Jump to content

Apa Canal îşi face ferme fotovoltaice


dcp100168

Recommended Posts

Apa Canal SA îşi extinde numărul de ferme fotovoltaice

Societatea APA CANAL S.A. Galaţi derulează a doua etapă a investiţiei ”Proiectare şi execuţie ferme fotovoltaice în aria de operare a societăţii Apa Canal SA Galaţi”, proiect cu o valoare totală de 10.200.000 lei, din surse proprii.

Această investiţie face parte din programul de sustenabilitate al companiei, în situaţia economică actuală, de creştere accelerată a preţului energiei electrice. APA CANAL SA Galaţi este unul dintre marii consumatori de energie electrică din judeţ, necesară funcţionării tuturor obiectivelor din aria de operare (40 unităţi administrative-teritoriale), potrivit unui comunicat al societăţii.

Locaţiile în care se vor monta panouri fotovoltaice sunt: Staţia de Epurare Galaţi, Staţia de Epurare Lieşti, Staţia de Epurare Pechea, Staţia de Epurare Tecuci, Uzina de Apă Galaţi, Puţuri de Pompare Vadu Roşca, Staţia de Pompare Şerbeşti şi sediul central Apa Canal.

În luna martie 2022 au început lucrările de execuţie pentru investiţia de la Staţia de Pompare Şerbeşti, iar luna aceasta au demarat lucrările şi la parcul fotovoltaic de la Staţia de Epurare Galaţi. Obiectiv investiţie: capacitate instalată - 2,6 MW; energie produsă – 3.595,82 MWh/an.

Reamintim că la sfârşitul anului 2020 fost finalizat proiectul pilot, însemnând un parc fotovoltaic în incinta Staţiei de Repompare Şerbeşti (sat Traian, com. Braniştea), în valoare de 485.000 lei.

APA CANAL SA Galaţi utilizează energie verde pentru gestionarea responsabilă a resurselor de apă, pentru reducerea amprentei de carbon şi a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin investiţii în sisteme de panouri fotovoltaice.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.