Jump to content

Mii de elevi din judeţ, gratis la muzeele gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Mii de elevi din judeţ, gratis la muzeele gălăţene

În perioada 16 mai – 10 iunie, peste 4.500 de elevi de clasa a VI-a și a VII-a, care învață la școli din mediul rural și la cele din municipiul Tecuci și orașele Târgu Bujor și Berești, vor vizita gratuit muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați, în cadrul programului “Muzeele prin ochii copiilor”, finanțat din bugetul propriu al instituției. Elevii și persoanele care îi vor însoți vor avea transportul și masa asigurate.

“Este un proiect de suflet pentru mine, pe care din cauza pandemiei nu l-am putut face mai devreme. Mii de copii din satele gălățene și din orașele aflate la zeci de kilometri de municipiul Galați vor merge pentru prima oară la un muzeu. Posibilitățile financiare limitate sau distanța mare până în municipiul Galați i-au împiedicat pe mulți să vadă cu ochii lor cum arată Grădina Zoo, acvariile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii sau obiectele vechi de mii de ani descoperite de către arheologii Muzeului de Istorie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Elevii vor putea vizita gratuit acvariile și expozițiile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”, Grădina Botanică, Grădina ZOO, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. Primele vizite din cadrul acestui program vor fi organizate luni, 16 mai, cu elevi de la școlile din Liești, Vlădești, Smulți, Corni și Suceveni. Fiecare autocar va avea un coordonator de grup desemnat de către Consiliul Județean, care îi va însoți pe copii pe tot parcursul vizitelor.

“Toți elevii vor avea transportul asigurat din localitățile de domiciliu, vor avea profesori care să-i însoțească, vor primi pachețel dimineața și un prânz la restaurant și se vor bucura de lumea minunată pe care o vor descoperi la fiecare muzeu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

În cadrul acestui proiect vor participa 4881 de persoane, din care 4546 de elevi și 335 de însoțitori. Acest program are o valoare financiară de 457.674 de lei (transportul și mesele incluse), iar licitația fost câștigată de către S.C. Avangarde Business Group SRL.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Peste 1.300 de elevi din mediul rural au vizitat muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați

Peste 1.300 de elevi din mediul rural au vizitat muzeele din Galați în prima săptămână a acțiunii derulate de Consiliul Județean. Proiectul ,,Muzeele prin ochii copiilor”, prin care elevii din mediul rural, din municipiul Tecuci și din orașele Târgu Bujor și Berești, însoțiți de cadre didactice, vizitează gratuit muzeele aflate în subordinea Consiliului Județean Galați, a început săptămâna trecută. Copiii au vizitat Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul de Istorie ,,Paul Păltănea”, Complexul Muzeal de Științele Naturii ,,Răsvan Angheluță” (inclusiv Grădina Botanică și Grădina Zoo), Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. Până la finalul acțiunii, aproximativ 5.000 de copii vor vizita muzeele menționate.

„Până astăzi, au trecut pragul muzeelor noastre peste 1300 de elevi și profesori însoțitori din Liești, Vlădești, Corni, Suceveni, Smulți, Umbrărești, Șendreni, Fârțănești, Vânători, Șivița, Măstăcani, Chiraftei, Viile, Frumușița, Fundeni, Bălășești, Pechea, Ivești, Bucești, Cuca, Fântânele, Suhurlui, Grivița, Cudalbi, Băleni, Cuza Vodă, Scânteiești, Smârdan, Nămoloasa, Braniștea, Rediu, Foltești, Barcea, Valea Mărului, Slobozia Conachi, Băneasa, Oancea și Târgu Bujor, urmând ca, până la sfârșitul acestui an școlar, aproape 5000 de elevi și însoțitori să beneficieze de gratuitate la muzeele noastre, mic dejun și o masă caldă la prânz”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul ține patru săptămâni și va fi reluat anul viitor. „Este un proiect de suflet și o interesantă călătorie către cunoaștere pe care, cu siguranță, o vom organiza în fiecare an, pentru a promova valorile culturale gălățene în rândul tinerei generații”, a anunțat Costel Fotea.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Peste 50 de mici exploratori din Rădești, în vizită la Biblioteca și muzeele din Galați

Peste 50 de copii din Rădești, membri ai Clubului de Lectură „Aripi de poveste” din localitate, dar și absolvenți ai clasei a VIII-a, care în urmă cu puțin timp au participat la Evaluarea Națională, s-au relaxat, explorat și descoperit lumea deosebit de frumoasă și interesantă a bibliotecii și a muzeelor din Galați, aflate în subordinea Consiliului Județean. Cei mici au văzut comorile din colecțiile speciale ale Bibliotecii “V.A. Urechia”, au aflat de la un scriitor cum se scrie o carte și au descoperit povestea Palatului Comisiei Europene a Dunării. Au vizitat lumea culorilor de la Muzeul de Artă Vizuală, s-au relaxat la Grădina Botanică și la ZOO și au văzut cele mai importante descoperiri arheologice de la Dunărea de Jos la Muzeul de Istorie.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

La Galați continuă programul "Muzeele prin ochii copiilor"

Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați, a anunțat că va continua  proiectul prin care mii de copii  din mediul rural vor vizita gratuit toate muzeele care aparțin de CJ. "Anul acesta, undeva la sfârșitul primăverii, am lansat un proiect unic în țară, prin care aproape 5000 de elevi din comunele județului și din orașele aflate la zeci de kilometri de municipiul Galați au petrecut o zi întreagă la ZOO, în Grădina Botanică și la muzeele de artă, istorie și științele naturii.

E greu de descris în cuvinte bucuria copiilor, mai ales că mulți dintre ei au fost pentru prima oară la muzeu. Am decis să continuăm și anul viitor acest proiect și să oferim această șansă și mai multor copii din mediul rural, din Tecuci, Târgu Bujor și Berești. Astfel că ne pregătim deja pentru primăvara viitoare, când sperăm ca 6000 de elevi, inclusiv de la școlile speciale, să descopere o zi întreagă minunata lume a muzeelor. Desigur, la fel ca anul acesta, Consiliul Județean va asigura masa și transportul elevilor", precizează Costel Fotea.

dcnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Două oferte pentru programul „Muzee prin ochii copiilor”

Consiliul Județean Galați are în acest moment în evaluare două oferte pentru reluarea proiectului ”Muzee prin ochii copiilor”. Conform caietului de sarcini prezentat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), valoarea maximă a acestor servicii integrate a fost estimată la 577.550 lei, inclusiv TVA .

Muzeele care vor intra în circuitul de vizitare sunt: Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” - Secția Lapidarium, Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”, inclusiv Parcul Zoo, Muzeul Satului „Petru Caraman” și Muzeul Zonei Pescărești din Pădurea Gârboavele. Serviciile de organizare includ transportul elevilor și însoțitorilor din școlile beneficiare pe parcursul întregului program de vizitare (de la unitățile de învățământ la obiectivele din program și retur) precum și asigurarea unor coordonatori de grup, dar și servicii de masă (mic-dejun și prânz). Grupul- țintă estimat este de 6.151 persoane, iar programul vizitelor este de luni până vineri, inclusiv, de la ora 9,00, oră la care grupurile trebuie să fie aduse la fiecare muzeu prestabilit, cu un număr maxim de vizitatori stabilit la 250 de persoane/zi.

Astfel, pentru promovarea valorilor culturale gălățene în rândul elevilor, mai ales din mediul rural, dar și a celor din municipiul Tecuci și orașele Berești și Târgu Bujor, s-au înscris doi operatori economici specializați: craiovenii de la Nosce Group SRL și bucureștenii de la Avangarde Group SRL.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.