Jump to content

Slalom printre canalizări supraînălţate, pe strada Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

Dezastru edilitar şi mirosuri grele, pe strada Tecuci. Slalom printre canalizări supraînălţate

Slalom printre canalizări supraînălţate, iată provocarea la care sunt supuşi şoferii, dar şi pietonii, în zona blocului M7 de pe strada Tecuci nr. 211. O canalizare fără capac, din a cărei ţeavă spartă se ridică miros greu de fecale, "condimentează" olfactiv dezastrul edilitar, pune la grea încercare atenţia pietonilor - în special a copiilor - cât mai ales nevoia de aer curat a locatarilor.

Situaţia ne-a fost semnalată de către doamna Dumitra Cristea, una dintre cititoarele ziarului "Viaţa liberă", după numeroase mesaje transmise către pagina de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu. "Curg materiile fecale din ţeava spartă!", a ţinut să ne arate gălăţeanca, ajunsă la capătul răbdării din cauza mirosului şi a grijii că un copil ar putea cădea în canalizarea neacoperită din zona blocurilor M7 şi PM6.

"Constructorul care a lucrat în această zonă a acoperit provizoriu canalizarea rămasă acum fără capac. Şi asta pentru că o echipă de la Apă Canal a venit şi a avut o intervenţie aici. Au spart capacul provizoriu ca să intre şi să-şi facă treaba şi aşa a rămas, n-au mai acoperit. Ţeava din canalizare a fost spartă când a căzut capacul vechi peste ea", ne-a relatat gălăţeanca.

Ne-a arătat şi mesajele transmise către pagina publică de Facebook a edilului-şef: "Domnul primar mi-a răspuns că a trimis sesizarea mea la Apă Canal. Iar când i-am scris din nou, m-a întrebat dacă nu s-a rezolvat. I-am răspuns că nu. Nu primarul e vinovat, ci echipa care ar fi trebuit să remedieze. Aici este un pericol pentru copiii care se joacă, aleargă şi pot cădea în canalizare. Dacă se întâmplă asta, or să dea vina unul pe altul: constructorul pe Apă Canal şi Apă Canal pe constructor. De mirosul de fecale, ce să mai spun, că nu putem deschide geamurile!", ne-a reclamat locatara blocului M7.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Gata cu dezastrul edilitar şi mirosurile grele pe strada Tecuci!

„Slalom printre canalizări supraînălţate, iată provocarea la care sunt supuşi şoferii, dar şi pietonii, în zona blocului M7 de pe strada Tecuci nr. 211. O canalizare fără capac, din a cărei ţeavă spartă se ridică miros greu de fecale, <condimentează> olfactiv dezastrul edilitar, pune la grea încercare atenţia pietonilor - în special a copiilor - cât mai ales nevoia de aer curat a locatarilor”, relatam în ediția de marți, 12 aprilie 2022, a ziarului „Viața liberă”.

Situația semnalată de cititoarea ziarului „Viața liberă”, doamna Dumitra Cristea, nu a fost ignorată, iar muncitorii și utilajele au revenit, după cum o dovedesc imaginile surprinse de fotoreporterul nostru.

Totuși, am fost curioși să aflăm ce lucrări se execută, de către cine și când ar trebui să fie finalizate: „Referitor la solicitarea dumneavoastră privind lucrările de pe strada Tecuci, vă comunicăm că acestea au fost comandate de către Primăria municipiului Galați serviciului public Ecosal în cadrul programului anual de reparații. În această zonă este vorba despre asfaltarea carosabilului și a trotuarelor, iar lucrările trebuie să se încheie până la începutul lunii mai”, ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galați.

Singura grijă a locatarilor este ca țeava spartă din canalizare să fie reparată, pentru că un capac pus nu rezolvă decât pe jumătate problema.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.