Jump to content

Tatăl şi-a lovit fetiţa cu ciocanul în cap


dcp100168

Recommended Posts

Caz şocant la Galaţi: Tatăl şi-a lovit fetiţa cu ciocanul în cap

Întâmplare şocantă petrecută în Galaţi, noaptea trecută, în Micro 40, unde un bărbat de 46 de ani, rămas văduv de 4 ani, care locuia cu  fetiţa şi fiul, un băiat acum major, şi-a atacat fiica cu un ciocan. Vecinii spun că omul, muncitor în combinat, a început să bea după ce soţia a fost răpusă de cancer, dar nu îl ştiau violent. Fiul, un băiat de 18 ani, nu era acasă în momentul în care sora lui a fost atacată.

”I-a dat fetiţei cu ciocanul în cap. Ştiu eu de ce, din cauza băuturii poţi să faci orice. După ce a murit soţia, a făcut aşa... ca o depresie, bea. Îi ştiu, aveau şi un căţel mic”, spunea o vecină.

O altă vecină spune că a vorbit cu bărbatul doar cu vreo câteva ore înainte de agresiune. Bărbatul a venit să îi ceară 100 de lei şi atunci i-ar fi spus că vrea să scape de câinele familiei de care fetiţa era foarte ataşată. Vecina crede că totul e posibil să fi început dintr-o dispută tată –fiică amplificată de faptul ca tatăl era baut. ”Bea, consuma alcool foarte mult şi numai băuturi tari. Avea un câine mic pechinez, el mi-a  zis: eu vreau să îl dau pe ăsta, pe căţel, că face mizerie. Eu cred că copila s-ar fi pus împotrivă şi a zis să nu dea căţelul. Zic că de acolo a plecat toată nenorocirea, că nu pot să spun altceva. Îmi pare foarte rău“, spunea Cristina Postolache, vecina familiei.

Echipajul ambulanţei sosit la faţa locului a constatat că fetiţa are leziuni grave. De altfel, la Spitalul de Copii din Galaţi unde copila a fost dusă cu ambulanţa, s-a decis imediat transferul ei la Spitalul din Iaşi Nicolae Oblu. ”O fetita de 10 ani fusese agresată şi avea un traumatism cranian. Era vorba de o agresiune, un traumatism cranio-cerebral  cu o fractură de os frontal şi cu pătrunderea fragmentelor osoase în masa cerebrală”, a precizat dr. Mihai Polinschi, director Medical SAJ Galaţi.

Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă la omor împotriva unui membru al familiei. ”În timpul în care se afla la domiciliul comun, suspectul, pe fondul consumului de alcool, şi-a lovit fiica minoră în vârstă de 10 ani cu un ciocan, în zona capului, cauzându-i fractură cominutivă cu interesarea orbitei şi hematom palpebral, leziuni traumatice ce necesită pentru  vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost reţinut pentru  24 de ore”, a precizat Liliana Istrate, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Procurorii cer magistraţilor arestarea lui preventivă. 

Fetiţa era atât de şocată şi speriată încât a cerut cadrelor medicale, când şi-a revenit, să fie dusă la orfelinat. Reprezentanţii de la  Protecţia Copilului Galaţi s-au autosesizat . ”DGPASC Galaţi s-a autosesizat, ancheta socială care urmează să se desfăşoare va avea prioritar ca obiectiv identificarea rudelor care pot să susţină prioritar copilul în interiorul familiei. Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom iniţia procedurile specifice pentru instituirea plasamentului în regim de urgenţă al copilului”, a precizat Tania Calcan, Protecţia Copilului Galaţi.

Tatăl a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălățean arestat după ce și-a lovit fiica în cap cu ciocanul

Dramă într-o familie din Galați, în care un tată rămas văduv își creștea singur cei doi copii. Bărbatul a ajuns după gratii în urma unui incident care îl face pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de cel puțin cinci ani. S-a întâmplat zilele trecute, în locuința familiei, din Micro 40, Remus Lefter lovind-o, cu un ciocan, pe fiica sa în vârstă de 10 ani. Lovitura în zona capului i-a cauzat fetiței un traumatism extrem de grav, ea fiind transportată inițial la Spitalul de Pediatrie din Galați, iar mai apoi la Spitalul de Neurochirurgie de la Iași.

Tatăl a fost reținut imedat, dub acuzația de tentativă de omor asupra unui membru al familiei și a fost audiat, anchetatorii încercând să afle ce anume l-a împins să comită acest gest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au decis să îl ducă în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Remus Letfer a încercat să convingă instanța să îi acorde control judiciar, însă magistrații i-au respins cererea și l-au trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Bărbatul mai are un fiu, în vârstă de 18 ani, care alături de sora sa, aflată acum în spital, era crescut de tatăl singur de patru ani, de când le-am murit mama. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.