Jump to content

Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială


dcp100168

Recommended Posts

Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, dezvoltat pe un teren de la George Becali

Gălățeanul Andrei Lișinschi, care a moștenit afacerea din metalurgie Profiland, dezvoltată de tatăl său, intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, cu peste 400 de apartamente, în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren ce i-a aparținut omului de afaceri George Becali, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. 

Investitorul a cumpărat de la familia Becali două terenuri lipite, cu o suprafață totală de 16.000 de metri pătrați, care vin în continuarea loturilor pe care Alexandra Becali, fiica mijlocie a lui George Becali, pregătește dezvoltarea unor proiecte rezidențiale cu peste 500 de apartamente. Noile dezvoltări imobiliare sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG, Altex.

Lișinschi a proiectat pe acest teren un ansamblu rezidențial format din 4 corpuri de clădire cu subsol și 6 etaje, plus etajul 7 retras, ce va fi construit în două etape, fiecare a câte două blocuri cu 206 apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Proiectul conține un total de 412 apartamente cu 2, 3 și 4 camere, plus unități de tip studio, și 543 de locuri de parcare. Investiția în construcția complexului a fost estimată în acte la 17,8 milioane euro.

„Confirmăm că avem planuri pentru o amplă dezvoltare imobiliară în București. Avem o strategie bine conturată și pe termen lung în acest domeniu. Lucrăm acum să definitivăm detaliile pentru proiectul imobiliar din Capitală, pe care le vom comunica în următoarea perioadă“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții proiectului.

La începutul acestui an, Andrei Lișinschi a vândut dezvoltatorului imobiliar NEPI Rockcastle platforma industrială Intfor din Galați, în suprafață de 17 hectare, pe care cumpărătorul a anunțat că va începe din 2023 dezvoltarea unui parc de retail cu o suprafață de circa 33.000 de metri pătrați. Cu noul proiect imobiliar, Andrei Lișinschi se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 55 de milioane de euro, semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

Peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare volum din istoria recentă. Numărul caselor și apartamentelor finalizate în București și Ilfov în primul trimestru din 2022 a crescut cu 43% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Numărul ridicat de tranzacții a făcut ca primul semestru din 2022 să fie al doilea cel mai bun semestru din istoria pieței din punct de vedere al numărului de locuințe vândute în București și Ilfov, cu aproximativ 30.350 de tranzacții, în creștere cu 16,6% față de perioada similară din 2021.

profit.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Andrei Lișinshi lansează un proiect rezidențial cu 464 de apartamente în Pipera și o investiție de 40 de milioane de euro

Andrei Lișinschi, fiul omului de afaceri din Galați Andrei Lișinschi, anunță o investiție de 40 de milioane de euro într-un proeict rezidențial în zona Pipera din București. Prima fază, care are 232 de apartamente, se află deja în construcție.

Alsin Management, companie deținută de Andrei Lișinschi, va investi peste 40 milioane de euro în dezvoltarea First Estates Pipera. Dezvoltatorul spune că acesta este primul proiect rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită tuturor locatarilor săi. În urmă cu un an, Lișinschi a vândut către NEPI Rockcastle platfroma Inftor din Galați.

Proiectul, care se construiește în zona de nord a Bucureștiului, va avea în total 464 de apartamente și peste 500 de locuri de parcare. Prima fază, aflată deja în construcție, include 232 de studiouri duble și apartamente cu două, trei și patru camere și va fi livrată în aprilie 2024. Prețurile de lansare, valabile luna aceasta, încep de la 97.000 de euro + 5% TVA. SVN România este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

Dezvoltatorul spune că va investi peste trei milioane de euro în dezvoltarea și utilizarea unui sistem inovator de pompe de căldură geotermale și panouri fotovoltaice, prin intermediul căruia toți locatarii celor patru imobile ale proiectului vor beneficia de încălzire gratuită. Cele două sisteme vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare față de consumurile individuale pentru încălzire ale tuturor apartamentelor.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Milionarul gălățean Andrei Lișinschi lansează un nou proiect imobiliar în București

Gălățeanul Andrei Lișinschi, care a moștenit afacerea din metalurgie Profiland dezvoltată de tatăl său, va demara în perioada imediat următoare dezvoltarea First Estates Villas, un proiect cu 20 de vile amplasat în zona Pipera.

Andrei Lișinschi a intrat pe piața rezidențială cu un proiect amplu, cu peste 400 de apartamente, în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren ce i-a aparținut omului de afaceri George Becali, în 2022. Investitorul a cumpărat de la familia Becali două terenuri lipite, cu o suprafață totală de 16.000 de metri pătrați, care vin în continuarea loturilor pe care Alexandra Becali, fiica mijlocie a lui George Becali, pregătește dezvoltarea unor proiecte rezidențiale cu peste 500 de apartamente. Noile dezvoltări imobiliare sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG, Altex.

Lișinschi a proiectat pe acest teren un ansamblu rezidențial format din 4 corpuri de clădire cu subsol și 6 etaje, plus etajul 7 retras, ce va fi construit în două etape, fiecare a câte două blocuri cu 206 apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Proiectul conține un total de 412 apartamente cu 2,3 și 4 camere, plus unități de tip studio, și 543 de locuri de parcare. Investiția în construcția complexului a fost estimată în acte la 17,8 milioane euro. „Confirmăm că avem planuri pentru o amplă dezvoltare imobiliară în București. Avem o strategie bine conturată și pe termen lung în acest domeniu. Lucrăm acum să definitivăm detaliile pentru proiectul imobiliar din Capitală, pe care le vom comunica în următoarea perioadă“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții proiectului. La începutul anului 2022, Andrei Lișinschi a vândut dezvoltatorului imobiliar NEPI Rockcastle platforma industrială Intfor din Galați, în suprafață de 17 hectare.

Cu noul proiect imobiliar, Andrei Lișinschi se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

profit.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.