Jump to content

Program internaţional de ecologizare a Dunării


dcp100168

Recommended Posts

Program internaţional de ecologizare a Dunării

De Ziua Dunării, Kaufland România și Lidl România, parte din grupul Schwarz, anunță că se alătură programului "River Cleanup Collective

Dunăre", urmând să întreprindă acțiuni de colectare a plasticului de pe malurile fluviului.
Kaufland România, împreună cu partenerul strategic, asociația "Act for Tomorrow", va organiza, pe 3 septembrie, acțiuni de ecologizare pe malurile Dunării și la vărsarea unor afluenți în Dunăre, râurile Cerna, Jiu, Olt și Argeș. Sunt vizate zonele cu cele mai mari acumulări de deșeuri. Pentru a acoperi zonele greu accesibile, se va interveni cu caiace, iar "vedeta" ecologizărilor va fi Ebisu, prima ambarcațiune din Europa 100% electrică, cu zero emisii de carbon, care colectează deșeurile din apă. Ambarcațiunea, denumită după zeul japonez considerat protectorul apelor, este alimentată de panouri solare și poate colecta, în câteva ore, peste 300 kg de plastic, sticle, metal sau textile, cu lățimi de până la 80 cm.
Lidl și partenerii săi vor desfășura acțiuni de ecologizare a Dunării, în perioada 1-7 septembrie, de la intrarea Dunării în țară și până la Galați. Vor fi și două proiecții tematice, la Giurgiu și Oltenița, precum și workshopuri în Giurgiu, Călărași, Brăila și Galați, la care participanții vor învăța cum să spele corect plasticul și apoi să realizeze diverse obiecte utile traiului de zi cu zi.
În aceeași perioadă, va avea loc o ecologizare-maraton, cu opriri ale patrulei "Zero Plastic" în puncte-cheie din zona Deltei.
Lansat de grupul Schwarz în 2022, "River Cleanup Collective
Dunăre" este un program de colectare a plasticului din Dunăre, ce are loc simultan în țările riverane Dunării unde grupul este prezent.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.