Jump to content

Ambarcaţiune care colectează deşeuri de plastic din Dunăre


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ambarcaţiunea proiectată să colecteze deşeuri de plastic de la suprafaţa apei a fost lansată pe Dunăre

Un catamaran proiectat pentru strângerea deşeurilor plutitoare din Dunăre, realizat în cadrul proiectului „Dunăre fără plastic”, a fost lansat la apă sâmbătă, 30 aprilie, la Galaţi. Ambarcaţiunea este echipată cu motoare electrice programate electronic şi controlată prin radio-comandă.

Dispozitivul „Green Cat” este o unitate proiectată pentru a aduna peturile din apele curgătoare. Este echipat cu motoare electrice programate electronic şi controlat prin radio-comandă.

Prototipul, de tip catamaran, cu radiocomandă, a fost proiectat de către o echipă mixtă de cercetători din cadrul Facultăţii de Arhitectură Navală şi al Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi are ca scop colectarea deşeurilor de plastic de la suprafaţa apei.

Acesta a fost realizat în cadrul proiectului Dunăre fără Plastic, coordonat de Asociaţia Parteneriatul Global al Apei din România. Construcţia sa este parte a proiectului „Dunăre fără plastic”, proiect care urmăreşte reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării în oraşele Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Soluţia pentru depoluare a câştigat medalia de bronz la Salonului Inovării şi Cercetării 2021 din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care a avut loc între 10-12 noiembrie 2021. Proiectul este derulat de Asociaţia Parteneriatul Global al Apei, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Organizaţia Naţională Cercetaşii României, Asociaţia "Global Project", Asociaţia CSR Nest, Grupul de iniţiativă locală "Creionăm viitorul", Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila. Proiectul face parte din programul „Cu apele curate”. 

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.