Jump to content

Combinatul a contestat amenzile pentru poluare


dcp100168

Recommended Posts

Combinatul a contestat amenzile pentru poluare

Conducerea ArcelorMittal a atacat în instanţă două amenzi de câte un miliard de lei vechi, date, luna trecută, de Comisariatul Regional Galaţi din cadrul Gărzii de Mediu, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cele două dosare prin care ArcelorMital solicită magistraţilor anularea proceselor verbale de contravenţie au fost înregistrate la Judecătoria Galaţi în urmă cu două zile, însă urmează a fi judecate la jumătatea lunii octombrie a acestui an.

Potrivit actualului comisar şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Ion Drugan, cele două amenzi au fost date după ce, la ultimul control, s-a descoperit că una dintre instalaţiile de desprăfuire nu ar fi funcţionat. Cea de-a doua amendă a fost aplicată pentru că administraţia nu a respectat o măsură impusă la o verificare anterioară, potrivit comisarilor de mediu. "Ne aşteptam ca ArcelorMittal să conteste aceste amenzi aici, la noi. Nu ştiam că au acţionat în instanţă, ştiam însă că au achitat cele două amenzi în valoare de câte un miliard. Până la urmă este dreptul fiecăruia să conteste amenzile pe care le-a primit. Vom depune o întâmpinare la acţiunea lor şi ne vom susţine punctul de vedere, asta e ceea ce putem face în cele din urmă", a declarat Ion Drugan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a refuzat să facă vreun comentariu referitor la acţiunile iniţiate în instanţă de către compania pe care o reprezintă.

Combinatul siderurgic gălăţean ArcelorMittal a fost amendat, în luna iulie, de Garda de Mediu, cu 200.000 de lei, pentru nereguli semnalate la Uzina Cocso-Chimică, unde s-au constatat emisii puternice de pulberi şi noxe în atmosferă care pun în pericol sănătatea oamenilor şi mediul înconjurător. Ultimul control făcut de inspectorii Gărzii de Mediu, între 23 iunie şi 4 iulie, a scos la iveală noi probleme pe platforma siderurgică legate de poluarea mediului, fiind constatate nefuncţionalitatea unor instalaţii de depoluare.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.