Jump to content

S-a înfiinţat Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

S-a înfiinţat Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Galaţi

Proaspăt înfiinţata filială din Galaţi a Uniunii Ucrainenilor din România iese la rampă marţi, 12 iulie, cu un eveniment dedicat împlinirii a 350 de ani de când Ivan Mazepa a fost ales hatman al Ucrainei. Cu această ocazie, se va organiza, în Amfiteatrul Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", începând cu ora 12,00, o masă rotundă, cu tema "Hatmanul Ivan Mazepa, între mit şi realitate istorică". De la ora 13,00, va fi proiectat un film documentar despre viaţa conducătorului ucrainean după care au fost botezate două cartiere din Galaţi, urmând ca de la ora 13,30 să aibă loc un scurt moment artistic, susţinut de grupul "Zadunaiska Sici", din Tulcea, acompaniat de Anişoara Negură la oboi şi de Diana Dogaru la pian.

De la preşedinta Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Galaţi, Ileana Leon (profesoară de Limba şi literatura română la Liceul de Arte) aflăm că invitat special va fi Mihai Traista, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România la nivel naţional, scriitor cu peste 30 de volume lansate, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi din Ucraina, cu premii naţionale şi internaţionale obţinute pentru cărţile sale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.