Jump to content

Performanţe ale tinerilor șahiști gălățeni


dcp100168

Recommended Posts

Campionii judeţeni la şah

La Clubul SIDEX, din Ţiglina I, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Şah (preşedinte Ion Teodorescu) şi a Direcţiei pentru Sport (director Fiţa Lovin), s-au desfăşurat întrecerile etapei judeţene a Campionatului Naţional de şah. Inspectorul de specialitate, prof. Cornelia Constantinescu, ne-a pus la dispoziţie clasamentele finale, pe categorii de vârstă:

Grupa 8 ani: 1.Claudiu Rotaru 4 puncte, 2.Marius Simion 4 p, 3.Ion Bratu 3,5 p, 4.Raluca Dăianu 2 p, 5.Cosmin Lovin 1,5 p, 6.Simona Paiu zero puncte.

Grupa 10 ani: (sistem elveţian, 7 runde): 1.Robert Oancia 6 puncte, 2.Ioana Dăianu 5 p, 3.Alexandru Halip 4,5 p, 4.Eduard Brudiu 4,5 p, 5.Sergiu Simion 4 p, 6.Andreea Puiu 4 p, 7.Cristian Petrescu 4 p, 8.Cosmin Andrei 4 p, 9.Gheorghiţă Adrian 3,5 p, 10.Alexandru Şandru 3,5 p.

Grupa 12 ani: 1.Bogdan Mereuţă 5 puncte, 2.Ionuţ Deaconu 4 p, 3.Cristian Stoianovici 2 p, 4.Andrei Constandache 1 p.

Grupa 20 ani: 1.Robert Pisu 4,5 p, 2.Cristian Tudose 3,5 p, 3.George Adamache 2,5 p, 4.Ştefan Alexandru 2 p, 5.Florin Tacu 1,5 p, 6.Daniel Dăianu 1 p.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24286

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Campionatul Judeţean pe echipe

Asociaţia Judeţeană de Şah (preşedinte Ion Teodorescu) a organizat, în Sala Clubului SIDEX, Campionatul Judeţean de şah pe echipe.

Iată clasamentul final: 1. C.S. Diana I (în formula Lucian Gâlea, Cristian Dăianu, Florin Ungureanu, Mihai Tufă), 2. C.S.Oţelul (Iulian Gălăţeanu, Gheorghe Petrini, Gheorghe Racoviţă, Anton Stanciu), 3. C.S.Siderurgistul (Constantin Călinoiu, Adrian Smărăndoiu, Marin Chitacov, Florin Banu), 4. A.S.Costache Negri, 5. C.S.Diana II.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

"Micul Prinţ" este din Galaţi

Duminică, 10 mai 2009, începând cu ora 9.00 şi până în jurul orei 14.00, la Cercul Militar Brăila a avut loc prima ediţie a concursului de şah pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, intitulat “Micul Prinţ”. În total au fost 30 de copii şcolari şi preşcolari, 22 cu vârste între 6 şi 8 ani, şi opt copii până la 10 ani, de la şcoli brăilene şi gălăţene. “Titlul de «Micul Prinţ» a fost câştigat pe categorii de vârste numai de elevii din Galaţi. Brăilenii nu au putut să se claseze pe niciun loc pe podiumul de premiere, cu toate că au fost mulţi”, a precizat Iulian Preda, arbitrul concursului. La grupa 6-8 ani, băieţi, premiul întâi şi trofeul “Micul Prinţ” au fost câştigate de Alex Codreanu, premiul doi - Alexandru Cealâcu şi premiul trei de Bogdan Strat. La categoria grupei de vârstă 8-10 ani, băieţi, premiul întâi şi trofeul “Micul Prinţ” au fost câştigate de Gabriel Popa, premiul doi de Eduard Brudiu şi premiul trei de George Stroie. La categoria de vârstă 8-10 ani, fete, premiul întâi a fost câştigat de Camelia Trâmbiţaru.

http://www.arcasu.ro/_id_1242047778.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Câştigătorii turneului "Şah Club Galaţi"

In perioada 27-30 mai, s-a desfasurat la Galati prima editie a "Cupei Sah Club Galati", cu un fond total de premiere in valoare de 6.000 lei. Competitia a aliniat la start 105 sportivi si a inclus doua turnee: unul pentru seniori si altul juniori peste 12 ani.

Pe primele locuri in clasamentele finale:

Seniori

1-7.Daianu, Cristian Clement 5.5 puncte

Filip, Lucian 5.5 p

Gilea, Lucian 5.5 p

Ciobanu, Viorel Adrian 5.5 p

Ciobanu, Aurelian 5.5 p

Jugaru, Lucian 5.5 p

Arghirescu, Andrei 5.5 p

8-10.Martian, Dragos Daniel 5 p

Anghelus, Traian 5 p

Pisu, Robert 5 p

Juniori

1.Zubcu, Vlad 6.5 puncte

2-3.Calin, Alexandru 5.5 p

Bargaoanu, Andrei 5.5 p

4-8.Popa, Gabriel 5 p

Codreanu, Alexandru 5 p

Ciocan, Maria 5 p

Axin, Andrei 5 p

Vasiliu, Cosmin 5 p

http://sahgalati.wordpress.com/

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Memorialul „Marcel Andreescu” la şah

O iniţiativă lăudabilă a celor de la CS Şah Club Galaţi (preşedinte Lucian Gâlea), care în perioada 16-19 septembrie va organiza cea de-a treia ediţie a Memorialului „Marcel Andreescu” la şah. Competiţia va cuprinde două turnee: turneul A, rezervat copiilor sub 12 ani, şi turneul B, pentru juniori mari şi seniori. Organizatorii vor oferi laureaţilor premii în bani şi obiecte, cupe, diplome şi medalii. Concursul se va desfăşura la Cantina Studenţească, amplasată în campusul studenţesc, festivitatea de premiere fiind prevăzută a avea loc duminică, de la ora 18.00.

Marcel Andreescu s-a stins din viaţă în urmă cu cinci ani, el fiind unul dintre cei mai reprezentativi şahişti pe care i-a dat oraşul de la Dunăre, ajungând până la titlul de candidat de maestru. Turneul este acreditat de Federaţia Română de Şah şi Federaţia Internaţională.

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/memorialul-marcel-andreescu-la-galati.html

Link to comment
Share on other sites

Laureaţii "Memorialului Marcel Andreescu"

Clasamente finale la "Memorialul Marcel Andreescu", turneu sistem elveţian (şapte runde), 82 de participanţi.

Copii: 1.Gabriel Popa (Diana Galati) - 6 puncte, 2.Narcis Eduard Brudiu (Diana) - 5,5 puncte, 3-5.Valentin Ioan Bratu, Marius Ioan Isfan si Cristian Petrescu (toti Diana) - 5 puncte.

Seniori şi veterani: 1.Lucian Gilea - 6 puncte, 2.Clement Cristian Daianu - 5,5 puncte, 3-6.Daniel Dragos Martian, Andrei Arghirescu, Lucian Jugaru, Mihaita Cristian Dan - 5 puncte.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Club de şah la biserica din Lieşti

In ziua de 26 martie la Liesti va avea loc un concurs de sah cu participarea unui numar de peste 100 de copii din mai multe comune ale judetului Galati. Concursul se va desfasura la Sala de sport a scolii nr.2 Liesti si va fi condus de maestrul Mihai Tufa si de Clubul de sah Diana Galati. Se vor inmana cupe si premii iar cei 20 de copii de la Clubul de sah de la Biserica Liesti vor primi legitimatii de sah de la FR de Sah.

http://www.tecuci.eu/2011/03/25/presa-locala/stirile-saptamanii/concurs-de-sah-la-liesti/

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumoasa initiativa cu sahul. Nici nu credeam ca mai exista astfel de cluburi, mai ales la tara. Ca dupa ce am citit de violul de la Gohor ma gandeam ca fermierilor le place doar sa joace table la parnaie. Sah mat!

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Cupa Primăverii, la final

La finalul saptamanii trecute in organizarea Sah Club Galati s-a desfasurat editia a II-a a "Cupei Primaverii". La competitie au participat 64 de copii sub 14 ani si au fost inmanate 26 de premii. Dintre micutii sahisti galateni au obtinut rezultate notabile, la sub 14 ani, Prajovschi Liviu (Sah Club Galati), Popa Gabriel (Clubul de Sah Diana Galati), Strat Bogdan (Sah Club Galati), Halip Alexandru (Sah Club Galati), Burudiu Eduard Narcis (Clubul de Sah Diana Galati), Codreanu Alex Cosmin (Sah Club Galati), Ionita Angel (Clubul de Sah Diana Galati), iar la sub 10 ani: Ghimpu Samuel Timotei, Panturu Octavian, Macovei David Sebastian, Coca Cristi Iulian (toti Acs Genius Galati), Lepadatu Teodor (Sah Club Galati).

Rezultatele complete ale turneului se pot vedea aici.

Altfel, sambata, 10 martie, incepand cu ora 9.00, Sah Club Galati organizeaza faza judeteana a Olimpiadei Scolare.

sportgalati

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Şahiştii gălăţeni - campioni naţionali la copii

Staţiunea Mamaia a găzduit în perioada 2-9 septembrie finala Campionatului Naţional de juniori la şah, pe echipe. La startul competiţiei s-au aliniat 66 de echipe feminine şi masculine şi peste 400 de sportivi. Chiar dacă s-a mediatizat foarte puţin, Galaţiul este un centru de tradiţie al sportului minţii, cu rezultate notabile de-a lungul timpului. Gălăţenii s-au deplasat pe Litoral cu o delegaţie puternică formată din cele trei cluburi de profil care funcţionează în oraşul nostru: Şah Club, cu şapte echipe şi un lot de 31 de sportivi, CS Diana şi Genius.

Tradiţia a fost respectată iar bilanţul extraordinar, un total de 9 medalii: 2 de aur, 6 de argint şi una de bronz. Cea mai bună evoluţie au avut-o băieţii de 8 ani de la Genius (antrenori Florin Păunescu şi Ionel Covrig) şi cei de 10 ani de la Şah Club (antrenori Lucian Gâlea şi Lucian Jugaru), care au devenit campioni naţionali la şah rapid. Componenţa formaţiilor de aur: Cristian Coca, Octavian Panţuru, Zeno Sârbu, Andrei Marin (Genius) respectiv George Stoleru, Dragoş Coticeru, Alex Cosmin Codreanu (Şah Club).

Cei de la Şah Club şi-au umplut traista cu medalii şi au mai obţinut: patru medalii de argint, la şah clasic şi şah rapid, atât la 8 ani cât şi la 10 ani şi o medalie de bronz la blitz (8 ani), în formula: Eduard Pădureanu, Cristian Mihai, Laurenţiu Sarighioleanu şi Teodor Lepădatu. De asemenea, cei de la Genius au adus în vitrina cu medalii: un argint, la blitz, respectiv un bronz, la clasic.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Petruţ Şandor a câştigat turneul de şah Ariston Open 2013
La finalul săptămânii trecute, în Satu Mare s-a desfăşurat a doua ediţie a turneului de şah Ariston Open. Au participat 22 de jucători din diferite oraşe ale ţării, iar pe primul loc s-a clasat Petruţ Şandor de la CS Şah Club Galaţi. Au participat numeroşi jucători valoroşi atât pe plan intern cât şi internaţional. Arbitrajul profesionist a fost oferit de brigada alcătuită din arbitru FIDE Ciprian Muntean, Zoltan Pall şi Claudiu Govor. Turneul a fost structurat în 7 runde.

Pe primul loc s-a situat Petruţ Şandor, cu 5.5 puncte, care l-a învins în ultima rundă pe ocupantul locului 3, Doru-Marius Farcaş (CS Şah Club Potaissa Turda). A câştigat astfel turneul, a primit 800 lei şi un trofeu. Pe celelalte locuri premiate s-au aflat Attila Szabo, locul doi (Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare), Sorin Mihai pe locul 4 (Clubul de Şah-Tenis Speranţa Oradea), Ciprian Munteanu pe 5 (CS Voinţa Satu Mare), Alex Geiger pe 6 (LPS Satu Mare) şi Dan Ambru pe 7 (ACS Samus Şah Club Cluj Napoca). Fondul total de premiere al turneului Ariston Open a fost de 2.500 lei. Premiile au fost atractive în condiţiile actuale de criză (800/600/400/300/200/100/100 lei).
Petruţ Şandor este din Braşov, însă înscris la CS Şah Club Galaţi. Joacă şah de mai bine de 15 ani, iar de trei ani participă la mai multe turnee prin ţară. În 2012 a reuşit să câştige 5 turnee în diferite oraşe.

informatia-zilei.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Şahiştii gălăţeni s-au clasat în top la memorialul „Marcel Andreescu”

În cadrul memorialului „Marcel Andreescu”, la şah, ediţia a patra, au luat parte 128 de participanţi, printre care şi gălăţeni. La începători, sub 10 ani, Andrei – Valentin Bosmaga (Şah Club Galaţi) s-a clasat pe locul trei, cu 5,5 puncte. Probele de avansaţi au fost dominate autoritar de şahiştii gălăţeni. La 8 ani, primele trei locuri au fost ocupate de gălăţenii Octavian – Nicu Panturu (Genius), David – Sebastian Macovei (Şah Club) şi Dragoş – Andrei Antonică (Diana). La categoria de 10 ani au fost acaparate primele două locuri de Alexandru – Cosmin Codreanu (Şah Club) şi Cristian – Iulian Coca (Şah Club), în timp ce la categoria de 12 ani, alţi doi gălăţeni s-au clasat pe primele două locuri: Angel Ioniţă (Diana) şi Andrei Axin (Şah Club).

Tot la memorialul „Marcel Andreescu” a participat şi candidat de maestru Anton Stanciu (74 de ani), care a jucat zeci de mii de partide chiar cu cel care poartă numele competiţiei. Nea Toni, aşa cum este cunoscut de şahişti, a reuşit din nou să iasă în evidenţă cu partide extraordinare. Din păcate, deşi a câştigat toate meciurile, a fost descalificat pentru că nu a notat mutările de patru ori la rând, fiind mai degrabă preocupat de jocul în sine, însă a obţinut respectul tuturor participanţilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Medalii gălăţene la Campionatul Uniunii Europene la şah

Delegaţia României a cucerit 8 medalii la Campionatul de şah al Uniunii Europene, competiţie care a avut loc la Malenovice, Cehia. Şahiştii din ţara noastră au obţinut 3 medalii de aur, 1 medalie de argint şi 4 de bronz.
Medaliile de aur au revenit lui Andrei Bulgariu (Micul Şahist Iaşi) - băieţi 8 ani, Ema Obada (Philidor Iaşi) - fete 8 ani şi Emanuel Bogdan David (ACS 'Şah Club Vados Arad') - băieţi 10 ani.
Medalia de argint a fost cucerită de Ioana Oţetea (Clubul Central de şah Bucureşti), la caregoria fete 8 ani.
Cei patru medaliaţi cu bronz sunt: Nicu-Octavian Panţuru (Genius Galaţi) - băieţi 8 ani, Georgiana-Raisa Vulpe (Genius Galaţi) - fete 8 ani, Elena-Thea Boboc (Politehnica Iaşi) - fete 10 ani, şi Alexandru Călin ( Micul Şahist Iaşi) - băieţi 12 ani.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Andrei Bonte, campion naţional la şah blitz

Baia Mare a găzduit timp de trei zile Campionatele Naţionale de şah rapid, blitz şi dezlegări. Gălăţeanul Mihai Andrei Bonte, care a reprezentat CS Şah Club Galaţi, a cucerit medalia de aur în finala Campionatului Naţional de blitz şi s-a clasat al treilea în finala concursului de şah rapid.

Iată rezultatele înregistrate:

CN dezlegări, masculin: 1. Lucian Miron (Apa Nova Bucureşti); 2. Vladimir Doncea (Apa Nova); 3. Radu Chirilă (Clubul de şah al municipiului Baia Mare); 4. Andrei Bonte (Şah Club Galaţi)

CN dezlegari feminin: 1. Irina Bulmaga (Poli Iaşi); 2. Dariana Didiliuc (CSM Craiova); 3. Delia Duca (CSU Braşov);

CN şah rapid masculin: 1. Marius Ceteraş (Univ. Alba Iulia); 2. Mihnea Costachi (Univ. Alba Iulia); 3. Andrei Bonte (SC Galaţi);

CN şah rapid feminin: 1. Elena Cosma (Apa Nova Bucureşti); 2. Corina Peptan (CSM Bucureşti); 3. Irina Bulmaga (Poli Iaşi)

CN blitz masculin: 1. Andrei Bonte (SC Galati); 2. Vladimir Doncea (Apa Nova Bucureşti); 3. Paul Rusan (ASC Bistriţa); 

CN şah blitz feminin: 1. Elena Cosma (Apa Nova Bucureşti); 2. Corina Peptan (CSM Bucuresti); 3. Irina Bulmaga (Poli Iaşi).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 years later...

Trei copii șahiști gălățeni, talente de excepție

Clubul Sportiv Municipal Galați are legitimați trei copii cu potențial fantastic de a progresa în carieră, conform antrenorilor și rezultatelor obținute până acum.

Dragoș Leu (10 ani), Ștefan Galeș (10 ani) și Sofia Teodorescu (7 ani) sunt copiii talentați ai șahului gălățean, care ar putea să facă o adevărată carieră în sportul minții. Cei trei sunt pregătiți la CSM Galați de către Adrian Smărăndoiu și Lucian Jugaru, cei care coordonează întreaga activitate a șahului la gruparea municipală. Toți trei sunt convocați la loturile naționale, iar Dragoș Leu a participat anul trecut la Campionatele Europene, unde s-a clasat pe locul al patrulea. Dragoș Leu (Școala Nr. 12) și Ștefan Galeș (Școala Nr. 28) sunt deja supercunoscuți la nivel național pentru performanțele lor, ambii făcând parte din lotul U12 al României.
"Copiii muncesc foarte, foarte mult, sunt extrem de dedicați și extrem de talentați. Pe lângă performanțele la șah, au rezultate excepționale și la școală, sunt copii minune am putea spune, din acest punct de vedere. Din spate, la copii, vin niște copii-surpriză, de vârste foarte mici, așa cum este și Sofia Teodorescu. Există o legătură foarte strânsă între școală, părinți şi antrenori", ne-a declarat Adrian Smărăndoiu.

Dragoș Leu, inventivitate aparte

"Îmi place foarte mult șahul", așa își începe caracterizarea Dragoș Leu, care practică șahul de aproape patru ani. A fost atras de tabla de șah de prima dată când a văzut-o, iar părinții s-au conformat, oferindu-i cadou de ziua lui propriul joc de șah. Șahul clasic este cel mai pe gustul lui Dragoș, tocmai pentru că are mai mult timp la dispoziție să-și etaleze atuurile.
"Are o inventivitate care aduce aminte de mari șahiști. Cum zicem noi, șahiștii, dacă te-a prins pe combinații, n-ai cum să scapi", a fost descrierea antrenorului său.

Ștefan Galeș, meticulos și imprevizibil

De aproape cinci ani, viața lui Randi, așa cum îi spune antrenorul, gravitează în jurul tablei de șah, iar pasiunea sa pentru sportul minții i-a adus rezultate pe măsură. "Îmi place la șah, pentru că trebuie să calculez", ne-a spus, pe scurt, Ștefan Galeș, atras, de asemenea, mai mult tot de proba clasică.
"Foarte solid, foarte meticulos, dar și imprevizibil totodată. Este extrem de calculat, un calcul care de multe ori depășește orice gândire. Așa reușește să și surprindă", ne-a spus Adrian Smărăndoiu despre Randi.

Sofia Teodorescu, micuțul diamant

La doar șapte ani, unii copii abia învață lucruri elementare, dar nu este cazul Sofiei Teodorescu, un diamant în curs de șlefuire pentru dobândirea unor performanțe extraordinare în șah. Sofia este dezinvoltă și are capacitatea să discute ca un adult bine pregătit încă de la o vârstă fragedă. Răbdarea ne-a fost indicată de antrenorul său drept punct forte, dar Sofia radiază de talent și după doar câteva clipe de când o cunoști îți poți da seama că poate să obțină orice își propune în viață. Pe lângă șah, este pasionată și de patinaj artistic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Micuţa gălăţeancă Ioana Avram-Corbu, campioană balcanică

Weekendul trecut, oraşul muntenegrean Cetinje a găzduit Balcanida de şah pentru juniori. O performanţă extraordinară a reuşit-o Ioana Avram-Corbu, legitimată la CSM Galaţi, antrenori Lucian Jugaru şi Adrian Smărăndoiu.
Micuţa şahistă gălăţeancă s-a întors acasă cu trei medalii: aur la şah clasic, 3 puncte - 8 runde, şi două medalii de argint la şah rapid, cu 5 puncte - 9 runde, respectiv blitz, cu 6 puncte după 11 runde.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Un şahist gălăţean, la Campionatul Mondial

Şahistul gălăţean Samuel Timotei Ghimpu participă în aceste zile la Campionatul Mondial Under 20, care se desfăşoară în Italia. După primele cinci runde ale competiţiei, gălăţeanul în vârstă de 19 ani a acumulat 3,5 puncte şi se află în plutonul fruntaş. La întrecerile mondiale din Sardinia participă 120 de sportivi din 60 de ţări, Samuel Ghimpu fiind singurul reprezentant al României. Format la clubul ACS Smart Galaţi, tânărul şahist evoluează, cu dublă legitimare, şi pentru Vados Arad. Turneul din Italia se desfăşoară pe parcursul a 11 runde.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Un şahist gălățean, în fața lui Garry Kasparov

Gălățeanul Dragoș-Ștefan Leu (CSM Galați), unul dintre șahiștii de mare perspectivă din România, are ocazia să fie față în față cu multiplul campion mondial Garry Kasparov, renumit pe întreg mapamondul pentru titlurile sale.

Vineri, 5 mai, la București, Dragoș-Ștefan Leu a fost invitat să participe la simultanul susținut de marele campion. Kasparov se află la București în această săptămână pentru a da startul primei runde din cadrul circuitului internațional de şah, "Grand Chess Tour", competiție ce va avea loc între 5 și 15 mai. La turneu vor participa cei mai valoroși zece șahiști din lume.

Dragoș-Ștefan Leu, în vârstă de numai 11 ani (elev la CN ”Vasile Alecsandri”), este legitimat la CSM Galați și face parte din echipa națională de șah a României (categoria U12), având deja foarte multe medalii câştigate. De asemenea, Leu a fost cooptat de Federația Română de Șah într-un program de pregătire cu unul dintre cei mai buni antrenori din lume, marele maestru R.B. Ramesh. Toate aceste evenimente din jurul lui Dragoș-Ștefan Leu au menirea de a-l susține în ascensiunea carierei sale în sportul minții.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Doi gălățeni vor reprezenta România la Campionatul European Școlar de şah

Doi sportivi gălățeni extrem de talentați, practicanți ai sportului minții, vor reprezenta România la Campionatul European Școlar, în perioada 30 mai - 8 iunie, în Irlanda, la Limerick. Competiția se va desfășura pentru următoarele categorii de vârstă: U 7, U 9, U 11, U 13 și U 15. Țara noastră va participa cu un lot de 13 sportivi, printre care se numără și doi din Galați: David-Cristian Talabă (U 7) și Dragoș-Ștefan Leu (U 13), sub îndrumarea conducătorului de delegație al României - Gheorghe Cristache Toculeț.

Cei doi gălățeni au reușit să obțină această participare grație titlurilor naționale câştigate în ianuarie, la Campionatul Național Școlar (CNŞ) de la Căciulata. David-Cristian Talabă (foto) a obținut titlul de campion la categoria U 7, cu șapte victorii din tot atâtea partide, fiind singurul participant din întreaga competiție cu maximum de puncte. Campion a fost și Dragoș-Ștefan Leu, la categoria U 13, cu 6,5 puncte din șapte partide (șase victorii și o remiză).

Elev în clasa pregătitoare la Colegiul Național "Costache Negri", David-Cristian Talabă este un adevărat fenomen pentru șahul din România. Legitimat la CSM Galați, și-a descoperit pasiunea pentru sportul minții la vârsta de 4 ani și jumătate. Talentul său a ieșit rapid în evidență și a reușit să se remarce la concursuri naționale și internaționale. Anul trecut, a obținut nu mai puțin de 14 trofee la categoria U 7. Abilitățile sale ieșite din comun i-au permis să concureze şi la un nivel superior. Astfel, a fost cel mai mic concurent la Grand Prix Sebeș 2023, dar și la Campionatul Național de şah clasic - unde a obținut chiar trei succese! În acest an, pe lângă titlul de la ”Naționalele” școlare, și-a trecut în cont și maximum de victorii în cadrul Olimpiadei Naționale a sportului școlar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.