Jump to content

Centre de colectare a deșeurilor inerte, în judeţul Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Centru de colectare deșeuri inerte

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare cu fonduri europene un nou proiect de gestionare a deșeurilor. Este vorba despre amenajarea în municipiul Galați a unui centru integrat de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, precum și a deșeurilor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate.

Astăzi, a fost organizată o ședință extraordinară, astfel încât Consiliul Județean Galați să preia de la Consiliul Local al municipiului Galați un teren de 24.321 de mp.

“Ne dorim să amenajăm la marginea orașului un centru integrat de colectare a deșeurilor nepericuloase inerte, cum ar fi molozul rezultat din demolări, mobila veche și uzată, deșeurile textile sau diverse echipamente electrice și electronice. Am cerut deja terenul de la Consiliul Local Galați, iar în cel mai scurt timp vom depune proiectul în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru a obține o finanțare cu fonduri europene.

De asemenea, pe lângă acest centru integrat, lucrăm deja la un alt proiect similar, prin care vom amenaja astfel de platforme  pentru colectarea și valorificarea deșeurilor inerte în cinci localități din județ. Și acest al doilea proiect va fi depus spre finanțare prin PNRR”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 10 milioane de euro. Un centru integrat presupune amenajarea unei platforme betonate, construcția unei hale, a unor spații administrative și a unei stații de compostare, precum și achiziționarea mai multor utilaje, inclusiv a unui concasor pentru deșeuri din construcții și demolari.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Proiect de mediu pentru cinci localități din județ

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene un nou proiect de mediu, pentru a amenaja în cinci localități din județul Galați centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, a deșeurilor de grădină și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate. Cele cinci localități unde vor fi înființate astfel de centre sunt: Târgu Bujor, Berești, Umbrărești, Slobozia Conachi și Valea Mărului. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro, pentru cele cinci centre. Astăzi, a fost organizată o ședință extraordinară, astfel încât Consiliul Județean Galați să preia terenurile necesare pentru implementarea acestui proiect de mediu.

“Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localități din județ centre unde vor fi aduse și valorificate așa numitele deșeuri inerte, precum cele din construcții sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deșeuri menajere și o stație de sortare, apoi la Umbrărești, care va deservi localitățile limitrofe, și la Târgu Bujor pentru centrul județului și o parte din localitățile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită și o stație nouă de transfer a deșeurilor. De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Berești, pentru partea de nord, și la Slobozia Conachi pentru localități aflate în centrul și sudul județului.

Proiectul va fi depus spre finanțare în cel mai scurt timp în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Mai mult, un astfel de proiect va fi depus prin PNRR și pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galați, recent fiind preluat și un teren de peste 24.000 mp de la Primăria Galați. Toate aceste centre vor fi dotate și cu utilajele necesare.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Alte șase proiecte în județ, pentru colectarea deșeurilor inerte

În ședința extraordinară de luni, 19 septembrie, a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost votat în unanimitate proiectul de mediu ce urmează a fi depus pe fonduri europene pentru a amenaja în cinci localități din județul Galați centre de colectare cu aport voluntar (CAV-uri) a deșeurilor inerte, de grădină și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de operatorul de salubritate.

Cele cinci localități unde vor fi înființate astfel de centre sunt: Târgu Bujor, Berești, Umbrărești, Slobozia Conachi și Valea Mărului. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro. Prin hotărârea adoptată, CJ poate prelua terenurile necesare pentru implementare.

"Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localități din județ centre unde vor fi aduse și valorificate așa-numitele deșeuri inerte, precum cele din construcții sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deșeuri menajere și o stație de sortare, apoi la Umbrărești, care va deservi localitățile limitrofe, și la Târgu Bujor, pentru centrul județului și o parte din localitățile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită și o stație nouă de transfer a deșeurilor. De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Berești, pentru partea de nord, și la Slobozia Conachi, pentru localități aflate în centrul și sudul județului. Proiectul va fi depus spre finanțare în cel mai scurt timp în cadrul PNRR", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Întrebat de consilierii liberali cu privire la oportunitatea amenajării unui astfel de CAV și în municipiul Tecuci, Costel Fotea a menționat că, date fiind și condiționalitățile ghidului de finanțare, acest lucru va fi realizat de administrația publică locală, lucru confirmat de primarul Lucian Costin pentru cotidianul "Viața liberă". "Lucrăm la acest proiect și îl vom depune cel mai probabil joi, 22 septembrie, atunci când se va deschide sesiunea de finanțare. Între timp, vom organiza o ședință deîndată a Consiliului Local, iar valoarea proiectului este de aproximativ 800.000 de euro", ne-a precizat edilul-șef tecucean.

În plus, reamintim că un astfel de proiect va fi depus prin PNRR și pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galați, recent fiind preluat un teren de peste 24.000 mp în acest sens. Toate aceste centre vor fi dotate și cu utilajele necesare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O nouă investiție „verde” la Galați, cu fonduri europene: un județ mai curat, un mediu mai puțin poluat Recomandat

Consiliul Județean Galați a depus pe fonduri europene proiectul de amenajare la Galați, la marginea orașului, a unui centru integrat de colectare și valorificare a deșeurilor nepericuloase inerte.

„Aici vor putea fi aduse în mod voluntar materialele rezultate din construcții, molozul de la demolări, deșeurile care nu pot fi colectate în pubele individuale, mobila uzată sau diverse echipamente electronice, astfel încât acestea să nu mai polueze mediul inconjurător. Este o investiție de peste 5,5 milioane de euro, fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, Consiliul Județean Galați a depus un proiect similar și pentru mai multe comune din județ.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Încă trei proiecte de colectare a deșeurilor inerte, în județ

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Consiliul Județean (CJ) Galați depune un proiect pentru amenajarea a trei noi centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte (CAV-uri), a deșeurilor vegetale și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate. Valoarea acestei investiții de mediu este de 13.676.362 lei.

“Am depus deja spre finanțare astfel de proiecte pentru municipiul Galați și alte patru localități din județ. Astăzi (luni, 14 noiembrie - n.r.), am aprobat investiții similare și pentru comunele Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni, care vor deservi peste 50.000 de oameni. Am preluat deja aproximativ 40.000 de metri pătrați de teren pentru amenajarea acestor noi centre, urmând ca și acest proiect de mediu să fie depus spre finanțare în cel mai scurt timp”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Până acum, CJ a depus spre finanțare proiecte privind amenajarea unor astfel de centre în municipiul Galați, la Valea Mărului, Târgu Bujor, Slobozia Conachi și Umbrărești, iar valoarea totală a investițiilor, inclusiv cele de la Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni este de aproape 65 de milioane lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.