Jump to content

Doi liceeni din Galaţi au creat o aplicaţie de înregistrare a petiţiilor


dcp100168

Recommended Posts

Doi liceeni din Galaţi au creat o aplicaţie de înregistrare a petiţiilor pentru instituţii publice

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, cel mai prestigos liceu din Galaţi, au dezvoltat o aplicaţie de înregistrare a petiţiilor pentru instituţii publice.

Cei doi liceeni au participat la un concurs de idei derulat de Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL, în perioada 14 februarie - 31 martie 2022. Concursul de idei privea crearea unei aplicaţii software prin care cetăţenii din comunitatea marginalizată pot trimite mesaje privind situaţiile în care sunt victime ale discriminării, corupţiei, violenţei, abuzului sau exploatării pentru sesizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul respectiv.

La concurs s-a înscris şi o echipă de elevi de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri formată din Vlad Cacenschi şi Andrei Durlea. Cei doi tineri au dezvoltat aplicaţia SIP - Sistem înregistrare petiţii, iar în urma analizei şi evaluării dosarului depus, comisia de concurs a declarat echipa câştigătoare. „Ei vor fi premiaţi cu o sumă în valoare de 5.000 lei, iar ceremonia de premiere va avea loc în data de 7 aprilie, la Primăria Municipiului Galaţi”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL desfăşoară în perioada 25.09.2018- 31.10.2023 Proiectul „Sprijin pentru funcţionarea STRATEGAL”, ID proiect 123303, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman cu scopul implementării strategiei de dezvoltare locală, la nivelul Municipiului Galaţi, beneficiind de o finanţare nerambursabilă de 1.744.683,23 lei. Prin implementarea strategiei se doreşte reducerea până în anul 2023 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în zona urban marginalizată (ZUM) identificată, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, optimizarea mediului de viaţă şi creşterea economică.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi elevi, care au dezvoltat o aplicație pentru sesizări, au fost premiați de primarul Ionuț Pucheanu

Doi elevi ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, care au dezvoltat o aplicație pentru sesizări, au fost premiați de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Edilul a avut, astăzi, o întâlnire cu cei doi tineri deosebiți, care, cu aplicația dezvoltată, au câștigat un concurs de idei derulat de Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL.

„Astăzi am avut bucuria de a premia doi copii extraordinari – Vlad Cacenschi și Andrei Durlea – de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, care au creat singuri o aplicație electronică foarte utilă. Prin intermediul aplicației se pot trimite mesaje sau se pot face sesizări către diverse instituții privind situații de victime ale discriminării, corupției, violenței, abuzului sau exploatării. Este vorba despre un concurs de idei derulat de Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL. Încurajăm și susținem inovația.

Felicitări copiilor și tuturor celor implicați în acest proiect!”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu.

gazetagalatiului.ro

Doi elevi de la CNVA au dezvoltat o aplicație pentru sesizări

Vlad Cacenschi și Andrei Durlea, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galaţi, au creat aplicaţia SIP (Sistem Înregistrare Petiții), prin intermediul căreia cetăţenii pot semnala instituţiilor că sunt victime ale unor situaţii de discriminare, corupţie, abuz, violenţă sau exploatare. Aplicaţia a fost realizată în cadrul unui concurs de idei, derulat de Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL, iar pentru această performanţă au fost premiaţi cu 5.000 de lei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, la Primăria Galaţi.

Pentru crearea unei aplicații software, prin care cetățenii din comunitatea marginalizată pot trimite mesaje privind situațiile în care sunt victime ale discriminării, corupției, violenței, abuzului sau exploatării, pentru sesizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul respectiv, s-a derulat un concurs de idei. Acesta a fost adresat elevilor și studenților din instituțiile de învățământ gălăţene, în perioada 14 februarie - 31 martie 2022.

„Concursul ne-a fost prezentat de către doamna profesoară Mirela Voinea – căreia îi mulţumim pe această cale - şi nouă ni s-a părut o idee foarte bună, deoarece cu toţii ştim că durează foarte mult cam orice vrem să facem legat de birocraţie. Din ce am văzut, nu există pe piaţă ceva care să funcţioneze la nivelul aplicaţiei noastre”, a declarat Vlad Cacenschi, unul dintre dezvoltatorii aplicaţiei. „Estimăm că am lucrat între 30 şi 40 de ore, fiecare. Cu moderaţie, le-am putut face pe toate: teme, joacă, şcoală şi aplicaţia. Cu nişte adaptări, am putea face unele modificări pentru a putea fi folosită pentru fiecare judeţ, dar asta înseamnă ceva timp, pentru că e ceva lucru la ea. Putem adăuga la instituţii şi Guvernul şi ministerele”, a declarat Andrei Durlea.

Aplicaţia va fi gratuită şi va putea fi descărcată de pe App Store şi Google Play.

„În primul rând, această aplicaţie se adresează celor care se simt discriminaţi într-un fel sau altul, dar cred că va putea fi folosită şi pentru rezolvarea altor probleme. E o aplicaţie extrem de interesantă şi foarte uşor de folosit, aşa cum ne-au arătat cei doi dezvoltatori. Pentru ce-am văzut astăzi şi la cât de repede merge aplicaţia, cred că premiul este prea mic faţă de ce ar merita aceşti tineri! Sper să avem parte în continuare de fonduri europene pentru a-i putea stimula pe elevi în a-şi pune la dispoziţia autorităţilor locale cunoştinţele şi inteligenţa pe care o au la nişte vârste fragede. Şi cred că Primăria municipiului Galaţi a mai făcut, cu această ocazie, un pas spre digitalizarea pe care toată lumea şi-o doreşte”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, încântat de aplicaţia celor doi elevi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.