Jump to content

CSM Galaţi - baschet masculin (2022-2023)


dcp100168

Recommended Posts

Primul transfer reușit de gălățeni

Gruparea gălățeană de baschet masculin a început deja campania de structurare a lotului pentru sezonul următor. Astfel, cei de la CSM Galați au oficializat transferul lui Andrei Calenic, pivot în vârstă de 23 de ani, ce a evoluat ultima oară pentru Dinamo București. Măsoară 2,09 metri și este bine cunoscut de către antrenorul Florin Nini.

Pe lângă aducerea lui Calenic, cei de la CSM Galați au reușit să semneze prelungirea contractului pentru încă două sezoane cu Marius Ciotlăuș, iar din lotul de anul trecut sigur se vor mai regăsi și în ediția următoare de campionat gălățenii David Stan și Theodor Gherman.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

CSM Galați, transfer de la vicecampioană

Echipa de baschet a CSM Galați a reușit să facă un transfer important, mai ales în perspectiva regulii cu jucătorii români în teren. Astfel, gruparea gălățeană l-a legitimat pe Iannis Păduraru, care în ultimul sezon a jucat pentru CSO Voluntari, vicecampioana României. În vârstă de doar 18 ani, Păduraru măsoară 1,89 și joacă pe postul de conducător. Acesta este component al lotului de tineret al României și este considerat unul dintre tinerii talentați ai baschetului românesc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Șapte români, în lotul CSM Galaţi

Noul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin va fi unul în care există posibilitatea ca, în urma solicitării Ministerului Tineretului și Sportului, să fie necesară prezența permanentă a doi jucători români în teren. În acest sens, cei de la CSM Galați au reușit să parafeze noi contracte cu tinerii Theodor Gherman și Meir Azaria, ajungând astfel la șapte români legitimați pentru ediția următoare a campionatului.

Antrenorul Florin Nini se va mai putea baza pe David Stan, Alexandru Duică, Ianis Păduraru, Andrei Calenic și Marius Ciotlăuș. Pe lângă aceștia, e de așteptat să mai apară și noi tineri jucători gălățeni în lot.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Liga Națională de Baschet Masculin va avea un nou format în sezonul care va debuta în 28 septembrie 2022

Sezonul 2022-23 al Ligii Naționale de Baschet Masculin vine cu un nou format competițional. Cele 18 echipe participante vor fi împărțite în două grupe, în funcție de clasarea din stagiunea precedentă.

Componența celor două Conferințe este următoarea:

Conferința A: U-BT Cluj, FC Argeș Basketball, SCM Universitatea Craiova, BC CSU Sibiu, CSM Petrolul Ploiești, CSM Târgu Jiu, Rapid București, CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș

Conferința B: CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, SCM Ohma Timișoara, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Galați, CSM Focșani și Laguna București

Acestea vor juca meciuri-tur retur între ele, iar apoi primele cinci din fiecare grupă ar urma să avanseze în faza a doua a sezonului regulat. Acolo, fiecare echipă joacă în dublă manșă împotriva celor cinci echipe provenite din cealaltă conferință. Primele opt clasate vor avansa în play-off, unde începând cu anul acesta, seriile din sferturile de finală și semifinale se vor juca pe sistemul „Best of 5”, pe când finala se va juca pe sistemul „Best of 7”.

La polul opus, celelalte opt echipe (patru din fiecare conferință) care nu au avansat în faza a doua a sezonului regulat vor adopta același sistem de joc pentru stabilirea ierarhiei locurilor 11-18.

Noul sezon competițional din LNBM va debuta pe 28 septembrie, când CSM Galați va juca în deplasare, cu Dinamo București. Playoff-ul va începe în 12 aprilie și se va încheia cel târziu în data de 31 mai.

Cupa României va debuta în perioada 1-3 octombrie. Cele 18 echipe vor fi repartizate în 6 grupe de câte 3 echipe. Primele clasate și cele mai bune locuri 2, se vor califica la Turneul Final.

realitateadegalati.net

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Grupă cu Rapid și Focșani pentru CSM Galați în Cupă

Cupa României la baschet masculin se va disputa într-un nou format începând din acest sezon. Cele 18 echipe din LNBM vor juca în Cupă în șase grupe de câte trei echipe. În urma tragerii la sorți a meciurilor CSM Galați va juca în Grupa F alături de cei de la Rapid București și CSM Focșani.

A fost o tragere la sorți fără capi de serie. CSM Galați a scăpat de echipele de top: U BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, FC Argeș sau CSO Voluntari. În schimb gălățenii vor avea de înfruntat Rapid București, echipă întărită consistent în această pauză, și CSM Focșani.

Meciurile din grupă se vor juca în perioada 1 -3 octombrie, iar CSM Galați va juca la București, sala Rapid. La finalul jocurilor din grupă echipa de pe primul loc va obține calificarea la turneul final, Final 8. La turneul final vor obține calificarea și cele mai bune două locuri doi din cele șase grupe. Turneul final al Cupei României are programate ca date de disputare 11-15 februarie 2023.

CSM Galați a înregistrat în ediția precedentă a Cupei cea mai bună performanță. Echipa pregătită de Florin Nini a jucat la turneul final, final 4, de la Craiova.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Noul campionat, la cea mai tare ediție

CSM Galați își propune să facă o figură frumoasă în 2022-2023, cu un nou format și mari ambiții la mijloc.

Fenomenul baschetului atinge cele mai mari cote în România ca nivel de bugete la echipele de club în ediția 2022-2023 a Ligii Naționale Masculine, campionat cu participarea a 18 competitoare. Printre acestea se numără și CSM Galați, grupare antrenată de Florin Nini, care s-a remarcat în ultimele sezoane cu două rezultate de evidențiat: calificarea în faza de play-off (2020-2021) și accederea în final four-ul ”Cupei României” (2021-2022). Pentru ca figura să se repete în noul sezon, misiunea va fi infinit mai grea, întrucât majoritatea echipelor participante în LNBM au crescut considerabil nivelul bugetelor. De exemplu, Rapid a devenit una dintre cele mai bogate echipe după ce, până în sezonul trecut, se mulțumea cu simpla participare la competiție.
”Se anunță a fi un sezon extrem, extrem de dificil. Este și un nou format, de această dată se va și retrograda, iar toate echipele își iau măsurile necesare pentru a reuși să facă un sezon cât mai bun.  Noi am început deja pregătirile cu o parte din jucători, va fi foarte greu de ținut pasul cu echipele care au buget de peste un milion de euro, dar trebuie să muncim și mai mult pentru a acoperi acest deficit. Așa cum se știe, filosofia mea este să credem în șansele noastre în orice meci și să încercăm să câștigăm chiar și atunci când nimeni nu ne acordă nicio șansă de reușită”, a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.
Nini a dat startul pregătirilor de luni, 8 august, cu jucătorii români, urmând ca până la finalul lunii lotul să fie completat și cu transferuri de baschetbaliști străini.

CSM Galați, în Conferința B

Așa cum spuneam mai devreme, sezonul următor al LNBM va avea un format inedit. Cele 18 echipe au fost împărțite în două conferințe, A și B. Se va juca în sistemul de fiecare cu fiecare în dublă manșă. Apoi, la finalul sezonului regulat din Conferință, primele cinci clasate în fiecare grupă vor avansa în faza a doua din sezonul regulat, unde vor intra cu rezultatele înregistrate în compania celorlalte patru echipe din propria conferință. De asemenea, se va juca în dublă manșă. Același principiu se păstrează și pentru grupa valorică inferioară, cea a locurilor 11-18 (ultimele patru din fiecare conferință).
După faza a doua urmează ca primele opt clasate să joace în formula clasică de cel mai bun din trei meciuri, în faza de play-off, după clasarea obținută: 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5.
CSM Galați a fost desemnată în Conferința B, alături de următoarele echipe: CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM Timișoara, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Focșani și Laguna București.
Prima etapă a noului sezon este programată să înceapă pe 28 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Jucător sârb în lotul CS Municipal

Nedeljko Prijovici este noul jucător al CS Municipal Galați. S-a născut în Serbia, are 2,03 metri și evoluează în pozițiile 3-4. Baschetbalistul are 26 de ani, a jucat câțiva ani peste Ocean, în NCAA, și a revenit anul trecut în țara natală unde a evoluat pentru Sloboda Uzice. Nedeljko a avut o medie de 13,6 puncte pe meci.
Noua achiziție poate fi o piesă importantă în mecanismul pe care îl imaginează Florin Nini pentru sezonul 2022-2023.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

(Sâmbătă, 27 august 2022)

Gălățenii au adus trei străini

Echipa de baschet masculin a CSM Galați, pregătită de antrenorul Florin Nini, a reușit să perfecteze transferurile a trei jucători străini în vederea noului sezon. Aceștia sunt Milos Nikolici (conducător de joc, 26 ani), Nedeljko Prijovici (26 ani) și Juhwan Harris-Dyson (24 ani).

Primii doi sunt sârbi, iar cel de-al treilea este din SUA. Aceștia s-au alăturat deja lotului pregătit de Florin Nini, din care mai fac parte jucătorii români: Ciotlăuș, Petică, Calenic, Stan sau Gherman, plus juniorii care vor fi promovați la prima echipă în acest sezon.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Al doilea american sub comanda lui Florin Nini la CSM Galaţi

CSM Galaţi are intenţii serioase pentru sezonul 2022-2023 din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Cupa României. Conducerea administativă împreună cu cea tehnică au făcut eforturi mari şi au reuşit să obţină semnătura americanului Darrion Strong More, 28 ani, 185 cm, 84 kg, guard. Strong a jucat în cariera sa până acum în NCAA, Slovacia, Bosnia Herţegovina şi nu va fi la prima experienţă în România. Jucătorul de peste Ocean a evoluat în sezonul precedent la BC SCM Timişoara, unde a realizat mediile statistice: 26,5 minute, 16,2 puncte, 2,4 recuperări, 3,2 pase decisive şi 0,8 intercepţii, iar procentajele au fost următoarele: 56,7% la aruncările de 2 puncte, 37% la cele de 3 puncte şi 76,1% la linia de fault. Echipa gălăţeană pregătită de Florin Nini a mai transferat în această vară trei stranieri: americanul Juhwan Harris Dyson 24 ani şi sârbii Nedeljko Prijovic 27 ani şi Miloş Nikolic, 26 ani.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați și-a conturat lotul pentru un nou sezon în LNBM

Echipa de baschet de la CSM Galați își configurează lotul pentru noul sezon competițional. Lotul echipei pregătite de Florin Nini are în componență până în acest moment 13 jucători, din care 4 străini.

Cea mai recentă achiziție a clubului gălățean este cea a americanului Darrion Strong Moore. Americanul de 28 de ani, 1.85 m, este conducător de joc și a evoluat ultima oară în LNBM pentru SCM Timișoara unde a avut o medie de 16,2 puncte marcate pe meci.

Tot de peste Ocean vine și Juhwan Harris-Dyson. În vârstă de 24 de ani americanul de 1.96 m vine la CSM Galați de la BBG Herford, formație ce activează în Liga a II-a din Germania.

În noua ediție a LNBM sau a Cupei României formația gălățeană va beneficia și de aportul jucătorilor ce provin din Serbia. Unul dintre ei va fi Nedeljko Prijovic. Nedeljko Prijovic este un jucător de 2.03 m care evoluează în pozițiile 3-4. Sportivul de 26 de ani a jucat câțiva ani peste Ocean, în NCAA. Prijovic a jucat sezonul trecut în Serbia pentru Sloboda Uzice, formație pentru care a înregistrat o medie de 13,6 puncte marcate pe meci.

Miloș Nikolic este al doilea jucător al CSM-ului ce provine din Serbia. Este un conducător de joc de 26 de ani cu 1.86 m înălțime. Sezonul trecut a evoluat pentru Pelister, în Macedonia de Nord, unde a înregistrat o medie de 14,8 puncte marcate pe meci.

Nu vor lipsi din rotația CSM-ului pentru noul sezon jucătorii autohtoni. În noul sezon pentru CSM Galați a perfectat transferul lui Andrei Petică. Gălățeanul Andrei Petică, 29 de ani, va evolua din nou sub comanda antrenorului Florin Nini, cel care l-a format la echipele de juniori ale Academiei de Baschet Phoenix Galați. După experiență de la Phoenix din LNBM Petică a mai trecut pe CSU Sibiu și Știința București. Andrei Petică, 1.95 m, evoluează la o echipă din Galați după cinci ani petrecuți la Sibiu sau București. Marius Ciotlăuș, Alexandru Duică, David Stan, Andrei Calenic, Ianis Păduraru, Andrei Petică, Theodor Gherman și Meir Eliahu Azaria sunt ceilalți jucători români din rotația CSM Galați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Turneu în Serbia pentru echipa de baschet de la CSM Galați

Echipa de baschet de la CSM Galați, formație ce va activa în LNBM și în sezonul ce va începe peste puțin timp, se află în aceste zile în Serbia unde susține un turneu de pregătire. Trupa condusă de Florin Nini a și susținut un meci de pregătire în Serbia, joc câștigat de CSM Galați cu socrul 80-68 contra celor de la KK Radnik Smederevska Palanka, formație din liga secundă a Serbiei.

Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați, s-a declarat încântat de condițiile de pregătire din Serbia, dar și de implicarea jucătorilor. „Totul decurge excelent în cantonamentul din Serbia. Avem lotul aproape complet. Sunt foarte mulțumit de modul în care se implică jucătorii. Cea mai mare satisfacție vine de la faptul că avem din ce în ce mai mulți jucători născuți, formați și crescuți în Galați”, a spus Florin Nini pentru pagina de facebook a clubului gălățean.

Legat de Conferința din LNBM, detalii aici, Florin Nini a declarat: „În ceea ce privește partidele din campionat, pot să spun că am nimerit într-o grupă foarte dificilă, iar primul meci îl vom disputa pe terenul lui Dinamo, echipă care s-a întărit foarte mult în această vară”, a declarat Nini.

Conform lui Florin Nini, la revenirea din Serbia gruparea gălățeană va mai disputa alte două jocuri de verificare, 16 și 17 septembrie, pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu.

sportgalati.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dublă victorie amicală pentru CSM Galați la Târgu Jiu

La revenirea din stagiul de pregătire din Serbia, echipa de baschet de la CSM Galați a susținut două jocuri de verificare la Târgu Jiu cu CSM-ul din localitate. Cele două jocuri cu colega de eșalon au fost câștigate de formația pregătită de Florin Nini. După 78-71 în primul meci, formația gălățeană s-a impus cu 82-71 în cel de al doilea joc al dublei amicale. Victoriile de la Târgu Jiu vin după succesul, scor 80-68, contra celor de la KK Radnik Smederevska Palanka, formație din liga secundă a Serbiei.

Altfel, CSM Galați va juca în Conferința 2 din LNBM, iar adversarele vor fi: CSO Voluntari – vicecampioana României, CSM CSU Oradea – medaliata cu bronz a sezonului trecut, Dinamo București, SCM Timișoara – formații ce au evoluat în play-off sezonul trecut, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Focșani și Laguna București.

În Cupa României, cealaltă competiție internă în care CSM Galați este angrenată, jucătorii formației gălățene vor avea de înfruntat Rapid București, echipă întărită consistent în această pauză și CSM Focșani. Meciurile din grupă se vor juca în perioada 1-3 octombrie, iar CSM Galați va juca la București, Sala Rapid.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Gălățenii încep sezonul cu meciuri în deplasare

Echipa de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Galați a parcurs o perioadă de pregătire intensă, iar de săptămâna viitoare intră în ritmul jocurilor oficiale.

Ultimele două sezoane au adus rezultate nesperate pentru CSM Galați. După ce s-a clasat pe loc de play-off (2020-2021) și s-a calificat la turneul final al "Cupei României" (2021-2022), formația pregătită de Florin Nini are de înfruntat un sezon intens, cu un nou format în Liga Națională.

Așa cum a obișnuit fenomenul baschetbalistic, startul meciurilor oficiale se dă prin cele din "Cupa României". Astfel, gălățenii au fost desemnați în faza grupelor alături de Rapid București și CSM Focșani, cu care vor juca în Capitală.

"«Cupa României» este o competiție aparte, cu un specific diferit față de ceea ce presupune un campionat. Poate că unii nu știu, dar Rapid București va fi una dintre forțele baschetului românesc în acest sezon, ca urmare a investițiilor masive, așa că nu are cum să fie ușor. De asemenea, CSM Focșani este o echipă bună, care a avut o anumită constanță în ultimii ani. Cât despre noi, am efectuat un stagiu de pregătire în Serbia, acolo unde am disputat și patru partide amicale. Încercăm să formăm un grup unit, să devenim o echipă capabilă să se lupte pentru șansa ei, indiferent de adversarul întâlnit", a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.

Pe lângă meciurile din Serbia, CSM Galați a reușit să câștige două partide amicale contra unui adversar din Liga Națională, CSM Tg. Jiu, chiar pe terenul gorjenilor: 78-71 și 82-71.

Gălățeanul Petică a revenit acasă

Din lotul gălățenilor pentru noul sezon se remarcă revenirea acasă a lui Andrei Petică, jucător crescut la Phoenix, care a trecut apoi pe la CSM Sibiu și Laguna București. Pe lângă Petică, la capitolul noutăți au mai fost anunțați jucătorii Andrei Calenic (ultima oară la Dinamo), Nedeljko Prijovic, Milan Nikolic, Darrion Strong (venit de la SCM Timișoara) și Juhwan Koffi.

Din lotul de anul trecut au rămas cinci jucători români: Marius Ciotlăuș (căpitanul echipei), gălățenii David Stan și Theodor Gherman, plus tinerii Azaria Meir și Marian Duică.

Campionatul, împărțit în două conferințe

La scurt timp după meciurile din "Cupa României" se dă startul jocurilor de campionat, acolo unde Liga Națională a fost împărțită în două conferințe, după clasările din sezonul trecut. CSM Galați a fost repartizată într-o grupă alături de CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM Timișoara, Dinamo, Steaua, Laguna București și CSM Focșani.

Prima întâlnire cu publicul gălățean este programată pe 8 octombrie, când CSM Galați va primi vizita celor de la Steaua București, după ce runda inaugurală îi va găsi pe gălățeni într-o deplasare pe terenul lui Dinamo.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a cedat după prelungiri jocul de la București cu Dinamo

Echipa de baschet de la CSM Galați a debutat miercuri în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. O ediție ce se va disputa după un nou format în care echipele au fost împărțite în două Conferințe. CSM Galați, formație repartizată în Conferința B, a debutat în noua ediție de LNBM cu un joc pe terenul celor de la Dinamo București. Jocul de la București a fost cedat de formația gălățeană la limită, scor 83-86 (18-20, 20-22, 20-19, 18-15, 7-10) după o repriză suplimentară de prelungiri.

Echipa pregătită de Florin Nini a oferit o replică solidă adversarilor, mai mult gălățenii au avut șansa să închidă meciul în timpul prevăzut inițial. În ultimul minut al jocului, jucătorii CSM-ului erau în avantaj pe tabelă, au avut posesia, dar nu au repus mingea în joc la timp, iar arbitrii au întors posesia. În schimb, Dinamo a marcat cu 10 secunde rămase din timpul inițial și a împins meciul în prelungiri.

În prelungiri, Vlad Moldoveanu a desprins-o pe Dinamo, gălățenii au izbutit și s-au apropiat la trei puncte în ultimele secunde, chiar au avut șansa egalării, dar aruncarea de trei puncte din finalul jocului a fost imprecisă.

Prijovic cu 19 puncte a fost cel mai bun marcator de la CSM Galați urmat de Calenic cu 17, Mitrovic și Strong câte 13, Ciotlăuș 12, Harris Dyson 7, Stan 2.

Pentru CSM Galați urmează alte două jocuri în Capitală. Pe 2 și 3 octombrie, formația gălățeană va juca în Cupa României cu rapid București și CSM Focșani.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a ratat pe final victoria cu Focșaniul

Echipa de baschet de la CSM Galați și-a redus șansele de accedere la turneul final, Final 8, al Cupei României. În meciul de debut în actuale ediție a competiției, formația gălățeană a cedat la limită, scor 69-70, jocul cu CSM Focșani.

CSM Galați a început meciul mai bine, a condus 23-13 după primul sfert și 44-35 la pauza mare. Avansul de nouă puncte a fost risipit de formația gălățeană în al treilea parțial, secvență câștigată de echipa din Focșani cu 20-10. Înaintea sfertului decisiv, Focșaniul avea un punct avans, scor 55-54. În sfertul patru, CSM Galați și-a construit un avans de cinci puncte, scor 64-59, cu 6.36 minute rămase de jucat. Nu a fost suficient pentru CSM Galați, cei de la Focșani au egalat și s-au instalat la conducere, scor 70-69. În finalul meciului, în chiar ultimele secunde, CSM Galați a ratat victoria de două ori consecutiv, după aruncările ratate de Mitrovic și Strong.

Andrei Calenic a fost cel mai bun de la CSM Galați, cu 21 de puncte marcate și 9 recuperări, completat de Strong cu 19 puncte.

Luni, 3 octombrie, de la ora 19.30, CSM Galați va juca ultimul meci din grupă, contra gazdelor de la Rapid București.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați şi-a încheiat parcursul din Cupă

Echipa de baschet de la CSM Galați și-a încheiat parcursul din actuala ediție a Cupei. Semifinalistă la precedenta ediție a competiției, formația gălățeană a pierdut cele două jocuri din grupă. După înfrângerea la limită, 69-70 cu cei de la CSM Focșani, gruparea gălățeană a cedat cu 89-66 (18-23, 16-29, 20-20, 12-17) jocul de la București cu Rapid București. N. Prijovic a fost cel mai bun marcator de la CSM Galați, cu 18 puncte. În jocul cu Rapid, de la CSM Galați s-au mai remarcat: D. Stan și L. Mitrovic ambii cu câte 10 puncte marcate.

După trei jocuri consecutive în deplasare, cele două din Cupă și cel cu Dinamo din runda inaugurală a LNBM, pentru CSM Galați urmează alte două jocuri pe terenuri străine. Duminică, 8 octombrie, formația gălățeană va juca tot la București, pe terenul celor de la CSA Steaua, urmând ca la 15 octombrie să joace pe terenul celor de la CSM Athletic Constanța.

Pe teren propriu, CSM Galați are programat primul meci din acest sezon în jurul datei de 29 octombrie, cu CSM Focșani.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a învins Steaua, la ea acasă!

Echipa de baschet de la CSM Galați se întoarce cu victorie din capitală. Trupa pregătită de Florin Nini a învins pe terenul celor de la Steaua București, scor 88-83, la capătul unui joc în care a condus în cea mai mare parte.

După 23-19 la finalul primului sfert, gruparea gălățeană a intrat cu un deficit de trei puncte la pauza mare, scor 40-43. Scorul putea fi egal după primele două sferturi, dar CSM Galați a ratat în trei rânduri egalarea. Steaua a preluat conducerea în joc în debutul sfertului trei și s-a desprins la 47-40 sau 53-46. Gălățenii au revenit în partea secundă a parțialului, iar cu 4.32 minute rămase din sfert au preluat conducerea, scor 54-53. Au urmat momente de joc în care CSM Galați și-a creat avantaj chiar de șapte puncte 67-60, 69-62. În debutul sfertului decisiv, CSM Galați și-a mărit avansul la +11, scor 74-63. Steaua a replicat și s-a apropiat cel mai mult la o posesie, scor 77-75. Calenic și Prijovic au marcat câte o triplă, puncte care au cântărit decisiv în stabilirea învingătoarei a meciului de la București.

Mitrovic a fost cel mai bun marcator de la CSM Galați cu 22 de puncte, secondat de Calenic cu 21 de puncte, Prijovic s-a remarcat cu cele 12 puncte marcate și 11 recuperări, Harris Dyson a marcat 15 puncte, Petică 14, Ciotlăuș 2, Strong și Stan câte un punct.

Pentru CSM Galați este prima victorie, din două jocuri, în Conferința B din LNBM.

În etapa a III-a, formația gălățeană va juca tot în deplasare, pe terenul celor de la CSM Constanța, 15 octombrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Athletic Constanța - CSM Galaţi 94-98, după prelungiri

Prelungiri cu noroc pentru CSM Galați. Trupa lui Florin Nini a învins în over time la Constanța!

Pentru a doua oară în acest sezon, echipa de baschet de la CSM Galați a avut parte de prelungiri la un meci din LNBM. Dacă în meciul de la București, cu Dinamo, jucătorii formației gălățene au cedat meciul în prelungiri, în etapa a III-a formația pregătită de Florin Nini s-a impus în urma unei reprize de prelungiri, scor 98-94, pe terenul celor de la CSM Constanța.

După 28-20 la capătul primului sfert, gălățenii au cedat cu scorul 19-29 al doilea parțial. În sfertul trei, CSM Galați s-a impus cu 25-10, însă meciul a fost trimis în prelungiri după ce Constanța a câștigat sfertul patru cu 23-10. CSM Galați s-a desprins la 87-86 în debutul prelungirilor, Mitrovic și Prijovic au marcat fiecare câte o triplă, iar CSM Galați s-a desprins la două posesii, scor 93-88. Avansul de cinci puncte a fost păstrat de gălățeni care la final s-au impus cu 98-94.

Prijovic a marcat 26 de puncte, Petică și Mitrovic au marcat câte 18, Harris Dyson 15, Stan 10, Strong 6, Calenic 3, Hayes 2.

CSM Galați este pe 2 în Conferința B din LNBM cu 2/1 la general, iar următorul meci va fi jucat de formația pregătită de Florin Nini pe teren propriu, 29 octombrie, cu CSM Focșani.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați se ține de surprize în noul sezon

Formația pregătită de Florin Nini a reușit încă un succes neașteptat, în etapa a treia a Ligii Naționale de baschet masculin, în deplasare, la Constanța, una dintre echipele cu buget consistent anunțat pentru acest sezon.

Noul sezon de baschet a avut până acum partide extrem de spectaculoase în privința echipei CSM Galați, care din trei deplasări foarte dificile, în care pornea cu a doua șansă, a reușit două victorii (la Steaua și la CSM Constanța) și a pierdut în prelungiri, după egalitate în timpul efectiv de joc, pe terenul lui Dinamo - formație pretendentă la titlu. Cea mai recentă ispravă a gălățenilor a fost în weekend, când au avut o prestație foarte bună pe terenul celor de pe Litoral - Athletic Constanța. A fost un succes venit în prelungiri, 98-94.

Alex Stanciu, conducătorul secției de baschet, s-a declarat extrem de mulțumit de evoluția echipei și speră ca reîntâlnirea cu publicul gălățean să fie de bun augur. "Suntem mulțumiţi de atitudinea sportivilor și de modul de abordare a meciului de la Constanța. Mă bucur că am reușit să controlăm jocul din primul minut până la fluierul final. În acest sezon continuăm repatrierea sportivilor gălățeni, îl felicit pe Andrei Petică pentru evoluțiile foarte bune și ne dorim ca rolul sportivilor români să devină măcar la fel de important ca acela al sportivilor străini. Am reușit, cu trei sportivi români în teren, să punem echipele adverse în reală dificultate. Suntem nerăbdători să revenim cu meciurile de acasă, sperăm ca fanilor gălățeni să le fie dor de noi, cum ne este și nouă de ei", ne-a spus Alex Stanciu.

Petică și Stan, gălățeni decisivi în succes

Victoria de la Constanța este cu atât mai prețioasă cu cât un aport important la succes l-au avut doi sportivi gălățeni, Andrei Petică (revenit în acest sezon la Galați) și David Stan. Petică a marcat 18 puncte, iar Stan a bifat 10 puncte și câteva recuperări extrem de importante. "Ne bucurăm de această victorie, mai ales că a fost un meci jucat în deplasare. Echipa este mai puternică față de anul trecut. Am legat o conexiune bună chiar de la început, ceea ce cred că s-a putut observa și pe teren", ne-a spus David Stan.

Acesta a fost completat de Andrei Petică, bucuros de revenirea la Galați, după o perioadă petrecută la echipe din Sibiu și din Capitală. "Mă bucur foarte mult să revin acasă și să joc pentru publicul gălățean. Aștept cu nerăbdare primul meci de pe teren propriu, unde dorim să oferim un spectacol de calitate și, bineînțeles, să obţinem o nouă victorie pentru oraşul nostru. Sunt foarte mulțumit de echipă, de stafful tehnic și de modul în care arătăm ca grup", a declarat Petică.

Echipa CSM Galați: Prijovici (21 puncte), Petică (18), Mitrovici (18), Harris-Dyosn (15), Stan (10), Strong (6), Calenic (3), Heyes (2) și Ciotlăuș. Au mai fost pe bancă tinerii Păduraru, Gherman și Azaria.
În următorul weekend, CSM Galați are etapă liberă în campionat și ar putea disputa o partidă amicală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(29.10)

A treia la rând! CSM Galați câștigă meci după meci în deplasare

Echipa de baschet de la CSM Galați a urcat la trei numărul victoriilor consecutive obținute în acest debut de campionat, toate trei obținute în meciuri jucate în deplasare.

Ultima ispravă a echipei pregătite de Florin Nini s-a înregistrat în etapa a V-a din Conferința B q LNBM. Gruparea gălățeană s-a impus cu scorul 89-73 pe terenul celor de la C SM Focșani. Vrâncenii au început mai bine și au condus la finalul primului sfert cu 21-19, după ce au condus chiar şi cu 11-2. În debutul celui de al doilea parțial, CSM Focșani s-a desprins la +6, scor 26-20, ecart ce a fost strâns de CSM Galați până la pauza mare. După 20 de minute din meci, CSM Focșani avea avans minim, scor 39-36. La debutul în repriza secundă, CSM Galați a preluat inițiativa și s-a desprins la +3, scor 45-42 în debut, +5 spre final, scor 55-50, și +10 la finalul sfertului trei, scor 62-52. În sfertul patru, CSM Galați și-au păstrat avantajul, mai mult și-au mărit avansul la +18, scor 87-69, iar final meciul s-a încheiat cu +16 CSM Galați, 89-73.

Luka Mitrovic a fost cel mai bun marcator al meciului cu 27 de puncte, urmat de Harris Dyson cu 17 puncte, Nedeljko Prijovic 13 puncte, Marius Ciotlăuș 8 puncte, Andrei Patică 7 puncte, Jalen Heyes 4 puncte. Pentru echipa pregătită de Florin Nini au mai jucat: Alexandru Păduraru, Teodor Gherman, David Stan, Meir Azaria și Sebastian Boghean – jucător ce a debutat la 14 ani în LNBM.

Cu 3/1 la general, CSM Galați este pe primul loc în Conferința B, la egalitate cu SCM Timișoara. Pentru CSM Galați, urmează un nou meci în deplasare. La 19 noiembrie, formația gălățeană va evolua în Arena de Baschet din Capitală cu nou promovata ABC Laguna.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(1.11)

Baschetbalistul Sebi Boghean, în echipa de seniori la doar 14 ani

Cel mai tânăr debut la un meci de Liga Națională de baschet din România a fost înregistrat weekendul trecut, pentru CSM Galați în succesul de la Focșani (89-73).

 14 ani, 9 luni și șase zile este vârsta la care Sebastian Boghean a scris prima sa parte de istorie în baschetul românesc, prin faptul că este cel mai tânăr debutant din scriptele Ligii Naționale. O vârstă la care mulți nici nu știu ce căi să urmeze. Gălățeanul Sebi Boghean însă, dincolo de talentul aparte pe care îl etalează în baschet, are și capacități intelectuale și cognitive ieșite din comun.

”Chiar mi-a spus cineva din baschet, după meci, că am riscat foarte mult prin introducerea sa, într-un moment în care încă nu eram în controlul partidei, dar eu cunosc foarte bine capacitatea lui Sebi și am încredere deplină în ceea ce poate să facă pe teren, chiar dacă este la o astfel de vârstă fragedă. Întotdeauna mi-a plăcut să acord credit tinerilor jucători, iar atunci când talentul, munca și capacitatea mintală fac casă bună, așa cum e în cazul lui Sebi, nu te mai uiți în buletin să vezi câți ani are, încerci să-l sprijini cât mai mult să-și atingă potențialul”, ne-a spus Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați, care a avut curajul necesar să-l trimită cu succes pe teren pe Boghean, într-un meci dificil de campionat, pe care echipa sa l-a și câștigat până la urmă.

Referitor la ceea ce urmează pentru Sebi, antrenorul gălățenilor ne-a spus că nu este o apariție periodică, ci speră ca sportivul său să ridice nivelul pentru a face parte din echipă meci de meci. ”I-am și transmis că acest debut îl responsabilizează să muncească dublu față de cât a făcut-o până acum. Dacă până acum a muncit foarte mult pentru a ajunge aici, de acum înainte trebuie și mai mult! El face parte din lotul nostru alături de alți jucători tineri, precum Buboiu – de doar 15 ani, (dar care a suferit o accidentare), Gherman, Azaria sau Păduraru și le voi acorda credit tinerilor în continuare”, a completat Nini.

Conducător de joc de mare perspectivă

Sebastian Boghean măsoară 1,91 m înălțime, evoluează pe post de conducător de joc și face deja parte din lotul național de juniori. S-a apucat de baschet la vârsta de 6 ani, atras de una dintre acțiunile Clubului Phoenix. De altfel, Sebi evoluează pentru Academia de Baschet Phoenix la categoria de juniori (antrenor Dalibor Destanovici), fiind vicecampion național alături de echipa sa la Under 15 în sezonul precedent.

Despre debutul în Liga Națională, presărat cu emoțiile inerente momentului, Sebi s-a declarat și mai motivat de acum înainte pentru ceea ce are de făcut. ”Pentru mine, debutul a fost un vis devenit realitate. În plan individual, vreau să cresc tot mai mult în joc, iar ca echipă îmi doresc să ajungem cât mai sus în sezonul regulat în campionatul de seniori. Simt că stafful și colegii din echipă nu puteau să mă primească mai bine decât au făcut-o, mă înțeleg și mă ajută la fiecare antrenament, dar și în viața de zi cu zi. Se simte diferența de forță față de ceilalți colegi, e normal, dar asta nu mă face decât să trag și mai tare de mine ca să fiu și eu acolo cu ei”, ne-a spus Sebi Boghean.

În spatele său a existat întotdeauna sprijin moral din partea părinților săi și din partea frățiorului mai mic, Fabian, care a pășit pe direcția unui alt sport – fotbalul.

”Doresc să mă autodepășesc zi de zi, să devin din ce în ce mai bun, iar peste ani să pot să fiu recunoscut ca un bun baschetbalist. Părinții au fost la meci, mi-au spus că s-au văzut emoțiile mele la debut, dar m-au încurajat și m-au motivat, la fel ca și felicitările primite de la prieteni. Meciul de debut de la Focșani mi-a dat încredere și mă motivează să continui. Așa cum mi-am propus înaintea sezonului, voi respecta ceea ce mi-am impus: să nu mă opresc niciodată din a munci, niciodată să nu mă mulțumesc cu puțin, iar aroganța îmi va face numai rău”, a completat Sebi.

Fanii gălățeni vor avea ocazia să-l vadă la lucru pe Sebi Boghean (cu numărul 1 pe echipament), alături de echipa de seniori a CSM Galați, pe 16 noiembrie, când gruparea gălățeană va avea meci la Sala Sporturilor ”Dunărea” cu CSM Oradea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Miercuri, primul meci pe teren propriu pentru CSM Galați

După cinci meciuri consecutive jucate pe terenuri străine, patru în campionat și două în Cupa României, baschetul revine acasă! Miercuri, 16 noiembrie, CSM Galați are programată prima apariție în fața propriilor suporteri din acest sezon.

Începând cu ora 18.00, la Sala Sporturilor Dunărea, formația gălățeană va juca cu una dintre echipele de top din România, CSM CSU Oradea, medaliata cu bronz din sezonul precedent, formație angrenată în FIBA Champions League.

Înaintea duelului din Polivalentă, meci ce se va disputa în devans din etapa a VII-a, (la solicitarea orădenilor gruparea gălățeană acceptat devansarea jocului), cele două echipe se află la egalitate în clasament.

Ambele au disputat câte patru meciuri iar bilanțul este 3/1. CSM Galați a învins Steaua, CSM Constanța și CSM Focșani, iar înfrângerea a fost în prelungiri pe terenul celor de la Dinamo, în timp ce Oradea a învins Dinamo, Timișoara și Voluntari, Steaua, la București, fiind prima echipă care a învins Oradea în actuala ediție a LNBM.

Pentru jocul de miercuri intrarea spectatorilor se va face pe bază de bilet, iar prețul unui tichet de acces este de 10 lei.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați le-a ținut piept o repriză celor de la CSM Oradea

La prima apariție pe teren propriu în acest sezon, echipa de baschet de la CSM Galați a reușit să ofere o replică consistentă celor de la CSM CSU Oradea, medaliata cu bronz a sezonului trecut.

Trupa antrenată de Florin Nini a început mai bine meciul și s-a desprins la nouă puncte la finalul primului sfert, scor 22-13. Formația orădeană a reacționat în sfertul al doilea, parțial câștigat cu 30-19, iar la finalul primei reprize Oradea avea avantaj de o posesie, scor 43-41. În partea secundă, Oradea s-a desprins decisiv, chiar dacă formația gălățeană a încercat revenirea în mai multe rânduri.

Luka Mitrovic cu 22 de puncte a fost cel mai bun marcator de la CSM Galați. Pentru CSM Galați au mai marcat: Prijovic 13 p, Stan 12p, Calenic 8p, Ciotlăuș 8p, Hayes 5p, Petică 5p, Strong 2p.

CSM Galați este pe locul 3 în Conferința B din LNBM cu 3/2 la general și va juca următorul meci sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 17.00, pe terenul ultimei clasate, Laguna București.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați este pe 2 în LNBM, după a patra victorie din sezon

Echipa de baschet de la CSM Galați a urcat la patru numărul victoriilor în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa lui Florin Nini a învins sâmbătă, în etapa a VI-a din LNBM, cu scorul de 61-46, formația Laguna Sharks București, meci disputat pe terenul echipei bucureștene.

Jucătorii formației gălățene nu au avut parte de un debut confortabil de meci. Au cedat primul sfert la o posesie, scor 16-19, iar al doilea parțial a fost cedat de CSM Galați la cinci puncte, scor 12-17, iar la pauza mare Laguna conducea cu 36-28. Partea secundă a fost total la discreția gălățenilor care s-au impus cu 19-5 în sfertul trei și 14-5 în al patrulea parțial. Cei mai buni marcatori ai meciului au fost: Harris Dyson, Prijovic și Mitrovic, toți cu câte 13 puncte marcate. Petică și Calenic au marcat câte 5 puncte pentru CSM Galați, Ciotlăuș 4, Armus, Strong și Hayes câte două.

După a patra victorie stagională, CSM Galați este pe locul 2 în Conferința B din LNBM cu 4/2 la general. Pentru CSM Galați urmează un nou meci în deplasare. La 3 decembrie, formația gălățeană va juca pe terenul vicecampioanei CSO Voluntari. După jocul din Ilfov, trupa lui Florin Nini are programate o serie de șase meciuri consecutive pe teren propriu.

În jocul de la București, pentru CSM Galați a debutat Mladen Armus. Ultima achiziție a gălățenilor este un jucător sârb de 2.08 metri. Armus a jucat ultima oară în NCAA, campionatul universitar nord american, pentru Boise State Broncos, iar mediile lui sunt: 7.3 puncte marcate, 7.2 recuperări, 1.0 pase decisive.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

CSO Voluntari - CSM Galați 102-81

CSM Galați a pierdut meciul de pe terenul vicecampioanei

Echipa de baschet de la CSM Galați a jucat duminică în etapa a VIII-a din LNBM pe terenul vicecampioanei și deținătoarei Cupei României, CSO Voluntari. Jocul din Ilfov a fost pierdut de gruparea gălățeană cu scorul 81-102 (21-30 19-24 21-26 20-22).
Darrion Strong a fost principalul marcator pentru CSM Galați cu 21 de puncte, urmat de Luka Mitrovic 17 puncte și 9 pase decisive, Andrei Calenic și Nedeljko Prijovic ambii cu câte 13 puncte, Mladen Armus 9 puncte, Marius Ciotlăuș 6 puncte, David Stan 2 puncte. Au mai jucat: Andrei Petică, Juhwan Koffi Harris Dyson, Meir Azaria, Iannis Păduraru. Rezervă neutilizată a fost Andrei Gherman.

CSSM Galați este pe locul 4 în clasamentul Conferinței B cu 4/3 la general. Pentru CSM Galați urmează meciuri cu SCM Timișoara, liderul Conferinței, Dinamo, Steaua, CSM Constanța, CSM Focșani și Laguna București, toate pe teren propriu, primele patru în acest an.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.