Jump to content

Elevi gălăţeni la olimpiadele şcolare 2022


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premieră: Galaţiul are elev calificat la faza internaţională de Limba Germană

Performanță a elevilor gălățeni la Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă: Mara Ioana Zaharia, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, a obținut Premiul I la proba individuală, Premiul al II-lea la proba de proiect și s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională, care se va desfășura la Hamburg. Lucru nerealizat de niciun elev gălăţean în ultima vreme.

Tot de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Radu Savin, elev în clasa a XI-a, a obținut Premiul I la proba de proiect.

Ambii au fost coordonați de către doamna profesor Lucica Geanina Cojocaru, de la aceeași unitate de învățământ. "Mândria faţă de aceşti tineri nu o pot exprima în cuvinte, iar respectul meu pentru munca, dedicaţia, implicarea şi dăruirea lor pentru Limba germana îl au pe viaţă!", spune profesoara Lucica Geanina Cojocaru pe pagina sa de Facebook.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

109 elevi din 19 judeţe, la Olimpiada Naţională de Limbă Neogreacă

Un număr de 109 elevi din 19 judeţe vor participa, în perioada 15-17 aprilie, la Galaţi, la Olimpiada Naţională de Limbă Neogreacă, informează, miercuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, Olimpiada Naţională, dedicată elevilor de gimnaziu şi liceu, prilejuieşte întâlnirea în oraşul de la Dunăre a celor mai performanţi copii din ţară, ocazie de a împărtăşi interesul acestora pentru limba, cultura şi civilizaţia neoelenă, în vederea susţinerii identităţii lingvistice şi culturale a grecilor de pretutindeni. Olimpiada Naţională de Limbă Neogreacă (maternă şi modernă) este organizată de către IŞJ Galaţi şi Comunitatea Elenă din Galaţi.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale va avea loc vineri, ora 18.00, la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", iar proba scrisă este programată, sâmbătă, la aceeaşi unitate de învăţământ. Elevii premianţi vor fi recompensaţi, duminică, în Sala Amfiteatru a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri".

Iniţiată şi organizată de Uniunea Elenă din România (UER) din anul 2002, Olimpiada de Limba Neogreacă a fost inclusă în Calendarul olimpiadelor şi concursurilor naţionale finanţate de către Ministerul Educaţiei, începând cu anul şcolar 2009 - 2010.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi organizează Olimpiada Naţională la disciplinele Tehnologii

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi organizează, în perioada 18-22 aprilie, Olimpiada Naţională la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, domeniile economic, administrativ, comerţ şi turism şi alimentaţie, eveniment educaţional de prestigiu, prilej pentru demonstrarea valorii învăţământului preuniversitar românesc, informează, vineri, reprezentanţii IŞJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale va avea loc luni, 18 aprilie, începând cu ora 17.00, la Sala de Festivităţi a Colegiului de Industrie Alimentară "Elena Doamna" Galaţi.

La competiţie îşi vor demonstra cunoştinţele şi abilităţile elevi din clasele a XI-a şi a XII-a care, în afară de susţinerea celor două probe - proba scrisă şi proba practică, vor participa la un program de oportunităţi de dezvoltare profesională în cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", dar şi de cunoaştere a unor obiective turistice de interes local sau regional.

La finalul concursului, joi, 21 aprilie, începând cu ora 18.00, la Sala de Festivităţi a Colegiului de Industrie Alimentară "Elena Doamna" Galaţi, elevii premianţi vor fi recompensaţi de Ministerul Educaţiei, precum şi de operatori economici, sponsori ai olimpiadei.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Calificare gălăţeană în lotul internaţional la Chimie

Vlad Ştefănuţ Radu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut din nou o frumoasă victorie la Olimpiada Naţională de Chimie. El a obţinut Premiul al III-lea şi calificarea în lotul lărgit pentru faza internaţională, din poziţia a patra la baraj.

Ziarul nostru a scris în repetate rânduri despre reuşitele lui Vlad la concursuri. El a reuşit anul acesta o performanţă de neegalat la Concursul "D. Neniţescu", unde a primit Premiul I pentru a doua oară consecutiv. De asemenea, e important de menţionat că Vlad Ştefănuţ Radu este deja admis la o facultate de la Universitatea Oxford, unde va studia din toamnă Chimia, disciplina pentru care a dezvoltat o pasiune încă din gimnaziu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premiu şi menţiune pentru Galaţi, la Naţionala de Neogreacă

Olimpiada Națională de Limba Neogreacă, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Galați și Comunitatea Elenă din Galați, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", în perioada 15-17 aprilie. Au participat peste 100 de concurenţi din toată ţara. Deşi Limba greacă nu este disciplină inclusă în planul de învăţământ, olimpicii au obţinut rezultate frumoase, iar doi dintre ei, unul din Brăila şi altul din Botoşani, au luat notă maximă.

Distincţii au primit şi doi dintre elevii gălăţeni. Nicolaos Tsilakidis, de la Şcoala Nr. 7, a primit Premiul al III-lea, în timp ce David Manolescu, de la Colegiul Naţional "C. Negri", a obţinut o Menţiune, el fiind un obişnuit al podiumurilor la fazele naţionale de Neogreacă. Ambii elevi au fost pregătiţi de profesoara Kyriaki Bardani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Elevă din Galaţi calificată la Internaţionala de Matematică. Premii importante şi calificări la baraje

Două premii importante la Olimpiada Naţională de Matematică (ONM), atât pentru juniori, cât şi pentru seniori, şi calificări la barajele pentru fazele internaţionale au reuşit doi elevi gălăţeni, performanţă neatinsă de multă vreme la nivel local. 

Mara Ioana Zaharia, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut Premiul I şi Medalia de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ. Ea a fost evaluată la proba de concurs cu punctaj maxim. Mai mult decât atât, deşi a concurat cot la cot cu elevi mai mari, Mara a reuşit să se califice după baraj şi în lotul lărgit pentru faza internaţională a olimpiadei la această disciplină, ocupând un onorant loc 11, din 58 de elevi prezenți la proba de baraj. Mara Ioana Zaharia este pregătită la clasă de profesorul Florin Antohe. Nu este singurul rezultat de excepţie obţinut de Mara Ioana Zaharia în această primăvară. Ea a mai primit Premiul I la proba individuală şi Premiul al II-lea la proba de proiect la Olimpiada Naţională la Limba Germană și s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională, ce se va desfășura la Hamburg.
În afară de Mara Zaharia, la etapa finală a ONM 2022, lotul gălăţean la secțiunea dedicată claselor IX-XII a fost format din următorii elevi: Diana Georgiana Ciapă, Andreea Miruna Lupașcu, Laura Antohi, Răzvan Mihai Păcurariu, Tiberiu Mihnea Gutanu, Adrian Florin Bubuianu (toți de la CNVA) și Claudiu Blîndu (de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci).
În afară de rezultatul de excepţie al Marei Zaharia, lotul gălăţean a mai câştigat trei medalii de bronz din partea SSMR, prin elevii Claudiu Blîndu, clasa a XI-a (profesor Felix Arhire), Diana Georgiana Ciapă, clasa a IX-a (profesor Veronica Grigore), şi Răzvan Mihai Păcurariu, clasa a XI-a (profesor Mihai Totolici). Totodată, Andreea Miruna Lupaşcu, de la clasa profesorului Florin Antohe, a obţinut o Menţiune de onoare.
Rezultate frumoase au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Matematică pentru gimnaziu, desfăşurată la Iaşi. Rareş Andrei Neculau, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (pregătit de profesorii Romeo Zamfir şi Veronica Grigore), a obţinut  Premiul al II-lea (cu un punctaj de 24 din maximul de 28), Medalia de aur din partea SSMR şi calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Balcanică de Matematică, la care nu a participat, pentru că a ales să meargă mai departe cu pregătirea pentru cea de-a doua disciplină la care are rezultate spectaculoase, Informatica. Aici, Rareş a obţinut Menţiune şi calificare, după proba de baraj, în lotul lărgit pentru faza internaţională.
Câte o Medalie de bronz din partea SSMR au obţinut şi elevele Cătălina Daniela Gheorghe de la CNVA, clasa profesorului Mihai Totolici, şi Ioana Ramba, de la Şcoala Nr. 29, profesor Cristian Eni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei medalii pentru Galaţi, la Olimpiada Naţională de Fizică

Trei medalii şi o menţiune au fost distincţiile primite de elevii gălăţeni la Olimpiada Naţională de Fizică. Mențiunea Ministerului Educației și Medalia de argint au fost câştigate de Andrei Alexandru Gervescu, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 29 (prof. Lucia Popa). De la aceeaşi şcoală şi pregătit tot de profesoara Lucia Popa, David Teodor Nicodim (clasa a VI-a) a fost răsplătit cu Medalia de argint. Matei Butunoi, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" și pregătit de profesoara Cătălina Caragea, a obţinut Medalia de bronz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premiu pentru Galaţi, la Naţionala de Istorie

Eduard Ștefan Hâlcov, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Costache Negri", pregătit de profesoara Didina Marin, a obţinut Premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Istorie, desfăşurată la Tg. Mureş. Din lotul gălăţean au mai făcut parte: Daniel Andrei Nicoară de la Şcoala "Ştefan cel Mare" (prof. Costel Rugină), Mihai Toader de la Liceul Teoretic "Dunărea" (prof. Cristina Ştefan), Iulia Filote (prof. Adriana Bătrânu) şi Gabriel Dodan (prof. Sorin Langu), ambii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

"Recoltă" bogată de premii şi mențiuni la olimpiadele naționale

La faza naţională a Olimpiadei de Limba franceză, Galaţiul a obţinut Premiul I prin eleva Adriana-Corina Ghencea, clasa a XII-a, la Colegiul Național "Costache Negri", (profesoară Gina Baciu). De asemenea, eleva Andreea Nedelcu, clasa a XI-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", (profesoară Prada Georgeta) a fost răsplătită cu Premiul al II-lea, în timp ce Premiul al III-lea a fost câştigat de Alexandra-Georgiana Boghean, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu, (profesoară Gârdea Dana-Monica). Lotul gălăţean a mai primit şi patru Mențiuni: Maria Ruxandra Petcu, clasa a VII-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesoară Prada Georgeta), Maria-Roxana Modiga, clasa a XII-a, Colegiul Național "Costache Negri", (profesoară Cocu Mihaela),  Alexandra-Maria Mitu, clasa a IX-a, Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci (profesoară Munteanu Mihaela-Nina), Cristiana Gălățeanu, clasa a XI-a, Colegiul Național "Al. I. Cuza" (profesoară Ilie Adriana Ioana).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premiul I şi trei menţiuni la Naţionala de Engleză

Galaţiul a câştigat un Premiu I la Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfăşurată la Piteşti. Este vorba de eleva Ioana Cristina Căpriță, clasa a IX-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesoară Săvulescu Roxana. Totodată, elevele Bianca Ioana Ene, clasa a XI-a (profesor Ciprian Moisă), Daria Grecu, clasa a IX-a (profesor Nicolae Bătrânu) și Raluca Monica Bîrlădeanu, clasa a XII-a (profesor Aniela Moga), tot de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", au fost răsplătite cu câte o menţiune.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul, în frunte şi la Naţionala de Filosofie

Galaţiul a câştigat o mențiune la Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane - Filosofie, obținută de către Teodora Rantia, clasa a XII-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri ", profesor coordonator Doru Căstăian. "Câștigul real al acestor zile au fost oamenii, spiritul și experiențele locului. Încă o dată îi mulțumesc Teodorei că mi-a dat ocazia să fiu aici și o felicit pentru rezultatul remarcabil", a declarat profesorul Doru Căstăian, pe pagina sa de Facebook.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premiu şi menţiune la Naţionala de Română

De la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu, elevii gălăţeni s-au întors cu un premiu şi o menţiune. Sarah Maria Bivol, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", de la clasa profesoarei Gabriela Ciubotaru, a obţinut Premiul al III-lea, în timp ce Delia-Maria Paraschiv, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială "Iorgu Iordan" din Tecuci, de la clasa profesoarei Laura Claudia Coman, a fost răsplătită cu o menţiune.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Numeroase premii pentru gălăţeni la disciplinele tehnologice

La Olimpiada Naţională de Industrie Alimentară, Galaţiul a obţinut Premiul I la specializarea Tehnician în industria alimentară prin elevul Mihai Viorel Tudor, clasa a XI-a la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", profesori coordonatori Bujeniță Viviana, Șaigău Carmen şi Anton Raluca. Totodată, Antonina Gorceac, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", a primit Premiul al II-lea la specializarea Tehnician analiza produselor alimentare, avându-i ca profesori coordonatori pe Bujeniță Viviana, Milia Ioana, Dănăilă Mirela şi Marinescu Gina.
La Olimpiada Națională de Turism și Alimentație, Georgeta Maria Petronela Iacob, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci, profesor Mușat Carla Paula, a fost recompensată cu o Mențiune.
Florentina Movileanu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci, clasa profesoarei Capmare Lavinia, a câştigat Premiul al III-lea la Olimpiada Națională de Industrie Textilă și Pielărie.
Tot Premiul al III-lea i-a revenit lui Marian George Ştefu (clasa a XI-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea, profesori Artenie Viorica şi Francisco Doina Maria) pentru Olimpiada Națională de Mecanică.
La Olimpiada Națională de Educație Tehnologică și Aplicații Practice, Andreea Denisa Tufaru, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială "Dan Barbilian" (profesoară Modiga Ionela), a obţinut Premiul al II-lea.
La Concursul Național pe Meserii: Ilian Alin Grosu (clasa a XI-a, Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci, profesori Apăvăloaei Vladimir şi Gherghiceanu Ilie) a fost recompensat cu Premiul Special al sponsorului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premii la olimpiadele de Geografie, Limba română și Religie

Sezonul olimpiadelor continuă, pentru gălățeni, cu rezultate bune și foarte bune anul acesta. Numeroasele distincții obținute în acest an de elevii noștri s-au îmbogățit cu premii și la Limba și literatura română, Geografie și Religie. Tuturor premianților, părinților și profesorilor lor, felicitările noastre.

Lotul gălăţean de Geografie, pe locul al treilea la nivel naţional

Lotul județean participant la Olimpiada Națională de Geografie s-a clasat pe locul al III-lea în ierarhia națională, în urma premiilor obținute. Claudia Chiriță, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național "Mihail Kogalniceanu", profesor Marius Puțanu, a câştigat Premiul al II-lea. Câte o Mențiune au obţinut Sebastian Necula (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Costache Negri", profesoară Gina Burghiu) şi Bianca Bănceanu (clasa a IX-a, Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu", profesoară Mariana Bulgaru). Premii speciale au primit trei elevi: Bianca Sofia Teodoru (clasa a XI-a, Liceul Teoretic "Mircea Eliade", profesoară Daniela Macsim), Elena Doană (clasa a XII-a, Colegiul Național "Costache Negri", profesoară Gina  Burghiu) și Victor Dvornic (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Emil Racoviță", profesoară Delia Humelnicu).

Premii şi menţiuni la Naţionala de Religie

La Olimpiada Națională de Religie, Cultul Ortodox, elevii gălăţeni au obţinut rezultate de excepţie. Andrei Banea, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Vasile Allecsandri", profesoară Iuliana Aron, a obţinut Premiul I. De asemenea, palmaresul elevilor gălăţeni cuprinde şi doi elevi cu Premiul al III-lea: Ionuţ Blîndu, în clasa a XI-a la Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci, profesor Cătălin Poenaşu şi Andreea Stroiu, în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială "Dimitrie Luchian" din Piscu, profesoară Geanina Portase.
O Mențiune a fost primită de eleva Cristina Căuș de la Colegiul Național "Costache Negri" Galați, clasa a XII-a, profesoară Mioara Kirlandi, în timp ce Premiul Special a revenit Amaliei Grosu, clasa a V-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din Slobozia Conachi, profesoară Soltănica Marin.
La Olimpiada Națională de Religie, Cultul Catolic, Maria Elena Crivăţ, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Galați, profesor Cristian Dumea, a fost recompensată cu Premiul al II-lea.

Premiul I la Naţionala de Limba şi Literatura Română

Lista premiilor obţinute de elevii gălăţeni la olimpiadele naţionale de anul acesta s-a îmbogăţit cu un Premiu I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru Liceu, performanţă destul de greu de atins, având în vedere caracterul subiectiv al evaluărilor la această disciplină. Eleva Alexandra Maria Mitu, în clasa a IX-a la Colegiul Național "Spiru Haret" din Tecuci, a fost răsplătită cu Premiul I, dar și cu Premiul Special. Meritul este, desigur, şi al profesoarei care a pregătit-o, Luminița Nicolau.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premii şi menţiuni la Naţionala de Biologie

La Olimpiada Națională de Biologie, elevii gălățeni au câştigat o Mențiune şi un Premiu Special. Astfel, Iustina Vatafu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național "Al. I. Cuza", pregătită de profesoara Mihaela Ciapă, a fost răsplătită cu o Menţiune din partea Ministerului Educaţiei. De asemenea, Bianca Andreea Bălan, elevă la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", la clasa profesoarei Daniela Samoilă, a câştigat un Premiu Special, la clasa a XI-a.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A plouat cu premii şi menţiuni la olimpiadele de arte

Elevii de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" au obţinut anul acesta o serie de premii importante la diferitele specializări, unii dintre elevii gălăţeni reuşind să urce chiar pe prima treaptă a podiumului.

Astfel, la Olimpiada Natională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, la secţiunea Arte plastice: David Dobre, elev în clasa a XI-a, a fost recompensat cu Premiul I la Grafică, profesor coordonator fiind Cornel Corcăcel.

Tot Premiul I a fost acordat şi elevei de la clasa a XI-a, Adela Dinu, la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesoara sa coordonatoare fiind Daniela Nistor.

La Olimpiada Naţională Instrumentală de la gimnaziu s-a obţinut Premiul al II-lea, la pian, de către Alexandra Mîrzac, în clasa a VIII-a, la profesoara Gabriela Gogoncea. De asemenea, la Olimpiada Națională Instrumentală pentru liceu, Premiul al II-lea a fost obţinut de Ștefan Holiartoc, elev în clasa a IX-a, dar şi de Anamaria Gheorghe, elevă în clasa a XII-a.

Câte o Menţiune au primit Bianca Geantă, clasa a XII-a, la Olimpiada Națională de Coregrafie (profesoară coordonatoare Ofelia Andrei) şi Cosmina Mogoş, clasa a XI-a, la Olimpiada Natională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, secţiunea Arte textile (profesoară coordonatoare Laura Popov).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi elevi gălățeni, în lotul pentru Internaţionala de Lingvistică

Rezultate foarte bune s-au obţinut anul acesta la Olimpiada Naţională de Lingvistică, atât la gimnaziu, cât şi la liceu. Mai mult decât atât, pentru prima dată în istoria învăţământului gălăţean, avem doi elevi calificaţi în lotul lărgit pentru faza internaţională a Olimpiadei de Lingvistică. Este vorba de Bianca-Maria Negrău și Dragoș-Andrei Radu, ambii elevi la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Totodată, liceenii gălățeni se regăsesc printre cei care au reprezentat România la Asia Pacific Linguistics Olympiad - APLO, dar și printre cei clasaţi pe podiumul Olimpiadei Naționale de Lingvistică. Astfel, la Secțiunea Performanță (clasele IX-XII) a Olimpiadei de Lingvistică - etapa națională, au obținut Mențiune șapte elevi: Bianca-Maria Negrău, Cristi-Iulian Coca, Radu Tulei, Dragoș-Andrei Radu şi Elena Grecu de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Alexandru Eduard Necula de la Colegiul Național "Costache Negri" și Ioana Alecsandra Aldea de la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Galați. Dintre cei şapte elevi cu Menţiune, cinci s-au calificat la APLO. Dintre ei, doar Bianca Negrău şi Dragoş Radu s-au clasat în primii zece, fapt care le-a permis intrarea în lotul naţional lărgit.
Rezultate foarte frumoase au obținut şi gimnaziștii, care s-au întors cu opt medalii şi şase Menţiuni Onorabile.
Doi elevi, Maria Chetrosu de la Şcoala Nr. 28 şi Victor Corcodel de la Şcoala Nr. 22, au primit Medalia de Aur. David Domniţeanu de la CNVA şi Melissa Duman de la Şcoala Nr. 29 au câştigat câte o Medalie de Argint. Patru medalii au fost de bronz şi le-au revenit elevilor Andra Tudor de la Şcoala Nr. 29, Ioana Agata Babeş de la Şcoala din Umbrăreşti Deal, Alexandru Iorga de la CNVA şi Ioana Ramba de la Şcoala Nr. 29.
Şase Menţiuni Onorabile au fost acordate elevilor: Cosmin Constandache de la Şcoala Nr. 28,  Alexandra Zlate de la Şcoala Nr. 13, Răzvan Surdu de la Şcoala Nr. 28, Brânduşa Stelian de la CNMK, Luca Istrate de la Şcoala Nr. 11 şi Stelian Dumbravă de la CNCN.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Elevă din Galați, în lotul restrâns pentru Internaționala de Matematică

În urma celui de-al doilea baraj, care s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, la București, eleva Mara Ioana Zaharia s-a calificat în lotul olimpic restrâns de seniori (primii 14 elevi pe țară, clasele IX-XII), performanță care nu a fost atinsă de câţiva ani de un elev gălățean. Mara mai are de susţinut alte două baraje, pe 28 şi 29 mai, în urma cărora vor fi selectaţi cei şase elevi care vor merge la Olimpiada Internaţională de Matematică. De toată lauda este tot parcursul său de până acum, mai ales că eleva din Galaţi concurează cu tineri din clase mai mari.
Mara Ioana Zaharia este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi anul acesta a mai marcat o premieră pentru Galaţi, calificarea la faza internaţională a Olimpiadei de Limba germană, care se va desfăşura la Berlin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Elev gălăţean, calificat în lotul restrâns la Internaţionala de Informatică

Elevul gălăţean Rareş-Andrei Neculau, în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a reuşit o performanţă nemaiatinsă de niciun tânăr din judeţul nostru: s-a calificat în lotul restrâns de juniori, el clasându-se în primii patru elevi pe ţară.

"În perioada 11 - 18 mai, a avut loc la Cluj-Napoca tabăra de pregătire a lotului naţional de Informatică, ce a avut drept scop selecţionarea lotului restrâns. În urma celor trei baraje, elevul Rareş Andrei Neculau s-a calificat în lotul olimpic restrâns de juniori, clasându-se între primii patru elevi pe ţară, performanţă unică până în prezent pentru judeţul nostru", ne-a declarat directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul Romeo Zamfir.
De fapt, Rareş Andrei s-a clasat pe locul al treilea. Prin urmare, Rareş Andrei va reprezenta România la următoarele competiţii internaţionale de juniori: Olimpiada Europeană de Informatică, Balcaniada de Informatică, Concursul Internaţional "InfO(1)cup", Turneul Internaţional de Informatică Schumen.
Performanţa este şi mai lăudabilă, având în vedere că Rareş a obţinut aceste rezultate în plină perioadă de pregătire pentru examenul de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a. Mai mult decât atât, de la mama sa, Gabriela Neculau, am aflat că tânărul este autodidact, pregătindu-se absolut singur pentru acest concurs, unde probele de baraj au fost extrem de dificile.
Rareş Andrei Neculau este un elev de excepţie, el obţine premii la olimpiadele naţionale încă din clasa a V-a. Anul trecut s-a calificat la faza naţională pentru trei discipline: Matematică, Informatică şi Fizică. Anul acesta a mers numai la Matematică şi Informatică, dar a obţinut distincţii naţionale la ambele. La Matematică, unde s-a pregătit cu profesorul Romeo Zamfir, a obţinut Premiul al II-lea şi Medalie de Aur şi calificare pentru proba de baraj, la care nu a participat, deoarece se hotărâse să concureze pentru internaționalele de Informatică, şi bine a făcut, rezultatele fiind nesperat de frumoase.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Galațiul, pe locul al doilea la concursul " Universul cunoașterii prin lectură"

La Olimpiada "Universul cunoașterii prin lectură", etapa națională, echipa gălăţeană a fost răsplătită cu Premiul al II-lea. Lotul elevelor care ne-a reprezentat este format din: Rebeca Dănăilă de la Şcoala Rediu, Lavinia Bălănică de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Corod, Andreea Stroiu de la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Luchian" din Piscu și Vanessa Iulia Radu de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Băneasa. Profesoara Loredana Munteanu este cea care le-a însoţit pe cele patru fete la olimpiada pentru mediul rural, care s-a desfăşurat la Focşani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olimpicii premiaţi, admişi la liceu fără Evaluare

Elevii olimpici pot fi admiși la liceu fără să mai dea Evaluarea Națională la finalul clasei a VIII-a, potrivit Ordonanței de Urgentă nr. 69 din 26 mai 2022. Normele de aplicare au fost publicate în Monitorul Oficial vineri seară, adică pe 10 iunie, în condiţiile în care susţinerea Evaluării Naţionale e programată pe 14 şi 16 iunie. Absolvenții clasei a VIII-a pot fi înscriși în clasa a IX-a fără susținerea Evaluării Naționale și peste numărul maxim de elevi cuprins în acea clasă dacă au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Înscrierea și repartizarea absolvenților se realizează până la data de 31 august 2022. Acești elevi își vor exprima opțiunile în privința claselor la care vor să fie admiși la liceu conform unei liste de corespondență între olimpiadele la care au câștigat premii și profilele de liceu, listă făcută de Ministerul Educației.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Medalie internaţională pentru o gălăţeancă, la Olimpiada de Lingvistică

Bianca-Maria Negrău, absolventă de curând a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, etapa regională Asia-Pacific, la care România s-a clasat pe locul al doilea, cu opt medalii (una de aur, trei de argint şi patru de bronz).

APLO - Asia-Pacific Linguistic Olympiad este olimpiada de lingvistică regională specifică zonei continentului asiatic, unde România a mai participat ca țară invitată și în trecut, fiind considerată o etapă de validare și de selecție a lotului final pentru etapa internațională, care, anul acesta, are loc între 25-29 iulie, pe Insula Man, Marea Britanie.
Deşi foarte bucuroasă pentru medalia primită, Bianca-Maria Negrău şi-ar fi dorit să se califice la faza internaţională: "Am ieşit a doua sub linie. Asta e!", spune eleva gălăţeană, premiată de mai multe ori la acest concurs care îmbină cunoştinţele matematice cu cele lingvistice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gălăţean medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Fizică

Gălăţeanul Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București, a câştigat o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, la care echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul al doilea la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună din Europa.

Olimpiada a avut loc online anul acesta și a fost organizată de Elveția, după ce inițial fusese anunțată Belarus ca țară organizatoare. Țara ex-sovietică a pierdut acest statut după invazia rusă în Ucraina, pe care o susține.
Lotul României a câștigat patru medalii de aur şi una de argint. Pe lângă Alexandru Momoiu, au primit aur Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul "Grigore Moisil" Timișoara, cel mai bun concurent european, Andrei-Darius Dragomir, Răzvan-Gabriel Marcu, ambii elevi la Liceul Internațional de Informatică București, iar George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București, a câştigat medalia de argint.
Alexandru Momoiu este la a treia medalie de aur anul acesta, el clasându-se pe primul loc şi la Olimpiada Balcanică de Fizică, dar şi la Olimpiada Internaţională de Fizică Zautykov, din Kazahstan.
Alexandru a fost elev la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi participă la olimpiadele judeţene şi naţionale de Fizică, Matematică şi Informatică încă din clasa a V-a. În clasa a VIII-a, în urma rezultatelor frumoase de la Olimpiada Naţională de Fizică, a primit o bursă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a mers pentru a putea aprofunda mai mult disciplina pentru care a dezvoltat o adevărată pasiune.
"Mă simt privilegiat să învăț la un liceu care îmi oferă libertatea să mă axez pe materia mea favorită: fizica. Înconjurat de alți elevi dornici de performanță și de profesori implicați, mi-am aprofundat cunoștințele în fizică. În clasa a IX-a, am obținut locul al doilea la Olimpiada Națională de Fizică, iar anul acesta, medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică, aur în Kazahstan şi aur la Internaţională. Nu aș fi putut obține aceste rezultate fără îndrumarea și sprijinul doamnei profesoare Rodica Ionescu, foarte dedicată în pregătirea elevilor pentru performanță, dar nici dacă nu aş fi avut o pregătire temeinică încă din gimnaziu, cu doamna profesoară Cătălina Caragea, iar bazele puse foarte solid de doamna învăţătoare de la Şcoala Nr. 29, Gherghina Lungeanu", spune Alexandru Momoiu.
Consideră că faza internaţională a fost un concurs foarte greu, care a constat în două probe, de câte cinci ore fiecare, cu subiecte foarte lungi.
În timpul liber îi place să iasă cu prietenii, desenează, se uită la filme şi ascultă muzică. După terminarea liceului, îşi doreşte să studieze Fizica la o facultate de prestigiu, în SUA sau Marea Britanie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gălăţean medaliat cu bronz internaţional la Ştiinţele Pământului

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Științele Pământului (IESO) 2022, organizată online de Italia, au obținut o medalie de aur, cinci de argint și două de bronz, conform rezultatelor anunțate miercuri, 31 august, la festivitatea de premiere. Printre cei medaliaţi cu bronz se numără şi un gălăţean, Luca Mihai Rascarachi, care a fost elev la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", dar în prezent învaţă la Bucureşti, la Liceul Internaţional de Informatică.

La competiţie au participat 34 de țări şi 204 elevi, care au avut de susținut patru teste: din Geologie, Astronomie, Climatologie și Hidrologie.
Olimpicii au fost pregătiți de profesori și specialiști de la Universitatea din București (Facultatea de Geografie și Facultatea de Geologie), Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului București, Institutul de Fizică a Atmosferei și Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Rareş Andrei Neculau a câştigat argint la Balcaniada de Informatică

Elevul Rareș Andrei Neculau, de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", a obținut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, care s-a desfășurat la Dorohoi, în perioada 29 august - 2 septembrie 2022.

Performanţa sa este cu atât mai lăudabilă, deoarece Rareş este un autodidact. Într-un interviu acordat "Vieţii libere" după ce a fost selectat în lotul restrâns al României, acesta spunea: "M-am pregătit singur, lucrând după clipuri video, tutoriale şi probleme rezolvate de alţii pe internet. Nu pot spune că am alocat foarte multe ore de pregătire, e un rezultat venit după o muncă acumulată în timp. Pentru olimpiadă am lucrat mai mult în weekend, în cursul săptămânii mă pregătesc pentru şcoală. Uneori stau pe scaun, vorbesc cu oamenii din jur, cu părinţii sau bunicii, dar eu de fapt mă gândesc la rezolvarea unei probleme. Deci nu pot calcula în ore cât aloc pregătirii. Avantajul meu este că urăsc să iau totul ca atare. Îmi place să înţeleg singur, pas cu pas. Şi asta ar fi o explicaţie că am reuşit să ajung aici".

La competiție au participat 47 de elevi din 15 țări. Au fost de rezolvat câte trei probleme, în timp de patru ore, în fiecare din cele două zile de concurs. Lotul României a câştigat patru medalii de aur şi patru de argint.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.