Jump to content

Elevă agresată sexual de profesorul de matematică


dcp100168

Recommended Posts

Elevă de 14 ani din Galați agresată sexual la meditații de profesorul de matematică

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus trimiterea în judecată a unui profesor de 62 ani pentru agresiune sexuală asupra unei minore în timpul unor ore de meditaţie la matematică, informează, vineri, reprezentanţii parchetului.

Potrivit sursei citate, prin rechizitoriul întocmit la data de 24.02.2022, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat în vârstă de 62 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală comisă în formă continuată – două acte materiale.

Rechizitoriul şi dosarul cauzei au fost înaintate Judecătoriei Galaţi, în vederea verificării legalităţii sesizării instanţei, administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Procurorii au menţionat că activitatea infracţională s-a desfăşurat într-un cadru privat, în care inculpatul presta, contra cost, activităţi de pregătire şcolară suplimentară la disciplina matematică. „În fapt, s-a reţinut că, în luna noiembrie 2019 şi la data de 04.12.2019, inculpatul, în timp ce efectua ore de meditaţie la matematică cu persoana vătămată minoră, în vârstă de 14 ani la data comiterii faptei, fără consimţământul acesteia, a comis acţiuni cu conţinut explicit sexual, materializate prin atingeri şi mângâieri cu mâna pe coapse şi pe sâni, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, dată fiind vârsta acesteia, precum şi de ascendentul moral al inculpatului asupra victimei, pentru care era ‘domnul profesor de matematică'”, mai precizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

monitoruldegalati.ro

pcagalati.mpublic.ro

Link to comment
Share on other sites

Profesor acuzat de agresiune sexuală la meditații

Un cadru didactic din Galați, aflat în prag de pensie, a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală după ce o elevă pe care o medita la matematică a pretins că i-a făcut gesturi cu conotații explicit sexuale în timpul orelor de pregătire. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor la aproape trei ani de la pretinsele fapte, profesorul recunoscându-și faptele, dar declarându-se ”semi-vinovat”. 

Prietenia dintre elevi și meditatori poate căpăta uneori conotații ciudate, cu iz penal, dacă anumite cuvinte sau gesturi sunt interpretate greșit ori nu sunt stabilite limite clare. Asta în ciuda diferențelor de statut și vârstă, așa cum s-a întâmplat, în urmă cu trei ani, între o adolescentă din Galați, pe atunci în vârstă de 14 ani, și profesorul de matematică cu care făcea pregătire, un bărbat care avea nu mai puțin de 62 de ani. Între cei doi ar fi avut loc, în timpul a două ședințe de pregătire contra cost, unele gesturi cu conotații explicit sexuale, care au ajuns ulterior să fie reclamate de elevă. Mai exact, profesorul Tiberiu Agache a fost reclamat că ar fi atins-o pe fată în zone intime, așa cum au consemnat procurorii pe masa cărora a ajuns plângerea de agresiune sexuală.

”În luna noiembrie 2019, la o dată neprecizată, şi la data de 4 decembrie 2019, inculpatul, în timp ce efectua ore de meditaţie la matematică cu persoana vătămată minoră, în vârstă de 14 ani la data comiterii faptei, fără consimţământul acesteia, a comis acţiuni cu conţinut explicit sexual, materializate prin atingeri şi mângâieri cu mâna pe coapse şi pe sâni, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, dată fiind vârsta acesteia, precum şi de ascendentul moral al inculpatului asupra victimei, pentru care era domnul profesor de matematică”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

La aproape trei ani de la pretinsele fapte, dosarul a ajuns în instanță, urmând ca judecătorii să decidă dacă profesorul se face vinovat de agresiune sexuală asupra minorei și să stabilească ce pedeapsă i se cuvine. Sentința ar putea echivala cu un final nefast de carieră pentru profesorul care mai are șase luni până la pensie și care, într-o anumită măsură, își recunoaște vina. ”La pregătire, tinerii vin, te îmbrățișează. Fata asta mi-a zâmbit, mi-a făcut cu ochiul și mi-a spus <<domnule profesor, știu că mă iubiți>>. Am fost atras, recunosc, și am greșit. Dacă am greșit, o să plătesc”, ne-a declarat luni, 4 aprilie, profesorul Tiberiu Agache. Dacă va fi găsit vinovat, cadrul didactic riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între trei și 10 ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.