Jump to content

CSM Dunărea Galaţi - hochei (2022-2023)


dcp100168

Recommended Posts

Hocheiștii de la CSM Galați şi-au reluat pregătirile

Mai devreme parcă ca niciodată, echipa de hochei de la CSM Galați a reluat pregătirile pentru noua ediție a Campionatului Național de Seniori. La prima ședință de pregătire a sezonului au fost prezenți 20 de jucători.

Din lotul de sezonul trecut la primul antrenament al sezonului s-au prezentat: Magor Szopos, Adrian Ionescu, Sergei Kopilets, Daniel Diaconu, Alexandr Neznamov, Yevgheni Yemelianenko, Cătălin Berdilă, Mircea Constantin, Remus Gheorghe, Vitali Kyrichenko, Szabolcs Hildebrand, Vladislav Teamriuc. Alți trei jucători, Otto Onodi, Evgheni Lymansky și Yuri Nazarov, vor veni la antrenamente în perioada următoare.

Noutățile sezonului le reprezintă: Antal Alfred – atacant, 26 de ani, jucător ce a evoluat sezonul trecut pentru Fenestela. A mai jucat pentru Steaua și echipele de juniori de la Miercurea Ciuc; Vlad Grigori – atacant, 25 de ani. Sezonul trecut a jucat pentru Sportul Studențesc. A mai evoluat pentru Steaua București și Corona Brașov; Szabo David – fundaș, 24 de ani, ultima oară la Steaua București; Amador Filler – 19 ani, atacant, Andrei Buleandră – 23 de ani, fundaș, jucător ce revine la CSM Galați după ce a evoluat sezonul trecut pentru Sportul Studențesc, Raul Maftei – 19 ani, atacant revenit de la Sportul Studențesc, Huba Sillo – 21 de ani, atacant. Sezonul trecut a jucat pentru Fenestela. A mai evoluat Sapientia U23 și echipele de juniori din Miercurea Ciuc, Bendek Roland – 26 de ani, atacant provenit de la ACSH Gheorgheni.

În zilele următoare se vor alătura lotului CSM Galați alte patru nume noi: Artem Sursov – 31 de ani, atacant, Rusia. Ultima echipă pentru care a jucat a fost Rulav Odd Harkov, în Ucraina, a mai jucat pentru Kadaň, în Cehia, și o serie de echipe din Rusia, Tomas Cernak – 21 de ani, fundaș, a jucat sezonul trecut pentru HK Ruzinov 99 Bratislava, în campionatul U20 al Slovaciei, Patrick Machala, atacantul cu dublă cetățenie, cehă – română, revine la CSM Galați după un sezon la Corona Brașov și Alexei Baskov – atacant, 28 de ani, jucător ce revine la CSM Galați, unde a mai evoluat în sezonul 2018 – 2019, după ce a mai trecut pe la echipe din Ucraina și Rusia.

În noua ediție de campionat, formația gălățeană va fi pregătită de echipa tehnică din sezonul trecut, formată din Vladimir Klinga și Cornel Chiriță.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

13 jucători noi pentru următorul sezon, la echipa de hochei CSM Galați

CSM Galați a anunțat că la pregătirile echipei de hochei pe gheaţă din această vară vor lua parte mai mulți jucători noi.

După sezonul precedent, încheiat abrupt pe poziția a patra, ca urmare a deciziei Federației Române de Hochei de a schimba calendarul competițional pe final, CSM Galați are planuri pentru o mai bună reprezentare în noua ediție de campionat. Astfel, începând de marți, s-a dat startul antrenamentelor, la Stadionul "Portu Roșu", în așteptarea gheţii la Patinoar. Prima parte a pregătirilor va fi destinată perioadei de acumulări fizice.
Dacă în ediția precedentă de campionat, gruparea gălățeană a suferit serios la capitolul numeric al jucătorilor din lot, de această dată nu vor mai fi probleme din acest punct de vedere. Nu mai puțin de 13 noi jucători se vor afla la CSM Galați din sezonul 2022-2023. Capul de afiș al transferurilor îl reprezintă doi jucători ruși, sosiți de la Harkov (Ucraina), Alexei Baskov (28 ani) și Artem Sursov (31 ani), tânărul fundaș slovac Tomas Cernak (21 de ani) și revenirea lui Patrick Machala, care a mai jucat în trecut pentru gălățeni.
De faptul că va avea un lot bine pus la punct numeric se bucură, în primul rând, antrenorul Vladimir Klinga. "Sunt bucuros că ne-am reunit devreme. Primul lucru pe care trebuie să-l facem va fi să-i integrăm cât mai repede pe numeroșii jucători nou sosiți. Dintre cei trei jucători străini care au sosit la noi, pot spune că Sursov și Baskov au cărți de vizită foarte bune, iar Cernak este un tânăr fundaș de foarte mare perspectivă", a spus antrenorul gălățenilor.
În rândul nou-veniților mai figurează și un jucător de la vicecampioana ACSH Gheorgheni, Roland Bendek (26 ani), dar și doi de la Fenestela, Alfred Antal (26 ani) și Huba Sillo (21 ani), plus unul de la Steaua București - David Szabo (24 de ani). Trei dintre noii jucători au evoluat în sezonul precedent la Sportul Studențesc, Vlad Grigori (25 ani), Andrei Buleandră (23 ani) și Raul Maftei (19 ani), ultimul fiind gălățean la origini. Media de vârstă din lot este scăzută de Daniel Diaconu (17 ani) și Amador Filer (19 ani), ambii crescuți la Galați.

Cu lotul mărit substanțial, Klinga este de părere că noul sezon va fi foarte dificil, dar își propune ca echipa să înregistreze progrese atât ca joc, cât și ca rezultate. "Ne așteaptă un sezon foarte dificil, dar scopurile noastre principale constau în parcursuri cât mai bune în campionat și în Cupa României, iar jocul prestat să-i mulțumească pe suporteri. Avem un lot numeros față de sezonul trecut, dar acest lucru nu garantează succesul. Rezultatele sunt obținute prin muncă la antrenamente și, desigur, prin valoarea jucătorilor", a spus Klinga.
Din lotul de anul trecut mai sunt prezenți pentru ediția 2022 - 2023 următorii jucători: Magor Szopos, Adrian Ionescu, Otto Onodi (portari); Alexandr Neznamov, Evgheni Emelianenko, Cătălin Berdilă, Mircea Constantin, Remus Gheorghe, Vitali Kiricenko, Szabolcs Hildebrand, Vladislav Teamriuc, Evgheni Limanski, Iuri Nazarov, Serghei Kapilets.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hocheiștii de la CSM Galați au încheiat cu o victorie și o înfrângere Cupa Lacu Roșu

Echipa de hochei de la CSM Galați a participat la finalul săptămânii la Cupa Lacu Roșu, turneu amical ce s-a disputat la patinoarul din Gheorgheni. Formația gălățeană a jucat două meciuri în Harghita, iar bilanțul a fost o victorie și o înfrângere.

Victoria a venit în jocul cu cei de la Fenestela, scor 4-2. Marcatorii CSM-ului au fost: Artem Sursov, două, Alexei Baskov și Patrik Machala. Al doilea meci din Harghita a fost pierdut de CSM Galați, la limită, scor 4-5, cu cei de la ACSH Gheorgheni, (marcatori Machala 2, Sursov și Hildebrand), golul victoriei fiind marcat pe final de echipa din Gheorgheni. Cele două jocuri de la Cupa Lacu Roșu au venit după un cantonament la hocheiștilor gălățeni desfășurat la Gheorgheni.

În cele două jocuri de la Gheorgheni, dintre achiziții, s-a remarcat Artem Sursov, marcator în ambele jocuri. Sursov este un atacant de 31 de ani din Rusia. Ultima echipă pentru care a jucat a fost Rulav Odd Harkov, în Ucraina, a mai jucat pentru Kadaň, în Cehia, și o serie de echipe din Rusia.

Altfel, lotul echipei pregătite de Vladimir Klinga și Cornel Chiriță urmează să fie completat cu un jucător în zilele următoare.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

CSM Galați joacă la Miercurea Ciuc pentru finala Cupei

Echipa de hochei de la CSM Galați va începe meciurile din noul sezon competițional cu o restanță. Miercuri, 14 septembrie, de la ora 19.00, la Miercurea Ciuc, formația gălățeană va juca cu SC Miercurea Ciuc în Cupa României, joc ce va conta pentru ediția 2021-2022 a Cupei României.

Jocul de la Miercurea Ciuc este ca o finală pentru finală. Cele două echipe fac parte din Grupa B a Cupei, iar în precedentele jocuri s-au impus în duelurile cu Sportul Studențesc și Sapientia (21-1 și 11-1 CSM Galați, 16-2 și 3-1 SC Miercurea Ciuc).

Învingătoarea din meciul de miercuri va juca în finala Cupei României cu Steaua București. Ultimul meci din precedentul sezon al Cupei se va disputa tot la Miercurea Ciuc sâmbătă, 17 septembrie.

În jocul de miercuri, echipa pregătită de Vladimir Klinga și Cornel Chiriță se va putea baza și pe serviciile lui Mikhail Shabanov. Ultima achiziție a clubului gălățean este un hocheist rus de 24 de ani ce a evoluat în precedentele două sezoane în Polonia, la HK Torun.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Eșec categoric pentru CSM Galați, în restanța din Cupă de la Miercurea Ciuc

Echipa de hochei de la CSM Galați a pierdut categoric meciul decisiv de calificare în finala Cupei României, ediția 2021/2022. Disputat la Miercurea Ciuc, în compania gazdelor de la Sport Club Miercurea Ciuc, jocul a fost pierdut de CSM Galați cu scorul de 8-1. După 3-1 la prima pauza, harghitenii s-au impus cu 4-0 în a doua treime, iar în ultima parte a jocului au castigat cu 1-0. Singurul gol al gălățenilor a fost marcat de Evgeni Yemilianenko, pentru 1-1.

CSM Galați: Onodi Otto, Szopos Magor – portari; Szabo David, Evgeni Yemilianenko, Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdilă – fundași; Vitalii Kyryhenko, Aleksander Neznamov, Mircea Constantin – Patrick Machala, Alexei Baskov, Artyom Sursov – Vlad Grigori, Vladislav Teamriuc Mikhail Shabanov – Remus Gheorghe, Sillo Huba, Benedek Roland – Antal Alfred, Raul Maftei, Andrei Buleandră – atacanți.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Revine hocheiul. Dublă cu Fenestela, vineri și sâmbătă

Campionatul Național de hochei revine în actualitate. Echipa Clubului Sportiv Municipal Galați va debuta la finalul săptămânii în noua ediție de campionat cu două jocuri contra celor de la CSHC Fenestela. Ambele jocuri cu echipa din Covasna se joacă la Patinoarul “Dunărea”, de la ora 18:30, și reprezentă debutul în noua ediție de campionat și pentru jucătorii Fenestelei.

În noua ediție, formația gălățeană îi are pe bancă în continuare pe Cornel Chiriță – antrenor secund și slovacul Vladimir Klinga – antrenor principal.

La nivelul lotului s-au făcut câteva modificări, iar rotația cu care CSM Galați abordează noua ediție de campionat este: Onodi Otto, Szopos Magor, Adrian Ionescu, Cătălin Berdilă, Mircea Constantin, Evgeny Lymansky (Ucraina – România), Hildebrand Szabolcs, Remus Gheorghe, Vladislav Teamriuc (Republica Moldova), Vitali Kyrychenko (Ucraina – România), Evgeny Yemelianenko (Ucraina – România), Sergei Kapylets (Belarus), Patrick Machala (Cehia – România), Alexandre Neznamov (Rusia), Antal Alfred, Vlad Grigori, Huba Sillo, David Szabo, Roland Benedek, Artem Sursov (Rusia), Alexei Baskov (Rusia), Andrei Buleandră, Amador Filler, Daniel Diaconu, Raul Maftei, Yuri Nazarov (Rusia) și Konstantin Chernyuk (Rusia).

Jocurile cu CSHC Fenestela 68 vor fi primele din Campionatul Național, însă nu vor reprezenta debutul în sezon. În luna septembrie, formația gălățeană a jucat un meci la Miercurea Ciuc, în Cupa României, restant de sezonul trecut, câștigat de ciucani cu scorul de 8-1.

Pentru fiecare dintre cele două jocuri cu CSHC Fenestela 68, accesul se va face în baza unui bilet ce va costa 10 lei.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați deschide sezonul cu o victorie clară contra Fenstelei

Câteva sute de spectatori au fost prezenți în tribunele patinoarului Dunărea la primul meci al sezonului de hochei de la Galați. Favoriții tribunei, CSM Galați, au jucat primul meci din actuala ediție a Campionatului Național de Seniori contra covăsnenilor de la CSHC Fenestela.

Meciul a fost câștigat de CSM Galați cu scorul de 6-2 (0-0, 4-1, 2-1), după un joc dominat în totalitate de băieții pregătiți de cuplul Klinga – Chiriță. Gazdele au condus cu 2-0, cu două goluri marcate în decurs de două minute. Nazarov, servit de Baskov și Antal, a deschis scorul în minutul 27, iar Kirichenko, în minutul 29, pasă Constantin și Chernyuk, a urcat tabela la 2-0. Oaspeții au revenit în joc cu golul de 2-1, reușit în minutul 31 de Pal. Repriza a fost încheiată de CSM Galați cu un alt parțial 2-0, cu care s-a instalat la conducere, scor 4-1, goluri marcate de Hildebrand Szabolcs și Chernyuk, la a doua pauză. În ultima treime, Paior și-a apropiat echipa la 4-2, gol marcat în situație de superioritate numerică, Sursov și Antal cu al treilea parțial 2-0 al jocului au stabilit scorul final 6-2 CSM. Sâmbătă, de la ora 18.30, cele două echipe se vor întâlni în al doilea meci al primei duble din Campionatul Național de seniori.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(23.10)

17 goluri și 211 minute de eliminare în meciul doi dintre CSM Galați și Fenestela!

Hocheiștii de la CSM Galați au pierdut al doilea meci din dubla cu CSHC Fenestela de la patinoarul Dunărea, meciuri cu care cele două formații au debutat în actuala ediție a Campionatului Național de Seniori. După un joc cu 17 goluri și 211 minute de eliminare, CSM Galați a cedat cu scorul de 6-11 meciul cu formația covăsneană.

După 4-1 la prima pauză, CSM Galați a redus cu un gol ecartul de după treimea secundă. Cu 20 de minute înainte de final, Fenestela conducea cu 6-4. Pe parcursul reprizei secunde, CSM Galați s-a apropiat la 3-4, dar formația din Covasna a refăcut imediat diferența de două goluri. În ultima parte, Fenestela a mai marcat de cinci ori, patru dintre goluri în situație de superioritate numerică, în timp ce al cincilea a fost înscris când evolua cu om în minus. De partea cealaltă, CSM Galați a marcat de două ori.

Pentru CSM Galați au marcat în meciul de sâmbătă: Vitalii Kyrychenko (3), Artyom Sursov, Patrick Machala și Alexei Baskov.

În finalul meciului au fost inserate și câteva momente pugilistice care s-au lăsat cu multe minute de eliminare. La finalul jocului, raportul minutelor de eliminare a fost 108 – 103.

CSM Galați: Onodi Otto, Szopos Magor – portari; Evgeni Yemilianenko, Konstantin Chernyuk – Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdilă, Artyom Sursov – Raduly Norbert, Szabo David – fundași; Vitalii Kyrychenko, Aleksandr Neznamov, Mircea Constantin – Patrick Machala, Aleksei Baskov – Antal Alfred, Mikhail Shabanov, Yuri Nazarov – Remus Gheorghe, Sillo Huba, Benedek Roland, Andrei Buleandră – atacanți; Vladimir Klinga și Cornel Chiriță – antrenori.

Pentru CSM Galați urmează două meciuri în Harghita, la Cârța, cu Sapientia U23, pe 29 și 30 octombrie. La Galați, următoarele jocuri sunt programate la 5 și 6 noiembrie, cu Sportul Studențesc.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(29.10)

CSM Galați s-a impus în primul meci cu Sapientia U23

Echipa de hochei de la CSM Galați s-a impus cu scorul de 10-2 în primul meci al dublei din Campionatul național de Seniori cu Sapientia U23. După 4-0 în prima repriză, formația gălățeană s-a impus cu 3-2 în treimea de mijloc, în timp ce în ultima parte jucătorii gălățeni s-au impus cu scorul 3-0. Pentru CSM Galați au marcat: Baskov, Kirichenko, Nazarov câte două goluri, Antal, Sursov, Yemelianenko și Machala.

Sapientia U23 și CSM Galați se vor întâlni și duminică, de la ora 18.30, tot la patinoarul din Cârța, în meciul doi al dublei din Campionatul Național de Seniori.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(30.10)

CSM Galați s-a impus și în al doilea meci de la Cârța cu Sapientia U23

Hocheiștii de la CSM Galați au câștigat cele două meciuri cu Sapientia U23 din Campionatul Național de Seniori. După victoria de sâmbătă, scor 10-2, formația gălățeană s-a impus cu scorul 9-0 în cel de al doilea meci ai dublei. După 2-0 la prima pauză, CSM Galați a condus cu 4-0 la finalul celei de-a doua treimi, în timp ce în ultima parte formația gălățeană s-a impus cu scorul de 5-0. Shabanov, Constantin (două), Raduly, Berdilă, Kyrychenko (două), Szabo – au fost marcatorii formației gălățene.

CSM Galați: Onodi Otto, Szopos Magor – portari; Evgeni Yemelianenko, Konstantin Chernyuk – Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdilă, Artem Sursov – Raduly Norbert, Szabo David – fundași; Vitalii Kyrychenko, Aleksander Neznamov, Mircea Constantin – Patrik Machala, Aleksei Baskov – Antal Alfred, Mikhail Shabanov, Yuri Nazarov – Remus Gheorghe, Yevgeni Lymansky, Huba Sillo, Benedek Roland, Andrei Buleandră – atacanți. Vladimir Klinga, Cornel Chiriță – antrenori.

Pentru CSM Galați urmează o serie de patru jocuri, conform programării FRHG. Sâmbătă – duminică, 5-6 noiembrie, CSM Galați va juca pe propriul teren cu Sportul Studențesc, iar la 8 și 9 noiembrie, formația gălățeană va susține două meciuri în Harghita pe terenul celor de la ACSH Gheorgheni.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(5.11)

CSM Galați s-a impus în primul meci al sezonului cu Sportul Studențesc

Echipa de hochei de la CSM Galați a câștigat primul meci al sezonului cu Sportul Studențesc. Formația gălățeană s-a impus cu scorul de 15-0 în meciul de debut al dublei cu formația bucureșteană. După 2-0 în prima repriză, gruparea gălățeană s-a impus cu 6-0 în treimea de mijloc și 7-0 în repriza a treia.

Duminică, de la ora 11.00, CSM Galați și Sportul Studențesc vor juca al doilea meci al etapei duble de la Patinoarul Dunărea.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(6.11)

CSM Galați și-a adjudecat și al doilea meci cu Sportul Studențesc

Hocheiștii de la CSM Galați au obținut victoriile obișnuite cu Sportul Studențesc București, în disputele de la Patinoarul Dunărea. După 15-0 în meciul de sâmbătă, formația gălățeană a învins cu scorul de 18-1 gruparea bucureșteană în meciul de duminică al dublei. După 7-0 la prima pauză, CSM Galați a condus cu 12-0 înaintea reprizei a treia, iar în ultima parte a jocului s-a impus cu 6-1.

CSM Galați este pe locul 2 în clasamentul la zi din Campionatul Național de Seniori, cu 15 puncte din 6 jocuri. Pentru hocheiștii de la CSM Galați urmează două meciuri cu una dintre echipele de top din Campionatul Național. Marți și miercuri, în ambele zile cu începere de la ora 18.30, CSM Galați va juca în Harghita pe terenul celor de la ACSH Gheorgheni, locul 3 în CNS, cu 9 puncte, după trei jocuri.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Victorie la Gheorgheni! CSM Galați preia șefia în Campionatul Național

Echipa de hochei CSM Galați a învins în primul meci de la Gheorgheni și a preluat poziția de lider în Campionatul Național de seniori. Gălățenii s-au impus cu scorul 7-5, după un joc în care și-au conturat victoria în treimea de mijloc.

La prima pauză, CSM Galați a intrat cu deficit de un gol, scor 1-2. Nazarov a deschis scorul, pasă Constantin, harghitenii au preluat conducerea cu două goluri marcate în decurs de un minut, ambele în minutul 18. Partea secundă a debutat cu un parțial 3-0 al gălățenilor, cu care s-au instalat la conducere, scor 4-2. Chernyuk, pasă Kyrychenko, a egalat la 2, Sursov, pasă Constantin, a trecut CSM Galați pentru prima oară în avantaj, iar Neznamov, pasă Kyrychenko, a făcut ca tabela să indice 4-2 CSM Galați. Harghitenii au revenit la 3-4 cu un gol marcat în inferioritate numerică, însă treimea secundă s-a încheiat cu reușita lui Chernyuk, pasă Kyrychenko, gol marcat de jucătorii formației gălățene în dublă superioritate numerică. Victoria a fost consolidată de CSM Galați în debutul reprizei a treia. Chernyuk și Kyrychenko au urcat tabela la 7-3 cu șase minute rămase din meci. Gheorgheniul a încercat revenirea pe final, a marcat de două ori consecutiv, insuficient pentru a pune în pericol victoria gălățeană.

Prin victoria de la Gheorgheni, echipa de hochei de la CSM Galați a preluat prima poziție a clasamentului, cu 18 puncte din 7 jocuri, trei puncte în plus, dar și un joc mai mult decât echipa de pe locul 2, Fenestela.

Miercuri, de la ora 18.30, se va juca și meciul doi al dublei de la Gheorgheni.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a pierdut în prelungiri al doilea joc de la Gheorgheni

Hocheiștii de la CSM Galați se întorc cu patru puncte din jocurile de pe terenul celor de la ACSH Gheorgheni. După victoria, scor 7-5, din meciul de marți, formația gălățeană a pierdut, în prelungiri, al doilea joc din Harghita. După 65 de minute de joc, scorul a fost 4-3 pentru cei de la Gheorgheni, la capătul unui meci în care CSM Galați a condus cu scorul de 3-1.

Gazdele au deschis scorul în minutul 5, CSM Galați a replicat cu un parțial 3-0 (marcatori: Hildebrand Szabolcs, Vtalii Kyrychenko și Artem Sursov), cu care a stabilit scorul după 20 de minute. În treimea de mijloc au marcat doar gazdele, gol înscris în situație de inferioritate numerică. La fel s-a întâmplat și în ultima repriză dintre cele prevăzute inițial, echipa gazdă a marcat golul de 3-3 cu patru minute rămase de jucat din cele 60. În prelungiri, ACSH Gheorgheni a marcat în minutul 65 golul ce a decis învingătoarea de miercuri.

CSM Galați este pe primul loc în Campionatul Național de seniori, cu 19 puncte din 8 jocuri, patru puncte și două meciuri mai mult decât echipa de pe locul 2, Fenestela. Pentru CSM Galați urmează alte două jocuri în deplasare. Miercuri și joi, 15-16 noiembrie, CSM Galați se va deplasa la Otopeni/București, pentru două meciuri cu Steaua.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Meciuri cu Steaua pentru hocheiștii de la CSM Galați

După cele patru puncte câștigate în Harghita, pe terenul celor de la ACSH Gheorgheni, echipa de hochei de la CSM Galați va susține alte două jocuri în deplasare. Marți și miercuri, 15 și 16 noiembrie, în ambele zile începând cu ora 18.30, formația gălățeană va juca la Otopeni cu cei de la Steaua București. Începând din acest sezon echipe din București își va disputa meciurile de pe teren propriu la patinoarul din Otopeni.

CSM Galați abordează de pe locul doi dubla de la Otopeni cu 19 puncte din 8 jocuri, un punct mai puțin decât liderul la zi ACSH Gheorgheni, în timp ce Steaua este pe 6 în Campionatul Național de Seniori cu 6 puncte strânse în 4 jocuri. Una din cele două victorii ale bucureștenilor a fost obținută, la Otopeni, în fața campioanei SC Miercurea Ciuc.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a pierdut primul meci cu Steaua de la Otopeni

Hocheiștii de la CSM Galați au pierdut primul meci disputat la Otopeni cu Steaua București, scor 9-6 (4-1, 2-3, 3-2).
Steaua a început meciul cu o primă repriză câștigată cu 4-1. CSM Galați a revenit în partea secundă, s-a apropiat la 4-3, însă gazdele jocului de la Otopeni au marcat pentru 5-3, prin gălățeanul Adrian Irimia, fostul căpitan la CSM Galați. Jucătorii formației gălățene au revenit la un gol în spate, scor 5-4, gol Hildebrand, dar un alt fost jucător al Galațiului, Orban Szilard, a desprins Steaua la 6-4. De la 6-4, Steaua s-a dus la 8-4, CSM a revenit la 8-6, iar Steaua a închis tabela la 9-6. Pentru CSM Galați au marcat: Hildebrand 2, Shabanov, Berdilă, Nazarov și Constantin.
Miercuri, de la ora 18.30, la Otopeni, este programat meciul doi dintre Steaua și CSM Galați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Trei puncte de la Otopeni, cu Steaua, pentru CSM Galați

Hocheiștii de la CSM Galați se întorc cu trei puncte din cele două jocuri de la Otopeni cu Steaua București. Formația gălățeană a învins miercuri, în meciul doi, cu scorul 5-3, victorie conturată de hocheiștii de la CSM Galați în repriza a treia.

CSM Galați a deschis scorul prin Sursov în minutul 4, Steaua a egalat după trei minute, 1-1 fiind și scorul după primele 20 de minute. Gazdele s-a desprins la 2-1, în debutul treimii de mijloc, Kyrychenko a egalat la 2 în minutul 38. Chernyuk a trecut CSM-ul în avantaj, scor 3-2, în penultimul minut al treimii, însă partea secundă s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, Steaua a egalat cu 27 de secunde înainte de a doua pauză. În ultima parte au marcat doar gălățenii. Neznamov, în minutul 48, a urcat tabela la 4-3 CSM, iar Hildebrand Szabolcs a stabilit scorul final, 5-3 CSM, chiar dacă formația gălățeană a jucat în finalul meciului, timp de două minute, în inferioritate numerică sau chiar în dublă inferioritate.

În clasamentul la zi din Campionatul Național de Seniori, echipa de hochei de la CSM Galați este pe locul 2, cu 25 de puncte, 11 jocuri. Pentru CSM Galați urmează două meciuri pe terenul celor de la SC Miercurea Ciuc, 20-21 noiembrie, conform programării FRHG.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Eșec sever pe terenul campioanei!

Hocheiștii de la CSM Galați au pierdut categoric primul meci de pe terenul campioanei. În primul joc de la Miercurea Ciuc, cei de la Sport Club s-au impus cu scorul de 10-2. După 3-0 în prima repriză, harghitenii s-au impus cu 3-2 în partea a doua, iar ultima parte a fost câștigată cu scorul 2-0. Cele două goluri ale CSM au fost marcate de Vitalii Kyrychenko, pentru 6-1, și Mikhail Sabanov pentru 7-2.

Luni, de la ora 18.30, tot la Miercurea Ciuc, se va disputa al doilea meci dintre SC Miercurea Ciuc și CSM Galați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a pierdut în prelungiri la Miercurea Ciuc

Hocheiștii de la CSM Galați au încheiat cu un punct dubla din Campionatul Național de Seniori de la Miercurea Ciuc. După înfrângerea de duminică, scor 2-10 (0-3, 2-5, 0-2), formația gălățeană a pierdut în prelungiri jocul de luni cu campioana en-titre a României. După aproape 61 de minute de joc, tabela patinoarului din Miercurea Ciuc a indicat scorul 8-7 în favoarea gazdelor.

Harghitenii au deschis jocul cu o repriză câștigată cu scorul 4-1. CSM Galați s-a apropiat la un singur gol după 40 de minute, scor 5-4, după ce s-a impus în treimea secundă cu scorul 3-1. Gazdele s-au desprins la 7-4 în prima parte a reprizei a treia, spre finalul reprizei jucătorii formației gălățene au marcat de trei ori consecutiv și au trimis meciul în prelungiri. Timpul suplimentar a ținut mai puțin de un minut, echipa din Miercurea Ciuc a marcat golul victoriei după 52 de secunde din repriza suplimentară de prelungiri.

Gălăţenii au punctat prin: Shabanov (pentru 1-1, 4-2 și 5-4), Chernyuk (5-3), Constantin (7-5), Neznamov (7-6), Baskov (7-7).

Meciul a fost abordat de CSM Galați cu formula: Onodi Otto, Szopos Magor – portari; Evgeni Yemilianenko, Konstantin Chernyiuk – Hildebrand Szabolcs (căpitan), Artem Sursov – Raduly Norbert, Szabo David – fundași; Vitalii Kyrychenko, Aleksander Neznamov, Mircea Constantin – Patrik Machala, Aleksei Baskov, Sillo Huba – Mikhail Shabanov, Benedek Roland, Yuri Nazarov – Remus Gheorghe, Yevgeni Lymansky, Antal Alfred, Andrei Buleandră – atacanți; Vladimir Klinga și Cornel Chiriță – antrenori.

După jocurile de la Miercurea Ciuc, echipa de hochei de la CSM Galați este pe locul 2 în clasamentul la zi din Campionatul Național de Seniori, cu 23 de puncte din 12 jocuri. Conform programării FRHG, pentru CSM Galați urmează două meciuri pe terenul celor de la Corona Brașov, 12-13 decembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Corona Brașov - CSM Galați 5-1

Continuă evoluțiile fluctuante pentru hocheiștii de la CSM Galați

Echipa de hochei de la CSM Galați continuă evoluțiile fluctuante în Campionatul Național de seniori. La ultima apariție pe gheață, formația gălățeană se întorcea cu toate punctele de pe terenul campioanei SC Miercurea Ciuc. Luni, în primul meci al dublei de la Brașov, cu Corona, formația gălățeană a pierdut cu scorul 5-1. După 1-0 în prima parte, brașovenii s-au impus cu scorul 3-0 în repriza a doua, în vreme ce în ultima treime cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1. Singurul gol al gălățenilor a fost marcat de Konstantin Chernyuk, pasă Hildebrand Szabolcs și Artem Sursov, în minutul 46 al jocului, la scorul 4-0.
Marți, de la tradiționala oră 18.30, CSM Galați va juca al doilea meci de la Brașov cu cei de la Corona.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a pierdut în ultimul minut la Brașov, cu Corona

Echipa de hochei de la CSM Galați a încheiat fără punct dubla de la Brașov cu Corona. După înfrângerea, scor 1-5, de luni, formația gălățeană a pierdut cu 4-5 meciul de marți. În cel de-al doilea joc de la Brașov, învingătoarea s-a decis în ultimul minut de joc.

Gazdele jocului de la Brașov au început meciul cu o primă repriză câștigată categoric, scor 3-0. A urmat revenirea gălățenilor, jucătorii de la CSM Galați au egalat la trei în minutul 50 al jocului. Chernyuk a marcat pentru 3-1, în minutul 39, Neznamov a apropiat CSM Galați la 3-2 cu golul marcat în minutul 47, iar egalarea la trei a fost adusă de Hildebrand Szabolcs în minutul 50. În finalul meciului, Brașovul a preluat din nou conducerea, scor 4-3, în minutul 53, CSM a revenit și a egalat la 4 în minutul 54, gazdele au mai marcat o dată în minutul 59, iar timpul rămas de jucat a fost insuficient pentru formația gălățeană să egaleze și la 5, chiar dacă CSM Galați a atacat în șase jucători, portarul Onodi lăsând locul unui jucător de atac pe gheață.

Pentru CSM Galați au evoluat: Onodi Otto, Szopos Magor – portari; Evgeni Yemelianenko, Konstantin Chernyuk – Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdilă, Artem Sursov – Raduly Norbert, Szabo David – fundași; Vitalii Kyrychenko, Aleksander Neznamov, Mircea Constantin – Patrik Machala, Aleksei Baskov – Mikhail Shabanov, Benedek Roland, Yuri Nazarov – Remus Gheorghe, Yevgeni Lymansky, Antal Alfred, Siloo Huba, Andrei Bulneadră – atacanți;

În clasamentul la zi din Campionatul Național de Seniori, CSM Galați este pe locul 5, cu 23 de puncte din 14 jocuri.

Luni și marți, 19-20 decembrie, CSM Galați va juca următoarele meciuri din Campionatul Național de Seniori, la Galați, cu SC Miercurea Ciuc.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați a învins campioana, după un meci nebun!

Hocheiștii de la CSM Galați au câștigat primul meci din dubla cu harghitenii de la SC Miercurea Ciuc, campioana României, jocuri programate în aceste zile la patinoarul Dunărea. Formația gălățeană s-a impus la limită, scor 6-5, după un meci spectaculos, cu mai multe răsturnări de situație pe tabelă.

După 20 de minute, CSM Galați a fost în avantaj, scor 2-1. Kyrychenko a deschis scorul, ciucanii au egalat, dar Sursov a trecut CSM Galați în avantaj după prima repriză, cu un gol marcat cu cinci minute înainte de prima pauză a jocului. Ciucanii au reușit o parte secundă cu un parțial 3-0 și s-au instalat la conducere, scor 4-2, după 40 de minute. Destul de greu de anticipat ce avea să se întâmple în ultima treime a jocului. Beneficiind și de avantajul numeric pe gheață în debutul ultimei reprize, gălățenii au revenit și au redus din diferență la 4-3, prin Kyrychenko. Tot Kyrychenko a fost omul providențial pentru CSM Galați, ucraineanul cu cetățenie română a mai marcat de două ori, hattrick, cu care și-a trecut echipa în avantaj, scor 5-4, în minutul 53. Ciucanii au revenit și au egalat la 5 în minutul 57, iar Mikhail Shabanov a adus victoria CSM-ului cu 34 de secunde înainte de finalul jocului.

Cele două echipe se vor confrunta și mânie, tot de la ora 18.30, la patinoarul Dunărea.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați revine de la 0-3 și învinge campioana!

După 6-5 în meciul de luni, hocheiștii de la CSM Galați au încheiat cu toate punctele și al doilea meci de pe teren propriu contra echipei campioane SC Miercurea Ciuc. În jocul de marți, formația gălățeană s-a impus cu scorul de 4-3, după un nou meci marcat de o revenire a hocheiștilor gălățeni.

Ciucanii au început meciul în forță și au condus cu 3-0 la prima pauză, după dubla lui Becze și reușita lui Reszegh. A urmat, firesc, replica gălățenilor, care au oferit un răspuns în aceeași manieră. Repriza a doua a fost câștigată de CSM Galați cu scorul de 3-0. Kyrychenko, în minutul 30, a redus din diferență, Neznamov, două minute mai târziu, și-a apropiat echipa la 2-3, cu un gol marcat în situație de superioritate numerică, iar Machala, în minutul 37, a instaurat egalitatea pe tabelă, scor 3-3, după 40 de minute din meci.

Aflată ”pe val”, formația gălățeană a marcat pentru 4-3 în prima parte din repriza a treia, prin Chernyuk, în minutul 46. În finalul jocului, harghitenii au încercat egalarea, au trimis pe gheață un al șaselea om ofensiv în locul portarului, dar nu au reușit să mai marcheze.

Cu cele două victorii din jocurile cu SC Miercurea Ciuc, echipa de hochei de la CSM Galați ajunge la 29 de puncte acumulate în 16 jocuri, locul 4, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 3, Fenestela, formație ce a disputat 21 de jocuri.

Cele două meciuri cu SC Miercurea Ciuc au fost ultimele din acest an pentru formația gălățeană. În 2023 CSM Galați va juca următoarele meciuri la 7-8 ianuarie, cu  Sportul Studențesc.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Hocheiul gălățean trăiește din nou la intensitate ridicată

Echipa de hochei pe gheaţă CSM Galați a readus aminte de perioada în care orașul nostru era reprezentat la cel mai înalt nivel pe plan național, prin victoriile obținute, luni și marți, împotriva campionilor de la Miercurea Ciuc.

Galațiul a avut, față de multe mari orașe din țară, particularitatea de fi prezent în Campionatul Național de seniori la hochei pe gheață, iar în multe rânduri chiar cu succesul absolut, prin câștigarea titlurilor de campioană a României, prin CSM Dunărea.

Moștenirea a continuat cu trecerea la CSM Galați, unde în primul an s-a ajuns în finala campionatului, însă de atunci a continuat pe o pantă descendentă. Doar că la începutul acestei săptămâni a părut din nou că hocheiul gălățean poate să țină prim-planul, prin prisma a două succese minunate în fața celor de la SC Miercurea Ciuc - campionii en-titre.

În actualul sezon, CSM Galați a mai făcut meciuri bune, dar fie se pierdea cumva pe final, fie bascula imediat în panta cealaltă și oscilațiile au adus piedici majore pentru avansarea în clasament. De această dată, la duelurile cu ciucanii, se poate spune că minunea a ținut două zile.

Primul joc, cel de luni seară, a fost un spectaculos 6-5 pentru CSM Galați, după cum urmează: 2-1 la capătul primei reprize (Kirichenko și Sursov), 2-4 după a doua repriză şi 6-5 la final (Kirichenko de încă trei ori și Shabanov). Ultima reușită a gălățenilor a venit cu 34 secunde înainte de final, când toată lumea părea că e deja cu gândul la repriza suplimentară.

Meciul doi, și mai nebun!

Se aștepta ca după victoria spectaculoasă din prima zi, în al doilea meci - programat marți seară, la 24 de ore distanță față de precedentul - să vină o corecție din partea ciucanilor și așa se și configura partida în startul său: 0-3 după prima pauză! Același Kirichenko, marcatorul unui hattrick în meciul precedent, a sunat revenirea prin reușita sa din minutul 30, iar de aici până la final, cu sprijinul inimoșilor gălățeni prezenți în Patinoarul "Dunărea", a urmat o adevărată prestație de hochei! La doar două minute de la prima reușită a gălățenilor a înscris și Neznamov, iar deznădejdea instalată în patinele oaspeților a fost speculată la maximum de trupa pregătita lui Klinga, care a egalat până la capătul celui de-al doilea parțial prin Machala. Nebunia a fost desăvârșită în ultima repriză, când Chernyuk a înscris pentru 4-3, după care gălățenii au rezistat în fața atacurilor insistente și disperate ale Ciucului - care a apelat și la al șaselea om pe gheață în locul portarului.

CSM Galați, din nou în Top 4

Primele patru locuri au fost în mod obișnuit poziții de play-off (asta dacă nu se mai întâmplă ceva ieșit din comun din partea organizatorilor competiției), iar CSM Galați a reușit să revină în această postură la capătul celor două succese. Astfel, gălățenii ocupă locul al treilea în clasamentul la zi, cu 29 puncte (16 meciuri), la egalitate de puncte cu Fenestela (21 meciuri) și Brașov (14). Primele două locuri sunt ocupate de ACSH Gheorgheni (46 puncte - 20 meciuri) și Steaua București (36 puncte - 15 meciuri), în timp ce campioana din Miercurea Ciuc e abia pe 6, cu 20 de puncte (15 meciuri).

CSM Galați va reveni cu noi meciuri în Campionatul Național de seniori la hochei pe gheață pe 7-8 ianuarie 2023, când va juca împotriva celor de la Sportul Studențesc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

CSM Dunărea Galați își reorganizează secția de hochei

Dintre cele 10 secții de la CSM Dunărea Galați cea mai populară este secția de hochei, secție ce deține în palmares două trofee ale Cupei României și două titluri de campioană. Pentru a crea un climat propice performanței conducerea Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați a făcut câteva schimbări la nivelul tehnicienilor. De pregătirea hocheiștilor de la CSM Dunărea se ocupă tehnicieni experimentați, foști mari jucători.

”Am adus antrenori noi la secția de hochei, secție pe care încercăm să o ”recalibrăm”, să zicem așa. Cei mai vechi dintre antrenori au ieșit la pensie și vor lăsa locul unor antrenori care, cred eu, că sunt bine pregătiți, iar copii au că să învețe de la ei, au modele în antrenorat.

În timp vrem să facem o dezvoltare sănătoasă, să o luăm cu începutul. Am format grupele, trei dintre ele merg în Carpathian Junior Hochey League, CJHL, o competiție internațională, europeană, cu patru turnee, iar ceilalți participă la Campionatele zonale și Naționale.

De pregătirea hocheiștilor de la CSM Dunărea se ocupă antrenori cu mare experiență în cariera de jucători precum: Evgeni Pisarenko, Vitali Donika sau Cătălin Geru fostul mare jucător al echipei naționale a României.

”În ceea ce privește antrenorii, am reușit să-l aducem Evgheni Pisarenko, un antrenor care mulți ani a fost la Brașov, un antrenor foarte bun din multe puncte de vedere cât și datorită faptului că stăpânește foarte bine limba română, ăsta un aspect. El este antrenorul nostru coordonator al secției de hochei de la CSM Dunărea Galați.

L-am adus pe Vitali Donika fostul jucător al Galațiului și căpitan la CSM Dunărea Galați cu care a obținut unele dintre cele mai frumoase rezultate de două ori campion național și o dată câștigător de Cupa României. Recent a venit și un alt antrenor din Harkiv, Vladimir Iromin, cu care ne-am mai cunoscut prin România la camp-urile de power skating. Îl mai avem și pe Cătălin Geru, fost mare jucător, încercăm să-l cooptăm și pe fostul mare portar Radu Viorel, în poziția de antrenor cu portarii, el să se ocupe de pregătirea portarilor”, a spus Cristi Munteanu la Lider Sportiv.

Conform lui Cristi Munteanu, directorului Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați, în viitorul apropiat de instruirea hocheiștilor de la Dunărea s-ar putea ocupa Evgeni Emelianenko și Vitali Kirichenko, acum jucători în activitate la CSM Galați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.