Jump to content

Primăria Galaţi îşi măreşte permanent organigrama


dcp100168

Recommended Posts

Marius Stan promite să-i dea afară pe "dinozaurii" din Primărie

Bate vântul schimbării prin Primăria Galați. Edilul-șef Marius Stan a anunțat că noua organigramă a instituției pe care o conduce de trei luni încoace este aproape gata. Vestea nu-i prea bună pentru funcționarii municipalității, deoarece primarul promite surprize mari. Atât de mari încât personaje care păreau că s-au născut în Primărie vor fi trimise acasă. Sunt vizați în principal șefii de departamente, care de-a lungul timpului s-au făcut cunoscuți nu prin serviciile aduse comunității ci prin scandalurile sau afacerile dubioase în care s-au implicat. Deși s-a ferit să dea nume, printre personajele aflate în fruntea listei cu indezirabili se regăsesc stâlpii fostei administrații: Viorica Palade - directorul Direcției de Administrația Publică, și Doina Stamate - directorul Direcției Economice. Marius Stan a mai anunțat că epurările se vor face atât prin îndepărtarea directă a celor vizați din scaunele călduțe în care zac de ani de zile cât și prin desființarea unor posturi. Practic, în viitoarea organigramă nu se vor mai găsi mai bine de jumătate dintre actualele poziții, iar noii șefii își vor ocupa birourile doar în urma unor concursuri pe post. Nu vor mai fi acceptați toți cei care, într-un fel sau altul, au prejudiciat bugetul sau imaginea Primăriei din Galați.

Emoții pentru Gâscă și Ionescu

Schimbările așteptate cu sufletul la gură nu se opresc la ușa instituției de pe strada Domnească. Primarul Marius Stan a lăsat să se înțeleagă că vor fi retezate capete și pe la instituțiile subordonate Primăriei. Printre dinți, Stan a făcut și ceva nominalizări. Sunt vizați directorul Poliției Locale, Cristian Gâscă, și șeful Ecosal, Ion Ionescu. Iar surprizele ar putea continua. Cert este că noua organigramă va fi bătută în cuie în următoarele zile, astfel încât, la ședința din octombrie a Consiliului Local, aceasta să fie votată de consilieri.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Planuri de restructurare. Dispar jumătate din şefii Primăriei

Mai mult de jumătate dintre funcţiile de conducere existente în cadrul Primăriei municipiului Galaţi vor dispărea, susţine primarul Marius Stan, care, de când a depus jurământul, promite o nouă organigramă pentru administraţia locală. Pentru că municipalitatea nu a primit încă acceptul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, proiectul de hotărâre care restructurează Primăria a fost amânat, din nou, pentru următoarea şedinţă a Consiliului Local, care ar putea fi programată săptămâna viitoare. Actualii directori ai Primăriei, rămaşi din mandatele succesive ale lui Dumitru Nicolae, sunt destul de înneguraţi şi se aşteaptă să-şi piardă funcţiile. Primul care regretă prelungirea stării de lucru din administraţia locală este chiar Marius Stan: "În administraţia publică, totul se desfăşoară cu viteza melcului. Aş vrea şi eu ca lucrurile să se desfăşoare cu viteza luminii, de mâine să spun ăştia sunt oamenii şi cu ăştia muncim! Că nu ne e uşor să muncim de trei luni cu motorul gripat, pentru că are piesele uzate şi are piesele principale uzate. O să facem şi concurs pentru ocuparea unor posturi unde nu avem oameni pregătiţi", a spus primarul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ce capete de şefi din Primăria Galaţi vor cădea joi?

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local care urmează să aibă loc joi şi pe a cărei ordine de zi se află nu mai puţin de 43 de puncte, unul din cele mai fierbinţi este cel legat de aprobarea noii organigrame de funcţionare a Primăriei.

Subiectul este unul de maxim interes dacă ţinem cont de faptul că primarul Galaţiului, liberalul Marius Stan, a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinută recent că odată cu aprobarea noii organigrame vor dispare în urma reorganizării serviciilor şi direcţiilor cel puţin jumătate din actualele posturi de conducere şi că o parte din directori nu se vor mai regăsi pe funcţiile deţinute până la ora actuală.

Rămâne de văzut dacă noua organigramă va primi undă verde din partea aleşilor municipali care urmau să primească la şedinţa de comisii care a avut loc marţi după amiază proiectul de hotărâre, precum şi cine vor fi directorii aflaţi pe lista neagră a lui Marius Stan, două din numele cel mai des vehiculate fiind cel al Marianei Palade, dar şi cel al şefului Poliţiei locale, Cristi Gâscă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Aceeaşi primărie, noi amînări

Dacă ar fi citit vreodată Heidegger, Marius Stan ar fi înțeles că e încremenit în proiect.

De cînd a fost ales primar, Stan a promis în stînga și-n dreapta, a arătat că vrea, că încearcă, dar n-a reușit decît să amîne tot ceea ce și-a propus. Și zău că în ritmul ăsta există riscul să uite și ce și-a propus. Principala prioritate a edilului șef, după cum de altfel a și declarat de mai multe ori, a fost aceea de a face curățenie în Primărie. Numai că, printre promisiuni, primarul Marius Stan și-a dat seama că e greu cu funcționarii publici, că trebuie aprobată nu știu ce organigramă, făcut un audit sau chiar două. Altfel spus, administrația e mai închistată ca marmelada.

Curățenia din primărie ar fi trebuit să înregistreze azi o nouă etapă, odată cu aprobarea noii organigrame în Consiliul local. Numai că în loc de asta primarul Stan a reputat o nouă amînare.

“E simplu. Pentru că am fost personal la ANFP și am constatat că între datele lor și ale primăriei există o diferență de peste 100 de posturi. Nu s-a făcut o corelare cu Serviciul Resurse Umane de la noi. Ne-au rugat să eliminăm toate neconcordanțele urmînd ca după să se aprobe organigrama. Asta e o demonstrație că sistemul funcționează cu frîna de mînă trasă. Oricum se dorește o organigramă pe verticală cu cinci direcții subordonate primarului, care ar reprezenta o imagine exactă pentru activitatea din primărie”, a explicat Marius Stan.

În urma aprobării noii organigrame, cînd s-o întîmpla și minunea asta, numărul șefilor de departamente și comisii ar trebui să se înjumătățească, iar personalul să fie redus cu 10%. În momentul de față în primărie peste 500 de funcționari se străduiesc din greu să transforme menta-n ceai. Prin frecare, desigur.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

20 de directori şi şefi din Primărie pe lista neagră

* Dacă noua organigramă a Primăriei municipiului Galaţi va fi votată în forma propusă de primarul Marius Stan, nu mai puţin de 20 de posturi de directori şi şefi vor dispărea * Şefi de cursă lungă în mandatul fostului primar Dumitru Nicolae îşi vor pierde acest statut, devenind consilieri sau inspectori * Majorarea cu aproape patru la sută a taxelor şi a impozitelor locale va tensiona relaţiile din USL în plină campanie electorală

Agitaţie mare prin Primăria municipiului Galaţi. Noua organigramă şi noul stat de funcţii figurează printre cele 50 de proiecte de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local. Şi dacă până acum dacă te ciocneai cu cineva prin Primărie aveai şanse mari să fie director sau măcar şef de birou, prin noua organigramă posturile de conducere se reduc.

Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor locali, nu mai puţin de 20 de posturi de director executiv, director adjunct, şef serviciu sau şef birou vor fi desfiinţate. În locul celor nouă direcţii care funcţionau până acum în Primărie, noua structura organizatorică presupune doar patru direcţii generale - dezvoltare, buget-finanţe, infrastructură şi lucrări publice şi, respectiv, servicii publice - cărora li se adaugă Instituţia arhitect şef. Posturile de conducere ale noilor patru direcţii generale vor fi, cel mai probabil, scoase la concurs. Pe unii dintre directorii cu vechime în Primărie îi aşteaptă schimbarea din funcţie. Potrivit surselor noastre, posturile de directori executivi ocupate în mandatul fostului edil Dumitru Nicolae de Viorica Palade, Elena Ghinea, Laurenţiu Jalbă, Viorel Mancaş vor fi desfiinţate, acestora propunându-li-se posturi de consilieri sau inspectori. Aceeaşi soartă îi aşteaptă, se pare, şi pe şefii de servicii Ionel Burtea, Violeta Pavlenco, Toader Serea şi Dragoş Grăjdeanu. Doina Stamate, în prezent directoarea economică a Primăriei, ar urma să fie numită în functia publică de director executiv al Direcţiei Financiar-Contabilitate. Elenei Lovin, în prezent director executiv la Direcţia Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale i se pune la dispoziţie funcţia publică de şef al Serviciului Urmărire, Executare Silită, Amenzi. Pe ordinea de zi figurează şi o nouă organigramă pentru Serviciul Public Ecosal. Dacă aleşii vor fi de acord cu restructurarea şi eficientizarea propusă de Marius Stan vom afla la şedinţa Consiliului Local.

Piatră de încercare pentru USL

Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile anterioare ale politicienilor, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi a taxelor locale pentru anul 2013, care propune majorarea dărilor cu o cotă de 3,98 la sută, reprezentând rata inflaţiei pe ultimele nouă luni, va pune la încercare relaţiile din USL. Consilierii PSD s-au grăbit să se laude că nu vor vota niciun fel de creştere a dărilor. La fel şi aleşii PP-DD. Dacă o vor face sau nu, în plină campanie electorală, vom afla astăzi.

Şi tot astăzi se vor stabili şi criteriile şi procedurile necesare organizării concursului la Cantina de Ajutor Social Galati, pentru funcţia de director. Şi dacă tot veni vorba de funcţii de conducere, aflaţi că aleşii iau în calcul prelungirea contractului de management al Directorului de la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, până la 15 decembrie 2012. Motivul? Postul urmează să fie scos la concurs, tot în şedinţa de astăzi urmând să se constituie comisia pentru examenul de manager la Dramatic. Tot astăzi, aleşii vor stabili şi cui acordă Premiul municipiului Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Reorganizarea direcţiilor din Primărie, aşa de transparentă, că nici nu se vede!

Consilierii locali au adoptat, joi seară, noua organigramă a Primăriei municipiului Galaţi, dar şi a serviciului public Ecosal. Din păcate, în informaţia electronică transmisă de cei din Primărie către mass media, nu apar niciuna din anexele la care fac referire cele două proiecte de hotărâre. În lipsa acelor anexe care, explică, de fapt, modificările survenite – noile organigrame nu au niciun fel de valoare pentru opinia publică. Este foarte greu de crezut că jurnaliştii nu au primit dintr-o eroare informatică anexele la hotărâri, având în vedere că numai aceste două proiecte sunt lipsite de documentele adecvate – raport de specialitate, expunere de motive etc -, spre deosebire de restul celor 51 de proiecte de hotărâre. Lipsa de transparenţă în privinţa celor mai importante decizii luate de CL joi seară se poate vedea şi pe site-ul Primăriei Galaţi, unde, la secţiunea „Proiecte hotărâri CL” este prezentată doar ordinea de zi a şedinţei de CL din 22 noiembrie, nu şi conţinutul, detaliat, al proiectelor.

Trecând peste „acest mic amănunt” – care ar putea la fel de bine să însemne că nici consilierii locali nu au avut în faţa ochilor anexele, votându-le, cum s-ar spune, orbeşte -, vă putem spune, pe scurt, în ce constă noua organigramă a Primăriei.

Potrivit explicaţiilor city-managerului Aurel Vlaicu, de acum înainte Primăria va funcţiona cu doar patru direcţii – Generală şi de dezvoltare, Economică, Lucrări şi Infrastructură şi Servicii Publice şi cu instituţia arhitectului şef. În prima direcţie se vor subordona direcţiile de până acum – cadastru, fond locativ, închirieri, juridică, în cea de-a doua direcţie, evident, Direcţia Economică, dar şi Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, în cea de-a treia, toate direcţiile şi departamentele care gestionau într-un fel sau altul desfăşurarea de lucrări publice, iar în cea de-a patra direcţie vor funcţiona direcţiile (de până acum) informatică, apărare civilă, relaţii publice, managementul calităţii şi direcţia de asistenţă socială (aceasta din urmă, la propunerea viceprimarului Popa Florin).

Din explicaţiile primarului Marius Stan, cei care până acum au condus direcţii şi care de acum înainte se vor subordona uneia din cele patru mari direcţii, vor primi „probabil”, salariile tăiate. Totuşi, a adăugat primarul, pentru numirea celor patru şefi care vor conduce direcţiile nou înfiinţate poate aplica oricine, având în vedere că se vor organiza concursuri.

Vom reveni cu date suplimentare atunci când Primăria municipiului Galaţi va considera oportun să şi transmită public, integral, deciziile luate în cadrul CL.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Organigrama Primăriei Galaţi: roteşte cadrele dar nu dă pe nimeni afară

La vremuri noi, aceeași dinozauri, este pe scurt situația organigramei Primăriei din Galați la șase luni de la schimbarea administrației. Asta deși primarul Marius Stan promitea, imediat după câștigarea alegerilor, că va restructura din temelii instituția. Ei bine, noua organigrama votată joi de aleșii locali, face ce face, rotește cadrele, dar nu dă pe nimeni afară. Așa se face că, la ora actuală, în linii mari, structura aparatului birocratic al lui Stan seamănă izbitor de bine cu cel al fostului edil Dumitru Nicolae. În urmă cu trei luni, primarul Marius Stan a propus o altă organigramă, dar aceasta a fost respinsă de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, deoarece nu a promovat corect statul de funcții, fiind vorba de o greșeală de exprimare în textul hotărârii. Noul termen avansat de Marius Stan pentru așa-zisa restructurare a primăriei este vara acestui an. Totuși, surprize mari nu prea sunt. „Nu o să vedeți nimic spectaculos, o să vedeți aceleași persoane. De exemplu, nu o să mai fie directorul Direcției respective, ci șeful serviciului. Organigrama votată în noiembrie nu a fost aprobată, deoarece am făcut o greșeală și nu am promovat și statul de funcții. Am supraestimat anumite persoane din Primărie și cu, siguranță, vor urma sancțiuni”, a declarat Marius Stan. O ultimă speranță, ca să scapăm de așa numiții dinozauri din instituție, constă doar în concursurile pe post. Nu este exclus, însă, ca în urma concursului, să regăsim aceleași persoane care au ocupat funcții de conducere în mandatul lui Dumitru Nicolae. Este vorba, desigur, de Doina Stamate, Viorica Palade, Daniela Uzuneanu, Elena Ghinea sau Viorel Mancaş. Noua structura organizatorică presupune patru direcţii generale - Dezvoltare, Buget-finanţe, Infrastructură şi lucrări publice şi, respectiv, Servicii publice – plus Instituţia arhitect şef. Potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, la prima direcţie se vor subordona Cadastrul, Fondul locativ și Juridică,  la cea de-a doua, Direcţia Economică plus Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, la cea de-a treia, toate departamentele care gestionau desfăşurarea de lucrări publice, iar în cea de-a patra direcţie vor fi cuprinse direcţiile de Informatică, Apărare civilă, Relaţii publice, Managementul calităţii şi Asistenţă socială. Ca să se lămurească și mai bine asupra încrengăturilor din instituția pe care o conduce, primarul Stan a solicitat, din bani publici, un audit în valoare de 150.000 de euro.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Organigrama Primăriei Galaţi, modificată şi revotată

* Se păstrează acelaşi număr de posturi, dar sunt reorganizate Direcţiile Generale * Noul stat de funcţii "reşapează"  şi vechii directori 

Organigrama, dar şi statul de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului şi pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei au fost, din nou, votate în ultima şedinţă a CL Galaţi. Asta pentru că, din cauza unor vicii de formulare, precedenta hotărâre a fost invalidată de prefectul Emanoil Bocăneanu. „Greşeala se plăteşte! Asta este!”, a sintetizat primarul Marius Stan situaţia. Noua organigramă are deja o lună întârziere şi, dacă ţinem cont că zeci de posturi sunt vacante şi va fi nevoie de organizarea unor concursuri, probabil că abia prin vară noua structură a municipalităţii va fi pe deplin funcţională.

Ce se schimbă

Dacă vechea Primărie a lui Dumitru Nicolae avea nu mai puţin de nouă direcţii generale (DG), organigrama primarului Marius Stan cuprinde doar patru - DG Dezvoltare, DG Buget Finanţe, DG Infrastructură şi Lucrări Publice şi DG Servicii Publice – la care se adaugă Instituţia Arhitectului Şef. Ca aparat de specialitate al primarului se păstrează, numeric, numărul de funcţii - 409, dar ca atribuţii sunt adaptate noii structuri. Astfel, doar 370 de posturi vor fi pentru funcţionarii publici, iar 39 vor fi pentru personalul contractual. De asemenea, noua organigramă prevede 42 de funcţii de conducere, cele mai importante dintre ele - cele patru posturi de directori generali, precum şi o parte din funcţiile de directori executivi din eşalonul doi de conducere fiind vacante şi urmează a fi ocupate prin concurs. În ceea ce priveşte funcţia de Arhitect Şef, aceasta va fi în continuare ocupată de arhitecta Teodora Voicilă.

Ce se întâmplă cu vechii directorii

„Suntem obligaţi să-i oferim un post celui pe care îl retrogradăm sau pe care intenţionăm să-l schimbăm”, a explicat primarul. Acesta este motivul pentru care cei mai mulţi dintre vechii directori, de pe vremea lui Dumitru Nicolae, vor rămâne în continuare în aparatul primăriei. Ce-i drept, ei vor fi "reşapaţi" şi trecuţi în liniile secundare de conducere. De exemplu, Doina Stamate, directoarea economică a Primăriei, trece pe postul de director executiv al Direcţiei Financiar-Contabilitate, iar Viorica Palade schimbă funcţia de directoare a Direcţiei de Administraţie Publică Locală cu cea de director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Servicii Publice. La rândul lor, Elena Lovin, directoarea executivă a Direcţiei de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale este trecută ca şef serviciu la Serviciul Culegerea, Prelucrarea Automată a Datelor şi Încasare Ghişeu, iar directorul Direcţiei de Programe Europene, Costel Hanţă, figurează mai nou ca director executiv al Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe. În rest, directori şi şefi cu nume sonore în Primărie, precum Viorel Mancaş, Elena Ghinea, Violeta Pavlenco, Laurenţiu Jalbă, Ionel Burtea sau Dragoş Grăjdeanu devin simpli consilieri sau inspectori.
Noua organigramă mai prevede că Serviciul Juridic şi Legalitate condus de Dragu Togan va fi direct subordonat primarului Marius Stan. De asemenea, cabinetul primarului numără şi patru consilieri personali: Grygori Kozma, Danu Bararu, Dan Ionuţ Pucheanu şi Silviu Bacalum. Cât de eficientă se va dovedi noua structură organizatorică, rămâne de văzut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Noua organigramă a Primăriei cuprinde 1.121 de posturi

Consilierii locali au aprobat noua organigramă şi statul de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului şi pentru Serviciul Public Comunitar Local. Astfel, a fost stabilit un număr total de 1.121 de posturi, din care 45 pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, 300 pentru Poliţia Locală, iar 766 de posturi care au fost încadrate la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, cu excepţia celor din cadrul capitolelor bugetare „Învăţământ” şi „Asigurări şi asistenţă socială”, finanţate din bugetele locale, precum şi din capitolul bugetar „Sănătate”, indiferent de sursa de finanţare.

Dintre aceste 766 de posturi, 409 au fost alocate aparatului de specialitate ale primarului (10 pentru implementarea de proiecte), 295 pentru Serviciul public „Ecosal”, 25 pentru serviciul public GeoTopoCad Expert şi 27 pentru Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

De asemenea, în cadrul aparatului de specialitate al primarului, cele 409 de posturi sunt împărţite: 370 - funcţii publice (42 - de conducere, 328 - de execuţie), 39 - contractuale (1 - de conducere, 4 - primar, viceprimar, administrator public, 34 - de execuţie).

Noua structură cuprinde patru direcţii generale, Intituţia Arhitect-şef şi alte compartimente subordonate primarului şi secretarului. Astfel, conform noii scheme organizatorice, se înfiinţează: Direcţia Generală de Dezvoltare, Direcţia Generală de Buget Finanţe, Direcţia Generală de Infrastructură şi Lucrări Publice, Direcţia Generală de Servicii Publice şi Instituţia Arhitect-şef.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Activitatea secretarului Primăriei, luată la bani mărunţi

Activitatea desfăşurată de secretarul general al Primăriei, Grigore Matei, cel care a deţinut această funcţie ani de zile, va fi supusă unei evaluări, acest lucru urmând să fie decis de consilieriii locali. Potrivit informaţiilor noastre, Grigore Matei, care se află în concediu de ceva timp, ar urma să răspundă la întrebările puse de membrii unei comisii care îi va evalua activitatea desfăşurată în acest post.

Reamintim că în ultimii ani, atât pe vremea când la conducerea Primăriei era Dumitru Nicolae, sau în ultimele luni când în fruntea Primăriei se află Marius Stan, unii consilieri locali de la diferite partide politice au adus anumite reproşuri legate de modul în care era pregătită documentaţia care le ajungea pentru a fi studiată, şi aici vorbim de conţinutul proiectelor de hotărâre de Consiliu Local.

Deşi nu se ştie care va fi soarta secretarului general al Primăriei, care este funcţionar public, respectiv ce vor decide aleşii locali, surse din mediul politic ne-au declarat că unul dintre aspiranţii la fotoliul de secretar general al Primăriei ar fi consilierul local liberal Mihai Manoliu, care este unul dintre apropiaţii primarului Marius Stan. Deşi zvonul privind dorinţa sa de a ocupa acest post circulă de multă vreme, liberalul Manoliu ne-a declarat ieri că nu îl interesează să ocupe acest post.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Grigore Matei, înlocuit de Radu Kovacs?
Secretarul municipiului Galaţi, Grigore Matei, nu a fost prezent la cele două şedinţe de Consiliu Local care au avut loc de la începutul anului, iar zvonurile care circulă tot mai intens prin oraş spun că funcţionarul ar fi fost suspendat din funcţie, se pare, pe motive medicale. De altfel, aleşii l-au mandatat, recent, pe primarul Marius Stan, să-i analizeze activitatea secretarului Matei şi să întocmească un raport de evaluare a performanţelor lui profesionale individuale în anul 2012. Deşi Primăria tace cu privire la acest subiect, proiectele de hotărâre care au ajuns pe mesele aleşilor locali, la comisii sunt, mai nou, semnate în calitate de secretar de Radu Kovacs. Poate că după ce se va încheia vria municipalităţii cu Gala de Box vor fi lămurite misterele care au învăluit ca o ceaţă Primăria oraşului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Radu Kovacs, noul secretar interimar al Galaţiului
Primarul Marius Stan l-a prezentat ieri, la şedinţa Consiliului Local, pe noul secretar interimar al municipiului Galaţi - Radu Kovacs. Aşa cum scriam zilele trecute, secretarul Grigore Matei se află în concediu medical. „Dl Kovacs va ocupa funcţia de secretar interimar până când dl Matei va reveni din concediu medical şi eu sper că şi după aceea”, a spus primarul. În mandatul fostului edil Nicolae, Kovacs a ocupat funcţia de director executiv în cadrul Primăriei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan pregăteşte debarcarea lui Ion Ionescu de la Ecosal
Uniunea Social Liberală este pe cale să nu mai funcţioneze în Consiliul Local. Social-democraţii gălăţeni i-au declarat război primarului Marius Stan, după ce liberalul a decis să îl detroneze pe PSD-istul Ion Ionescu din funcţia de director general al Ecosal, societate aflată în subordinea Consiliului Local.

Surse din administraţie ne-au spus că Ion Ionescu - zis ”Armani” (după costumele pe care le poartă, dar și după atitudinea de ”rege al gunoaielor”), vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PSD, a fost suspendat din funcţie, săptămâna trecută, la comanda primarului Marius Stan.

De altfel, este binecunoscut faptul că, la scurt timp de la învestirea în funcţie, edilul-şef liberal a demarat subteran o campanie de mazilire al social-democratului gălăţean, unul dintre apropiaţii viceprimarului Florin Popa, senatorului Gheorghe Saghian şi, implicit, al ministrului Dan Nica.

Se pare că raportul Camerei de Conturi Galaţi, întocmit în urma unui control al instituţiei la societatea Ecosal, potrivit căruia inspectorii au estimat un prejudiciu de nu mai puţin de 62 de milioane de lei, i-a picat mănuşă lui Marius Stan. Unul dintre motivele invocate de către primar pentru suspendarea din funcţie a directorului Ecosal îl reprezintă chiar neregulile descoperite de Camera de Conturi la serviciul public de salubrizare al oraşului.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan l-a demis pe Ion Ionescu de la Ecosal
Marius Stan joacă popice cu funcţia de director general la Ecosal Primarul Marius Stan a pus pe jar conducerea USL Galaţi, după ce, miercuri seara, l-a demis pe social-democratul Ion Ionescu din funcţia de director general al Ecosal, pentru a-l înlocui cu antrenorul de popice gălăţean Mihai Cadinoiu, fost campion naţional.

Atât în tabăra social-democraţilor, cât şi în cea a liberalilor, decizia lui Marius Stan a provocat un adevărat scandal, întrucât, potrivit negocirilor din USL, Ion Ionescu ar fi trebuit să fie păstrat la cârma serviciului public de salubrizare al Primăriei Galaţi.
Surse din administraţie ne-au spus că liberalii sunt foc şi pară pe edilul-şef, deoarece Marius Stan a încălcat statutul partidului atunci când a decis „de capul lui” numirea lui Mihai Cadinoiu în funcţia de director general. După modelul lui Crin Antonscu - liderului naţional al partidului, primarul Marius Stan nu a supus votului, în cadrul Biroului Permanent Local, numirea lui Mihai Cadinoiu în funcţia de director general al Ecosal, fapt ce a produs deranj mare în tabăra PNL Galaţi.
Ionescu: „Când i-am făcut campanie, nu era împotriva mea”
Social-democratul Ion Ionescu ne-a declarat că a aflat despre demiterea sa din funcţia de director general al Ecosal prin „radio şanţ”, însă nu a primit, din partea municipalităţii, niciun document oficial în acest sens. PSD-istul s-a arătat nemulţumit de decizia primarului, în condiţiile în care, înainte de învestirea acestuia în funcţia de edil-şef, „altele erau înţelegerile”. „Am auzit şi eu acest lucru, prin radio şanţ, dar nu am primit ceva oficial pe această temă. Eu ştiu că am fost numit în această funcţie printr-o hotărâre a Consiliului Local. Este problema lui dacă procedează astfel (...) Bineînţeles că voi contesta decizia primarului, dar aştept o hârtie oficială. La momentul în care i-am făcut campanie, nu era împotriva mea. Probabil că vor fi anunţaţi şi şefii de la Bucureşti: domnul Ponta, dar şi ceilalţi, pentru că nu aşa au fost înţelegerile”, ne-a declarat Ion Ionescu.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria joacă şah cu demiterea lui Ionescu
Fostul jucător de popice Mihai Cadinoiu ar putea să-l înlocuiască pe Ion Ionescu la conducerea Ecosal. La începutul lunii februarie au început zvonurile suspendării directorului Serviciului Public Ecosal, Ion Ionescu, ca urmare a analizei activităţii lui de către Curtea de Conturi. Potrivit declaraţiilor de atunci ale purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, la nivelul Primăriei a existat o preocupare majoră încă de anul trecut asupra modului în care s-au făcut curăţenia, deszăpezirea şi celelalte activităţi atribuite Ecosal, dar atunci ca şi acum nu a confirmat suspendarea sau demiterea social-democratului Ion Ionescu.
Cu Ionescu pe ducă, singurul nume vehiculat pentru înlocuirea lui la conducerea Ecosal este Mihai Cadinoiu. Născut la 21 august 1967, Cadinoiu este inginer mecanic, licenţiat în drept şi a practicat popicele timp de 12 ani în echipa naţională, cu care a participat la cinci campionate mondiale. A fost director pe România într-o companie multinaţională timp de patru ani şi apoi director comercial la o firmă din Piteşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sprijin PSD pentru Ion Ionescu
Prin alegerea lui Ion Ionescu în funcţia de vicepreşedinte al PSD Galaţi, social-democraţii au ţinut să arate că aceştia îl sprijină politic în continuare, în ciuda unor încercări ale reprezentanţilor conducerii Primăriei de a-l schimba din funcţie, motivul invocat fiind un audit al Curtii de Conturi care reflecta anumite nereguli în activitarea societăţii de salubrizare.

Întrebat ce părere are despre schimbarea din fruntea Ecosal a lui Ion Ionescu, informaţie vehiculată în ultimele zile, şi înlocuirea lui cu Mihai Cadinoiu, un apropiat al liberalilor, de meserie inginer mecanic şi cu experienţă în domeniul popicelor, Dan Nica a spus că nu se pronunţă pe marginea acestui subiect până când nu vede o decizie scrisă în acest sens legată de înlocuirea lui Ion Ionescu din fruntea Ecosal.

Surse din mediul politic ne-au declarat că social-democraţii nu vor renunţa la postul de director al Ecosal chiar în cazul în care directorul Ionescu îşi va pierde postul şi că în urma unor discuţii purtate vineri între unii reprezentanţi de frunte din cadrul USL Galaţi, persoana desemnată de primarul Marius Stan nu ar fi fost instalată vineri în funcţia de director al Ecosal, postul fiind ocupat deocamdată tot de Ion Ionescu. În cazul în care Ion Ionescu îşi va pierde totuşi funcţia, aceleaşi surse din mediul politic ne-au declarat că acesta va fi numit în frutea unui instituţii care are legătură cu mediul.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Începe războiul între Marius Stan şi PSD. Primele victime - Ion Ionescu şi Cristian Gâscă

După mai bine de jumătate de an de când ameninţă că îi va da afară, primarul Marius Stan a anunţat, astăzi, în conferinţă de presă că le-a suspendat contractele de şefi celor doi conducători ai Serviciului Public Ecosal şi Poliţiei Locale, Ion Ionescu şi, respectiv, Cristian Gâscă, pe numele cărora a depus şi dosare la Comisia de Disciplină a Primăriei.

Edilul a adăugat că director interimar la Ecosal a fost numit Silviu Bacalum (până acum, consilierul primarului), iar la Poliţia Locală, şef interimar este Ştefan Mărculescu (până acum, adjunct al şefului Cristian Gâscă).

Cei doi vizaţi au aflat noutăţile… din presă!

La cele două societăţi însă nu se ştia nimic despre aceste decizii. „Aflu acum, de la dumneavoastră, nu am primit nimic la birou. Ştiu mai demult că acest lucru urma să se întâmple, dar nu am fost înştiinţat în mod oficial cu privire la o astfel de decizie. Cu siguranţă că voi ataca în justiţie decizia, după ce o voi primi”, a spus Ion Ionescu.

„Eu sunt funcţionar public, am câştigat postul de şef al Poliţiei Locale dând un examen la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, singura instituţie care mă şi poate destitui. Pot fi suspendat din funcţie doar pentru abateri disciplinare grave sau incompetenţă, cazuri pe care consider că nu le întrunesc”, a spus şi Cristian Gâscă, precizând, de asemenea, că „mă aflu la birou şi nu am primit nicio înştiinţare în acest sens”.

Problema este că nici măcar partenerul lui Marius Stan de Primărie, dar şi de alianţă politică, viceprimarul social democrat Florin Popa, nu a fost pus la curent de edil cu privire la cele două decizii. „Este o decizie luată unilateral de domnul primar. Dânsul şi-a mai exprimat intenţia, în trecut, de a-i schimba din funcţie pe cei doi, iar eu am cerut motivele pentru aşa ceva. Nu am primit un răspuns clar, doar că sunt foarte multe motive… De suspendat temporar, poate să îi suspende conform Legii 251, însă pentru numirea unor conducători noi, primarul îi numeşte la propunerea Consiliului Local”, a declarat pentru PresaGalati viceprimarul Florin Popa.

A doua bilă neagră, după restricţiile impuse pensionarilor

Trecând peste anecdotica supoziţie care circulă prin oraş - aceea că Gâscă s-ar fi înscris în PNL pentru a-şi păstra postul, caz în care suspendarea sa din funcţie ar însemna că Marius Stan îşi supără şi colegii de partid - rămâne problema de bază: parteneriatul PNL-PSD din Consiliul Local.

Viceprimarul PSD Florin Popa  nu a vrut să răspundă dacă decizia anunţată astăzi de primarul liberal va nemulţumi grupul de consilieri locali PSD, dar este de aşteptat ca supărările să răbufnească în şedinţa CL din această după-amiază. Suspendarea celor doi directori, fără consultarea partenerilor din CL, adică a PSD, ar fi a doua „bilă neagră” pe care Marius Stan o primeşte din partea social-democraţilor, după decizia edilului prin care a restricţionat călătoriile cu Transurb ale pensionarilor - o importantă masă electorală a PSD. De altfel, decizia instituită de Marius Stan - dar votată de consilierii locali PSD! - a fost aspru criticată la recenta Conferinţă Municipală PSD de liderul Dan Nica, acesta arătând clar că o astfel de hotărâre nu trebuia aprobată în Consiliul Local. Rămâne de văzut dacă decizia de astăzi, de suspendare din funcţie a lui Ionescu şi Gâscă va conduce la o rupere a USL în Consiliul Local, lucru care ar putea provoca o blocare, pe viitor, a activităţii primarului. Marius Stan spune însă că nu îi este teamă de şicanele politice şi spune că „încerc să las politica la uşa acestei instituţii”, referindu-se la Primărie. Numai că şedinţele Consiliului Local se desfăşoară, în mod tradiţional, la Prefectură.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan - tratative cu opoziţia pentru a-şi asigura majoritatea în Consiliul Local

Pentru că USL are toate şansele să nu mai funcţioneze în Consiliul Local Galaţi, întrucât social-democraţii se pregătesc să întoarcă armele, pe faţă, împotriva liberalului Marius Stan, edilul-şef caută sprijin în tabăra opoziţiei pentru a-şi asigura majoritatea. Surse din mediul politic ne-au spus că Marius Stan a avut deja o serie de runde de negociere cu mai mulţi consilieri locali din barca USL, dar şi din cea a opoziţiei, pentru a se asigura că proiectele de hotărâre pe care va dori să le promoveze în Consiliul Local nu vor ajunge să fie respinse, din cauză că nu va beneficia de susţinerea a 50%+1 din numărul aleşilor locali. În cazul în care edilul-şef liberal nu va reuşi să-şi asigure susţinerea din partea a cel puţin 14 consilieri municipali (dintre cei 27, cât numără Consiliul Local), Marius Stan va fi, poate, singurul primar din România ales sub sigla USL, coaliţie aflată la putere, care va fi pus la colţ de opoziţiei în forul legislativ local.

PP-DD a spus ”da” susţinerii lui Stan

În schimbul a patru locuri în Consiliile de Administraţie ale Administraţiei Pieţelor, Zonei Libere, Parcului Industrial şi Transurb, dar şi a unui fotoliu de director, PP-DD-iştii gălăţeni au bătut palma cu edilul-şef pentru a-i asigura susţinerea în Consiliul Local. De altfel, potrivit unor surse, Marius Stan a demarat discuţiile cu aceştia încă din perioada alegerilor parlamentare, care s-au defăşurat pe data de 9 decembrie a anului trecut.

PDL vede mai degrabă o apropiere de PSD şi PC

Dacă PP-DD a bătut palma cu tabăra liberală, democrat-liberalii susţin că Marius Stan nu va avea un aliat în PDL. Preşedintele Municipalei PDL, Nicuşor Ciumacenco, ne-a declarat că, din punct de vedere politic, „cel mai probabil, va fi o apropiere de PSD şi PC. PDL este partid aflat în opoziţie, nu va face majoritate cu nimeni. În cazul în care Marius Stan ar veni cu un proiest onest pentru Galaţi, atunci l-am susţine. Nu unul bazat pe şmecherii, aşa cum ne-a obişnuit cu Serbările Galaţiului, Gala de Box sau asfaltările. Mă îndoiesc, însă, căci el nu ştie să vină cu proiecte oneste. Cel mai probabil, va fi o apropiere de PSD, PC. Din punct de vedere politic, PDL nu poate creşte decât dacă face opoziţie”, a afirmat Ciumacenco.

În cazul în care social-democraţii şi conservatorii vor întoarce armele împotriva lui Marius Stan, iar democrat-liberalii îi vor refuza susţinerea, primarul va avea de partea sa, în Consiliul Local, doar 11 consilieri (şase din partea PNL şi cinci din partea PP-DD), un număr insuficient pentru a-şi asigura o majoritate. De altfel, şi democrat-liberalilor edilul-şef le-a propus două posturi în Consiliile de Administraţie ale instituţiilor din subordinea CL, însă aceştia au refuzat.

PSD are, în Consiliul Local, opt membri, PNL - 6, PC - 5, PP-DD - 5, iar PDL - 3.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cutremur la Primăria Galaţi

Surse de la nivelul Primăriei ne-au declarat că în cursul zilelor de vineri şi luni ar fi fost emise decizii de eliberare din funcţie în cazul tuturor persoanelor care deţin funcţii de conducere.
Potrivit aceloraşi surse, decizia ar fi fost luată în vederea puneriii în practică a noii organigrame de funcţionare a Primăriei, adoptate recent de către aleşii locali. Potrivit informaţiilor noastre, unele dintre persoane care au primit deciziile vor asigura interimatul pe funcţie până la organizarea concursului pentru ocuparea unor posturi devenite vacante, altora li s-au propus posturi pe care să le ocupe, în timp de alte persoane cu funcţii de conducere au fost schimbate deja cu altele.
Procesul de schimbare a persoanelor cu funcţii de conducere are loc în timp ce vineri, în timpul conferinţei judeţene a PSD, când social-democraţii şi-au ales conducerea, senatorul Gheorghe Saghian, reales prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, a adus critici dure la adresa primarului Marius Stan, pe care l-a acuzat că nu ţine audienţe şi că nu conduce aşa cum ar trebui oraşul, afirmând că Primăria Galaţi ar fi făcut anumite cheltuieli „cu cântec”, ar fi cheltuit bani publici pe lucruri care nu erau strict necesare şi intenţionează să facă investiţii care nu îşi au rostul, cum ar fi tunelul pe sub Dunăre.
„Asemenea măsură era firească”
Întrebat dacă este adevărat că au fost emise decizii de aliberare din funcţie pentru persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Primăriei Galaţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Costache, ne-a declarat că măsura este firească şi necesară şi trebuia luată, atât timp cât noua organigramă e diferită ca încadrări faţă de vechea organigramă. Acesta a mai precizat că au fost organizate concursuri pentru ocuparea unor posturi din cadrul Primăriei şi că acest lucru va continua.


 

Link to comment
Share on other sites

Azi se decide ce şefi pleacă din Primăria Galaţi!

*Astăzi este ultima zi în care directorii, şefii de servicii şi birouri dar şi ceilalţi funcţionari trebuie să comunice dacă acceptă posturile propuse în locul celor pe care le-au deţinut sub oblăduirea primarului Dumitru Nicolae sau aşteaptă să treacă 30 de zile de preaviz şi părăsesc „corabia” administraţiei locale

Primăria condusă de Marius Stan se află în plină „ofensivă” de instaurare a noii organigrame. Toţi şefii din Primărie precum şi salariaţii cărora noua organigramă le modifică mai mult de 50 la sută din atribuţii au primit dispoziţii de eliberare din funcţie semnate de primar, la care erau anexate alte posturi propuse conform pregătirii şi experienţei lor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, spune însă că toţi cei 409 salariaţi ai municipalităţii au primit dispoziţii, având în vedere că prin noua organigramă li s-au atribuit alte poziţii, s-a schimbat denumirea structurii în care activează şi trebuie să se închidă vechiul „catastif”. Cert este că termenul de gândire pentru toţi cei vizaţi de schimbare a fost de trei zile. De mâine, Primăria va începe să centralizeze opţiunile exprimate de salariaţi şi să vadă cine mai rămâne şi pe ce post şi cine pleacă.
Conform documentelor noii organigrame, directoarea economică Doina Stamate ar urma să fie numită director executiv la Direcţia Financiar Contabilitate, dar pe la colţurile Primăriei se bârfeşte că ar fi mai interesată de pensionare. Viorica Palade, directoarea Administraţiei Locale, este numită, conform aceleiaşi organigrame, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială. Mai puţin norocoşi, şefi ca Viorel Mancaş, Ionel Burtea sau Violeta Pavlenco au de optat doar pentru posturi de execuţie. Niciunul dintre directorii pe care i-am contactat nu a dorit să comenteze acest subiect. „Dacă asta se doreşte, tăieri de capete, asta se face”, ne-a declarat un şef din Primărie.

Cu un pas mai jos

City-managerul Aurel Vlaicu ne-a conformat că Primăria este în plin proces de aplicare a noii organigrame: „Nu mai e niciunul mare din cei care au fost directori! Toţi au trecut un pas mai jos. Au ajuns şefi de servicii, şefi de birou sau chiar nimic, în execuţie. Până acum, le era simplu: veneau, ţinteau un post, ştiau că nimeni nu-i întreabă de nimic, stăteau opt ore, plecau acasă, nu aveau nimic de făcut, se acopereau în hârtii. Le-am pus, conform legii, la dispoziţie posturile care rămân vacante, o să vedem dacă sunt în stare să le ocupe, dacă aplică pentru ele. Am plecat de la premisa că nu dăm pe nimeni afară. După ce terminăm cu faza de opţiuni, va fi cât se poate de transparent: se vor vedea posturile cu oamenii, unde sunt şi unde nu mai sunt”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Social-democraţii i-au pus botniţă primarului liberal

PSD l-a cuminţit pe edilul-şef al municipiului Galaţi. Primarul Marius Stan şi-a luat angajamentul faţă de social-democraţi de a nu mai face presiuni asupra directorilor cu carnet roşu de partid. După modelul protocolului de coabitare încheiat între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, liderii de grup ai PNL, PSD şi PC din Consiliul Local au semnat, la finele săptămânii trecute, un protocol de „convieţuire” în apele tulburi ale politicii din interiorul USL.

Conform documentului încheiat între viceprimarul Florin Popa (PSD) şi consilierii locali Mihai Manoliu (PNL) şi Eugen Găvan (PC), orchestrat de către city-managerul Aurel Vlaicu – mâna dreaptă a lui Marius Stan), primarul îi va menţine în funcţiile de conducere pe directorii numiţi de PSD în instituţiile din subordinea Consiliului Local.

Ba mai mult, potrivit unor surse din interiorul PSD, după ce a fost pus subtil la zid cu o serie de licitaţii şi mai multe investiţii supraevaluate, edilul-şef liberal a cedat social-democraţilor două locuri ale PNL din Consiliile de Administraţie ale Administraţiei Pieţelor şi Parcul Industrial, fapt ce a stârnit nemulţumire în tabăra PNL. De altfel, consilierul liberal Mihai Manoliu a semnat protocolul fără a fi anunţat în prealabil de către Vlaicu sau Stan, fiind pus în faţa faptului împlinit şi neprimind niciun exemplar.

Ion Ionescu va conduce Ecosal de pe poziţia a doua

După ce s-a bătut cu pumnul în piept că va face curăţenie la Ecosal - una dintre societăţile-puşculiţă ale PSD – Marius Stan a convenit cu PSD, la sfârşitul săptămânii trecute, ca Ion Ionescu să rămână, în continuare, la cârma societăţii finanţată din bani publici. Chiar dacă social-democratul Ionuţ Puchianu (consilierul personal al lui Stan) se va afla în fotoliul de director general, Ion Ionescu va ocupa postul de director adjunct, din care va putea conduce societatea după bunul său plac, dar şi a liderilor de partid care l-au propulsat, în urmă cu mai mulţi ani, la cârma Ecosal, instituţie penalizată, în repetate rânduri, de către inspectorii Curţii de Conturi Galaţi.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

S-ar parea ca vitejia a fost cam scurta si nici cojones nu prea este la primarelul cel viteaz.

Ma miram sa poata sa doboare sistemul. Tre sa mai treaca 3 ani si sa ne facem iluzii ca va aparea un alt Fat frumos.

PS Nu stiu de ce (dar banuiesc) dar tot pe Nicolae simt nevoia sa-l injur mai abitir.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.