Jump to content

Artiştii plastici gălăţeni, expoziţie de anvergură la Bucureşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

(Sâmbătă, 27 august 2022)

Artiştii plastici gălăţeni, într-o expoziţie de anvergură la Bucureşti

Plasticienii gălăţeni au fost invitaţi să expună la Bucureşti. Prin urmare, publicul din Capitală va putea admira, până pe 31 august, peste 120 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă expuse la Căminul artelor sub genericul "Artişti la Dunărea de Jos".

La vernisaj au vorbit vicepreşedintele Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), pictorul Gheorghe Dican, preşedintele UAP Bucureşti, pictorul Marius Barbone, membrul din Colegiul director al UAPR, pictorul Gheorghe Pogan, dar şi Gheorghe Andreescu şi Eduard Constandache, preşedintele şi vicepreşedintele UAPR filiala Galaţi.

"De asemenea, la vernisaj au fost prezenţi 20 de artiști plastici gălăţeni, care au venit fie cu maşinile particulare sau cu microbuzul de la Centrul Cultural. Lucrările au fost transportate cu ajutorul Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, cele două instituţii care ne-au fost partenere. A fost un eveniment cald, la care au participat, pe lângă gălăţeni, şi colegii noştri, artiştii bucureşteni, critici de artă, dar şi publicul larg", spune preşedintele UAPR filiala Galaţi, Gheorghe Andreescu, cel care este şi curatorul expoziţiei.

"Organizată la București la o distanță de șase ani, când Filiala Galați a UAPR a expus la Palatul Parlamentului, timp în care unii dintre membrii săi au mai deschis expoziții personale sau de grup tot la Căminul Artei și la alte galerii din Capitală, expoziția «Artiști gălățeni la Dunărea de Jos» este o manifestare amplă, de ținută, reprezentativă pentru plastica din această zonă a țării, care dovedește potențialul creativ superior al membrilor acestei organizații profesionale din domeniul artelor vizuale și strădania lor de a ține pasul cu dezvoltarea artei contemporane românești.", concluzionează criticul de artă Corneliu Stoica.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.