Jump to content

Insula Cailor, la doar 15 kilometri de Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Povestea Insulei Cailor, de lângă Galaţi: „Iarna mănâncă scoarţa de copac pentru a supravieţui”

Minunăţiile şi spectacolul oferit de Dunăre pot fi admirate la doar 15 kilometri de Galaţi. Turiştii pot ajunge pe Insula Cailor şi pot admira pelicani, egrete graţioase, cormorani sau păsări răpitoare.

Plimbările şi mini-croazierele pe Dunăre, care porneau odată din Galaţi spre Tulcea, Brăila şi Delta Dunării, sunt din nou posibile datorită lui Viorel Ionuţ Gagu un gălăţean care a renunţat la uniforma de poliţist ca să se dedice pasiunii sale pentru călătoriile pe Dunăre. Din ambarcaţiunea lui, turiştii au ocazia să admire panorama oraşului Galaţi şi împrejurimile, să fotografieze peisaje de vis şi să se bucure de clipe de linişte pe mijlocul apei.

La doar 15 km de Galaţi, turiştii pot ajunge pe Insula Cailor sau Ostrovul Cailor, care care se află în apropiere de locul unde Prutul se varsă în Dunăre. Legenda spune că animalele au fost aduse în zonă în urmă cu 30 de ani de sătenii din Grindu. Pentru că nu aveau cu ce să-i hrănească iarna oamenii îi abandonau pe insulă. Caii s-au sălbăticit şi s-au înmulţit.

„Povestea insulei Cailor pleacă din comuna Grindu judeţul Tulcea, unde acum zeci de ani în urmă, localnicii traversau primăvara caii cu lotcile şi ii lăsau pe insula, ca apoi toamna târziu sa-i recupereze. Însă la un moment dat acestea nu au mai fost luaţi şi s-au sălbaticit pe insulă, s-au înmulţit, au mai şi murit, dar s-au adaptat,  fiind în acest moment 25 de exemplare. Pe perioada iernii, acestea mănâncă scoarţa de copac pentru a supravieţui”, povesteşte Viorel Gagu.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.