dcp100168 Posted July 27, 2022 Posted July 27, 2022 FC Universitatea continuă în Liga I! Echipa de fotbal feminin FC Universitatea va evolua și în ediția de campionat în campionatul primei ligi feminine. Clubul gălățean, clasat primul sub linia locurilor de retrogradare, va beneficia de retragerea unei echipe din Liga I. ”În sezonul 2022/2023 vom participa cu echipa de fotbal feminin senioare în Liga I. Heniu Prundu Bârgăului nu s-a înscris, iar echipa de pe locul 11 fiind noi, avem prioritate ca să rămânem în Liga 1. Vom continua și cu junioarele U15, echipele vor fi antrenate de Călinescu Gabriel și de domnul Cucu Gheorghe, alături de noi aproape de la înființare”, ne-a transmis președintele de la FC Universitatea, Gabriel Călinescu. Șeful de la FC Universitatea consideră meritată rămânerea în Liga I, asta și după sacrificiile făcute de cei din club pe parcursul sezonului recent încheiat. ”Acest loc 11 a fost unul din cele mai muncite deoarece am dus o luptă până în ultima secundă din toate punctele de vedere, atât sportiv, când am avut parte de accidentări sau jucătoare care au renunțat pe parcursul sezonului sau au lipsit din motive personale, cât și din punct de vedere financiar unde în deplasări de peste 700 de kilometri apucam să mâncăm o singură dată și asta din cauza bugetului cu mult diminuat față de sezoanele trecute. Nu vom refuza niciodată Liga 1, liga secundă sau liga a treia și vom lupta și vom crede în șansa noastră până la final. Tot mai multe echipe de fotbal masculin au încheiat parteneriat cu o echipă de fotbal feminin ceea ce înseamnă o vizibilitate mai mare și o șansă în plus, fotbalul feminin se dezvolta din ce în ce mai mult și are nevoie de sprijin din punct de vedere financiar deoarece costurile cresc și din păcate pasiunea și ambiția noastră nu pot acoperi și partea financiară”, ne-a spus Gabi Călinescu. Conducătorului de la FC Universitatea a oferit și soluția de salvare a echipei, din punct de vedere financiar. ”Pentru noi salvarea ar fi să primim sprijin la rectificarea bugetară ca să putem continua la un nivel decent în așa fel să putem rezista cu organizarea meciurilor de pe teren propriu cât și cu deplasările. Și nu în ultimul rând să putem oferi o indemnizație de efort celor care depun efort și ne reprezintă la nivel național. Fiți alături de noi, sprijiniți sportivii din județul nostru, deoarece doar așa putem da o șansă copilului nostru, sportul te ajuta și te dezvolta din toate punctele de vedere, împreună putem face performanță”, ne-a mai spus Gabriel Călinescu. sportgalati.com
dcp100168 Posted August 3, 2022 Author Posted August 3, 2022 FC Universitatea va juca tot în primul eșalon Cu câteva luni în urmă, echipa feminină de fotbal a Galațiului retrograda din primul eșalon, după un sezon nereușit în turneul play-out. Zilele acestea a apărut vestea că aceeași echipă a revenit în Liga I. Cum s-au petrecut lucrurile am aflat de la Gabi Călinescu, președintele Clubului Universitatea. "După nedorita retrogradare, ne-am consolat cu această situație și gândurile ne-au purtat spre prezența noastră în eșalonul al doilea. Dar, iată, a apărut o oportunitate, prin anunțarea retragerii din competiție a uneia dintre echipele fruntașe ale Ligii I. Echipa bistrițeană Heniu Prundu Bârgăului (vicecampioana ediției trecute) nu s-a mai înscris în campionat, motivul fiind cel mai adesea întâlnit - cel financiar. Cum echipa noastră îndeplinea condițiile regulamentare de a o înlocui, ne-am anunțat intenția la federație și totul s-a rezolvat, iar în viitorul sezon vom juca pentru a cincea oară în Liga I." Până aici totul sună bine, numai că, deocamdată, lotul universitarelor era pregătit pentru Liga a II-a. Tot Gabriel Călinescu face unele precizări. "Într-adevăr, avem jucătoare cu care am fi putut face față în eșalonul al doilea. Dar pentru că s-a ivit această oportunitate, nu o puteam ocoli. Însă, pentru a ne ridica la nivelul competitoarelor vom munci din ce în ce mai mult la antrenamente și cu multă seriozitate și dăruire, prin omogenitatea grupului și autodepășire să putem face față cerințelor. În plus, avem și experiența sezonului trecut. Mai este un aspect - cel financiar, dar sperăm că vom rezolva și lucrul acesta", a completat managerul clubului FC Universitatea. Antrenamentele încep miercuri Ziua de 3 august a fost stabilită pentru reunirea lotului și efectuarea primului antrenament. Pregătirile vor avea loc la Galați, la Stadionul "Siderurgistul", sub îndrumarea antrenorului... Gabriel Călinescu, ajutat de Gheorghe Cucu. Până pe 28 august, ziua primei etape, vor fi perfectate și câteva jocuri de verificare, partenere fiind, în special, echipe de juniori (băieți de diverse categorii de vârstă). În actuala ediție, în prima ligă vor evolua 12 echipe. Lotul actual, cu 19 jucătoare Componența lotului anunțat la startul pregătirilor arată astfel: Roxana Pazargic, Giorgiana Bobocea - Adelina Crăciun, Alina Cimpoieș, Lavinia Bot, Mihaela Russen, Ioana Sfetcu, Mihaela Ivan, Adelina Marcu - Diana Drosu, Daniela Dumitru, Miruna Năstase, Diana Stoian, Alexia Dică, Beatrice Ghibrigiu, Riana Păun - Andreea Surcică, Alexandra Condrea şi Georgiana Munteanu. Lotul cuprinde opt senioare, iar restul sunt junioare - eleve din licee. Se face și echipă de futsal Și încă o informație, la FC Universitatea vor evolua, din viitorul sezon, și echipe masculine ce vor juca în competițiile de futsal - seniori și juniori. Despre acest aspect vom detalia în unul din numerele viitoare ale ziarului nostru. viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 30, 2022 Author Posted August 30, 2022 FC Universitatea, punct după patru luni În prima etapă a Ligii I de fotbal feminin, gălățencele de la FC Universitatea au primit replica unei echipe mult mai bine cotate - Femina Baia Mare, cu jucătoare de lot național. În ultimele dispute, succesul a fost de partea băimărencelor, cu 2-1, 3-1 și 4-0. De data aceasta, fetele noastre au înregistrat primul punct, care vine după o perioadă de penurie de patru luni. "Știam că ne așteaptă un adversar puternic, în fața căruia nu prea am putut face față până acum. De această dată, ne-am suplimentat măsurile de precauție, am închis culoarele spre poarta noastră și, în general, am stat bine în teren. Rezultatul este mulțumitor și dătător de speranțe", ne-a declarat antrenorul Gabriel Călinescu. Scorul partidei a fost 1-1, după aproape un meci fără gol. Gălățencele au deschis scorul în minutul 81, prin Alexandra Condrea, care, lansată pe flancul stâng, a ajuns față în față doar cu portarul, după o cursă de circa 40 de metri, și a fructificat. Egalarea a venit foarte repede (min. 83), prin Bianca Georgiana Marița. Gazdele s-au mai aflat aproape de gol prin Surcică și Dumitru. Întâlnirea a fost condusă de arbitrul Răzvan Negară (Vaslui). Echipa aliniată: Roxana Pazargic - Silvia Oană, Adelina Crăciun, Daniela Dumitru, Lavinia Bot, Mihaela Ivan, Ioana Sfetcu, Diana Drosu, Georgiana Munteanu, Alexandra Condrea, Andreea Surcică. Au mai jucat: Beatrice Ghibrigiu, Alesia Dică și Riana Păun. S-au mai aflat pe bancă: Georgiana Bobocea, Miruna Năstase și Ana Călin. În runda a doua, adversara gălăţencelor va fi echipa Carmen București, o pretendentă la titlu, meci ce va avea loc pe 11 septembrie, la Giurgiu. viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 17, 2022 Author Posted September 17, 2022 Carmen București - FC Universitatea 10-0 FC Universitatea - Banatul Girls Reșița 0-10
dcp100168 Posted September 25, 2022 Author Posted September 25, 2022 FC Universitatea a scăpat ușor din duelul cu multipla campioană U Cluj FC Universitatea, echipa de fotbal feminin a Galațiului, a jucat duminică pe teren propriu cu FC Universitatea Cluj-Napoca (fosta Olimpia), multipla campioană a României. Jocul de pe ”Siderurgistul” s-a încheiat cu victoria campioanelor, scor 6-1 (0-3). Formația gălățeană poate considera că a scăpat ușor din confruntarea cu gruparea clujeană. Fosta Olimpia, formație ce oferă o mare parte din jucătoare echipei naționale, avea înaintea jocului de la Galați o medie de peste 7 goluri marcate pe meci. În plus, ”panterele” se pot lăuda că au marcat primul gol din acest sezon echipei campioane. În minutul 67, Daniela Dumitru le-a stricat recordul clujencelor, cu al doilea gol al echipei gălățene din acest sezon. Pentru FC Universitatea au evoluat: Roxana Pazargic – Beatrice Ghibrigiu, Ioana Sfetcu, Adelina Crăciun, Silvia Oană – Mihaela Russen, Georgiana Munteanu, Alexia Dică. La 2-0 pentru echipa vizitatoare, în teren au intrat și Daniela Dumitru, Diana Drosu și Lavinia Bot. Rezervă neutilizată: Georgiana Bobocea. ”Având în vedere ca erau 11 în teren după am făcut și prima schimbare a ieșit Russen Mihaela și a intrat Alina Cimpoies, iar în a doua repriză a intrat Mihaela Ivan și a ieșit Beatrice Ghibrigiu. Am jucat câteva minute în inferioritate numerică, deoarece am avut o problema cu 5 jucătoare, plus alte jucătoare accidentate sau care au lipsit din motive personale. Am reușit să jucăm în 11 când scorul era 2-0 pentru echipa campioană și pot să zic că am făcut un joc foarte bun din punct de vedere defensiv, deoarece am închis cât de mult am putut jocul, nu am lăsat spații libere și în minutul 67 am marcat prin Daniela Dumitru un gol frumos, ceea ce ne dă speranțe, deoarece veți vedea că nu multe echipe vor mai marca împotriva campioanei”, ne-a transmis Gabriel Călinescu, antrenorul de la FC Universitatea. În clasamentul la zi din Liga I a fetelor, FC Universitatea este pe locul 11, penultimul, cu 1 punct. Etapa viitoare, FC Universitatea va juca pe terenul liderului la zi, Politehnica Timișoara, 16 octombrie. sportgalati.com
dcp100168 Posted October 15, 2022 Author Posted October 15, 2022 Politehnica Timișoara - FC Universitatea Galaţi 18-0 Liderul alb-violet a câştigat azi la Baza 2 cu 18-0(!) meciul cu Universitatea Galaţi. În urmă cu două runde, bănăţencele reuşiseră un 17-0 cu echipa din Baia Mare. 18-0 e noul scor record al sezonului în elita fetelor. La pauză a fost 9-0 în meciul disputat pe sintetic. Cele mai multe goluri au fost marcate de Bianca Ienovan – 4. A fost urmată de Larisa Grigore, cu trei reuşite, respectiv de Teo Meluță, Nikolina Caković, Nikoleta Kurja, Florentina Ancăș, toate cu câte două „boabe” în poarta gălăţencelor. Câte un gol au marcat: Roxana Mirea, Emilin Araujo şi Cristina Sucilă. pressalert.ro Antrenament cu public pentru Politehnica Timisoara in meciul cu Universitatea Galati, ultimul pentru timisorence inaintea derby-ului cu Universitatea Olimpia Cluj. Fotbalistele alb-violete nu au stat mult pe ganduri si au deschis scorul inca din minutul 2, prin Teodora Meluta, aceeasi fotbalista care a facut si 2-0. Politehnica a continuat sa inscrie, iar la pauza tabela arata 9-0 pentru banatence, cu toate ca scorul putea fi mult mai mare, avand in vedere ca timisorencele au mai si ratat ocazii bune de a inscrie. Fotbalistele pregatite de Mirel Albon nu au ridicat piciorul de pe acceleratie nici in partea a doua, cand au mai punctat de alte 9 ori. S-a incheiat 18-0, iar pentru gazde Bianca Ienovan a semnat 4 dintre reusite. Larisa Grigore a incheiat intalnirea cu un hattrick, in timp ce Teodora meluta, Florentina Ancas, Nikolina Cakovic si Nikoleta Kurja au incheiat cu cate o dubla. Cate un gol au inscris Emilin Araujo, Roxana Mirea si Cristina Sucila. Astfel, Politehnica si-a depasit recordul de goluri stabilit in urma cu doua etape, cand a inscris de 17 ori in poarta echipei din Baia Mare. De asmenea, formatia alb-violeta ramane fara gol primit si dupa aceasta etapa. opiniatimisoarei.ro
dcp100168 Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 (23.10) 'U' Galati - Fairplay Bucuresti 0-3 (0-2) (30.10) Csikszereda M. Ciuc - FC Universitatea Galaţi 8-0 (2-0)
dcp100168 Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 Fetele de la FC Universitatea (cu șase junioare în teren) au pierdut meciul cu CSM Alexandria, la un scor de neprezentare: 0-3 (0-1). Gălățencele au avut o bară prin Riana Păun. Următoarea partidă, pe 19/20 noiembrie, la Odorheiu Secuiesc. viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 20, 2022 Author Posted November 20, 2022 Vasas Odorheiu Secuiesc - FC Universitatea Galaţi 3-0
dcp100168 Posted November 22, 2022 Author Posted November 22, 2022 Partidele din șaisprezecimile Cupei României Fotbal Feminin, ediția 2022-2023, se vor disputa miercuri, 7 decembrie 2022, de la ora 13:30, într-o singură manșă, a anunțat marți, Federația Română de Fotbal. În această fază intră în competiție și echipele din primele două ligi. Împerecherea s-a făcut pe baza criteriului geografic, iar prima echipă din fiecare duel va fi cea gazdă. Vor avea loc următoarele meciuri: (...) AFC Măgura 2012 Bacău – AFC Universitatea Galați
dcp100168 Posted November 27, 2022 Author Posted November 27, 2022 Încă o înfrângere în contul gălățencelor Campionatul primei ligi de fotbal feminin a programat, în weekend, meciurile penultimei etape a turului. Aflată în turneul play-out, echipa gălățeană FC Universitatea a primit replica formației Piroș Security Arad. Un meci între două echipe din subsolul clasamentului, încheiat cu succesul oaspetelor, cu scorul de 2-1 (1-1). Prima victorie a arădencelor din acest sezon, care acumulează 5 puncte și se clasează pe locul al 10-lea. La rândul lor, elevele antrenorului Gabriel Călinescu rămân cu un singur punct, zestre care le poziționează pe ultimul loc - 12. Golul gălățencelor a fost marcat de Diana Drosu, care a deschis scorul. Echipa de start: Georgiana Bobocea - Mihaela Rusen, Isabela Bengescu, Alina Cimpoieș, Lavinia Bot, Ioana Sfetcu - Alexia Dică (Roxana Pazargic), Diana Drosu, Georgiana Munteanu, Adelina Crăciun - Daniela Dumitru. Meciurile primei părți a Ligii I se vor încheia în următorul weekend, când echipa noastră se va deplasa la Tg. Mureș, pentru partida cu localnicele de la Ladies. Acesta, însă, nu va fi ultimul joc din 2022, pentru că pe 8 decembrie ”universitarele” au programat un meci de ”Cupa României”, în compania echipei Măgura Bacău. viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 4, 2022 Author Posted December 4, 2022 Ladies Tg. Mureș - FC Universitatea Galaţi 5-1
dcp100168 Posted December 7, 2022 Author Posted December 7, 2022 În Cupa României, Măgura Bacău - FC Universitatea Galaţi 3-4 Panterele au spart gheaţa cu o victorie dramatică în Cupă Cupa României la fotbal feminin a programat miercuri majoritatea partidelor din faza 16-imilor. FC Universitatea Galaţi a jucat la Bacău cu Măgura 2012. „Panterele negre” au obţinut o victorie dramatică, prima din acest sezon, după un meci thriller, în care au condus cu 2-0, băcăuancele au revenit spectaculos şi au trecut în avantaj cu 3-2 şi au înscris golul victoriei în min. 90+3 prin Alina Cimpoieş. Rezultat final: Măgura 2012 Bacău -FC Universitatea Galaţi 3-4 (0-1). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Daniela Dumitru 1 gol, Alina Cimpoieş 3 goluri. Formaţia aliniată: Georgiana Bobocea - Mihaela Rusen, Adelina Crăciun, Lavinia Bot, Beatrice Ghibirgiu - Denisa Petean, Diana Stoian, Diana Drosu, Alexia Dică - Alina Cimpoieş, Daniela Dumitru. „Terminăm anul cu bine cu o calificare muncită şi meritată. Sunt recunoscător fetelor şi nu exagerez când spun că suntem o familie şi trăim la intensitate maximă fiecare moment în parte. Nu ştiu dacă mai aveam energie să ajung acasă, dacă nu reuşeam această calificare şi la 3-2 pentru echipa adversă mai exact în minutul 86 m-am rugat să avem parte şi noi de puţină şansă, deoarece în acest tur în Liga 1 am pierdut nemeritat cu Fair Play Bucureşti şi Piroş Security Arad. Sunt mândru de fete, le rămân din nou dator, deoarece echipa există şi datorită lor. Suntem o echipă unită, merităm mai mult şi sperăm ca anul 2023 să fie anul în care ne unim forţele împreună cu toate persoanele care ne susţin şi să reuşim să ne revenim. Am demonstrat prin rezultate că merităm susţinere şi să nu uităm că în acest judeţ avem multe junioare talentate care vin la echipă şi putem oferi din ce în ce mai mult dacă vom avea parte de susţinere. Mulţumim din inimă autorităţilor locale, partenerilor noştri, părinţilor care joacă un rol principal şi tuturor care cred în noi. Vă garantez că vom lupta până la final şi vom da totul pentru Galaţi până în ultima secundă din acest sezon şi nu numai deoarece povestea continuă 100% şi în al nouălea sezon consecutiv de la înfiinţare, ceea ce înseamnă enorm de mult pentru noi, pentru Galaţi, deoarece reprezentăm cu cinste oraşul Galaţi la nivel naţional”, ne-a declarat cu vocea tremurând de emoţie preşedintele-antrenor de la FCUG, Gabi Călinescu. Echipa gălăţeană a obţinut calificarea în optimi care se vor disputa în primăvara lui 2023. regionalpress.ro
dcp100168 Posted January 16, 2023 Author Posted January 16, 2023 Programul jocurilor din play-off și play-out Casa Fotbalului a găzduit luni, 16 ianuarie, tragerea la sorți a țintarului Ligii 1 Feminin pentru jocurile din a doua parte a sezonului. Competiția se va relua pe 4 martie 2023 și se va disputa în sistem play-off / play-out. Primele șase clasate în sezonul regulat vor evolua în play-off, iar următoarele șase în play-out. Meciurile primei etape: Play-Off FC Carmen București – Politehnica Timișoara ACS Banat Girls – ACS Vasas Femina FC FC Universitatea Cluj – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc Play-Out ACS Tg. Mureş 1898 – MSE 1898 – AFC Fair Play Joc Cinstit AFC Universitatea Galați – ACS Piroş Security Protect ACS Fotbal Feminin Baia Mare – CSM Alexandria jurnalul.ro
dcp100168 Posted January 19, 2023 Author Posted January 19, 2023 Traseul fotbalistelor de la Universitatea în play-out La sediul Federaţiei Române de Fotbal a avut loc la începutul săptămânii tragerea la sorţi pentru partea a doua a sezonului 2022-2023 din fotbalul feminin. După ce a încheiat turul Ligii 1 pe locul 12, cu un singur punct, AFC Universitatea Galaţi, va continua traseul în play-out după următorul program: Piroş Security Protect Arad - 4 martie acasă, 30 aprilie în deplasare; ACS Tg.Mureş 1898-MSE 1898 - 19 martie deplasare, 7 mai la Galaţi; Fair Play Joc Cinstit - 26 martie acasă, 14 mai în deplasare; Fotbal Feminin Baia Mare - 1 aprilie acasă, 21 mai în deplasare; CSM Alexandria - 23 aprilie în deplasare, 28 mai acasă. În optimile Cupei României, gălăţencele vor întâlni, pe 12 martie, în deplasare, pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. regionalpress.ro
dcp100168 Posted February 8, 2023 Author Posted February 8, 2023 Fetele de la FCUG cred în şansa lor până la capăt Singura reprezentantă a Moldovei din Liga 1 la fotbal feminin, FC Universitatea Galaţi, şi-a reluat săptămâna trecută pregătirile. Antrenamentele se vor desfăşura pe plan local la baza Siderurgistul. „Atmosfera e una bună şi noi credem că nu ne-am spus ultimul cuvânt în Liga 1. Suntem puţini, însă echipa este unită şi motivată. Acum facem şi dosarul pentru finanţare şi sperăm să echilibrăm puţin balanţa. Nu mai visez la finanţări mari, însă sper să fie una decentă, ca să putem să ne organizăm şi să investim din ce în ce mai mult în jucătoarele din judeţ. Şi da, cândva visez la o revenire, însă întâi trebuie să echilibrez situaţia din punct de vedere financiar. De un an şi jumătate, nu mai facem datorii sau dacă le facem, le facem în limita bugetului pe care ne gândim că îl vom primi, însă acel sezon 2019/2020 o să ne coste câţiva ani, deoarece e greu să ne revenim. Cred că suntem pe drumul cel bun”, ne-a declarat preşedintele-antrenor de la FCUG, Gabi Călinescu. Echipa gălăţeană, aflată pe locul 12, cu 1 punct, va continua campionatul în play-out. Primul meci oficial din 2023 este programat pe 4 martie, la Galaţi, cu Piroş Security Arad. Panterele gălăţene sunt calificate şi în optimile de finală ale Cupei României şi vor întâlni pe 12 martie, în deplasare, pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc. regionalpress.ro
dcp100168 Posted March 5, 2023 Author Posted March 5, 2023 Panterele de la FC Universitatea Galaţi au îmbrăcat haine noi pentru play-out Liga 1 la fotbal feminin s-a reluat sâmbătă cu partidele primei etape din fazele play-off şi play-out. Seria din „Misiune Imposibilă” va rula în următoarele trei luni la Galaţi cu jucătoarele de la FC Universitatea în rolul principal. Panterele antrenate de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu, în echipament nou, au primit pe stadionul Siderurgistul vizita celor de la Piroş Security Protect Arad. Gălăţencele au jucat cu elan şi au deschis scorul în min. 27 prin Daniela Dumitru, arădencele au jucat pragmatic şi au plecat acasă cu cele trei puncte. Rezultat final: FC Universitatea Galaţi -Piroş 1-3 (1-2). Echipa gălăţeană a început cu formula: Bobocea -Oană, Bengescu, Bot, Ivan -Sfetcu, Crăciun, Drosu, Munteanu -Cimpoieş, Dumitru. Au mai jucat: Ghibirgiu, Dică, Petean, Druţă, Stoica, ultimele două debutante în prima ligă. „În primul rând, datorită domnului Mocanu de la SF TEX Galaţi, am reuşit să cumpărăm un echipament de joc, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2019 şi cu această ocazie le mulţumim pentru sprijinul acordat încă din 2018, orice sprijin şi orice sumă de bani pentru noi e importantă. Surpriza a fost una plăcută pentru toată echipa şi cu sprijinul domnului Pană am făcut şi o şedinţă foto care cu siguranţă o să încânte. Avem jucătoare talentate şi cu siguranţă vom progresa. Referitor la meci, am folosit un singur sistem pe toată durata meciului, mai exact 4-4-2, am fost în multe momente peste adversar, însă noi am fost cu ratările, echipa adversă cu golurile, cel puţin două dintre ele norocoase. Nu am ce reproşa, din punctul meu de vedere meritam victoria, dar meciul s-a terminat şi nu ne rămâne decât să continuăm lupta. Din lotul de 18 jucătoare, 10 sunt junioare gălăţene, ceea ce înseamnă că uşor, uşor încercăm să creştem o altă generaţie şi nu uitaţi ceea ce vă zic acum, sunt sigur că vom reveni, am demonstrat că putem şi avem forţa de a reveni. Mulţumim şi celor care au venit să ne susţină, de data asta au venit într-un număr mai mare ca de obicei”, ne-a declarat preşedintele-antrenor Gabriel Călinescu. În această lună, Universitatea va mai disputa trei meciuri: Csikszereda - 12 martie, optimile Cupei României, în deplasare, ACS Tg.Mureş - 19 martie, în deplasare şi Fair Play Joc Cinstit - 26 martie, acasă, ultimele două în campionat. regionalpress.ro
dcp100168 Posted March 12, 2023 Author Posted March 12, 2023 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Universitatea Galați 3-0 Au marcat: Antal Anita, Mezőssy Melánia, Balázs Eszter.
dcp100168 Posted March 26, 2023 Author Posted March 26, 2023 Universitatea Galați - Fair Play Bucureşti 0-2
dcp100168 Posted April 1, 2023 Author Posted April 1, 2023 Universitatea Galați - Fotbal Feminin Baia Mare 1-0 Panterele gălăţene au făcut o minune Stadionul Siderurgistul a găzduit sâmbătă dimineaţa partida FC Universitatea Galaţi - Fotbal Feminin Baia Mare, din cea de-a patra etapă a play-out-ului Ligii 1 la fotbal feminin. Chiar dacă porneau cu şansa a doua, „panterele negre”, conduse de antrenorii Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu, s-au mobilizat exemplar, au luptat până la epuizare şi eforturile lor au fost răsplătite cu prima victorie sezonală. „O victorie pe deplin meritată şi foarte muncită deoarece am întâlnit un adversar foarte bine organizat şi cu moral foarte bun, asta şi datorită diferenţei din clasament, însă noi datorită grupului am reuşit astăzi să obţinem prima victorie din acest sezon. Personal, simţeam că va veni, deoarece în primele 4 meciuri oficiale din acest an am jucat de la egal la egal, însă în multe momente am avut parte şi de ghinion. Felicitări tuturor şi vom lupta mereu aşa cum o facem de altfel la fiecare meci. Sunt mândru de fete, deoarece sunt foarte receptive, se dăruiesc 100% şi luptă chiar şi atunci când nu ni se dau şanse. Atuul nostru este grupul, deoarece înfrângerile nu ne-au destabilizat, ci ne-au unit şi am demonstrat că avem capacitatea de a reveni. Mental stăm foarte bine, ceea ce ne ajută foarte mult şi, aşa cum am zis mereu, de data asta vom creşte uşor şi sigur. Mândru de voi! Mulţumim tuturor pentru susţinerea acordată!”, ne-a declarat preşedintele de la FCUG, Gabriel Călinescu. Rezultat final: FC Universitatea Galaţi -Fotbal Femina Baia Mare 1-0 (1-0). A marcat Daniela Dumitru, în minutul 27, din penaltiul obţinut de junioara Ioana Sfetcu. Panterele au aliniat formula: Georgiana Bobocea -Beatrice Ghibrigiu, Alina Cimpoieş, Issabelle Bengescu, Mihaela Ivan -Adelina Crăciun, Diana Drosu, Lavinia Bot, Georgiana Munteanu -Ioana Sfetcu, Daniela Dumitru. Au mai intrat: Andreea Surcică, Alexia Dică, Silvia Oană şi Denisa Petean. După acest succes, echipa gălăţeană acumulează 4 puncte, predă lanterna şi urcă pe locul 11. regionalpress.ro
dcp100168 Posted April 23, 2023 Author Posted April 23, 2023 CSM Alexandria - Universitatea Galați 7-1
dcp100168 Posted May 27, 2023 Author Posted May 27, 2023 Fair Play Bucureşti - Universitatea Galați 3-3 (pe 14 mai) şi Fotbal Femina Baia Mare - Universitatea Galați 4-0 (pe 21 mai)
dcp100168 Posted August 14, 2023 Author Posted August 14, 2023 Succes echipei feminine Oțelul! SC Oțelul Galați are bucuria de a anunța startul unui parteneriat cu AFC Universitatea Galați, colaborare prin intermediul căreia echipa feminină de fotbal a comunității va purta numele de SC Oțelul Galați. Asocierea celor două cluburi completează politica de licențiere FRF a singurei campioane a Moldovei la fotbal și reprezintă un motiv suplimentar de mândrie pentru toți suporterii roșu-alb-albaștri. Echipa feminină de senioare ne va reprezenta în sezonul 2023-2024 al Ligii 2, Seria I, campionat din care mai fac parte, printre altele, formațiile FCSB, Fair-Play București, Măgura Bacău, Vasas Femina Od. Secuiesc sau Juniorul București. Competiția va începe pe 10 septembrie. În tricoul Oțelului vor juca și fotbalistele Under 15, care vor lua startul în noul sezon pe 15 septembrie, dar și cele mai mici jucătoare ale secției: Under 13 și Under 11. Marian Brăilescu, președintele SC Oțelul Galați: “Numele de Oțelul va fi pe buzele mai multor suporteri, brandul care este asociat cu mișcarea sportivă gălățeană și cu singurele trofee fotbalistice câștigate în regiunea Moldovei va fi purtat de o foarte inimoasă echipă de fotbal feminin formată în majoritate de sportive din zonă. Ne dorim să le vedem cât mai repede în Liga 1. Să fie într-un ceas bun! Hai, Oțelul!” Gabriel Călinescu, președinte-antrenor AFC Universitatea Galați: “Este o mândrie să reprezentăm cea mai puternică echipă din Moldova și una dintre formațiile de tradiție din România. Impactul este pozitiv la nivelul lotului și putem crește foarte frumos. Avem și noi o poveste interesantă, am fost vicecampioane naționale în 2019, dar s-a schimbat generația, iar acum încercăm să reconstruim visul acesta cu fete din județul Galați, cu junioare care au acum un motiv în plus să vină la fotbal. Vor juca la Oțelul! Unindu-ne forțele, sigur vom deveni mai puternici.” Biroul de Presă al SC Oțelul Galați 3 august 2023
Recommended Posts