dcp100168 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Patru câini de rasă au fost otrăviţiPatru gălăţeni şi-au găsit câinii morţi, în condiţii suspecte. Probele de laborator au confirmat că animalele au fost otrăvite cu un insecticid foarte puternic, iar acum stăpâniii câinilor sunt hotărâţi să-i găsească pe vinovaţi şi să-i aducă în faţa justiţiei.Patru câini de rasă au murit într-o singură zi, în cartierul central Ţiglina. Stăpânii animalelor cred că patrupedele ar fi murit după ce au mâncat o carne suspectă. Bănuielile s-au adeverit. La analizele de laborator, specialiştii au descoperit că în carne a fost introdus un insecticid toxic, FURADAN. Cei cărorara le-au murit câinii spun că este vorba de persoane răuvoitoare. "Două legi sunt încălcate cu ocazia asta. Unu, Protecţia Animalelor şi doi, regimul substanţelor periculoase", a declarat Dumitru Boieru, preşedinte Liga Necuvântătoarelor. Iubitorii de animale, susţinuţi de Liga Necuvântatoarelor vor cere Parchetului Galaţi să facă o anchetă şi să descopere cine este cel care a omorât animalele.http://www.realitatea.net/patru-caini-d ... 28672.html
ultramarine Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Nu inteleg cum un câine în lesă şi cu botniţă, ţinut de stăpân la picior a putut mânca o bucată de carne, fie ea şi otrăvită, de pe stradă. Ceva e putred în Danemarca...
gigi Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Un caine de rasa se presupune ca este dresat sa nu manance de oriunde. Iar daca, sa spunem, nu e dresat, care e stapanul care isi lasa cainele sa manance asa, de oriunde? Daca era unul, inteleg nefericitul caz, dar la patru, deja e ceva ciudat...
dcp100168 Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Maidanezii din Galati, ucisi cu insecticidScandal in plina noapte in cartierul galatean Tiglina 1 dupa ce intr-o singura zi au fost descoperite patru cadavre de câini ce pareau a fi fost otraviti. Locatarii din zona s-au revoltat, sustinand ca niste oameni inconstienti au recurs la masuri extreme ca sa scape de maidanezii care s-au inmultit peste masura. Asta dupa ce au vazut ca intregul cartier este impânzit cu bucati de salam otravit cu furadan. Oamenii sunt suparati pe indivizii care nu au luat in calcul ca otrava poate face si alte victime. Povestea a inceput saptamâna trecuta când mai multi câini agonizau printre blocuri lânga hrana otravita. Cativa dintre ei au fost dusi la medicul veterinar care i-a salvat, iar salamul otravit a fost dus la Directia Sanitar-Veterinara de unde s-a aflat ca otrava de pe salam era furadan. Noaptea trecuta, dupa ce un alt câine care a mancat otrava a murit in chinuri sub privirile neputincioase ale stapânilor, locatarii din zona s-au revoltat. De data asta, victima a fost un labrador de 12 ani. Oamenii au cerut ajutor politiei pentru a-i prinde pe aceia care risca sa omoare nu doar câini fara stapân, ci si pe aceia de rasa, dar si oameni fara adapost sau chiar copii care s-ar putea sa fie tentati de salamul otravit. ,,Voi face reclamatie la politie si sesizare penala la Parchet pentru a se afla cine a comis aceste fapte de o cruzime fara precedent. Municipalitatea nu a facut nimic sa strânga câinii de pe strada. Nici noi nu ii vrem aici. Dar, daca lasam lucrurile asa, pot muri oameni nevinovati sau chiar copii, a declarat Gheorghe Boeru, presedintele Asociatiei Liga Necuvântatoarelor Galati.http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... icid-.html
Sheena Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Din instinctul meu stiu ca nu se va face nimic pana nu va muri cel putin un copil otravit, scapat de sub supravegherea parintilor si care inghite de pe jos. Si atunci parintele va sta ani buni dupa gratii iar cel care a aruncat otrava va fi liber sa mai arunce in continuare.
dcp100168 Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Masacrul din Tiglina 1* Omorarea joi a unor caini din cartierul Tiglina 1 a starnit revolta locatarilor blocurilor C19 si C20, acestia acuzand municipalitatea ca nu se implica in rezolvarea problemei patrupedelor comunitare.Nemultumirea oamenilor a atins punctul maxim in jurul orei 21, cand familia Lorincz, care locuieste la apartamentul 1 al blocului C20, a vazut ca labradorul Leon pe care il cresteau de 12 ani a fost otravit. “Este al patrulea caine care a murit azi (n. r. - joi) dupa ce a mancat bucati de salam otravite cu furadan, aruncate afara. Ceilalti trei caini care au fost otraviti erau maidanezi inofensivi si erau ingrijiti de locatarii blocului, iar cainele meu era de rasa. Cainele meu era vaccinat, avea carnet de sanatate si nu a facut niciodata vreun rau nimanui, toti il iubeau si se jucau cu el. Uitati-va si dumneavoastra ce au putut sa faca niste criminali! Pentru ce platim taxe si impozite? Suntem foarte nemultumiti de faptul ca Primaria si cei de la Ecosal nu-si fac treaba. Ce au facut pana acum pentru a rezolva problema cainilor comunitari? Nimic. Noi am fi dispusi sa platim lunar o suma, iar banii sa fie folositi pentru construirea unor padocuri unde sa fie adapostiti si ingrijiti cainii”, ne-a spus Emil Lorincz.La fel de suparata era si Maricela Lorincz, care ne-a spus plangand: “Cainele meu e al patrulea omorat azi. Este adevarat ca patrupedele s-au inmultit pe strazi dar ce a facut Primaria ca sa rezolve problema? Nimic. Daca aceste bucati de salam care sunt otravite sunt mancate de vreun boschetar sau de vreun copil? Va dati seama ce s-ar putea intampla? Noi credem ca se urmareste otravirea cainilor si e o actiune organizata deoarece s-a mai intamplat si saptamana trecuta, au fost caini care au mancat salam otravit cu furadan“.Supararea locatarilor care s-au strans joi seara revoltati in fata blocului C20 a fost cu atat mai mare cu cat patrupedele omorate in mod criminal, potrivit spuselor lor, erau inofensive si erau ingrijite de ei de ani intregi.“Eu ingrijeam de 5 ani un caine maidanez. Joi, in jurul orei 11,30, a murit otravit. Ma doare sufletul pentru ca am un copil cu handicap care se juca cu el si cainele ii aducea un strop de bucurie. Ce s-a intamplat azi cu cei patru caini care au fost otraviti este o barbarie. Sunt multi care se plang ca patrupedele sunt pe strazi, dar Primaria nu a facut nimic ca sa-i stranga. Duceti-va in padocul de la Ecosal sa vedeti ce se intampla acolo cu cainii“, ne-a spus Valeria Cristea, care locuieste la apartamentul 3 al blocului C19.“Voi face plangere la Politie!”Ne-a declarat Gheorghe Boeru, care locuieste la blocul C20 si care este si presedintele asociatiei Liga Necuvantatoarelor. “Ce s-a intamplat azi nu este singular, s-a incercat otravirea cainilor si acum o saptamana, dar atunci am reusit sa-I salvam. Am dus atunci bucatile de salam la Directia Sanitar Veterinara si, in urma analizei, s-a constatat ca era otravit cu furadan. Este o barbarie ce se intampla cu cainii in Galati. In numele asociatiei pe care o conduc voi face plangere la Politie si sesizare penala la Parchet pentru a ancheta ce s-a intamplat si pentru a se descoperi vinovatii“, ne-a spus Gheorghe Boeru. Maria Boeru sustine ca a fost informata despre faptul ca actiunea de otravire a cainilor ar avea loc in mai multe cartiere din Galati.Purtatorul de cuvant al Primariei, Nicoleta Manole, cat si primarul Dumitru Nicolae nu au putut fi contactati telefonic pentru un punct de vedere legat de nemultumirile locatarilor. Viceprimarul Nicusor Ciumacenco ne-a declarat ca problema cainilor comunitari din Galati este in atentia sa si ca va incerca sa gaseasca solutii pentru a o rezolva. “In colaborare cu asociatiile de protectie a animalelor vom face in cel mai scurt timp un sondaj de opinie pentru a afla ce vor galatenii sa se faca cu cainii comunitari. Este un subiect sensibil si problema nu va putea fi rezolvata doar de Primaria Galati, fiind necesara si implicarea asociatiilor de protectie a animalelor si a societatii civile“, ne-a mai declarat Nicusor Ciumacenco.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2
Sheena Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Cei ce au otravit cainii incalca legea pentru protectia animalelor. Si galateni fiti atenti ca nu mai e voie sa se eutanasieze cainii. Acum singura rezolvare, e prinderea, sterilizarea lor, si tinuti in padocuri pana ori ii adopta cineva ori mor de batranete. Asta e singura varianta legala ramasa. Nu mai trebuie nici un sondaj.
Recommended Posts