Jump to content

Unirea Braniștea a promovat în Liga a III-a de fotbal


dcp100168

Recommended Posts

Unirea Braniștea a promovat în Liga a III-a de fotbal

Unirea Braniștea, campioana județului Galați, a reușit să promoveze în Liga a III-a, după ce a câștigat, scor 4-0, în finala barajului de promovare cu Victoria Traian. Meciul de pe stadionul Oțelului, manșa retur (1-2 în tur), a fost la discreția echipei Unirea Braniștea, care a deschis scorul din primul minut de joc.

Astfel, din sezonul 2022-2023, Galațiul va avea două echipe în Liga a III-a, Sporting Liești și Unirea Braniștea.

viata-libera.ro

Campioana județeană, Unirea Braniștea, nu a ezitat în manșa retur a barajului de promovare în Liga a III-a cu Victoria Traian, campioana din Brăila. Formația gălățeană a obținut promovarea în eșalonul trei după un meci în care s-a impus cu numai 4-0 (2-0).

Cele două goluri de care avea nevoie, ca urmare a meciului tur (pierdut 1-2), au fost marcate de formația din Braniștea în primele 30 de minute ale jocul. Gabi Răducan a deschis scorul în minutul doi, după un asediu la poarta brăileană, iar pentru 2-0 a marcat Căldăruș, jucătorul celor de la Traian a introdus în poarta centrarea lui Stoian din dreapta. La pauză putea fi 3-0 sau chiar mai mult, dar Manea a trimis lângă bară, iar Stoian a irosit o lovitură liberă din marginea lui 16 metri.

La reluare Braniștea a irosit orice emoție în privința promovării, iar Robert Țicămucă a marcat pentru 3-0, după un triunghi de pase Răducan-Spînache-Țicămucă. La 0-3 fără prea mari șanse de izbândă, echipa din Brăila a rămas fără căpitan. Experimentatul Costel Roșu, căpitanul de la Traian, și-a lăsat echipa în 10 după ce a primit două cartonașe galbene, pentru proteste, în aceeași fază. Cu om în plus Unirea Braniștea a asediat poarta oaspeților, dar scorul final, 4-0, a fost stabilit de fundașul Daniel Gîță în prelungirile jocului.

Chiar dacă a avut în teren jucători cu experiență la nivel superior, Costel Roșu, Andrei Antohi sau Emanuel Moldoveanu, echipa din Traian a fost incapabilă să pună în pericol de prea multe ori poarta lui Vlasie. Formația pregătită de Puiu Antohi, fostul jucător al Oțelului, a avut o singură șansă la poarta Unirii, în prima repriză, situație rezolvată acrobatic de Vlasie.

Pentru Unirea Braniștea au jucat: Vlasie – Popa, Codreanu, Gîță, Hilohi, Năpîrlică, Manea, Răducan, Stoian, Țicămucă, Spînache. Au mai intrat: Fiip Dima, Murgoci, Lăutaru și Antofe.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Unirea Braniștea - planuri pentru Liga a III-a

Recent promovată în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, formația Unirea Braniștea are planuri îndrăznețe pentru următoarele sezoane.

La Braniștea a prins contur un proiect deosebit în urmă cu aproape un an, iar de atunci ascensiunea a curs de la sine: câștigarea campionatului județean cu victorii pe linie, câștigarea "Cupei României" - faza județeană și calificarea la faza regională, plus promovarea în Liga a III-a după barajul cu Victoria Traian (5-2, la general).
Planurile pentru nou sezon au demarat imediat, iar Unirea Braniștea dorește să fie o echipă solidă în ediția următoare de campionat, cu o strategie bine pusă la punct pentru următorii trei ani.
"Suntem foarte bucuroși că am reușit să promovăm, ne-am îndeplinit toate obiectivele. Acum vin noi provocări, mult mai mari, pe care ne dorim să le abordăm cumpătat și cu foarte multă atenție. În primul sezon din Liga a III-a dorim să ne clasăm undeva pe locurile 5-6, iar în următorii doi ani să ne luptăm să prindem locuri de play-off. Nu se pune problema acum de promovare în Liga a II-a, pentru că e nevoie să ne consolidăm din mai multe puncte de vedere până să facem acest pas", ne-a spus Vali Vrânceanu, managerul general al clubului.

Doi jucători importanți pleacă de la echipă

Echipa din Braniștea se va despărți de o serie de jucători, iar doi dintre aceștia și-au manifestat deja intenția de a pleca, din cauza planurilor extra-fotbalistice pe care le au. Este vorba despre fundașul Ruben Codreanu, care şi-a găsit un job stabil, plus Cosmin Stoian, care va pleca din România.
"Sunt două pierderi importante, dar cu siguranță ne vom întări în această perioadă. Vom aduce un portar, un fundaș central, un mijlocaș și un atacant. Practic, tot axul central. Suntem în discuții și cu Oțelul, în acest sens. La Liga a III-a se joacă și cu trei juniori în teren, capitol la care în mod cert trebuie să ne îmbunătățim lotul", a punctat Vali Vrânceanu.
Ca și făcut pare a fi împrumutul lui Gabi Ursu de la Oțelul către Unirea Braniștea, în vreme ce Denis Andrei Custov (Sporting Juniorul Vaslui) a semnat deja cu echipa pregătită de Ionuț Niculcea.

De săptămâna viitoare, în "Cupa României"

Perioada de vacanță la Braniștea este compromisă din cauza meciurilor din "Cupa României", la fel cum și perioada de pregătire va suferi modificări față de ceea ce și-a propus stafful tehnic. Astfel, conform tragerii la sorți, Unirea Braniștea a fost repartizată în faza regională a "Cupei României" în Grupa B, unde va da peste Voința Lanurile (jud. Buzău) și Pescărușul Sarichioi (Tulcea). Primul meci este programat pe 6 iulie, la Schela, cu Voința Lanurile, iar al doilea, în deplasare, cu Pescărușul Sarichioi, la trei zile distanță. În cazul în care va câștiga grupa, Unirea Braniștea va întâlni învingătoarea din Grupa A: Axiopolis Cernavodă (echipă antrenată de Petre Grigoraș), Victoria Traian (adversara de la baraj) și Victoria Gugești.
Altfel, cum baza sportivă de la Braniștea se află încă într-o fază de modernizare ce va dura cel puțin până în primăvara anului următor, Unirea va juca meciurile de pe teren propriu din Liga a III-a, cel mai probabil, la Schela. Alte variante luate în calcul sunt Stadionul "Oțelul" sau Stadionul "Portu Roșu".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.