Jump to content

Bursa generală a locurilor de muncă 2022


Recommended Posts

AJOFM Galați reia, după trei ani, Bursa generală a locurilor de muncă

După o pauză forțată impusă de pandemia de coronavirus, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați reia organizarea Bursei generale a locurilor de muncă.

Ediția din acest an se va desfășura în ziua de 20 mai, începând cu ora 8,45, simultan în două locații: la Galați (la sediul Universității „Dunărea de Jos” din strada Domnească) și la Tecuci (în sediul ALOFM din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, Bl. A 2, parter).

Va fi pentru prima dată, după 2019, când gălățenii aflați în căutarea unui loc de muncă vor putea vedea „pe viu” ofertele angajatorilor din Galați.

„Prin organizarea acestui eveniment, instituția noastră urmărește realizarea întâlnirii directe a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condițiile unei concurențe loiale și transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea”, se afirmă într-un comunicat remis de AJOFM Galați.

Agenții economici care doresc să ia parte la Bursa locurilor de muncă din acest an pot confirma participarea și locurile de muncă vacante, până pe data de 19 mai 2022, la fax 0236 41 51 51, tel/fax 0236 82 03 98, e-mail: ajofm.gl@anofm.gov.ro sau la sediile AJOFM Galați și ALOFM Tecuci.

Participarea la acest eveniment este gratuită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Se reia bursa locurilor de muncă, după doi ani de pandemie

Vineri, 20 mai, în municipiile Galați și Tecuci se va desfășura, simultan, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă, prima după trei ani. În anii 2020 și 2021, bursa nu s-a desfășurat, din cauza restricțiilor sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Conform datelor furnizate de directorul executiv al AJOFM Galați, Marius Nicula, pentru ediția de la sfârșitul acestei săptămâni și-au confirmat până acum participarea 20 de firme în Galați, care oferă 468 de locuri de muncă, și șapte în Tecuci, cu 54 de locuri. Printre angajatorii care s-au înscris până acum se numără Liberty, Arabesque, Citadina '98, Data Mondial și Lacon Electric.
La ultima ediție a Bursei generale a locurilor de muncă, cea din 2019, au participat în total 78 de companii (64 în Galați și 14 în Tecuci), cu o ofertă totală de 1.702 locuri de muncă (dintre care 1.629 au fost în Galați). Standurile cu oferte au fost vizitate atunci de 1.700 de persoane aflate în căutarea unei angajări, din care 1.500 au fost din municipiul Galați.
Bursa din 20 mai se va desfășura, începând cu ora 8,45, în locațiile devenite tradiționale: în Galați, la sediul Universității "Dunărea de Jos" din strada Domnească (în holul mare), și în Tecuci, la sediul ALOFM din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bl. A2, parter.
Participarea la acest eveniment este gratuită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 800 de posturi, la Bursa locurilor de muncă

Numărul firmelor care vor participa la Bursa locurilor de muncă de vineri, 20 mai, crește de la o zi la alta, la fel ca și numărul posturilor oferite. Până miercuri la prânz, cu două zile înainte de eveniment, 31 de firme își confirmaseră participarea la bursa din municipiul Galați (din holul Universității "Dunărea de Jos"), cu 786 de locuri, și alte 14 anunțaseră că participă la evenimentul din Tecuci (de la sediul ALOFM din localitate), cu 106 locuri de muncă oferite.

Printre angajatorii care vor veni la bursă se numără Liberty, Damen, Yazaki, Metro Cash&Carry, Lacon Electronic și Mar-Ina Prodprest. Printre ofertele cele mai consistente se găsesc cele de la Yazaki (150 de locuri pentru confecționeri cabluri și necalificați asamblare piese), Damen Workforce (80 de sudori, lăcătuși, tubulatori și lăcătuși-montatori), Liberty (80 de electricieni, strungari, sudori, ingineri, ofițeri IT și specialiști SSM), Pavmir Agro (82 de posturi, în construcții civile și industriale) și Metaldizainer (35 de locuri, în construcții metalice).
Numărul locurilor de muncă oferite la bursa de vineri va fi substanțial mai mare decât cel din ofertele zilnice publicate de AJOFM. De exemplu, miercuri, la AJOFM Galați erau înregistrate oficial 178 de "joburi", în timp ce la bursă sunt confirmate deja de patru ori mai multe. Iar numărătoarea continuă.
Vor fi oferite și locuri de muncă pentru meserii sau ocupații care se regăsesc mai rar, sau chiar deloc, în ofertele zilnice. De exemplu, vineri, gălățenii interesați vor putea aplica pentru posturi de operator CNC (mașini cu comandă numerică), inginer geodez, operator roboți industriali, manager proiect, IT Security Officer, programator, tehnician mentenanță mecanică sau chiar frământător acadele.
Bursa generală a locurilor de muncă, prima după lockdown-ul de doi ani cauzat de pandemie, se va desfășura vineri, 20 mai, începând cu ora 8,45, simultan în Galați și Tecuci.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Șomerii gălățeni, față în față cu angajatorii. Piaţa muncii, la momentul adevărului

Vineri dimineață, începând cu ora 8.45, în Galați și Tecuci se desfășoară Bursa generală a locurilor de muncă.

Este prima bursă organizată după doi ani de pandemie și, totodată, un nou episod al "bătăliei" ofertelor de muncă. Vom vedea cu acest prilej în ce măsură pretențiile gălățenilor aflați în căutarea unui loc de muncă se potrivesc cu cele ale firmelor care vor să angajeze.

La bursa din acest an s-au înscris, până joi după-amiază, 48 de firme care caută angajați. Cele mai multe sunt din municipiul Galați, 34, care oferă și cele mai multe locuri de muncă, aproximativ 800. Adunându-le și pe cele peste 100 de oferte din Tecuci, reiese că la bursă vor fi oferite undeva aproape de 1.000 de locuri de muncă. Puține - dacă ne gândim că numărul total al șomerilor gălățeni este de peste 10.000 de persoane; foarte multe - dacă ținem cont că, într-o zi normală, oferta AJOFM este, în medie, de circa 200 de joburi.

Aproape 1.000 de locuri de muncă înseamnă, totuși, că măcar o parte dintre șomerii gălățeni și-ar putea găsi de lucru. Totodată, bursa este un prilej de a sonda piața locală a muncii pentru cei care au deja un serviciu, dar caută și altceva.

Bursa locurilor de muncă se desfășoară, simultan, la Galați, în Sala Pașilor Pierduți a Universității "Dunărea de Jos" din strada Domnească (în holul mare), și la Tecuci, în sediul ALOFM din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, Bl. A2, parter.

Participarea la acest eveniment este gratuită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

85 de șomeri gălățeni "au dat lovitura" la bursa locurilor de muncă

La o lună de la desfășurarea, în municipiile Galați și Tecuci, a Bursei generale a locurilor de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați a făcut bilanțul angajărilor, pe baza rezultatelor comunicate de firmele participante la evenimentul din 20 mai. Raportat la numărul celor care au venit să-și caute de muncă, procentul angajărilor nu este deloc mare, undeva pe la 7,7 la sută.

Din cei aproximativ 1.100 de gălățeni care au fost intervievați la bursă, 204 au fost selectați pentru o eventuală angajare, iar 85 au și fost încadrați, în decursul următoarelor 30 de zile. Pe loc fuseseră angajați doar doi. 62 de persoane și-au găsit loc de muncă la bursa organizată în municipiul Galați, iar 23, la cea din Tecuci. De menționat este faptul că, din cei 85 de gălățeni angajați, nouă sunt persoane cu handicap, cinci bărbați și patru femei, toți din Galați.
Conform datelor AJOFM, din cei 85 de gălățeni angajați, opt au studii superioare, 11 au absolvit învățământul liceal și postliceal, 51 au terminat școli profesionale și de ucenicie, iar 15 au opt clase sau mai puțin.
Cei mai mulți dintre nou-angajați, 35 la număr, au vârste între 35 și 45 de ani. Urmează cei de 25-35 de ani (25 de persoane), cei peste 45 de ani (21 de persoane), iar cei mai puțini au până în 25 de ani (patru angajați).
82 dintre cei care au găsit loc de muncă erau șomeri fără niciun venit oficial, iar trei beneficiau de indemnizație de șomaj.
Printre domeniile în care s-au făcut cele mai multe angajări prin Bursa locurilor de muncă se numără industria alimentară, fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice, construcții clădiri, servicii informatice, confecții textile și activități de investigații și protecție, metalurgie, lucrări de geniu civil.
Ca ocupații, cele mai multe angajări s-au făcut pentru confecționer cabluri și arbori de cabluri, manipulant mărfuri, muncitor necalificat, operator calculator, șef schimb, inginer producție, bucătar, operator confecții.
La bursă au participat și zece femei de origine ucraineană. Pentru ele a fost asigurat translator din partea Instituției Prefectului, dar și din partea unui agent economic participant.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Târg de joburi, cu masa de prânz inclusă

Gălățenii aflați în căutarea unui loc de muncă pot avea parte și de un altfel de târg de joburi decât cele clasice. De exemplu, unul cu dejun inclus.
Cea de-a doua ediție a Târgului de locuri de muncă organizat în cadrul proiectului Integal, la care parteneri sunt Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați și Asociația Centrul de Dezvoltare SMART, se va desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare, la Vila Clasic. Conform organizatorilor, cei care își caută loc de muncă vor putea discuta cu reprezentanți ai companiilor locale care le vor prezenta oportunități de carieră în diverse domenii, dar vor avea și prilejul de a-și îmbunătăți CV-ul sau abilitățile de comunicare în fața unui angajator. Pe durata târgului, masa de prânz este asigurată, anunță organizatorii, ceea ce reprezintă o noutate pentru evenimentele de acest gen din Galați.
Toate datele referitoare la evenimentul de săptămâna viitoare pot fi aflate de pe pagina de Facebook a AJOFM Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mini-târg cu peste 300 de locuri de muncă

Aproximativ 100 de gălățeni au participat, timp de două zile, la târgul de locuri de muncă organizat la Vila Clasic din Galați. A fost, de fapt, un mini-târg la care nouă angajatori au oferit peste 300 de joburi. Evenimentul a fost organizat în cadrul unui proiect la care unul dintre parteneri a fost Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați. Cei prezenți au discutat cu reprezentanți ai companiilor locale prezente și au avut și ocazia de a-și îmbunătăți CV-ul sau abilitățile de comunicare în fața unui angajator.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.