Sheena Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Am fost pana acum de 7 ori la Galati. Mereu am venit singura. Ce am reusit sa vad pana acum din Galati au fost urmatoarele: Bd Brailei, Strada Domneasca, Parcul CFR, Gradina Publica, Biblioteca V.A.Urechea, Statuia Lupa Capitolina, Faleza Dunarii prin zona la Elice, si prin zona cand cobori de pe Ana Ipatescu sau cand cobori din Centru. Ultima data cand am fst pe faleza, eram in zona portului, coborasem de pe Ana Ipatescu, luandu-ma dupa sinele de tramvai moarte. Adica sinele erau insa reteaua electrica nu mai era. Si pe faleza in fata unei cladiri era statia autobuzului 15. Acea cladire e administratoa portului sau e Palatul Navigatiei? Am mai vazut agomerarea de Banci de la intersectia Bd Brailei cu Str Romana. Acolo imi schimb de obicei banii in marunt Iar acum lucruri neinteresante: Piata Micro19, capatul lui 22 in Micro13b unde e amenajat nu pot sa zic ca e parculet dar sunt niscaiva banci, monumentul acela in forma de "A" din fata primariei, Ceasul din Tiglina, Hotelul Potcoava de Aur, magazinul Winmarkt, si rondoul acela de pe Bd Brailei, cu o sfera pe care scrie LA MULTI ANI 2008. Din cate am vazut acum rondoul arata foarte frumos cand e inflorit. Si Bulevardele Traian si George Cosbuc, si bineinteles si Piata Centrala si intersectia Bd Traian cu Str Tecuci, unde se afla un ansamblu de fantani arteziene. Pot sa zic ca mi s-a parut foarte frumos orasul. Si mai am de gand sa vin inca de pe atatea ori
Relu Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Iar acum lucruri neinteresante:Cred că e o greşeală de tastare, nu?Si pe faleza in fata unei cladiri era statia autobuzului 15. Acea cladire e administratoa portului sau e Palatul Navigatiei? Corect. Pe vremuri i se spunea Gara Fluvială. De acolo plecau curse regulate spre Brăila şi Tulcea, odată.monumentul acela in forma de "A" din fata primariei,Acela e Monumentul Eroilor Revoluţiei, în faţa Prefecturii. Primăria se învecinează cu Universitatea.intersectia Bd Traian cu Str Tecuci, unde se afla un ansamblu de fantani arteziene. La intersecţia străzilor de care vorbeşti e Piaţa Centrală. Fântâni arteziene sunt la intersecţia Coşbuc cu Brăilei, Păpădia; pe Brăilei, lângă Potcoava de Aur; la intersecţia Brăilei cu Domnească, lângă Hotel Galaţi (da, aici e un ansamblu de arteziene, inclusiv celebra "Fată pe valuri").Ai fost la Muzeul de Artă Contemporană? Vizavi de Grădina Publică.
Sheena Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Relu, oricum nu pot multi pe nimeni. Sunt lucruri interesante si Piata Centrala, Si Piata Micro19, si incercarea aceea de Parculet de la capatul lui 22 din Micro13b dar cand am spus o data despre parculetele acelea amenajate de pe Bd Brailei, Marqq parca imi reprosase: "CE orice tufa cu 2-3 banci acum e parc?" Si ma gandeam ca daca zic de Piata Micro19 si ca o laud iar o sa ma trezesc cu vreun repros din partea lui. Asta e explicatia. La muzeul de Arta Contemporana nu am fost. urmeaza. Si acolo la intersectia Bd Traian cu Str Tecuci deci acolo unde incepe Piata Centrala, eu am vazut ceva ca niste fantani de marmura si aleile pe jos pabate cu ceva marmura de culoare crem. Las ca mai trec cat de curand prin Galati si dau cateva poze si apoi le pun pe forum sa iti arat la ce m-am referit. Si astea la care m-am referit sunt acoperite asa cu niste fiare in forma de "U" intors de culoare un alb sau gri inchis parca, nu mai tin minte exact.
Relu Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Daaa, mi-a picat fisa... la blocurile alea Aşa-i când treci des pe lângă locuri cunoscute, nu mai bagi în seamă detaliile
Recommended Posts