Jump to content

Directoarea economică a Spitalului Județean, judecată pentru corupție


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Acuzații de „blat” în sistemul sanitar. Un director din Spitalul Județean este judecat pentru corupție

Presupusele fapte s-ar fi întâmplat în urmă cu patru ani, în contextul unui concurs organizat pentru ocuparea unui post TESA, la Spitalul de Urgență din Galați. Cea care ar fi câștigat concursul ar fi primit, susțin procurorii Anticorupție, subiectele ”pe tavă” de la o persoană din stafful unității medicale, care ar fi  făcut parte și din comisia de examinare.

Pe masa Tribunalului Galați a ajuns un nou caz de corupție înregistrat în sistemul medical, în contextul concursurilor de angajare în care au fost implicați, dincolo de limita legii, reprezentanți de top ai instituției care a organizat examenul. În cazul de față, Spitalul de Urgență din Galați, unde, în 2019, ar fi avut loc un astfel de examen care viza recrutarea unei persoane care să ocupe un post în rândul personalului TESA. Cea care ar fi urmat să lucreze ”la birouri” ar fi beneficiat de mult ajutor, astfel să treacă fără probleme de cele două probe ale concursului, scrisă și interviu.

Persoana care ar fi făcut posibilă promovarea fără emoții a concursului la ocuparea locului de către candidată ar fi fost directorul financiar-contabil al Spitalului de Urgență, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de ”folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”. Cu alte cuvinte, cea care deține și în prezent funcția de director economic al unității medicale, Alina Grosu, este acuzată că a vândut subiectele astfel ca ”cine trebuia” să ocupe postul.

”În cursul lunii iunie 2018, inculpata Grosu Alina, în calitate de director financiar-contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați și membru al comisiei de examinare a candidaților la concursul pentru ocuparea unui post vacant de personal TESA în cadrul spitalului, i-ar fi furnizat unei candidate subiectele probei scrise și subiectul probei de interviu, în condițiile în care respectivele informații nu erau destinate publicității. Ca urmare a acestor demersuri, candidata respectivă ar fi susținut cele două probe și ar fi reușit astfel să ocupe postul respectiv, fiind singura care a promovat atât proba scrisă, cât și proba de interviu”, aveau să consemneze procurorii DNA Galați la finalizarea anchetei care a vizat modul de ocupare a postului respectiv.

La patru ani de la presupusele fapte, procurorii au trimis-o în judecată pe directoarea economică, urmând ca Tribunalul Galați să analizeze probele și să dea o sentință. ”Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetelor penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au concluzionat reprezentanții DNA Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Un nou director economic la Spitalul Județean

Economistul Florentina Mihailov este, de curând, noul director financiar-contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” din Galați, după ce a ocupat, anterior, funcția de șef serviciu contabilitate în cadrul aceleiași unități sanitare.

Modificarea echipei de conducere a celui mare spital gălățean a intervenit ca urmare  a acuzațiilor aduse de procurorii anti-corupție fostei ocupante a funcției, Alina Grosu. Reamintim că aceasta din urmă, la începutul lunii septembrie, a fost trimisă în judecată pentru faptul că ar fi oferit, în urmă cu peste patru ani, unei candidate la un concurs pentru un post TESA din spital, subiectele probei scrise și subiectul probei de interviu, în condițiile în care respectivele informații nu erau destinate publicității (vezi și https://www.viata-libera.ro/eveniment/188511-acuzatii-de-blat-in-sistemul-sanitar-un-director-din-spitalul-judetean-este-judecat-pentru-coruptie).
Conform organigramei afișate pe site-ul Spitalului Județean, echipa managerială a unității sanitare este întregită, în prezent, de prof. univ. dr. Doina Carina Voinescu, în calitate de director medical, as. Mariana Skowronscki (director Îngrijiri) și coordonată de managerul Valentina-Alina Dobrea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.