Jump to content

Consiliul Judeţean cumpără ambarcațiune turistică


Recommended Posts

CJ dorește ambarcațiune pentru trasee turistice

Tot în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) de miercuri, 29 iunie, se intenționează aprobarea proiectului privind "punct turistic plutitor la Dunăre" și a cheltuielilor legate de acesta, în vederea finanțării sale în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, cu o valoare de 1.978.520 de lei (inclusiv TVA). De asemenea, vor fi asigurate și cheltuielile conexe (suplimentare) în cazul în care vor fi necesare pentru implementarea proiectului, precum și cheltuielile privind mentenanța și întreținerea investiției pe perioada de durabilitate. Creditele bugetare şi creditele de angajament, în limita sumei necesare finanţării valorii corespunzătoare activităţilor din proiect, vor fi alocate din bugetul UAT Județul Galați.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea durabilă a zonei pescărești Prut - Dunăre, prin promovarea potențialului turistic al teritoriului FLAG Prut-Dunăre, obiectivul specific fiind achiziția unei ambarcațiuni în scop turistic pentru promovarea și valorificarea socio-culturală a zonei pescărești. Aceasta din urmă dispune de un fond turistic valoros, generat de fluviul Dunărea și de brațele acestuia, dar și de ariile naturale protejate, de interes internațional și național. Pentru facilitarea accesului în aceste zone, dar și pentru a veni în sprijinul atât al cetățenilor orașului, cât și al turiștilor care vizitează teritoriul FLAG Galați, CJ are în proiect achiziționarea acestei ambarcațiuni cu care să poată fi organizate excursii și trasee turistice în acest areal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ofertă constănțeană pentru punctul turistic plutitor

Compania constănțeană Cirus Plast SRL pare a fi singurul ofertant pentru Consiliul Județean (CJ) Galați în procedura de achiziție pentru livrarea ambarcațiunii aferente punctului turistic plutitor, derulată pe criteriul ”prețul cel mai scăzut” (vezi și https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/184821-cj-doreste-ambarcatiune-pentru-trasee-turistice).

Valoarea acesteia a fost stabilită, conform datelor din portalul electronic al achizițiilor (e-licitatie.ro) la 2,1 milioane lei fără TVA, iar proiectul CJ este unul cu finanțare europeană, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014 – 2020.

Obiectivul specific al investiției se referă la sprijinirea competitivității și promovarea mediului economic local prin susținerea produselor și serviciilor zonei pescărești cu valoare adăugată ridicată, precum și creșterea gradului de ocupare în rândul comunității locale, prin implementarea strategiilor de dezvoltare locală lansate de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ''Prut-Dunăre”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Autoritățile locale cumpără o ambarcațiune cu fonduri europene

Consiliul Județean Galați va achiziționa o ambarcațiune care va face plimbări turistice pe Dunăre. Investiția este asigurată din fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de lei.

Proiectul a fost lansat joi, 9 martie 2023, și vizează dezvoltarea de „noi facilități de promovare a potențialului turistic al teritoriului Prut-Dunăre, care să asigure deplasarea tuturor persoanelor interesate să descopere produsele și serviciile locale oferite de zona pescărească Prut-Dunăre”.

Ambarcațiunea va avea capacitatea de 30 de locuri, din care patru pentru persoane cu handicap. Durata de implementare a proiectului este de 10 luni. Ulterior, vor fi stabilite și circuitele turistice pe care le va face ambarcațiunea.

„Proiectul vizează achiziționarea unei ambarcațiuni în scopul de a realiza aceste plimbări pe Dunăre. Avem în vedere colaborarea cu entități din județul Tulcea. În acest moment, potențial există, cerințe sunt, le știm cu toții”, a explicat Camelia Epure, director în cadrul Consiliului Județean Galați.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.