Jump to content

Fraude cu concedii medicale în trei spitale din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Fraude cu concedii medicale în trei spitale din Galaţi

Este în plină desfășurare, la Galați, o anchetă privind o fraudă cu un prejudiciu uriaș în sistemul medical. Polițiștii fac cercetări într-un dosar deschis pentru înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, în vizor fiind luate mai multe cadre medicale de la unități sanitare din Galați.

Trei spitale, printre care și Spitalul de Urgență, au fost percheziționate miercuri, 15 iunie, de polițiștii de la Investigare Fraude, care au căutat dovezi care să ateste eliberarea, timp de un an, a mai multor concedii medicale care au fost decontate prin sistemul asigurărilor de sănătate. "În perioada septembrie 2020 - septembrie 2021, trei bărbați ar fi solicitat și obținut certificate de concediu medical, cu privire la care există indicii de fals, certificate a căror decontare a fost solicitată și realizată, prejudiciul estimat fiind în valoare de aproximativ 200.000 de lei", au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Pe lângă cele trei spitale, au fost percheziționate și cabinete medicale ale unor medici suspectați că ar fi eliberat certificatele în fals, dar și locuințele acestora. La finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost conduse la audieri, trei dintre suspecți fiind plasați sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, prin ordonanță a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.