Jump to content

Universitatea are centru de kinetoterapie şi recuperare medicală


dcp100168

Recommended Posts

Universitatea din Galaţi are Centru de Kinetoterapie şi Recuperare medicală. Investiţie de peste un milion de euro

Investiţia este din fondurile proprii ale universităţii, iar Centrul oferă servicii individualizate de kinetoterapie în tratarea mai multor afecţiuni. Deocamdată, serviciile sunt cu plată, însă pe viitor cei de la universitate vor să colaboreze şi cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Potrivit  lect. univ. dr. Daniel-Andrei Iordan, director interimar, Centrul este dotat cu aparatură performantă, atât în compartimentul de fizioterapie, cât şi în cel de kinetoterapie. În plus, va fi deschis şi un compartiment de hidro-termoterapie, care va avea trei saune şi un jacuzzi. În total, investiţia depăşeşte un milion de euro.

„De serviciile acestui centru beneficiază toate persoanele care suferă de anumite afecţiuni medicale, cum ar fi cele ortopedico-traumatice, respiratorii, reumatismale şi neurologice. De asemenea, se pot executa proceduri specifice în prevenţia apariţiei deficienţelor fizice care pot apărea încă din adolescenţă. Pentru a beneficia de serviciile centrului nostru, este necesară prescrierea tratamentului de către medicul specialist de Medicină Fizică şi de Reabilitare”, susţine dr. Iordan.

Preţul unei şedinţe de kinetoterapie variază în funcţie de necesitatea fiecărui beneficiar. În momentul actual, în cadrul Centrului, există un medic de medicină fizică şi reabilitare medicală, care stabileste împreună cu fiecare beneficiar obiectivele terapeutice necesare în funcţie de vârstă, patologia si afecţiunile asociate, alcatuieşte scheme de tratament complexe şi personalizate.

De asemenea, Centrul colaborează cu o serie de medici de specializări diferite, de la medicină internă, ortopedie şi traumatologie, la neurologie si cardiologie.

„Am dorit ca prin deschiderea acestui Centru, să încercam să acoperim o nevoie medico-socială. Întreaga zona de sud-est a României este într-o mare suferinţă din punct de vedere al serviciilor de recuperare. Din cunoştinţele noastre, nu suntem singurul Centru de profil dintr-o universitate de stat, însă este un proiect de suflet al domnului rector Lucian Puiu Georgescu. Încercăm prin acest proiect să îmbinăm cu pricepere şi dăruire activitatea didactică cu studenţii şi prestarea de servici fizio-kinetoterapeutice şi de recuperare medicală”, spune dr. Alexandru Nechifor-prorector şi purtător de cuvânt al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. 

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.