spiru Haret", şapte la Şcoala "Grigore Moisil" şi câte şase la Şcoala Nr. 11 şi Şcoala Nr. 25. Câte patru medii foarte mari sunt la Liceul "Dunărea", Şcoala "Grigorie Teologul", Şcoala "Dan Barbilian" şi Şcoala "Dimitrie Sturdza" din Tecuci.
Sunt însă şi comune cu elevi eminenţi, care s-au întrecut în medii frumoase cu cei de la oraş. Ca să nu mai amintim că, dintre cele patru medii de 10,00 la admitere, două sunt din mediul rural, de la Fântânele şi Cudalbi. Cele mai multe medii peste 9,50 obţinute de elevii unei comune sunt la Matca, cu şapte astfel de performeri. Cudalbi are şase copii de excepţie, Lieşti - cinci, iar Independenţa - patru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 200 de locuri libere la liceu în a doua sesiune

Inspectoratul Școlar Județean anunţă că sunt libere, pentru a doua sesiune de admitere la liceu, 243 de locuri la clasa a IX-a. Cele mai multe - 33 - sunt la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna". 20 de locuri sunt neocupate la "Dumitru Moţoc", 22 la "Anghel Saligny", 16 la Marină şi 14 la "Aurel Vlaicu". La Liceul "Carol I" CFR este liber un singur loc.

Au rămas locuri şi la clasele bilingve - 19 la Economic - bilingv franceză şi 5 la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" - la bilingv germană Ştiinţele naturii. Tot la Ştiinţele naturii s-a eliberat un loc la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci şi unul la Matematică-Informatică la "Cuza".
Probe de aptitudini se vor da şi pentru cele 17 locuri la Patrimoniu şi 7 la Teologie de la Seminarul Teologic, iar la Liceul de Arte sunt 7 locuri la Coregrafie, 2 la Arte plastice şi 2 la Muzică. Liceul cu Program Sportiv are 3 locuri la Instructor sportiv şi unul la Ştiinţele naturii.
La Liceul "Sf. Maria" sunt 2 locuri libere la Filologie şi unul la Industrie textilă, la "Racoviţă" - 2 la Ştiinţele naturii, la "Radu Negru" - un loc la Electronică, iar la "Paul Dimo" - unul la Mecanică.
Sunt 11 locuri libere la Comerţ la Bereşti, 9 la Tg. Bujor, 11 la Cudalbi şi 17 la Corod. La Tecuci, sunt 2 locuri la "Ovid Caledoniu", 6 la "Elena Caragiani" şi unul la Colegiul Agricol.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A început înscrierea pentru a doua etapă de Admitere la liceu

A început cea de-a doua etapă a admiterii la liceu 2022. Cererile se depun până pe 3 august, potrivit calendarului oficial. În a doua etapă se pot înscrie cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și candidații care au fost respinși. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.
Inspectoratul Școlar Județean anunţă că sunt libere, pentru a doua sesiune de admitere la liceu, 243 de locuri la clasa a IX-a. 
Pe 26 iulie a avut loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate celor cu CES în unitățile de învățământ de masă. Rezultatele acestor probe au fost afișate în perioada 28-29 iulie.
Repartizarea candidaților se va face pe 4 şi 5 august, iar afişarea rezultatelor pe 8 august.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(Miercuri, 10 august 2022)

Peste 100 de elevi, la liceu în etapa a doua

113 candidaţi din Galaţi au fost repartizaţi la liceu în a doua etapă a Admiterii 2022. Dintre aceştia, doar 41 au susţinut Evaluarea Naţională, restul participând la admitere cu media din cei patru ani de gimnaziu. Cea mai mare medie de admitere (a unui elev care  susţinut Evaluarea Naţională) din a doua etapă a fost 8,10, iar cea mai mică 5,02. De asemenea, au fost repartizaţi fără a susţine examenul de finalizare a studiilor gimnaziale elevi care au avut medii generale peste 9,00.
În continuare, au rămas neocupate peste 100 de de locuri la liceu, printre care şi cele cinci de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.