Jump to content

United Galaţi - futsal (2022-2023)


dcp100168

Recommended Posts

Gazde în Main Round-ul UCL!

CS United Galați, campioana și deținătoarea Cupei României la futsal, va fi gazda unei grupe din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, ediția 2022-23, a stabilit aseară forul continental.

Poate fi considerat evenimentul anului în sportul gălățean: în toamna acestui an, la Sala Sporturilor Dunărea, trei forțe ale continentului vor întâlni echipa CS United Galați, cel mai longeviv club de pe prima scenă a fotbalului de sală din România. Din perspectiva noastră, longevitatea trebuie să aibă multe lucruri în comun cu performanța, iar “tigrii”, finaliști an de an ai Ligii 1 de futsal, din 2017 încoace, au probat-o cu vârf și îndesat.

United, pe baza coeficientului, dar și în contextul excluderii formațiilor din Rusia, a fost introdusă în premieră în Ruta A, acolo unde se află cele mai puternice branduri ale fotbalului de sală din Europa, precum Barcelona, Sporting sau Benfica Lisabona!

Campionii României vor fi gazdele unei grupe de patru, primele trei formații din această serie urmând să se califice în Runda de Elită, iar jocurile de la Sala Sporturilor Dunărea din Galați vor avea loc în perioada 25-30 octombrie 2022.

La evenimentul de săptămâna viitoare vor fi stabilite și grupele din Runda Preliminară, precum și de pe Ruta B a Main Round-ului.
Iată urnele din care vor fi extrase grupele din Main Round joi, 7 iulie:

Urna 10 (gazdele grupelor)
Novo Vrijeme Makarska (Croația, poziția valorică 3)
Sporting Anderlecht Futsal (Belgia, 3)
CLUBUL SPORTIV UNITED GALAȚI (ROMÂNIA, 4)
Luxol St. Andrews (Malta, 4)

Urna 11 (poziții valorice 4)
Futsal p--- (Croația)
Sporting Club de Paris (Franța)

Urna 12 (poziții valorice 3)
Hovocubo (Țările de Jos)
Haladás (Ungaria)

Urna 13 (poziții valorice 2)
Kairat Almaty (Kazakhstan)
Dobovec (Slovenia)
Kherson (Ucraina)
Ayat (Kazakstan)

Urna 13 (poziții valorice 1)
Barça (Spania, deținătoarea trofeului)
Sporting CP (Portugalia)
Benfica (Portugalia)
Palma Futsal (Spania)

Cristian Ștefu, președinte CS United Galați: “Ne bucurăm enorm că putem fi gazdele unei asemenea grupe de Champions League, cu posibilitatea de a vedea la noi, la Galați, forțe ale Europei, printre care Barcelona, Sporting, Benfica, Palma Futsal și altele din celelalte grupe. Abia așteptăm tragerea la sorți, apoi noul sezon competițional. Champions League vine la Galați, e un super-eveniment pentru întreaga zonă!”

unitedgalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Tragere la sorți în Liga Campionilor pentru United

United Galați, campioana României la futsal (ediția 2021-2022), se va afla, joi, în urnele pentru extragerea grupelor Ligii Campionilor. Se cunoaște deja faptul că Galațiul va fi gazda unei grupe din competiție, în perioada 25-30 octombrie. Printre echipele care ar putea fi repartizate în grupa gălățenilor se numără și mari nume europene, precum Barcelona (deținătoarea trofeului), Sporting Lisabona (finalista de anul trecut), Benfica Lisabona sau Kairat Almaty (campioana din Kazahstan). Apariția lui United în grupele principale ale Ligii Campionilor, fără să mai joace tur preliminar, se datorează unui cumul de factori: coeficientul realizat în ultimele două ediții, coroborat cu absența echipelor din Rusia și Ucraina (din cauza conflictului deschis dintre cele două state).

Va fi pentru a doua oară când Galațiul va găzdui meciuri din Liga Campionilor la futsal, doar că, spre deosebire de data trecută, nivelul este mult mai ridicat, întrucât la precedenta ocazie United a jucat în compania campioanei Israelului, formație în fața căreia a pornit drept favorită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Benfica vine la Galați în UEFA Futsal Champions League

La sediul UEFA s-a desfășurat joi tragerea la sorți a meciurilor din Main Round-ul Ligii Campionilor la Futsal. În urma tragerii la sorți a reieșit ca echipa campioană a României, United Galați, va juca în Grupa D, alături de adversarele: Benfica Lisabona, Portugalia, Kherson, Ucarina și Haladas, Ungaria.

Jocurile se vor disputa în intervalul 25-30 octombrie, la Galați, Sala Sporturilor ”Dunărea”. Primele trei clasate din grupă vor obține calificarea în Elite Round. Benfica Lisabona este deținătoarea medaliilor de bronz din Liga Campionilor. În finala mică de sezonul trecut formația portugheză a învins cu scorul 5-2 echipa franceză ACCS Asnières Villeneuve 92.

“UEFA Futsal Champions League nu mai are nevoie de nicio prezentare și suntem onorați să fim gazdele unei asemenea grupe. Vin echipe puternice din Ungaria și Ucraina, dar și Benfica, din urna capilor de serie, un brand de primă mână. Îmi doresc să fim la cel mai înalt nivel”, a declarat pentru pagina de facebook a clubului United președintele Cristi Ștefu.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

United își propune să treacă de Main round-ul Futsal Champions League: ”Vreau să ne calificăm mai departe”

United Galați, campioana României, va juca pentru al treilea sezon consecutiv în Liga campionilor. În actuala ediție a competiției supreme continentale United va juca direct în Main round, iar adversarele formației gălățene vor fi Benfica Lisabona, Portugalia, Kherson, Ucraina și Haladas, Ungaria, așa cum a reieșit în urma tragerii la sorți organizată de UEFA.

Omul care a inventat fenomenul United Galați, Toader Ștefu, acum președinte onorific, a subliniat că grupa ce va fi organizată la Galați va fi o lovitură de imagine pentru Galați. “Tragerea la sorți ne-a oferit o tensiune specială. Răsplata a venit, atât pot spune, United Galați fiind la masa bogaților. Îi mulțumim lui Dumnezeu și vreau să ne calificăm mai departe. Sper să mai aducem unul sau doi jucători pentru a fi și mai valoroși, iar organizarea acestei grupe la Galați va fi un boom de imagine pentru oraș, județ și pentru întreaga țară“, a spus Toader Ștefu pentru site-ul clubului United.

Grupa de Liga Campionilor ce va avea loc la Galați se va disputa între 25 și 30 octombrie. Primele trei clasate din grupa ce urmează să se dispute la Sala sporturilor Dunărea vor obține calificarea în Elite round.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Gălățenii, cotați cu ultima șansă în grupele Ligii Campionilor

* Sala Sporturilor, gazda unei grupe de calificare

Campionii de la United și-au aflat adversarii din faza grupelor rundei principale a celei mai importante competiții europene de futsal, iar cei de la Benfica nu sunt convinși de forța echipei noastre.

Benfica Lisabona este un nume extrem de important în lumea sportului mondial, iar acesta a fost desemnată, la tragerea la sorți, cap de serie în grupa Ligii Campionilor ce se va disputa la Galați. Tot cu Benfica în grupele Ligii Campionilor a fost și Oțelul în 2011, la fotbal, așa că Galațiul începe să fie un oraș tot mai mult auzit de fanii Benficăi.

Cu toate că grupa Ligii Campionilor este programată să se dispute în sistem turneu, la Galați, în perioada 25-30 octombrie, cei de la Benfica se consideră principali favoriți și o văd pe United drept adversarul cel mai slab cotat. Pe lângă United și Benfica, din grupă mai fac parte Herson (Ucraina) și Haladás (Ungaria).

"Este o grupă normală. Benfica a intrat din poziția de cap de serie și este principalul candidat pentru a ocupa primul loc. Vom întâlni o echipă ucraineană care, în general, face parte din categoria celor mai dificili adversari, deoarece sunt puternici fizic și, prin urmare, rar întâlnești meciuri dezechilibrate. Apoi vom juca împotriva lui Haladás din Ungaria, care a jucat cu noi pe "Estádio da Luz" anul trecut și ne-a creat dificultăți. Există și echipa României, United Galați, care teoretic este mai puțin puternică. Totuși, trebuie să respectăm aceste echipe, iar scopul este să trecem în următoarea fază de pe primul loc, pentru a fi cap de serie în runda de elită", a spus Gonçalo Alves, managerul echipei de futsal Benfica.

United, la a treia participare în Liga Campionilor

Cu toate că primul titlu de campioană a României pe teren a fost cucerit abia în ediția precedentă a Ligii I, cei de la United se află la a treia participare consecutivă în Liga Campionilor. La prima apariție, gălăţenii au ajuns până în faza optimilor de finală, cea mai bună performanță a unei echipe românești de futsal, iar la a doua n-au reușit să treacă de faza grupelor.

Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la United, a spus că va aborda grupa din Liga Campionilor cu gândul de a face o figură frumoasă în fața propriilor fani. "Cum spuneam înaintea tragerii la sorți, vreau să ne bucurăm de aceste meciuri de gală. Dacă ne-am și califica, ar fi un vis! Era cât pe ce să vină Barcelona, rămăsese printre ultimele două din urnă, dar vine Benfica, un nume la fel de uriaș", a spus Ignat.

United Galați a reușit să facă eventul campionat - Cupă în sezonul precedent și pornește ca principală favorită pentru câștigarea trofeelor interne și pentru sezonul 2022-2023.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

“Tigrii“, pe finalul vacanței

CS United Galați, campioana națională și deținătoarea trofeului Cupei României la futsal, va reveni la antrenamente în prima zi a lunii august. Urmează pentru “tigri“ un sezon competițional extraordinar: vor avea de apărat ambele trofee obținute pe plan intern, dar vor juca și în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League!

Jucătorii și antrenorii celei mai frumoase campioane a fotbalului de sală din România, în această ecuație fiind cuprinsă și emoția incredibilei tribune gălățene, vor încheia vacanța de vară luni, 1 august 2022. Ei avut savurat o stagiune senzațională, cu semifinale și finale foarte încinse în ambele competiții naționale. Ambele trofee au fost câștigate de United după meciuri electrizante, în atmosfera de vis de la Sala Sporturilor Dunărea de care nu este străin niciun iubitor de futsal din România.

United se va pregăti la Galați în prima parte a perioadei, apoi va merge la munte, iar pe final de august va susține Supercupa României. Campionatul Ligii 1, ediția 2022-23, va pleca la drum în prima săptămână a lunii septembrie.

Florin Ignat, antrenor-jucător United: “Ne vom regăsi după un sezon excelent, abia aștept să-i reîntâlnesc pe băieți! Avem un lot foarte bun, este posibil să mai aducem un jucător sau doi, dar nu e obligatoriu să se întâmple acest lucru. Categoric, ne dorim să mergem cât mai departe în toate competițiile în care vom fi angrenați, iar toamna de Champions League va fi capul de afiș pentru sportul gălățean. Galațiul are două echipe în Champions League, aici incluzând și echipa masculină de volei CSM Arcada, o performanță pe care și-o dorește orice municipiu din țară. Le transmit suporterilor și întregului oraș că vom lupta cu mândrie și în noua stagiune.“

CS United va fi gazda unei grupe de Main Round UEFA Futsal Champions League în perioada 25-30 octombrie, adversari fiindu-i Benfica Lisabona (Portugalia), Kherson (Ucraina) și Haladas (Ungaria).

unitedgalati.ro

Link to comment
Share on other sites

FC Universitatea va activa în campionatul de futsal al băieților!

Cunoscut în plan național pentru echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galați se extinde. Începând din sezonul 2022-2023 clubul gălățean va activa în campionatul de futsal al băieților. FC Universitatea va activa cu două echipe în ligile de futsal. Cu una dintre ele clubul gălățean va activ în Liga a II-a, în timp ce a doua va evolua în Liga de juniori U19.

”În acest sezon vom bifa o premieră. Ne-am înscris și cu o echipă de seniori la futsal masculin care va evolua în liga secundă și cu o echipa de juniori la U19. Pregătirea a început de ceva timp. Înainte de asta selecția în scoli și la Universitate a reprezentat un motiv de a continua având în vedere numărul mare de persoane pasionate de futsal încă de la prima selecție”, ne-a spus președintele Gabriel Călinescu președintele de la FC Universitatea.

35 de jucători în loturile de la futsal

Loturile celor două echipe de futsal numără acum un total de 35 de sportivi, cea mai mare parte dintre ei elevi sau studenți. ”Suntem siguri că vom avea parte de un sezon interesant la futsal. Sper să avem parte și de susținere deoarece cel mai important este că ne dorim să dăm șansă la performanță copiilor noștri. La echipa de futsal, în acest moment, avem 35 de elevi și studenți de la diverse facultăți din cadrul Universități ”Dunărea de Jos” din Galați, ceea ce înseamnă că ne dorim să investim din ce în ce mai mult în sportivii din județul nostru și să nu uităm că în acest moment și la feminin avem foarte multe eleve și studente din județul nostru. Suntem printre puținele cluburi care nu percep taxă, selecția este deschisa oricând atât la fotbal feminin cât și la futsal masculin”, ne-a transmis Gabi Călinescu.

David Asandei, antrenorul echipelor de futsal

Cele două echipe de futsal de la FC Universitatea sunt pregătite de David Asandei. Alături de experimentatul tehnician din staff-ul tehnic mai face parte și Daniel Popliacă. Cei doi nu sunt la primele experiența în futsal. David Asandei a pregătit mai mulți ani United Galați, formație cu care a câștigat de două ori titlul de vicecampioană a României. Tehnicianul de la FC Universitatea a fost și selecționerul echipe naționale feminine de futsal.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Start în pregătiri pentru campionii de la United

Jucătorii de la CS United Galați, una dintre cele două campioane en-titre ale României ce provin de la Galați, au reluat la începutul săptămânii pregătirile pentru noul sezon competițional. Antrenorul – jucători Florin Ignat a avut câteva absențe, motivate, de la prima ședință de pregătire a sezonului.

Au lipsit brazilienii Daniel Araujo și Leonardo Dos Santos “Pelé”, dar și Andrei Crăciun, Ionuț Păduraru și Albert Cireș, toate absențele de la antrenamente fiind motivate. A lipsit și portarul echipei naționale sub 19 ani a României, Alin Cârdei. Tânărul portar al campionilor se află în cantonament cu echipa națională U19 unde pregătește participarea la turneul final al Campionatului European de Futsal U19.

Noul sezon competițional este abordat de United cu același lot de jucători cu care a realizat eventul în România, dubla campionat – Cupă. Florin Ignat, antrenorul jucător de la United, a declarat că există posibilitatea ca în lotul campionilor să apară un jucător nou. ”Deocamdată suntem la același nivel de sezonul trecut, pentru că am păstrat același lot. Dacă mai putem să aducem un jucător e foarte bine, dacă nu și fără acel jucător avem un lot bun cu care vrem să ne luptăm pentru toate trofeele”, a spus Florin Ignat pentru United TV.

După o perioadă de pregătire de două săptămâni de la Galați, campionii vor pleca pentru un stagiu de pregătire la munte pentru nouă zile.

Din lotul cu care United va aborda noul sezon competițional nu vor lipsi cei doi portari ai echipelor naționale, seniori și U19, Petrișor Toniță și Alin Cârdei, cât și al treilea portar Ionuț Păduraru. Internaționalii României, Octavian Cireș și Robert Crișan cât și basarabeanul Constantin Burdujel vor lupta cu Unite pentru alte trofee în noul sezon. În lotul celor de la United se vor regăsi localnicii Cosmin petică, Andrei Crăciun, Matei Boșneagă, Rareș Oană, Marius Arhire, Albert Cireș. Brazilienii Araujo și ”Pele” vor fi punctele de atracție în noul sezon alături de longevivul Florin Ignat.

sportgalati.com

CS United Galați a încheiat vacanța de vară, după cel mai bun sezon competițional de la înființarea clubului. La primul antrenament pe noul an, desfășurat la Sala Siderurgistul, au participat opt sportivi plus antrenorul-jucător Florin Ignat.

De la prima mișcare din noul sezon au lipsit motivat, fiind învoiți, Andrei Crăciun, Ionuț Păduraru și Albert Cireș, iar brazilienii Daniel Araujo și Leonardo Dos Santos “Pelé” urmează să ajungă în țară la sfârșitul săptămânii. De asemenea, Alin Cârdei se află în cantonamentul echipei naționalei U19 a României care, în perioada 3-10 septembrie, va participa la Campionatul European din Spania.

Florin Ignat, antrenor-jucător: “Mă bucur că ne revedem, că începem treaba pentru noul sezon și abia aștept competițiile oficiale. N-a plecat niciun sportiv de la echipă, asta însemnând că suntem cel puțin la același nivel din sezonul trecut, însă vom încerca să mai aducem un jucător. După două săptămâni de antrenamente la Galați, vom merge într-un cantonament montan.”

Lotul CS United Galați:
Portari: Petrișor Toniță, Alin Cârdei, Ionuț Păduraru
Jucători de câmp: Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Robert Crișan, Cosmin Petică, Andrei Crăciun, Matei Boșneagă, Daniel Araujo, Leonardo Dos Santos “Pelé”, Rareș Oană, Marius Arhire, Albert Cireș, Florin Ignat.

unitedgalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(Joi, 11 august 2022)

United debutează acasă în noul sezon

Federația Română de Fotbal a stabilit programul pentru sezonul 2022-2023 al Ligii I de futsal. Astfel, cei de la United vor debuta în noua ediție de campionat cu o confruntare pe teren propriu, cu CFR Timișoara, pe 3 septembrie. În tur, United va mai juca apoi cu WEST Deva (deplasare), Clujana Cluj-Napoca (acasă), FK Odorheiu Secuiesc (deplasare), Luceafărul (acasă), Sportul Ciorăști (deplasare) și cu Autobergamo Deva (acasă). Derbiul din ultima etapă a turului de campionat este programat pe 5 noiembrie și se desfășura la Galați. Până la acel duel, cele două formații pretendente la titlu se vor întâlni mai întâi în Supercupa României.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

(Marți, 16 august 2022)

Modificări de lot la echipa campioană la futsal, United Galați

Gruparea gălățeană a trecut deja la mutări în cadrul lotului, în perspectiva noului sezon.

United Galați s-a reunit de două săptămâni și după o perioadă de reintegrare la efort, băieții pregătiți de Florin Ignat se pregătesc din ce în ce mai intens pentru noul sezon ce va urma, în care vor avea de jucat în patru competiții: Supercupa, Cupa României, Liga I și Liga Campionilor.
”Sigur că nu ne va fi ușor, dar pentru asta ne pregătim și vrem să facem o figură frumoasă la toate competițiile. Prima va fi Supercupa, apoi avem de jucat pe toate fronturile. Este un sezon important și prin prisma faptului că vom juca la Galați meciurile din grupele Ligii Campionilor”, a spus Florin Ignat, antrenorul – jucător de la United.
Astfel, gruparea gălățeană a trecut și la primele modificări din cadrul lotului. La capitolul plecări s-a înregistrat despărțirea de portarul Ionuț Păduraru, a cărui destinație este încă necunoscută. Dar modificările din lot nu se opresc aici, a fost adus și un jucător de la Sportul Ciorăști. Este vorba despre Vlăduț Dudău (22 ani), jucător născut la Vaslui și component al lotului național de tineret, fiind considerat unul dintre cei mai valoroși jucători români de futsal din categoria U23.

Supercupa, la Odorheiu Secuiesc

Altfel, Federația Română de Fotbal a programat finala Supercupei dintre United Galați și Autobergamo Deva să se dispute la Odorheiu Secuiesc. Meciul se va disputa pe 29 august, de la ora 18:30, fiind prefața noului sezon de futsal. Cele două echipe s-au luptat cot la cot în sezonul precedent pentru cele două trofee, ”Cupa României” și Liga I, disputând finala în ambele competiții, de fiecare dată United fiind echipa învingătoare.

Campionatul începe în septembrie

La scurt timp după disputarea Supercupei de la Odorheiu Secuiesc cu Autobergamo Deva, campionii de la United pornesc în aventura noului sezon al Ligii I. Prima etapă pentru formația gălățeană este programată pe teren propriu, cu CFR Timișoara, pe 3 septembrie. Prima întâlnire din campionat cu principala contracandidată, Autobergamo Deva, va avea loc pe 5 noiembrie, tot pe teren propriu, la scurt timp după ce formația pregătită de Florin Ignat se va duela în grupele Ligii Campionilor, la Galați, cu Benfica (Portugalia), Prodexim Herson (Ucraina) și Haladas VSE (Ungaria).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă un trofeu la Galați! United a câștigat Supercupa

United Galați a reușit să își treacă în cont un nou trofeu – Supercupa României 2022, ca urmare a finalei câștigate, luni seară, scor 6-5 la general (1-1 în timp regulamentar, 5-4 la loviturile de departajare), cu Autobergamo Deva.

În cadrul finalei disputatei la Odorheiu Secuiesc, gălățenii au pornit ca favoriți, însă a fost o replică bună din partea adversarilor. Unicul gol din timpul regulamentar al gălățenilor a fost semnat de Crișan, iar la loviturile de departajare s-a remarcat portarul Constantinescu, adus în această vară la United.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

United Galaţi domină futsalul românesc

Echipa gălățeană United și-a confirmat supremația în futsalul din țara noastră, prin câștigarea Supercupei României, în fața principalei rivale, Autobergamo Deva.

Colecția de trofee din vitrina formației United Galați s-a mărit considerabil în ultimii ani, iar seria succeselor a fost rotunjită luni seară, la Odorheiu Secuiesc, când băieții conduși din teren și de pe bancă de Florin Ignat au reușit să se impună în finala Supercupei, în faţa echipei Autobergamo Deva, scor 5-4.
A fost un meci destul de echilibrat, chiar dacă gălățenii erau cotați cu prima șansă înaintea disputei. Cu toate că a fost egal, 1-1, după timpul regulamentar, United Galați a fost echipa cu ocaziile mai mari și mai multe și, totodată, cu inițiativa ofensivă în joc. Inclusiv cu poarta goală a ratat Pele, ceea ce a făcut ca frustrarea să crească în tabăra gălățeană în perspectiva loviturilor de departajare. Unicul gol al gălățenilor a fost înscris de Crișan, dar reușita sa a fost egalată la scurt timp, tot în prima repriză, de Matei (Autobergamo).
Povestea Supercupei, ediția 2022, a căpătat dramatism prin departajarea la loviturile de la șase metri. United a pornit mai greu, prin ratarea lui Crișan. Cum unul din portarii de bază ai echipei, Alin Cârdei, a absentat datorită convocării la lotul național U19 (cu care va participa la Campionatul European), Florin Ignat a apelat la loviturile de departajare la debutantul Ionuț Constantinescu. Pufi, cum este poreclit, a reușit să aibă un impact decisiv la prima sa apariție pe parchet, el fiind la prima experiență în futsal, dar un obișnuit al fotbalului pe teren mic. A apărat două lovituri de departajare, iar Andrei Crăciun a punctat la cea decisivă, pentru 4-3 (5-4 la general). Astfel, Supercupa României 2022 se adaugă colecției de trofee din vitrina clubului gălăţean.
United a început în formula: Toniță - Araujo, Ignat, Boșneagă, Pele. Au mai jucat: Constantinescu - Burdujel, O. Cireș, Crișan, Arhire, Crăciun și Dudău (transferat în această vară). Oană a fost singurul jucător neutilizat, iar Petică a făcut deplasarea, dar o accidentare l-a ținut departe de teren, în vreme ce A. Cireș n-a fost convocat pentru acest joc.
Stafful tehnic al grupării dunărene este compus din: Florin Ignat (antrenor principal și jucător), Viorel Cojoc (antrenor secund) și Alexandru Tănăsilă (antrenor portari).

Al patrulea trofeu consecutiv

Afirmația că United domină futsalul românesc nu este deloc deplasată, întrucât gălățenii au câștigat al patrulea trofeu intern consecutiv pus în joc: Supercupa (2021), Cupa României (2022), Liga I (2022) și Supercupa (2022).
Acestor importante trofee li se adaugă cele două participări în Liga Campionilor de până acum, iar cea de-a treia astfel de prezenţă este programată pentru finalul lunii octombrie, la Galați, când orașul nostru va găzdui o grupă din care mai fac parte Benfica Lisabona, Prodexim Herson și Haladas Szombathely.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Start în Liga I pentru United

Campioană și Supercampioană a României, dar și deținătoare a trofeului Cupei României, gruparea gălățeană de futsal United va debuta duminică, de laora 12.00, în noua ediție de campionat a Ligii I. Formația pregătită de Florin Ignat va juca la Deva în a doua etapă a campionatului Ligii I, dar nu cu Autobergamo, obișnuitul adversar al campionilor din deplasările de la Hunedoara, ci cu cealaltă echipă de prima ligă din oraș West Deva, formație nou promovată în Liga I.

Meciul de la Deva este cel de debut în actuala ediție de campionat pentru United, dar contează pentru etapa a II-a. În prima etapă, meciul cu CFR Timișoara a fost amânat, din cauza participării echipei naționale de juniori sub 19 ani la Campionatul European din Spania.

Chiar dacă este o echipă nou promovată în Liga I, formația din Deva este una dintre grupările redutabile din prima ligă de futsal. Din acest sezon, West Deva este pregătită de Ion Alioani, fost jucător la United. Lotul celor de la Deva este compus din jucători experimentați, ca dovadă evoluția de la Cupa României. În semifinala de la Galați, din cadrul final four-ului Cupei, West Deva a fost aproape de surpriză în meciul cu concitadina Autobergamo. Cei de la West Deva au cedat semifinala la limită, scor 4-5.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

”Set” la Deva pentru United, în debutul campionatului Ligii I

Cea mai longevivă dintre echipele din Liga I de futsal, United Galați, a debutat cu o victorie în noua ediție a campionatului primei ligi. Formația gălățeană a jucat duminică la Deva, dar nu cu Autobergamo, tradiționalul adversar al campionilor din deplasările în Hunedoara, ci cu West Deva, cealaltă echipă de prima ligă din orașul reședință de județ, în etapa a II-a din Liga I.

Jocul cu nou promovata din West Deva s-a încheiat cu victoria categorică a gălățenilor, scor 6-1. Tânărul Robert Crișan a marcat o dublă, Octavian Cireș, Araujo, Pele și portarul Toniță au fost ceilalți marcatori ai campioanei României. Pentru echipa din Deva a marcat Mimi Stoica, fostul jucător de la United, la scorul 5-0 pentru campioni. La West Deva, pe lângă Stoica, evoluează și Ion Al-Ioani, fostul jucător de la United este antrenor – jucător.

Lotul United din debutul sezonului 2022-2023: Toniță, Cîrdei – portari; Crișan, Ignat, Araujo, Pele; Burdujel, Arhire, O. Cireș, Crăciun, Oană, Boșneagă. Antrenori: Florin Ignat – principal, Viorel Cojoc - secund, Alexandru Tănăsilă – antrenor cu portarii/delegat.

Pentru United urmează meciul de pe teren propriu cu CFF Clujana Cluj-Napoca. Meciul urmează să se dispute în jurul datei de 24 septembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

United, cea mai longevivă echipa din futsalul românesc

Liga I de futsal a debutat la finalul săptămânii trecute cu meciurile din ediția 2022-2023 a campionatului. Dintre cele șapte echipe rămase în eșalonul de elită al futsalului de la noi se remarcă prezența celor de la United Galați.

Pe lângă trofeele câștigate în ultima perioadă, 2 x Liga I, 2 x Supercupa României, 1 x Cupa României, 1 x Liga a II-a, clubul gălățean se evidențiază prin prezența constantă în eșalonul superior al fotbalului în sală de la noi.

Formația gălățeană a debutat duminică în cel de-al 17-lea sezon consecutiv de Liga I, conform datelor furnizate de site-ul de competiții al Federației Române de Fotbal, aici. Clubul campion al României este singurul prezent în toate cele 17 ediții de Liga I scurse din ediția 2006 – 2007 până în sezonul curent, singurul club care și-a păstrat numele cu care a debutat în futsalul românesc.

Clubul United este concurat la longevitatea în Liga I de cei de la CFF Clujana Cluj-Napoca. Formația clujeană a strâns 16 prezențe în Liga I din 2006 – 2007 până în prezent. Echipa din Cluj-Napoca a lipsit de la întâlnirea cu Liga I în sezonul 2017-2018.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Modificare de adversar pentru United în grupa din Liga Campionilor

În octombrie, campioana României, United Galați, va juca pentru al treilea sezon consecutiv în UEFA Futsal Champions League. Formația gălățeană va organiza grupa din Main Round la Galați în 25-30 octombrie, datele cu exactitate urmând să fie stabilite.

Inițial, din grupa ce se va disputa la Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați făceau parte: Benfica Lisabona, Portugalia, VSE Haladás, Ungaria, și MFC Herson, Ucraina. Din cauza situației provocate de război in regiunea Herson, campioana Ucrainei și-a declinat participarea. În aceste condiții, UEFA a înlocuit echipa din Herson cu o altă formație din Ucraina, Uragan lvano-Frankivsk, vicecampioana tarii. Noua adversară nu este o necunoscută pentru Florin Ignat. Sezonul trecut, United a jucat în Liga Campionilor contra formației din Ucraina. Jocul s-a disputat în “IF Professional College of Physical Education” din Ivano-Frankivsk și s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea gazdelor.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

United și-a întărit lotul cu un pivot spaniol

Cea mai longevivă dintre echipele din Liga I de futsal, United Galați, și-a fortificat lotul pentru sezonul în care are de apărat două trofee plus o participare în grupele, main round, din Liga Campionilor. Formația deținătoare a celor trei trofee din futsalul de la noi a perfectat transferul lui Cristian Cárdenas Maciá, un pivot din Spania de 32 de ani. Noul jucător de la United nu este la prima experiență în România. În trecut, a mai jucat pentru Sepsi Sfântu Gherghe și City’us Tg. Mureș. În ultimele patru sezoane, Cárdenas Maciá a jucat pentru Levante UD DM, Elche CF, Córdoba Patrimonio de la Humanidad și Alzira FS, toate din Spania.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Modificări la United, în perspectiva Ligii Campionilor

Campionii României la futsal se pregătesc de abordarea celei mai importante competiții, în cadrul căreia vor găzdui una dintre grupele de calificare.

Formaţia United Galați se pregătește de cel mai important moment din istoria clubului, participarea în grupele Ligii Campionilor, chiar la Galați, alături de alte trei echipe importante din futsalul european. Acestea sunt Benfica Lisabona (Portugalia), VSE Haladas (Ungaria), plus reprezentanta Ucrainei, Uragan Ivano-Frankovsk, care i-a luat locul echipei MFC Herson. Aceasta din urmă a declinat participarea din cauza problemelor cu care se confruntă întreaga zonă Herson, ca urmare a războiului dintre Rusia şi Ucraina.
Revenind la partea sportivă, Uragan Ivano-Frankovsk este o grupare bine cunoscută de United, după ce, în ediția precedentă a Ligii Campionilor, formația menționată a găzduit o grupă din care a făcut parte și formația gălățeană. Atunci s-a impus Uragan, într-un moment în care United traversa o oarecare criză de formă, fără să reușească vreun succes în faza grupelor.

Jucător cu experiență pentru Liga Campionilor

Având în vedere nivelul foarte ridicat ce se anunță pentru finalul lunii octombrie, atunci când United va fi gazda grupei din Liga Campionilor, formația gălățeană s-a întărit prin aducerea unui jucător cu experiență. Este vorba despre spaniolul Cristian Cardenas Macia (32 ani), care a mai evoluat în România pentru Sepsi Sf. Gheorghe și City'us Tg. Mureș, formații care se luptau la vârful clasamentului. În ultimii ani, Cardenas Macia a jucat în puternicul campionat spaniol, unde a trecut pe la Levante, Elche sau Cordoba.

Acasă, la Brăila

După pauza competițională determinată de meciurile echipelor naționale, United revine la jocurile oficiale cu un meci de campionat. Gălățenii vor juca o partidă considerată pe teren propriu, la Sala "Danubius" din Brăila, întrucât la Sala Sporturilor din Galați încă se lucrează la montarea unei noi suprafețe de joc, tocmai pentru a fi la un nivel ridicat în vederea organizării jocurilor de Liga Campionilor. Meciul de la Brăila va fi unul la îndemâna băieților pregătiți de Florin Ignat, întrucât adversară le va fi Clujana Cluj-Napoca, ultima clasată în sezonul precedent.
Până acum, de la reluarea partidelor oficiale, United se află pe un mare plus, întrucât a câștigat Supercupa cu Autobergamo Deva și a obținut un succes categoric pe un teren dificil, în campionat, cu West Deva.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie la pas pentru United Galați în meciul cu CFF Clujana Cluj Napoca

Sâmbătă după amiază, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, United Galați a întâlnit pe CFF Clujana Cluj-Napoca, în etapa a 3-a din Liga 1 la futsal. Meciul a fost la discreția campionilor, care s-au impus cu 9-0 (5-0), fără să se forțeze prea mult. 

United Galați a deschis scorul în minutul 5 prin Daniel Araujo. În minutul 8, Vlăduț Dudău a trimis mingea în bară, pentru ca în minutul 9 să reușească să înscrie pentru 2-0. În minutul 11, brăileanul Andrei Crăciun a înscris pentru 3-0, cu un șut puternic de la 6 metri. Burdujel a mărit avantajul gălățenilor în minutul 18, iar un minut mai târziu Crăciun a trimis și el mingea în bară. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat de Octavian Cireș, după o pasă primită de la Dudău.

După pauză, gălățenii au mai marcat de 4 ori, iar antrenorul Florin Ignat a rulat întreg lotul avut la dispoziție. Dos Santos ”Pele” a marcat pentru 6-0 în minutul 28, apoi Burdujel a realizat ”dubla” în minutul 34. Araujo a realizat și el ”dubla” în minutul 38, după o pasă primită de la ”Pele”, a trimis în poarta de la un metru. Ultimul gol al meciului a fost marcat în minutul 40 de Albert Cireș, „mezinul” echipei gălățene.

United Galați a început cu: Toniță – Burdujel, O. Cireș, Crăciun, Dudău. Au mai jucat: Cârdei, Pelé, Arhire, Crăciun, Boșneagă, Araujo, Oană, A. Cireș. Antrenor: Florin Ignat.

CFF Clujana Cluj-Napoca a început cu: Mocan – Florean, Leagu, Nemeș, Gorba. Au mai intrat: Moroșan, Gașcă, Corujan, Bucur, Daradics, Pavel. Antrenor: Florin Pavel.

Joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, tot în Sala Polivalentă din Brăila, United Galați va juca cu CFR 1933 Timișoara, un meci restanță din prima etapă a actualului sezon de Liga 1 la futsal. 

realitateadegalati.net

Link to comment
Share on other sites

Psihic de campioni! United revine de la 0-3 și 3-4 și se impune în restanța cu CFR Timișoara!

Chiar dacă nu era nevoie, jucătorii de la United au demonstrat încă o dată de ce sunt campionii României. Cu Florin Ignat în frunte, formația ce deține toate cele trei trofee din futsalul autohton a demonstrat că este cea mai bună și din punct de vedere psihic.

În exil, la Brăila, United a câștigat restanța din prima etapă cu CFR Timișoara, după un meci în care a revenit de două ori. Prima dată gălățenii au revenit de la 0-3, apoi s-au văzut din nou conduși, de data asta cu un singur gol, 3-4, handicap remontat de mixtura româno – braziliano – spaniolă de la United.

După 10 minute din meci, CFR Timișoara conducea cu un neverosimil 3-0! Timișorenii n-au excelat în joc, au avut trei posibilități, au marcat trei goluri. United a început să concretizeze pe tabelă în a doua parte din repriza inaugurală, când ultimul venit Cardenas a marcat pentru 1-3, în minutul 15. Imediat, Pele, printr-o execuție în stilul caracteristic, șut puternic de la distanță, și-a readus echipa în joc cu golul de 2-3. Chiar dacă în finalul reprizei Florin Ignat a preluat și sarcini de portar cu atribuții ofensive, la pauză United a intrat cu un deficit de un gol, scor 2-3.

United și-a luat tare adversarul încă din primele minute ale reprizei secunde, iar brazilianul Pele cu un șut de la semidistanță a instaurat egalitate la 3. Defensiva gălățeană și-a arătat ultimele momente de slăbiciune din meci, Timișoara a revenit la conducere, scor 4-3, după o lovitură liberă la care portarul Cârdei a fost fără reacție. Cum revenirile în meci sunt specialitatea campionilor, brazilianul cu cetățenie română Daniel Araujo a reechilibrat tabela cu golul de 4-4, marcat cu 10 minute rămase din meci. Chiar și la 4-4, cei de la CFR Timișoara au continuat cu trageri jenate de timp, semn că și un punct pe terenul campionilor este prețios. Planul CFR-iștilor nu a dat roade, cu patru minute rămase din meci spaniolul Cardenas a marcat golul de 5-4, golul victoriei. Timișoara a abordat finalul meciului cu fly goalkeeper, fără a pune în pericol poarta lui Cîrdei.

Jocul de la Brăila, probabil ultimul al campionilor în exil, a fost abordat de United cu formula: Cîrdei – Ignat, Araujo, Cardenas, Pele; Toniță – Dudău, Burdujel, Arhire, O. Cireș, Crăciun, Crișan, Oană, Boșneagă. Florin Ignat – antrenor principal, Viorel Cojoc – antrenor secund, Alexandru Tănăsilă – delegat.

United urcă la 9 puncte în clasamentul Ligii I și se menține în poziția de lider al campionatului.

Liga I de futsal intră, din nou, în pauză, iar următorul joc al campionilor este programat în jurul datei de 15 octombrie, pe terenul celor de la FK Odorheiu Secuiesc.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-a stabilit programul din grupa de Liga Campionilor de la Galați. United debutează cu Uragan și termină cu Benfica!

În perioada 26 – 29 octombrie, la Galați, Sala Sporturilor Dunărea, campioana României, United Galați, va susține meciurile din main roundul UEFA Futsal Champions League. La turneul de la Galați vor participa alături de United alte trei echipe: Haladas VSE, campioana Ungariei, Uragan Ivano-Frankivsk, vicecampioana Ucrainei, și Benfica Lisabona, multiplă campioană a Portugaliei.

Grupa de la Galați va debuta miercuri, 26 octombrie, de la ora 17.00, cu jocul dintre Benfica Lisabona și maghiarii de la Haladas VSE. De la ora 20.00, United va juca cu ultima venită în grupă de la Galați, Uragan Ivano-Frankivsk. Vicecampioana Uragan Ivano-Frankivsk va juca în locul campioanei Ucrainei, MFC Kherson, Ucraina. Din cauza situației provocate de război în regiunea Kherson, campioana Ucrainei și-a declinat participarea la grupa de la Galați. În aceste condiții, UEFA a înlocuit echipa din Kherson cu o altă formație din Ucraina, Uragan lvano-Frankivsk, vicecampioana Ucrainei.

A doua zi, joi, 27 octombrie, meciurile vor debuta de la ora 17.00, cu duelul dintre Uragan și Benfica. De la ora 20.00, United va juca cu Haladas VSE.

După o zi de pauză meciurile din grupa de Liga Campionilor de la Galați vor reveni sâmbătă, 29 octombrie. Uragan și Halads vor juca în primul meci al zilei, de la ora 14.00, în timp ce mult așteptatul duel cu Benfica al campioanei României va începe de la ora 17.00. Primele trei clasate din grupa ce urmează să se dispute la Sala Sporturilor Dunărea vor obține calificarea în Elite Round.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Florin Ignat, despre grupa UEFA Futsal Champions League de la Galați

În perioada 26 – 29 octombrie, la Galați, Sala Sporturilor Dunărea, campioana României, United Galați, va susține meciurile din main round – ul UEFA Futsal Champions League. La turneul de la Galați vor participa alături de United alte trei echipe: Haladas VSE, campioana Ungariei, Uragan Ivano-Frankivsk, vicecampioana Ucrainei, și Benfica Lisabona, multiplă campioană a Portugaliei.

”Suntem foarte fericiți că vom organiza un asemenea turneu la Galați. Am fost întrebați de cei de la UEFA dacă dorim să organizăm o grupă la Galați, vă dați seama că nu puteam să refuzăm așa ceva. Avem dorința foarte mare de a juca în această competiție. Ne dorim să fim pe teren de la egal la egal cu toate cele trei adversare. O să fie greu, dar este foarte important că jucăm acasă. Sunt sigur că o să fie sala plină la toate meciurile”, a spus Florin Ignat, antrenorul jucător de la United în direct la Lider Sportiv.

Tehnicianul campionilor a vorbit și despre cele trei adversare ale echipei din grupa de la Galați.
”Uragan este o echipă bună. Din păcate pentru noi au transferat patru jucători de la Kerson. Uragan reprezintă în proporție de 90 la sută echipa națională a Ucrainei, națională care a ocupat locul trei la Campionatul European. (Vicecampioana Uragan Ivano-Frankivsk va juca în grupa de la Sala Polivalentă în locul campioanei Ucrainei, MFC Kherson. Din cauza situației provocate de război din regiunea Kherson campioana Ucrainei și-a declinat participarea la grupa de la Galați. În aceste condiții UEFA a înlocuit echipa din Kherson cu o altă formație din Ucraina, Uragan lvano-Frankivsk, vicecampioana Ucrainei).
Haladas au un lot foarte bun, de trei ani au un antrenor spaniol foarte bun. Au mai adus un jucător spaniol și un brazilian. Sezonul trecut au intrat în primele 16 din UEFA Futsal Champions League.
Despre Benfica nu sunt prea multe de spus. Este una din cele patru echipe cele mai bune din lume. Au jucători extraordinari. Recent au pierdut Supercupa Portugaliei la loviturile de la șase metri”, a declarat Ignat la Lider Sportiv.

Grupa de la Galați va debuta miercuri, 26 octombrie, de la ora 17.00, cu jocul dintre Benfica Lisabona și maghiarii de la Haladas VSE. De la ora 20.00, United va juca cu ultima venită în grupă de la Galați, Uragan Ivano-Frankivsk.
A doua zi, joi, 27 octombrie, meciurile vor debuta de la ora 17.00, cu duelul dintre Uragan și Benfica. De la ora 20.00, United va juca cu Haladas VSE.
După o zi de pauză meciurile din grupa de Liga Campionilor de la Galați vor reveni sâmbătă, 29 octombrie. Uragan și Halads vor juca în primul meci al zilei, de la ora 14.00, în timp ce mult așteptatul duel cu Benfica al campioanei României va începe de la ora 17.00.

Primele trei clasate din grupa ce urmează să se dispute la Sala Sporturilor Dunărea vor obține calificarea în Elite Round.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Egalitate în derby-ul campionatului, United - Odorhei, din Liga I de futsal

Principalele favorite la titlu în actuala ediție a Ligii I, United Galați și FK Odorheiu Secuiesc, au dat o primă bătălie în acest sezon. Meciul, disputat în Harghita, s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, după un joc spectaculos, în care cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare și de superioritate pe tabelă.

United putea intra lejer în avantaj, scor 1-0, la pauză, însă două nesincronizări în apărare au făcut ca scorul după 20 de minute să fie 2-1 pentru Odorhei. Pele a deschis scorul în primul minut al jocului, în urma unei execuții marcă înregistrată, șut cu șpițul de la distanță. Harghitenii au profitat de două nesincronizări în defensiva United și au marcat de două ori într-un minut.

Imediat după pauză, FK Odorhei și-a menținut momentele de dominare și a marcat pentru 3-1, la trei minute de la reluare. Campionii au replicat imediat, braziliano – românul Daniel Araujo și-a readus echipa în joc cu golul de 2-3, marcat prin intermediul unui șut de la distanță. Araujo a avut șansa lui 3-3 la jumătatea părții secunde, însă conaționalul său Pele a egalat la trei, cu o nouă execuție în stil caracteristic, șut puternic de la distanță cu vârful ghetei.

Pe lângă aportul oferit în ofensivă, două goluri și o bară, Pele s-a remarcat și în defensivă. Spre finalul jocului, brazilianul a scos din fața liniei porții o minge pe care scria 3-4. Florin Ignat a riscat în finalul meciului, Cireș a preluat tricoul distinctiv, dar fără efect pe tabelă. Antrenorul – jucător Ignat a menținut echilibrul pe tabelă cu o intervenție providențială în minutele de final ale jocului, moment al meciului în care poarta era lăsată goală de fly-goalkeeper-ul Octavian Cireș.

United: Toniță – Crișan, Araujo, Cardenas, Pele; Cîrdei – Dudău, Burdujel, Petică, Arhire, Cireș, Crăciun, Ignat, Boșneagă.

Remiza din derby-ul campionatului FK Odorhei – United este prima din actuala ediție a Ligii I de futsal. În clasament, United este pe locul 1, cu 10 puncte din 4 jocuri. Formația campioană este singura din Liga I fără înfrângere.

Pentru United urmează primul meci de pe teren propriu din acest sezon (celelalte două, cu CFF Clujana Cluj-Napoca și CFR Timișoara, s-au disputat la Brăila), sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor Dunărea, cu Luceafărul Buzău, ultimul test înaintea meciurilor din main roundul UEFA Futsal Champions League, grupă ce se va disputa tot la ”Polivalentă”.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(22.10)

Campionii ”s-au jucat cu focul” în ultima repetiție pentru UEFA Futsal Champions League

Înaintea săptămânii în care vor găzdui meciurile din grupele UEFA Futsal Champions League, main round, campionii de la United ”s-au jucat cu focul” în ultima repetiție pentru meciurile din competiția supremă continentală. Trupa pregătită de Florin Ignat a avut de furcă cu Luceafărul Buzău, în jocul de la Polivalentă din etapa a V-a, Liga I, și s-au impus cu scorul de 7-5, după un joc în care spectacolul a fost în prim plan.

United a intrat cu 3-1 avantaj la pauză. Araujo a fructificat pasa lui Cireș în deschiderea meciului și a marcat pentru 1-0, Cireș, la jumătatea reprizei, a trimis în poartă centrarea venită din corner de la Burdujel. Un minut mai târziu, Buzăul a redus la 2-1 avantajul gazdelor, cu un gol marcat din lovitură liberă de la șapte metri. Repriza inaugurală s-a încheiat cu golul marcat de Boșneagă, din pasa lui Crișan. Cu o rotație scurtă, linia de debut plus alți doi jucători, echipa din Buzău s-a ținut tare și în partea secundă. În minutul 21 au redus la 3-2 avantajul campionilor. A urmat o dublă a lui Pele, unul dintre goluri marcat chiar din propriul teren, profitând de poziția avansată a portarului de la Buzău. Araujo și Pele au ratat de puțin desprinderea decisivă în situații bune, însă Luceafărul a revenit în joc la 5-3, cu 10 minute înainte de final. Cireș, în minutul 34, a refăcut avansul de trei puncte, care nu a fost suficient pentru un final de meci liniștit. Finalul de meci a fost ”tulburat” de Gabriel Bogdan Bobe. Jucătorul celor de la Buzău, fost component al echipei naționale de minifotbal, a marcat o dublă în decurs de două minute și a echilibrat tabela la scorul de 6-5. Cu avantaj minim pe tabelă, dar și cu amenințarea unei lovituri de la 10 metri antrenorul – jucător Florin Ignat a decis să iasă cu fly – goalkeeper, iar Octavian Cireș a preluat tricoul distinctiv. Decizia antrenorului gălățean s-a dovedit destul de inspirată, campionii au păstrat balonul, Crișan a lovit bara în ultimul minut de joc, iar Pele a marcat pentru 7-5, când mai erau 4 secunde din meci.

Meciul a fost început de United cu formula: Toniță – Crișan, Boșneagă, Pele, Araujo; Au mai jucat: Cârdei – Dudău, Burdujel, Petică, Arhire, Cireș, Crăciun, Ignat, Oană.

United conduce în Liga I cu 13 puncte din 5 jocuri, golaveraj 30-13, patru puncte mai mult, dar și un joc în plus față de echipa de pe locul 2, Autobergamo Deva. În Liga I, United va juca următorul meci în jurul datei de 5 noiembrie, cu cei de la Deva. Până la jocurile cu vicecampioana, formația gălățeană va juca cele trei meciuri din grupele UEFA Futsal Champions League.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(26.10)

United începe cu înfrângere grupa de Liga Campionilor de la Galați

Campioana României, United Galați, a fost ”lovită de uragan” la debutul în actuala ediție a Ligii Campionilor. Formația gălățeană a cedat categoric, scor 0-5, jocul cu vicecampioana Ucrainei, Uragan lvano-Frankivsk.

Gruparea ucraineană, formație ce reprezintă practic echipa națională de futsal a statului vecin (reprezentativă ce a jucat în semifinalele Campionatului European), și-a conturat victoria chiar din prima parte. După ce au dominat debutul meciului, ucrainenii au deschis scorul în minutul 11, prin Shoturma. Imediat s-a consumat momentul psihologic al jocului. Campionii României au avut șansa egalării, Daniel Araujo a trimis în bară un șut de penalitate obținut ca urmare a celor șase greșeli acumulate de oaspeți. A urmat un recital al celor de la Uragan, gruparea din Ucraina a marcat de trei ori consecutiv și s-a instalat la 4-0, după primele 20 de minute de joc. La reluare, gălățenii au început mai bine, însă elanul le-a fost tăiat de golul cinci al ucrainenilor, marcat în debutul reprizei a doua.

Meciul a fost început de United cu formula: Toniță – Ignat, Araujo, Cardenas, Pele. Au mai intrat: Cîrdei, Burdujel, Dudău, Cireș, Crăciun, Crișan, Oană, Petică, Boșneagă.

Grupa de Liga Campionilor de la Galați continuă joi cu meciurile din ziua a doua. De la ora 17.00, vor juca cele două învingătoare din prima zi. Benfica Lisabona, victorioasă, scor 3-1, cu Haladas, va juca cu Uragan lvano-Frankivsk, în timp ce învinsele de azi, United și Haladas, se vor confrunta de la ora 20.00.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.