Jump to content

Traseu cu obiective turistice multietnice


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul va avea un traseu cu obiective turistice multietnice

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galați desfășoară, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului, Direcția Programe, Proiecte, Promovare și Metodologii și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, proiectul "Patrimoniul multietnic din Galați".

Printre obiectivele proiectului se numără crearea unor trasee culturale ce se vor articula în jurul particularităților patrimoniului multicultural al orașelor port la Dunăre. Va fi realizată o expoziție foto-documentară conținând și obiecte din patrimoniul muzeului. Promovarea se va materializa prin publicarea unei broșuri ce va cuprinde date și istoria unor obiective de patrimoniu reprezentative, legate, la rândul lor, de personalități marcante ale orașului (Aristide Serfioti, Epaminonda Lambrinidi, Max Auschnitt, Jean Steuerman, Emilia Schwartz, Ștefan H. Ștefan și mulți alții).
Orașul Galați este deținătorul unui tip de patrimoniu relevant din perspectiva multietnicității și a multiculturalității, reunind monumente reprezentative pentru comunitățile etnice, clădiri publice și particulare. Galați este locul în care, în anul 1896, a fost construit Palatul Comisiei Europene a Dunării ca sediu administrativ al Comisiei Europene a Dunării, care a funcţionat aici până la desfiinţarea sa, în 1948.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.