Jump to content

Farmacista din Galaţi cu fabrică de îngheţată


Recommended Posts

O asistentă de farmacie îşi urmează marea pasiune: „Dincolo de gusturi şi arome, îngheţata e matematică”

Cristina Mînea (53 de ani) e asistentă de farmacie, însă marea ei pasiune este îngheţata artizanală, aşa că absolventa de chimie alimentară s-a apucat, împreună cu soţul său, să producă acest desert exclusiv din fructe naturale şi plante aromatice.

Cristina Mînea este absolventă a Facultăţii de Chimie Alimentară din Galaţi, iar pasiunea pentru îngheţată şi-a descoperit-o în urmă cu doi ani, la sugestia unei cunoştinţe. Astfel, şi-a deschis un mic laborator unde produce îngheţată din plante aromatice şi flori sădite la o fermă şi atent selecţionate. Produsele sunt sută la sută naturale, se folosesc doar fructe şi plante aromatice şi smântână naturală, fără conservanţi sau coloranţi artificiali.

„M-a rugat o cunoştinţă care avea un stand în mall în Bucureşti să fac îngheţată. Un domn din Craiova mi-a adus utilajele, iar într-o săptămână am învăţat să fac îngheţată. Am descoperit atunci că îmi place foarte mult. Eu consider că, dincolo de gusturi şi arome, îngheţata e matematică. De exemplu, la aromele florale trebuie să ştii cât tebuie să laşi la macerat planta în lapte. Totul trebuie să fie bine echilibrat. Trebuie să ştii foarte bine cantitatea de zahăr, grăsime, smântână. Am descoperit că lumea îngheţatei este extraordinară în momentul în care reuşeşti să depăşeşti barierele, e ceva sublim”, povesteşte Cristina.

Printre produsele sale, se numără: îngheţata de căpşuni cu aromă de mentă, flori de soc cu ghimbir confiat şi lămâie, îngheţata de tei, îngheţată de iasomie cu migdale coapte şi sos de caramel, înghetata de prune cu nuci şi migdale, de ciocolată cu piper roz, îngheţata de lavandă, îngheţata de trandafiri picanţi.

Pentru a obţine sortimentele de îngheţată atât de căutate, Cristina foloseşte doar produse naturale, cum sunt, de exemplu, plantele aromatice aduse de la Staţiunea de Cercetare din Buzău. „Am învăţat că nu trebuie să fac rabat de la calitate. Nu poţi obţine un lucru de calitate folosind materii prime ieftine. Feedback-ul pe care l-am primit de la clienţi a fost pe măsura aşteptărilor. Lumea este curioasă să guste din sortimentele pe care nu le găsesc în altă parte”, spune producătoarea de îngheţată artizanală din Galaţi.

În micuţul magazin pe care îl deţine împreună cu soţul ei, pe lângă îngheţată artizanală se mai găsesc diverse produse şi preparate din brânză, unt bio, dar şi dulceţuri şi zacusă de diverse sortimente. „Ceea ce facem noi este spiritul pur al lucrului artizanal. Nu ne-am gândit să le brevetăm, suntem devotaţi ideii de produs de nişă, artizanal local. Avem doar produse de calitate, de la producători pasionaţi, care au o poveste frumoasă”, spune Valentin Teodorescu. 

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.