Jump to content

Românii nu se tem de soldaţii care patrulează prin Italia


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Românii nu se tem de soldaţii care patrulează prin oraşele Italiei

Începând cu data de 4 august 2008, 3.000 de militari patruleză în marile oraşe italiene pentru asigurarea ordinii publice. La o zi de la declanşarea acestei operaţiuni, reacţiile în rândul cetăţenilor, dar şi al oficialităţilor au fost diverse. Dacă la Milano prezenţa soldaţilor a fost întâmpinată cu aplauze şi încurajări, la Torino aplicarea acestei noi măsuri de siguranţă a stârnit un val de critici şi polemici. Forţele armate vor păzi obiectivele strategice din oraşe, sediile ambasadelor şi centrele pentru primirea imigranţilor.

Primele reacţii din rândul comunităţii conaţionalilor noştri de la Roma relevă faptul că românii nu se simt intimidaţi sau afectaţi de „militarizarea" anumitor zone din oraş.

Alexandra Irimia (26 ani), din Paşcani, este vânzătoare la un magazin de produse româneşti din capitala Italiei. Ea afirmă: „De când am auzit că patrulează militari prin oraş, mai ales prin zonele mai periculoase, eu mă simt mai în siguranţă! Aşteptăm să vedem primele rapoarte cu privire la activitatea soldaţilor".

Dan Roşca (36 ani), din Roman, angajatul unei firme de construcţii din Roma, susţine: „Atât timp cât eşti cinstit, nu contează câte forţe de ordine mobilizează guvernul. Eu nu am nici o problemă, din contră, sper ca infracţionalitatea să scadă şi banii cheltuiţi pe soldaţii care patrulează prin oraşe să se justifice".

Vicenţiu Acostandei (39 ani), din Galaţi, informatician la o firmă de consultanţă tehnică, spune: „Întărirea forţelor de ordine este necesară, dar modalitatea este greşită, având în vedere că poliţia şi carabinierii duc lipsă de personal. Ca român, nu mă afectează această măsură a pachetului de siguranţă. Persoanele oneste, în general, nu au de ce să se teamă. În opinia mea, este doar o mişcare politică".

http://www.adevarul.ro/index.php?sectio ... &id=364148

Vicenţiu Acostandei este, de câteva zile, şi membru al acestui forum ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.