Jump to content

Recommended Posts

Posted

Draga jurnalule, in sfarsit m-am hotarat sa postez si eu un pic aici. Ziua de astazi a fost la fel de plictisitoare la fel ca celelalte zile de vacanta. Eu neavand frati sau surori, neintamplandu-se nimic amuzant, fiecare zi e o plictiseala enorma. Astazi m-am trzit la 7.00 caci sunase alarma telefonului dar l-am oprit si m-am intors pe o parte si am adormit pana la 8.20. Apoi m-am sculat si prima grija a fost sa beau o gura de Coca-Cola rece de la frigider ca sa mai piara un pic somnul. Apoi am deschis pc-ul si pana la ora 11.00 m-am uitat pe vreo cateva forumuri printre care si Animezup. Apoi am plecat la bunici. Bunica mi-a facut cartofi prajiti (mancarea mea preferata) apoi am venit acasa. Nu a trebuit sa astept Maxi-taxi in statie ca era deja acolo si ma astepta el pe mine. Era un harb de Ford Tranzit de faricatie 1997 pe care eu il stiam cu probleme la usa de prin vara trecuta si ca usa trebuie trantita un pic mai tare. Dupa ce am inchs usa, striga soferul la mine: "De ce nu o inchizi incet ca abia am reparat-o" La care eu: Scuze, nu am stiut. Eu o stiam ca are probleme la usa si ca trebuie inchisa mai tare. Bine de data urmatoare o inchid mai incet." Culmea, era acelasi sofer pe care il cunosc inca de prin 1997. Pe masina lui, doar el este. Nu are niciodata schimb. Dar de cateva ori am nimerit si alte masini. La coborare am inchis-o incet. Findca ramasesem doar eu, soferul s-a gandit sa o ia spre Centru direct, fara sa mai ocoleasca, deci ma lasa mai aproape de chioscul de ziare. "Norocul meu" imi zic eu in gand, caci vroiam sa imi iau ziarele mele saptamanale de paranormal si pe canicula asta chiar nu mai aveam chef sa mai merg vreo 10 m in plus. Dar cand ajung in dreptul chioscului "SURPRIZA" Desi am intelegere cu vanzatorul ca merg la el in fiecare miercuri pana in ora 15, eu imi respectasem cuvantul era 14.54, gasesc inchis. Vanzatoarea de la taraba de alaturi, cea cu tigarile imi spune ca el a plecat la 14.30. Plec cam suparata un pic, dar in gandul meu zic: Las ca vede el maine cum ma razbun pe el" Am de gand sa ii platesc doar marunt. He he sa se invete minte altadata sa isi respecte cuvantul. :d Apoi am venit acasa si am deschis pc-ul. M-am uitat pe un forum de anime si bineinteles si pe acest forum al galatenilor pe care il ador nespu de mult. Dupa ce mi-am citit mesajele private si e-mailurile, am fost inca o data la chioscul de ziare sa vad daca a venit cumva vanzatorul dar nu a venit. Ma gandeam ca poate avusese ceva treburi si va reveni dar inchisese pe ziua de azi.

Apoi cand am venit atentia mi-a fost atrasa de automatul de bilete din statia de tramvai care parca ma astepta cu o surpriza sa ma mai inveseleasca un pic. Credeam ca imi da doar 1 bilet gratis cand ce sa vezi, am descoperit 2 bilete. Se pare ca canicula asta l-a facut pe automat sa isi scape 2 bilete. Deci am obtinut 2 bilete de transport in comun gratis. Alta data acelas automat imi oferise pe gratis 1 leu in 2 monede de 50 de bani. Apoi cand vine mama de la servici se apuca sa isi listeze ceva in timp ce eu eram pe acest forum si citind in acelasi timp: Viata-libera, Impartial, Siderurgistul si bineinteles pe acest forum. Deodata mama striga la mine. Vrea sa mergem la o piscina. "Oau supr" am inchis repede pc-ul, am facut un dus si fuga la masina. Am venit la ora 21.30 apoi am avut de descarcat niste poze din aparatul foto digital si de trimis destinatarilor iar acum sunt din nou pe forumul meu preferat si postez.

Posted

Draga jurnalule, a cam trecut si ziua de astazi. Nu chiar in totalitate, dar a trecut. M-am trezit la ora 7.00 dupa ce aseara ma culcasem la ora 3.50 AM. Am oprit alarma telefonului si m-am intors pe o parte, si de adormit nu pot sa zic ca am adormit ci pluteam undeva intre realitate si vis. Deodata mi bate lumina in geam de aveam impresia ca era ora 10.00. 'Ups, am uitat sa cumpar ziarele, daca nu le mai gasesc" acesta a fost primul meu gand si sar din pat ca arsa, si ma uit la ceas. Uff, era doar ora 8.00. Hmm ce bine, poate mai le prind. Dupa ce ma imbrac fuga la chiosc sa vad de ziare. Am gasit doar unul din ele. Apoi pe al 2-lea am plecat sa il caut la alte chioscri. Din fericire l-am gasit repede, la primul chiosc din drum. Un chiosc care apartinuse de RODIPET in trecut. Ma intoc acasa, apoi imi amintesc ca azi trebuie sa imi iau aparatul foto sa fotografiez de prin oras si sa pun pe forumul meu. Ups, bateria descarcata. Am fost un pic la mama la servici ca le trebuia si lor un pic aparatul foto, asa ca l-am dus sa il incarce acolo. Pe drum imi amintesc ca am uitat sa cumpar revista PRO TV Magazin, m-am intors la chiosc si dupa ce l-am cumparat am plecat spre serviciul mamei mele. Am plecat apoi direct la bunici. Surpriza surbrizelor, acelasi maxi-taxi, acelasi sofer ca si ieri. Rabla (ca nu se mai poate numi altfel) are numarul BR 79 JAK Deci acum fiind proaspat reparata zici ca e abia fabricata, dar batranetea o apasa si asta se cunoaste, vorba aia (afara e vopsit gardul, pe dinauntru leopardul) si cand spun asta ma refer la motor. Se cunoaste ca a trecut peste el 11 ani, dar la cat de folosit a fost, parca ar fi trecut mai bine de 20. Caci caroseria arata bine, interiorul la fel, confort bunicel) Dupa vreo 5 minute de stationare in Centru si inca 10 de stationare la Piata Mare am ajuns la bunici in sfarsit. Am mancat si am citit ziarele. Apoi am plecat. Surpriza, aceeasi masina cu care am venit, si din nou acelasi sofer, desi sunt vreo 3 sau 4 masini pe linia 13, in 90% din cazuri nimeresc la aceasta masina. Plecare din statie cu viteza de croaziera, 5 km/h deh pe Comuna din Paris in sensul de mers intre Strada Focsani si Str Ramnicu Sarat, carosabilul e "JALE" astfel ca soferii care vor sa isi protejeze masinile trebuie sa mearga foarte incet. Pe sensul celalat, e doar intre Piata Doi Cocosi si Strada Focsani, cam in dreptul imobilului nr 122 e o fosta lucrare, se ingropase o conducta de gaz, dar cum lucrul la noi se face de mantuiala, bineinteles ca odata cu trecerea timpului s-a format o mica groapa de doar cativa cm adancime dar suficient cat sa chinuie planetarele masinilor. In sfarsit ajungem si la statia de langa bazarul de la TUG. Se sta la semafor vreo 3 semafoare, la al 3-lea verde in sfarsit se pleaca. Ajung din nou in centru. Merg la mama la servici sa imi iau inapoi aparatul foto. Apoi iau un maxi-taxi nr 40. Il rog pe sofe, daca se poate sa faca o statiew intre statii, mai precis la intersectia Str Republicii cu str Plevna, langa sifonarie. Este de acord. De cum cobor, drept in sifonarie sa iau un pahar de suc la 50 de bani ca ma chinuie prea tare canicula. Apoi am ajuns acasa, mi-am lasat sacosa in care aveam incarcatorul aparatului foto si revista Pro tv magazin, mi-am luat cele 2 bilete gratuite obtinute ieri, si am luat tramvaiul. Nici nu plecase bine tramvaiul din statie ca si pune vatmanu o frana brusca, iar calatorii care stateau in picoare, vin claie peste gramada. Desi tramvaiul avea prioritate, o masina ii taiase calea. Unde sunt politistii cand ai nevoie de ei? La inersectia aceasta, pe Garcea il vezi numai in zilele urmatoare: 15 August, 1, 24, 25, 31 decembrie, 1 ianuarie, in sambata mare, in ziua de Paste, si de 1 Mai. Cu ocazia asta am auzit si vreo 2-3 injuraturi din partea vatmanului la adresa respectivului sofer, ajung in sfarsit in Bariera Calarasi. Incep sa fotografiez drumul spre PIC pentru ca sa ii arat lui Relu, ca vrea sa vina si el la PIC. Apoi incep sa fotografiez si sa numar masinile Abandonate. Cel putin 50 am fotografiat. Daca e sa ma pun sa le fotografiez pe toate masinile abandonate, nici pana la Anul Nou nu mai termin, sunt cel putin 1000 din estimarile mele, care ocupa degeaba 1000 locuri de parcare. Se cunosc de la o posta, findca sunt prafuite, au un strat de praf cat 2 degete, sunt parcate de-a valma, de parca ar fi cazute, din cer, sunt in general modele vechi precum Olcit, Club Oltena, (cel putin asa scria pe una din ele) Modele vechi de Opel Astra, Dacii Berline si Dacii 1300, Trabanturi, chiar si un mini-autocar Mercedes, care de cel putin 2 ani, zace in acelasi loc prada ruginii, (de 2 ani nu a mai facut nici o cursa), etc. Fotografiind printre blocuri, ajung in sfarsit in statia de tramvai de la Albina. Ce s vezi intre sine? Chistoace de tigari, de toate marcile, ambalaje, de tot felu, pe sina a 2-a pt sensul celalat, (nu am mai fotografiat) sunt aceleasi lucruri doar ca mai gasim cate ceva in plus: cojo de seminte, si coji de pepene) A, am uitat sa spun la noi in Braila, veti avea ocazia sa vedetoi ca se poate serba Craciunul si vara :d Niste arbusti, sunt ornamentati cu ajutorul vantului, cu ambalaje goale de dulciuri :d (sper ca nu v-ati suparat pentru micuta gluma cu craciunul) dar nu am gasit alta gluma mai buna. In sfarsit vine tramvaiul de Independentei. Automatul de bilete de la Albina a inghitit o bancnota de 5 lei, fara sa mai da nici bilet, dar nici rest, unei doamne. Vatmanul a primit-o si a zis ca o apara el daca vine controlul. Bun a fost scutita de 1 leu, dar ceilati 4? Ciubuc Braicarului. Multe automate din oras inghit banii fara sa mai dea nimic. Exemle pot fi nenumarate: Statia Scoala 1, Statia Albina, Statia Str Scolilor, (mereu) Statia Bd Independentei (cateodata, nu mereu) si exemplele pot continua. Ajung la stata de langa blocul meu. Cobor din tramvai si fuga la Galmopan. Imi iau o sticla de Coca-Cola Light, 2 plicuri de Nesscafe si o eugenie. 7 lei. Ajung acasa, si descarc pozele in pc. In timp ce astept sa le incarce in Photobucket, postez aici.

Posted

M-am trzit la ora 8.45. Primul lucru pe care l-am facut a fst sa verific e-mailul, si mp-urile. S-a facut ora 10.00. Am plecat un pic la o biserica din Centru. Nu am stat mult: cam 15 min. In acest timp mama fusese cu bunica in Piata Mare. O sun pe mama si imi spune ca a ajuns in Chercea si ca deja a facut piata. O intreb daca pot sa ma duc si eu. Mi-=a zis sa merg si eu in Chercea. Am luat primul Maxi-Taxi pe linia 13, deja ma asteta in Centru. De dataasta era altul. Pe exterior arata nou nout, insa interiorul e jale! manerul de interior de la usa lipsa! doar scheletul manerului. Scaunele zgariate, rupte, etc. Pe langa faptul asta lumea care cobora sau urca cand inchideau usa, o tranteau cu zgomot. Doar eu si cativa tineri am inchis usa incet. Pot sa zic ca pentru persoanele trecute de a 2-a tinerete e regula trantitul usilor! Asta e nesimtire curata. Asemenea persoane ar trebui taxate cu supra-taxa! Adica 10 lei biletul. Bineinteles ca diferenta, de 9 lei se va duce la reparatul usilor! Am ajuns in Chercea la bunici si apoi mama ne ia atat pe mine cat si pe bunici s hai sa mergem la Hanul Conachi. Acolo am servi toti aceeasi mancare: cartofi prajiti cu mici si salata. Eu am baut o sticla de Coca-Cola, mama o bere bergenbier fara alcool, bunica, 1 pahar de coniac, iar bunoicul 2 sticle de coniac. Ce se ibatase bunicul. Era cam la limita dintre constient si betivan :d

Am plcat spre Braila, dar am luat-o un pic prin Galati. Adica am intrat pe Prelungirea Brailei-Bd Otelarilor-Bd Galati-DIG si am venit in Braila. Iar o ora de internet si apoi am plecat sa ma plimb in Parcul Monument. Apoi am venit si stau pe net. Urmeaza sa ma culc curand

Posted

M-am treit la ora 8.00 si am citit forumul acesta. Din cate am observat la acea ora nu era nimic nou. Am cautat sa postez ceva, nu mi-a sarit nimic in ochi de postat. Ma refer la stiri pozitive. Ca negative, erau destule. Asa ca nu am mai postat. Am trecut la citirea mailurilor si mp-urilor. Mp-uri nu aveam. Mailuri aveam doar spamuri si reclame. Apoi am mai citit din nou pe acest forum si mi-a sarit in ochi topicul "Invitatie la stele cazatoare" Am vrut sa imi iau un binoclu asa ca am mers intai prin lirarii si pe la Winmarkt dar nu am gasit. Am gasit la un magazin de Vanatoare si Pescuit. Dar cand am auziit pretul, m-am speriat mai ceva ca de o fantoma :d 150 RON. Nu se merita sa arunc atatia bani pe un binoclu car sa il folosesc o data pe an in noaptea de 12/13 August. Apoi am venit acasa, am mai stat un pic la tv si pe la ora 13 am plecat prin Centru. Am luat maxi-taxi 40 pt 2 statii si am mers la facultate, mi-am luat adeverinta de absolvire, am fost la posta si am platit factura de la Electrica, apoi am mers in statie la maxi-taxi 13. Era maxi-taxi BR 76 JAK acela de care va povesteam in posturile trecute ca il nimeresc de cele mai multe ori. Dar era celalalt sofer, mult mai tanar, si ce facea? Statea si se uita la el. Se stricase. Pai la modul cum il conduce, era si de asteptat sa il strice. A venit alt maxi-txi si am mers la bunici. Am mancat si am citit ziare. Ma apucat ora 16.00 cititnd ziare. Am plecat la 16.30 din Chercea si la 17 eram acasa. Am urmarit filmul Hercule si Amazoanele pe Antena 1 apoi la ora 19.00 am plecat sa incarc telefonul. Aveam de gand s merg la Orange Shop. Cand am ajuns in statie, tramvaiul pleca. Am fost la cvrigarie sa imi iau bilet ca de a automat nu aveam cum ca aveam o bancnota de 50 lei. In timp ce mergeam sa cumpar bilet, tramvaiul a venit si a si plecat Am zis ca vine altul, dar mai repede a venit maxi-taxi 36. Am luat maxi-taxi si am gasit Orange inchis. Mi-am incarcat telefonul la chioscul de ziare de langa Orange Shop. Apoi pana sa vina tramvaiul am avut tim sa imi iau si o inghetata. Am venit acasa si m-am asezat la pc si am mai citit cateva forumuri si bineinteles si acest forum si acum scriu aici. Acum urmeaza sa merg sa vad ploaia de stele cazatoare.

Posted

Am fost sa urmaresc stelele cazatoare. Am o veste proasta si una buna. Vestea proasta e ca am fost deranjata de un hot care vroia sa imi fure mobilul. Vestea buna e ca am scapat si eu si telefonul. A reusit doar sa ma urmareasca. M-a vazut cand am intrat in scara dar cand a intrat el eu eram deja in casa. Deci o alta veste proasta e ca stie scara unde locuiesc iar o alta veste buna e ca nu stie la care din apartamente stau.

Posted
Cine doreste aventuri, sa vina noaptea in Braila si sa se plimbe pe strada. Le va gasi la mod sigur :d

Numai in Braila??? Si numai noaptea?? Da' in alt oras si ziua sau pe inserate?? :d Da' ce cauta o fata cuminte ca tine, noaptea in oras?

Posted
Cine doreste aventuri, sa vina noaptea in Braila si sa se plimbe pe strada. Le va gasi la mod sigur :d

Numai in Braila??? Si numai noaptea?? Da' in alt oras si ziua sau pe inserate?? :d Da' ce cauta o fata cuminte ca tine, noaptea in oras?

Stele căzătoare ;)

Posted

Sunt pasionata de astronomie. Am vrut sa urmaresc Perseidele. Iar in seara asta, am privit eclipsa de luna, dar de la o terasa. Am mai fost cu mama si cu 2 vecine. Ele au vrut sa mearga la o terasa din Lacu Sarat, iar eu am profitat, si in timp ce ele serveau cate o inghetata, eu ma uitam la luna. Din pacate nu au vrut sa stea pana la 0.15. Am stat numai pana la 23.30. Oricum pana la acea ora umbra Pamantului acoperise jumate din Luna. Nu am mai indraznit sa ies ca de pe aleea mea nu se vede, ar sa ies in bulevard se putea iar sa dau nas in nas cu hotii.

• 2 weeks later...
Posted
Am fost sa urmaresc stelele cazatoare. Am o veste proasta si una buna. Vestea proasta e ca am fost deranjata de un hot care vroia sa imi fure mobilul. Vestea buna e ca am scapat si eu si telefonul. A reusit doar sa ma urmareasca. M-a vazut cand am intrat in scara dar cand a intrat el eu eram deja in casa. Deci o alta veste proasta e ca stie scara unde locuiesc iar o alta veste buna e ca nu stie la care din apartamente stau.

Ciudat este ca daca voia doar sa iti fure telefonul mobil, nu inteleg de ce trebuia sa te urmareasca pana in scara si mai mult, de ce iti faci griji ca stie unde locuiesti? Nu a reusit sa obtina atunci bunul vizat, nu cred ca te va urmari in continuare sa iti fure tie telefonul. Chiar nu se leaga ceva aici. Si exagerezi in motivele ingrijorarii tale. A fost doar un hot de ocazie. Nu un maniac ce te urmareste.

• 3 months later...