Jump to content

CSM Galaţi - baschet masculin (2022-2023)


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Primul transfer reușit de gălățeni

Gruparea gălățeană de baschet masculin a început deja campania de structurare a lotului pentru sezonul următor. Astfel, cei de la CSM Galați au oficializat transferul lui Andrei Calenic, pivot în vârstă de 23 de ani, ce a evoluat ultima oară pentru Dinamo București. Măsoară 2,09 metri și este bine cunoscut de către antrenorul Florin Nini.

Pe lângă aducerea lui Calenic, cei de la CSM Galați au reușit să semneze prelungirea contractului pentru încă două sezoane cu Marius Ciotlăuș, iar din lotul de anul trecut sigur se vor mai regăsi și în ediția următoare de campionat gălățenii David Stan și Theodor Gherman.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

CSM Galați, transfer de la vicecampioană

Echipa de baschet a CSM Galați a reușit să facă un transfer important, mai ales în perspectiva regulii cu jucătorii români în teren. Astfel, gruparea gălățeană l-a legitimat pe Iannis Păduraru, care în ultimul sezon a jucat pentru CSO Voluntari, vicecampioana României. În vârstă de doar 18 ani, Păduraru măsoară 1,89 și joacă pe postul de conducător. Acesta este component al lotului de tineret al României și este considerat unul dintre tinerii talentați ai baschetului românesc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Șapte români, în lotul CSM Galaţi

Noul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin va fi unul în care există posibilitatea ca, în urma solicitării Ministerului Tineretului și Sportului, să fie necesară prezența permanentă a doi jucători români în teren. În acest sens, cei de la CSM Galați au reușit să parafeze noi contracte cu tinerii Theodor Gherman și Meir Azaria, ajungând astfel la șapte români legitimați pentru ediția următoare a campionatului.

Antrenorul Florin Nini se va mai putea baza pe David Stan, Alexandru Duică, Ianis Păduraru, Andrei Calenic și Marius Ciotlăuș. Pe lângă aceștia, e de așteptat să mai apară și noi tineri jucători gălățeni în lot.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Liga Națională de Baschet Masculin va avea un nou format în sezonul care va debuta în 28 septembrie 2022

Sezonul 2022-23 al Ligii Naționale de Baschet Masculin vine cu un nou format competițional. Cele 18 echipe participante vor fi împărțite în două grupe, în funcție de clasarea din stagiunea precedentă.

Componența celor două Conferințe este următoarea:

Conferința A: U-BT Cluj, FC Argeș Basketball, SCM Universitatea Craiova, BC CSU Sibiu, CSM Petrolul Ploiești, CSM Târgu Jiu, Rapid București, CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș

Conferința B: CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, SCM Ohma Timișoara, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Galați, CSM Focșani și Laguna București

Acestea vor juca meciuri-tur retur între ele, iar apoi primele cinci din fiecare grupă ar urma să avanseze în faza a doua a sezonului regulat. Acolo, fiecare echipă joacă în dublă manșă împotriva celor cinci echipe provenite din cealaltă conferință. Primele opt clasate vor avansa în play-off, unde începând cu anul acesta, seriile din sferturile de finală și semifinale se vor juca pe sistemul „Best of 5”, pe când finala se va juca pe sistemul „Best of 7”.

La polul opus, celelalte opt echipe (patru din fiecare conferință) care nu au avansat în faza a doua a sezonului regulat vor adopta același sistem de joc pentru stabilirea ierarhiei locurilor 11-18.

Noul sezon competițional din LNBM va debuta pe 28 septembrie, când CSM Galați va juca în deplasare, cu Dinamo București. Playoff-ul va începe în 12 aprilie și se va încheia cel târziu în data de 31 mai.

Cupa României va debuta în perioada 1-3 octombrie. Cele 18 echipe vor fi repartizate în 6 grupe de câte 3 echipe. Primele clasate și cele mai bune locuri 2, se vor califica la Turneul Final.

realitateadegalati.net

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Grupă cu Rapid și Focșani pentru CSM Galați în Cupă

Cupa României la baschet masculin se va disputa într-un nou format începând din acest sezon. Cele 18 echipe din LNBM vor juca în Cupă în șase grupe de câte trei echipe. În urma tragerii la sorți a meciurilor CSM Galați va juca în Grupa F alături de cei de la Rapid București și CSM Focșani.

A fost o tragere la sorți fără capi de serie. CSM Galați a scăpat de echipele de top: U BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, FC Argeș sau CSO Voluntari. În schimb gălățenii vor avea de înfruntat Rapid București, echipă întărită consistent în această pauză, și CSM Focșani.

Meciurile din grupă se vor juca în perioada 1 -3 octombrie, iar CSM Galați va juca la București, sala Rapid. La finalul jocurilor din grupă echipa de pe primul loc va obține calificarea la turneul final, Final 8. La turneul final vor obține calificarea și cele mai bune două locuri doi din cele șase grupe. Turneul final al Cupei României are programate ca date de disputare 11-15 februarie 2023.

CSM Galați a înregistrat în ediția precedentă a Cupei cea mai bună performanță. Echipa pregătită de Florin Nini a jucat la turneul final, final 4, de la Craiova.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Noul campionat, la cea mai tare ediție

CSM Galați își propune să facă o figură frumoasă în 2022-2023, cu un nou format și mari ambiții la mijloc.

Fenomenul baschetului atinge cele mai mari cote în România ca nivel de bugete la echipele de club în ediția 2022-2023 a Ligii Naționale Masculine, campionat cu participarea a 18 competitoare. Printre acestea se numără și CSM Galați, grupare antrenată de Florin Nini, care s-a remarcat în ultimele sezoane cu două rezultate de evidențiat: calificarea în faza de play-off (2020-2021) și accederea în final four-ul ”Cupei României” (2021-2022). Pentru ca figura să se repete în noul sezon, misiunea va fi infinit mai grea, întrucât majoritatea echipelor participante în LNBM au crescut considerabil nivelul bugetelor. De exemplu, Rapid a devenit una dintre cele mai bogate echipe după ce, până în sezonul trecut, se mulțumea cu simpla participare la competiție.
”Se anunță a fi un sezon extrem, extrem de dificil. Este și un nou format, de această dată se va și retrograda, iar toate echipele își iau măsurile necesare pentru a reuși să facă un sezon cât mai bun.  Noi am început deja pregătirile cu o parte din jucători, va fi foarte greu de ținut pasul cu echipele care au buget de peste un milion de euro, dar trebuie să muncim și mai mult pentru a acoperi acest deficit. Așa cum se știe, filosofia mea este să credem în șansele noastre în orice meci și să încercăm să câștigăm chiar și atunci când nimeni nu ne acordă nicio șansă de reușită”, a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.
Nini a dat startul pregătirilor de luni, 8 august, cu jucătorii români, urmând ca până la finalul lunii lotul să fie completat și cu transferuri de baschetbaliști străini.

CSM Galați, în Conferința B

Așa cum spuneam mai devreme, sezonul următor al LNBM va avea un format inedit. Cele 18 echipe au fost împărțite în două conferințe, A și B. Se va juca în sistemul de fiecare cu fiecare în dublă manșă. Apoi, la finalul sezonului regulat din Conferință, primele cinci clasate în fiecare grupă vor avansa în faza a doua din sezonul regulat, unde vor intra cu rezultatele înregistrate în compania celorlalte patru echipe din propria conferință. De asemenea, se va juca în dublă manșă. Același principiu se păstrează și pentru grupa valorică inferioară, cea a locurilor 11-18 (ultimele patru din fiecare conferință).
După faza a doua urmează ca primele opt clasate să joace în formula clasică de cel mai bun din trei meciuri, în faza de play-off, după clasarea obținută: 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5.
CSM Galați a fost desemnată în Conferința B, alături de următoarele echipe: CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM Timișoara, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Focșani și Laguna București.
Prima etapă a noului sezon este programată să înceapă pe 28 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Jucător sârb în lotul CS Municipal

Nedeljko Prijovici este noul jucător al CS Municipal Galați. S-a născut în Serbia, are 2,03 metri și evoluează în pozițiile 3-4. Baschetbalistul are 26 de ani, a jucat câțiva ani peste Ocean, în NCAA, și a revenit anul trecut în țara natală unde a evoluat pentru Sloboda Uzice. Nedeljko a avut o medie de 13,6 puncte pe meci.
Noua achiziție poate fi o piesă importantă în mecanismul pe care îl imaginează Florin Nini pentru sezonul 2022-2023.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

(Sâmbătă, 27 august 2022)

Gălățenii au adus trei străini

Echipa de baschet masculin a CSM Galați, pregătită de antrenorul Florin Nini, a reușit să perfecteze transferurile a trei jucători străini în vederea noului sezon. Aceștia sunt Milos Nikolici (conducător de joc, 26 ani), Nedeljko Prijovici (26 ani) și Juhwan Harris-Dyson (24 ani).

Primii doi sunt sârbi, iar cel de-al treilea este din SUA. Aceștia s-au alăturat deja lotului pregătit de Florin Nini, din care mai fac parte jucătorii români: Ciotlăuș, Petică, Calenic, Stan sau Gherman, plus juniorii care vor fi promovați la prima echipă în acest sezon.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Al doilea american sub comanda lui Florin Nini la CSM Galaţi

CSM Galaţi are intenţii serioase pentru sezonul 2022-2023 din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Cupa României. Conducerea administativă împreună cu cea tehnică au făcut eforturi mari şi au reuşit să obţină semnătura americanului Darrion Strong More, 28 ani, 185 cm, 84 kg, guard. Strong a jucat în cariera sa până acum în NCAA, Slovacia, Bosnia Herţegovina şi nu va fi la prima experienţă în România. Jucătorul de peste Ocean a evoluat în sezonul precedent la BC SCM Timişoara, unde a realizat mediile statistice: 26,5 minute, 16,2 puncte, 2,4 recuperări, 3,2 pase decisive şi 0,8 intercepţii, iar procentajele au fost următoarele: 56,7% la aruncările de 2 puncte, 37% la cele de 3 puncte şi 76,1% la linia de fault. Echipa gălăţeană pregătită de Florin Nini a mai transferat în această vară trei stranieri: americanul Juhwan Harris Dyson 24 ani şi sârbii Nedeljko Prijovic 27 ani şi Miloş Nikolic, 26 ani.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați și-a conturat lotul pentru un nou sezon în LNBM

Echipa de baschet de la CSM Galați își configurează lotul pentru noul sezon competițional. Lotul echipei pregătite de Florin Nini are în componență până în acest moment 13 jucători, din care 4 străini.

Cea mai recentă achiziție a clubului gălățean este cea a americanului Darrion Strong Moore. Americanul de 28 de ani, 1.85 m, este conducător de joc și a evoluat ultima oară în LNBM pentru SCM Timișoara unde a avut o medie de 16,2 puncte marcate pe meci.

Tot de peste Ocean vine și Juhwan Harris-Dyson. În vârstă de 24 de ani americanul de 1.96 m vine la CSM Galați de la BBG Herford, formație ce activează în Liga a II-a din Germania.

În noua ediție a LNBM sau a Cupei României formația gălățeană va beneficia și de aportul jucătorilor ce provin din Serbia. Unul dintre ei va fi Nedeljko Prijovic. Nedeljko Prijovic este un jucător de 2.03 m care evoluează în pozițiile 3-4. Sportivul de 26 de ani a jucat câțiva ani peste Ocean, în NCAA. Prijovic a jucat sezonul trecut în Serbia pentru Sloboda Uzice, formație pentru care a înregistrat o medie de 13,6 puncte marcate pe meci.

Miloș Nikolic este al doilea jucător al CSM-ului ce provine din Serbia. Este un conducător de joc de 26 de ani cu 1.86 m înălțime. Sezonul trecut a evoluat pentru Pelister, în Macedonia de Nord, unde a înregistrat o medie de 14,8 puncte marcate pe meci.

Nu vor lipsi din rotația CSM-ului pentru noul sezon jucătorii autohtoni. În noul sezon pentru CSM Galați a perfectat transferul lui Andrei Petică. Gălățeanul Andrei Petică, 29 de ani, va evolua din nou sub comanda antrenorului Florin Nini, cel care l-a format la echipele de juniori ale Academiei de Baschet Phoenix Galați. După experiență de la Phoenix din LNBM Petică a mai trecut pe CSU Sibiu și Știința București. Andrei Petică, 1.95 m, evoluează la o echipă din Galați după cinci ani petrecuți la Sibiu sau București. Marius Ciotlăuș, Alexandru Duică, David Stan, Andrei Calenic, Ianis Păduraru, Andrei Petică, Theodor Gherman și Meir Eliahu Azaria sunt ceilalți jucători români din rotația CSM Galați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Turneu în Serbia pentru echipa de baschet de la CSM Galați

Echipa de baschet de la CSM Galați, formație ce va activa în LNBM și în sezonul ce va începe peste puțin timp, se află în aceste zile în Serbia unde susține un turneu de pregătire. Trupa condusă de Florin Nini a și susținut un meci de pregătire în Serbia, joc câștigat de CSM Galați cu socrul 80-68 contra celor de la KK Radnik Smederevska Palanka, formație din liga secundă a Serbiei.

Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați, s-a declarat încântat de condițiile de pregătire din Serbia, dar și de implicarea jucătorilor. „Totul decurge excelent în cantonamentul din Serbia. Avem lotul aproape complet. Sunt foarte mulțumit de modul în care se implică jucătorii. Cea mai mare satisfacție vine de la faptul că avem din ce în ce mai mulți jucători născuți, formați și crescuți în Galați”, a spus Florin Nini pentru pagina de facebook a clubului gălățean.

Legat de Conferința din LNBM, detalii aici, Florin Nini a declarat: „În ceea ce privește partidele din campionat, pot să spun că am nimerit într-o grupă foarte dificilă, iar primul meci îl vom disputa pe terenul lui Dinamo, echipă care s-a întărit foarte mult în această vară”, a declarat Nini.

Conform lui Florin Nini, la revenirea din Serbia gruparea gălățeană va mai disputa alte două jocuri de verificare, 16 și 17 septembrie, pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu.

sportgalati.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dublă victorie amicală pentru CSM Galați la Târgu Jiu

La revenirea din stagiul de pregătire din Serbia, echipa de baschet de la CSM Galați a susținut două jocuri de verificare la Târgu Jiu cu CSM-ul din localitate. Cele două jocuri cu colega de eșalon au fost câștigate de formația pregătită de Florin Nini. După 78-71 în primul meci, formația gălățeană s-a impus cu 82-71 în cel de al doilea joc al dublei amicale. Victoriile de la Târgu Jiu vin după succesul, scor 80-68, contra celor de la KK Radnik Smederevska Palanka, formație din liga secundă a Serbiei.

Altfel, CSM Galați va juca în Conferința 2 din LNBM, iar adversarele vor fi: CSO Voluntari – vicecampioana României, CSM CSU Oradea – medaliata cu bronz a sezonului trecut, Dinamo București, SCM Timișoara – formații ce au evoluat în play-off sezonul trecut, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Focșani și Laguna București.

În Cupa României, cealaltă competiție internă în care CSM Galați este angrenată, jucătorii formației gălățene vor avea de înfruntat Rapid București, echipă întărită consistent în această pauză și CSM Focșani. Meciurile din grupă se vor juca în perioada 1-3 octombrie, iar CSM Galați va juca la București, Sala Rapid.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Gălățenii încep sezonul cu meciuri în deplasare

Echipa de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Galați a parcurs o perioadă de pregătire intensă, iar de săptămâna viitoare intră în ritmul jocurilor oficiale.

Ultimele două sezoane au adus rezultate nesperate pentru CSM Galați. După ce s-a clasat pe loc de play-off (2020-2021) și s-a calificat la turneul final al "Cupei României" (2021-2022), formația pregătită de Florin Nini are de înfruntat un sezon intens, cu un nou format în Liga Națională.

Așa cum a obișnuit fenomenul baschetbalistic, startul meciurilor oficiale se dă prin cele din "Cupa României". Astfel, gălățenii au fost desemnați în faza grupelor alături de Rapid București și CSM Focșani, cu care vor juca în Capitală.

"«Cupa României» este o competiție aparte, cu un specific diferit față de ceea ce presupune un campionat. Poate că unii nu știu, dar Rapid București va fi una dintre forțele baschetului românesc în acest sezon, ca urmare a investițiilor masive, așa că nu are cum să fie ușor. De asemenea, CSM Focșani este o echipă bună, care a avut o anumită constanță în ultimii ani. Cât despre noi, am efectuat un stagiu de pregătire în Serbia, acolo unde am disputat și patru partide amicale. Încercăm să formăm un grup unit, să devenim o echipă capabilă să se lupte pentru șansa ei, indiferent de adversarul întâlnit", a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.

Pe lângă meciurile din Serbia, CSM Galați a reușit să câștige două partide amicale contra unui adversar din Liga Națională, CSM Tg. Jiu, chiar pe terenul gorjenilor: 78-71 și 82-71.

Gălățeanul Petică a revenit acasă

Din lotul gălățenilor pentru noul sezon se remarcă revenirea acasă a lui Andrei Petică, jucător crescut la Phoenix, care a trecut apoi pe la CSM Sibiu și Laguna București. Pe lângă Petică, la capitolul noutăți au mai fost anunțați jucătorii Andrei Calenic (ultima oară la Dinamo), Nedeljko Prijovic, Milan Nikolic, Darrion Strong (venit de la SCM Timișoara) și Juhwan Koffi.

Din lotul de anul trecut au rămas cinci jucători români: Marius Ciotlăuș (căpitanul echipei), gălățenii David Stan și Theodor Gherman, plus tinerii Azaria Meir și Marian Duică.

Campionatul, împărțit în două conferințe

La scurt timp după meciurile din "Cupa României" se dă startul jocurilor de campionat, acolo unde Liga Națională a fost împărțită în două conferințe, după clasările din sezonul trecut. CSM Galați a fost repartizată într-o grupă alături de CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM Timișoara, Dinamo, Steaua, Laguna București și CSM Focșani.

Prima întâlnire cu publicul gălățean este programată pe 8 octombrie, când CSM Galați va primi vizita celor de la Steaua București, după ce runda inaugurală îi va găsi pe gălățeni într-o deplasare pe terenul lui Dinamo.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.