Jump to content

Teatrul Dramatic va fi renovat cu bani din PNRR


dcp100168

Recommended Posts

Finanțare obținută prin PNRR pentru renovarea Teatrului Dramatic

Galațiul a câștigat o finanțare de 15.103.631 de lei, bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini".
Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat, joi, 30 iunie, zece noi contracte de finanțare prin Componenta C5 - Valul Renovării din PNRR, în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Între acestea se află și Dramaticul gălățean.
Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", conform documentelor realizate de Primărie, imobilul, inclus pe lista monumentelor istorice, a beneficiat, în ultimii ani, doar de reparaţii curente, motiv pentru care se doreşte reabilitarea şi modernizarea lui.
Mai trebuie spus că municipalitatea a depus cereri de finanțare și pentru Palatul "Simion Gheorghiu", Căminul de Bătrâni "Ştefan cel Mare", sediul SC Gospodărire Urbană, dar şi pentru alte clădiri importante ale oraşului - unele ajunse în stadiu avansat de degradare. Rămâne de văzut dacă Valul Renovării va ajunge și la ele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va fi renovat cu fonduri PNRR

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Este vorba despre un contract în valoare de 15.103.631 de lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pentru acest obiectiv, prin proiect sunt prevăzute următoarele: lucrări de consolidare seismică a clădirii; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă; lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice; utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; modernizarea instalațiilor de iluminat; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice etc.

Până la această dată, Primăria municipiului Galați a depus pentru finanțare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de 85.824.572 euro. Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (școli, grădinițe, spitale, fostele cinematografe „Țiglina”, „Dacia” și „Flacăra” etc.), şapte proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic etc.), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe). De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru: achiziția a 20 de autobuze electrice; extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de stații de reîncărcare; actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați, precum și două proiecte privind construirea de creșe. 

S-a obţinut până acum finanțarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați (769.930 euro) și renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Costurile renovării Teatrului Dramatic, pe masa aleșilor locali

Consolidarea structurii de rezistență, restaurarea clădirii cu caracter de monument, a fațadelor, acoperișurilor și elementelor decorative cu refacerea celor distruse sau dispărute, montarea unor obiecte de iluminat de epocă, dar şi montarea de panouri solare pentru asigurarea apei calde de consum și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea parțială de energie electrică, acestea sunt cele mai importante lucrări de care ar urma să beneficieze Teatrul Dramatic "Fani Tardini", în cadrul unei investiții finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", contractul de finanțare pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Galați a fost semnat. Investiția va fi finanțată cu 17.973.321 de lei cu TVA din PNRR - Componenta 5 - Valul Renovării.

Costurile totale ale lucrărilor de care ar urma să beneficieze imobilul au ajuns pe masa aleșilor locali. În documente se arată că imobilul amplasat pe strada Domnească nr. 59 este construit în perioada 1933-1940, fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice. De-a lungul timpului, a avut funcțiuni diferite: Palatul Cultural "V.A. Urechia", Garnizoana sovietică pentru Casa ofițerilor (1946), Teatrul de Stat Galați (perioada 1955-2000), Teatrul Dramatic "Fani Tardini" (2000 - prezent). Clădirea prezintă degradări pronunțate ale structurii de rezistență, fisuri și o izolație termică defectuoasă.

Proiectul de renovare prevede, în primul rând, consolidarea structurii de rezistență a imobilului, restaurarea și reabilitarea clădirii cu caracter de monument, restaurarea fațadelor, acoperișurilor, elementelor decorative cu refacerea integrității unor elemente degradate, distruse sau dispărute. De asemenea, se impun refacerea șarpantei și înlocuirea învelitorii, reabilitarea instalației de iluminat, dar și montarea de obiecte de iluminat de epocă. Pe lângă izolarea termică a fațadelor și refacerea finisajelor, termoizolarea terasei și înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire, ar urma să fie instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice, precum și înlocuirea totală a instalațiilor. Proiectul mai cuprinde amenajarea cu mobilier adecvat și/sau alte elemente decorative, facilități pentru persoane cu dizabilități, protecție împotriva incendiilor, securitate și protecție generală.

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 30.082.557 de lei, iar durata de realizare este estimată la 24 de luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Proiectanți pentru renovarea Teatrului Dramatic

Doi ofertanți - Arhidesign GS și Be Home Concept - își dispută contractul de proiectare pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galați. Suma pusă în joc la licitație se ridică la 523.899 de lei fără TVA, contractul urmând să fie atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate-preț".

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", Primăria municipiului Galați a semnat în vara anului trecut contractul de finanțare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic. Este vorba despre un contract în valoare de 15.103.631 de lei fără TVA, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Numai că valoarea totală a investiției a fost calculată la 30.082.557 de lei, iar durata de realizare este estimată la 24 de luni.

Clădirea monument istoric care găzduiește Teatrul Dramatic a fost construită în perioada 1933-1940, iar acum prezintă degradări pronunțate ale structurii de rezistență, fisuri și o izolație termică defectuoasă. Tocmai de aceea are nevoie de lucrări ample: consolidarea structurii de rezistență, restaurarea fațadelor, acoperișurilor și a elementelor decorative, urmând să fie refăcute cele distruse ori dispărute. Pe lângă izolarea termică a fațadelor, termoizolarea terasei și înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire, ar urma să fie instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice, precum și înlocuirea totală a instalațiilor. Pentru punerea lor în operă este, însă, nevoie de proiectanți.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Licitație pentru renovarea Teatrului Dramatic

Nu mai puțin de 19.825.095 de lei fără TVA este valoarea estimată a contractului de lucrări pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, lansat în licitație de Primăria Galați. Ofertele din partea constructorilor sunt așteptate până pe 5 februarie 2024.

Proiectul cuprinde lucrări de reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități etc.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Trebuie spus că sediul Teatrului Dramatic este o clădire de patrimoniu. Lucrările de construcție la actuala clădire a teatrului au început în 1924 și s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Două oferte pentru renovarea Teatrului Dramatic

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, doi ofertanţi îşi dispută contractul de execuţie a lucrărilor de renovare integrată a Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”. Este vorba despre firmele Euras şi Rovis Lider, fiecare cu propriii subcontractanţi. Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, valoarea estimată a contractului licitat este de 19.825.095 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire „preţul cel mai scăzut”.

Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități etc. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Trebuie spus că sediul Teatrului Dramatic este o clădire de patrimoniu. Lucrările de construcție la actuala clădire a teatrului au început în 1924 și s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Mai trebuie spus că imobilul a beneficiat de ample lucrări de consolidare şi renovare în perioada 2006-2008.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Licitația pentru renovarea Teatrului Dramatic, contestată

Licitația pentru execuția lucrărilor de renovare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” s-a prelungit din cauza unei contestații depuse de unul dintre ofertanți. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins-o ca nefondată, numai că, dacă nemulțumirile ajung în instanță, atribuirea contractului va mai întârzia.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, Primăria Galați a lansat o licitație pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic «Fani Tardini» – execuție lucrări”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru contractul cu o valoare estimată de 19.825.095 de lei fără TVA, având drept criteriu de atribuire „prețul cel mai scăzut”, au depus oferte doi constructori - Euras SRL și Rovis Lider. Conform datelor din portalul achizițiilor publice, pe 28 martie 2024 a fost selectat câștigătorul și comunicat rezultatul procedurii.

Numai că, pe 3 aprilie 2024, firma Euras a contestat acest rezultat, cerând anularea lui și solicitând să-i fie reevaluată oferta.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor i-a respins ca nefondate cererile. Împotriva deciziei pe care Consiliul a pronunțat-o, ofertantul nemulțumit poate face plângere. Prin urmare, licitația s-ar putea prelungi dacă situația ajunge în instanță.

Cert este că Primăria  Galați n-are timp de pierdut. A lansat deja o achiziție pentru serviciile de asistență tehnică de supervizare a lucrărilor de execuție la  Teatrul Dramatic. Valoarea estimată a contractului este de 255.465 de lei fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până pe 13 mai 2024.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Clădirea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va intra în renovare

Clădirea emblematică a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, veche de 100 de ani, va intra în modernizare, după ce au fost atrase fonduri în acest scop prin PNRR.

Principalele lucrări presupun reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces  pentru persoanele cu dizabilități etc.

Contractul atribuit în urma licitației pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic Fani Tardini” are o valoare de 19.698.343,73 lei fără TVA, iar constructor este Rovis Lider SRL. Durata contractului este de  20 luni.

Lucrările de construcție la actuala clădire a teatrului au început în 1924 și s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați

 

Contract atribuit pentru renovarea Teatrului Dramatic

Licitaţia pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic «Fani Tardini»” s-a încheiat cu succes, după ce Curtea de Apel Galaţi a respins ca nefondată plângerea depusă de unul dintre ofertanţi. Contractul de lucrări cu o valoare de 19.698.343 de lei fără TVA şi o durată de 20 de luni a fost atribuit constructorului Rovis Lider SRL.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, doi constructori au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate de Primăria Galaţi pentru renovarea Teatrului Dramatic: Euras SRL și Rovis Lider SRL. Pe 28 martie 2024 a fost selectat câștigătorul și comunicat rezultatul procedurii. Numai că, pe 3 aprilie 2024, firma Euras a contestat acest rezultat, cerând anularea licitaţiei și solicitând să-i fie reevaluată oferta. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor i-a respins ca nefondate cererile. Împotriva acestei decizii, firma a făcut plângere în instanţă şi a pierdut.

Contractul a putut fi astfel atribuit, iar lucrările finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor putea începe. Imobilul va beneficia de reabilitare termică, reabilitare termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități etc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • dcp100168 changed the title to Teatrul Dramatic va fi renovat cu bani din PNRR

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.