Jump to content

Teatrul Dramatic va fi revovat cu bani din PNRR


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Finanțare obținută prin PNRR pentru renovarea Teatrului Dramatic

Galațiul a câștigat o finanțare de 15.103.631 de lei, bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini".
Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat, joi, 30 iunie, zece noi contracte de finanțare prin Componenta C5 - Valul Renovării din PNRR, în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Între acestea se află și Dramaticul gălățean.
Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", conform documentelor realizate de Primărie, imobilul, inclus pe lista monumentelor istorice, a beneficiat, în ultimii ani, doar de reparaţii curente, motiv pentru care se doreşte reabilitarea şi modernizarea lui.
Mai trebuie spus că municipalitatea a depus cereri de finanțare și pentru Palatul "Simion Gheorghiu", Căminul de Bătrâni "Ştefan cel Mare", sediul SC Gospodărire Urbană, dar şi pentru alte clădiri importante ale oraşului - unele ajunse în stadiu avansat de degradare. Rămâne de văzut dacă Valul Renovării va ajunge și la ele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va fi renovat cu fonduri PNRR

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Este vorba despre un contract în valoare de 15.103.631 de lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pentru acest obiectiv, prin proiect sunt prevăzute următoarele: lucrări de consolidare seismică a clădirii; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă; lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice; utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; modernizarea instalațiilor de iluminat; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice etc.

Până la această dată, Primăria municipiului Galați a depus pentru finanțare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de 85.824.572 euro. Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (școli, grădinițe, spitale, fostele cinematografe „Țiglina”, „Dacia” și „Flacăra” etc.), şapte proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic etc.), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe). De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru: achiziția a 20 de autobuze electrice; extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de stații de reîncărcare; actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați, precum și două proiecte privind construirea de creșe. 

S-a obţinut până acum finanțarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați (769.930 euro) și renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Costurile renovării Teatrului Dramatic, pe masa aleșilor locali

Consolidarea structurii de rezistență, restaurarea clădirii cu caracter de monument, a fațadelor, acoperișurilor și elementelor decorative cu refacerea celor distruse sau dispărute, montarea unor obiecte de iluminat de epocă, dar şi montarea de panouri solare pentru asigurarea apei calde de consum și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea parțială de energie electrică, acestea sunt cele mai importante lucrări de care ar urma să beneficieze Teatrul Dramatic "Fani Tardini", în cadrul unei investiții finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", contractul de finanțare pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Galați a fost semnat. Investiția va fi finanțată cu 17.973.321 de lei cu TVA din PNRR - Componenta 5 - Valul Renovării.

Costurile totale ale lucrărilor de care ar urma să beneficieze imobilul au ajuns pe masa aleșilor locali. În documente se arată că imobilul amplasat pe strada Domnească nr. 59 este construit în perioada 1933-1940, fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice. De-a lungul timpului, a avut funcțiuni diferite: Palatul Cultural "V.A. Urechia", Garnizoana sovietică pentru Casa ofițerilor (1946), Teatrul de Stat Galați (perioada 1955-2000), Teatrul Dramatic "Fani Tardini" (2000 - prezent). Clădirea prezintă degradări pronunțate ale structurii de rezistență, fisuri și o izolație termică defectuoasă.

Proiectul de renovare prevede, în primul rând, consolidarea structurii de rezistență a imobilului, restaurarea și reabilitarea clădirii cu caracter de monument, restaurarea fațadelor, acoperișurilor, elementelor decorative cu refacerea integrității unor elemente degradate, distruse sau dispărute. De asemenea, se impun refacerea șarpantei și înlocuirea învelitorii, reabilitarea instalației de iluminat, dar și montarea de obiecte de iluminat de epocă. Pe lângă izolarea termică a fațadelor și refacerea finisajelor, termoizolarea terasei și înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire, ar urma să fie instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice, precum și înlocuirea totală a instalațiilor. Proiectul mai cuprinde amenajarea cu mobilier adecvat și/sau alte elemente decorative, facilități pentru persoane cu dizabilități, protecție împotriva incendiilor, securitate și protecție generală.

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 30.082.557 de lei, iar durata de realizare este estimată la 24 de luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.